• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

המלצות על ספרים..

לא יודע אם הזכירו את אלה, אבל מדובר בספרים מומלצים מאוד

רוברט היינליין / אל המאה ה21 - סיפור על הארצה ויישוב של גנימדס

רוברט היינליין / צוערי החלל - סיפוריהם של חניכים באקדמיה החללית של מערכת השמש

רוברט היינלין / מנהרה בשחקים - מה קורה כאשר סופר נובה משגרת בטעות קבוצה שלמה של אנשים לפלנטה הלא נכונה?

אסימוב / נמסיס - צורה חדשה של נסיעה בין כוכבית וסכנה שמאיימת על כדור הארץ, ישמידו או יגאלו את האנושות?

אסימוב+סילברברג / 'שקיעה' המורחב (שקיעה המקורי נכתב ע"י אסימוב בלבד) - זהו סיפורה של פלנטה רב שמשית, שלילה מתרחש בה פעם באלפי שנים. מה תעשה ציווויליזציה שמעולם לא חוותה חשכה?

אורסולה לה גוין / מכונת החלומות - מה יעשה אדם, שכל חלומותיו מתגשמים, מילולית! ומה יקרה כאשר אדם זה יבוא תחת חסותו של פסיכייאטר מטורף,שינסה לשלוט בגורלו של העולם?

רוצו ותקראו!

Dexter אמר/ה:
התחלתי לקרוא לאחרונה את הטרילוגיה "חומריו האפלים" שכוללת את הספרים "המצפן הזהוב" "הסכין המעודן" ו"משקפת הענבר". אני יכול להעיד שהכרך הראשון (שרק אותו קראתי) מדהים ומרתק.
הסדרה נכתבה ע"י פיליפ פולמן
מצטרף. סדרה של ספרים מ-צ-ו-י-נ-י-ם.

The Evil Rabbit אמר/ה:
Dexter אמר/ה:
התחלתי לקרוא לאחרונה את הטרילוגיה "חומריו האפלים" שכוללת את הספרים "המצפן הזהוב" "הסכין המעודן" ו"משקפת הענבר". אני יכול להעיד שהכרך הראשון (שרק אותו קראתי) מדהים ומרתק.
הסדרה נכתבה ע"י פיליפ פולמן
מצטרף. סדרה של ספרים מ-צ-ו-י-נ-י-ם.

אני חייב להגיד שהם די meh. קראתי את הראשון והשני, הם לא מספיק הלהיבו אותי בשביל שאני יטרח בשביל השלישי.

בני אנאנסי, ניל גיימן.
גם הספר הזה, כמו כמה מספריו של גיימן מתעסק באלים בני ימינו, כשהפעם בנו חסר היכולות העל-טבעיות של אל ז"ל מתאחד עם אחיו שירש את כוחותיו של האבא.
אני בעמוד מאה ועד כה אני מרוצה מעל הראש.

מומלץ!

אתה יודע שאלים אמריקאים יצא הרבה לפני בני אנאנסי, נכון? כשראיתי את הספר, ועוד יחד עם הכריכה שלו, הייתי בטוח שמדובר בספר המשך לאלים אמריקאים.

זה לא באמת משנה, פשוט קראתי את אלים אמריקאים מזמן, לאחרונה קראתי את בני אנאנסי, והחלטתי שאני רוצה לחזור שוב על אלים אמריקאים, והופ, הנה מר אנאנסי בבית שעל הסלע.

אני רוצה להמליץ על ספר מעולה, כשהרוח נושבת.
ספר מדהים שמתקשר בצורה מאוד עקיפה לאקס-מן, ומתרחש בעולמנו אנו. ספר המד"ב הכי טוב שיצא לי לקרוא בשנתיים האחרונות. מומלץ מכל הלב!

התחלתי לחזור אתמול בשנית על סדרת המופת של זילאזני ורוברט שאקלי על השד עזי אלבוב.
סיימתי את הראשון "הביאו לי את ראשו של נסיך החלומות", ואם לא היה מאוחר מידי, הייתי הולך לספריה להביא את ההמשכים(או רק המשך? לא זוכר כרגע).

מומלץ. עם דגש על מומ ועל לץ.

נראה לי פעם ראשונה בשבילי פה...
אני לא ממש אוהב מדע-בדיוני, אבל נתנו לי ספר טוב ליום הולדת:

The Time Traveler's Wife

הוא סיפור מנקודת מבט של גוף ראשון, שמתחלף בין שתי אנשים - Henry, בן אדם שיש לו מחלה כמו אפילפסה - אבל כאשר הוא מקבל התקף הוא מתעורר במקום אחר, בזמן אחר ובלי בגדים! וClare שהיא (ידוע מהשם של הספר), אשתו. כמו כל מדע בדיוני טוב (לדעתי) הוא מדבר על איך אנשים נורמלים (כמוני וכמוכם) היו מתנהגים במצבים לא נורמלים, כלומר על מערכת היחסים הסבוכה שלהם.

הספר יותר טוב מההסבר שלי, ותרגמו אותו לעברית (אשת הנוסע בזמן). שכחתי את שם הסופרת, אבל מותר לי כי הוא גרמני וארוך...

אני לא בטוח כמה הוא מד"ב. כלומר, ההסבר שם די צולע ולא מושקע, ועיקר הספר זה היחסים ביניהם [כשהמסע שלו בזמן הופך אותם למעניינים, כן? אבל העיקר הוא בכל זאת החיסם ביניהם.]
בקשר לנסיך החלומות- כ"כ יצירת מופת!

הפסיפס הסרנטיני של גאי גבריאל קיי. שני חלקים: הפלגה לסרנטיום ואדון הקיסרים.
ללא ספק שני ספרים מדהימים, במיוחד הסוף של אדון הקיסרי.
כשאני אומר סוף אני לא מתכוון למילים האחרונות בספר, אלא לחלק האחרון של הספר, כשהסוף ממש הוא השיא.
באופן כללי אני ממליץ על כל הספרים של גאי גבריאל קיי: מארג פיונאבר (שלושה ספרים), טיגאנה (יש גירסא של שני ספרים וגירסא חדשה של ספר אחד), אריות אל-ראסאן וכמובן הפסיפס הסרנטיני (שני ספרים). אני חושב שיש לו עוד ספרים באנגלית, אבל אלה הספרים שתורגמו.

אני ממליץ על "ישמאל, הרפתקה של המוח והרוח", מאת דניאל קווין.
הספר הזה, מעבר להיותו מרתק, הוא בעל מוסר השכל חשוב- הרבה אנשים שאנחנו שומעים עליהם יותר מדיי צריכים היו לקרוא את הספר הזה, ואז העולם היה טוב יותר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה