• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

המטריקס

Double Y אמר/ה:
מכיל ספוילרים!

כרגע ראיתי את הסרט, ולא הבנתי מס' דברים אפילו שראיתי אותו יותר מפעם אחת (הסרט השלישי):
א) איך זה שביין נעשה פסיכותי פתאום? הוא שוכפל להיות סמית' וככה הוא חדר לציון?
ב) איך ניו הרג את סמית' בסוף, ולמה זה הרג גם אותו עצמו? לאן המכונה לקחה את ניו אחרי שהוא מת?
ג) מה קורה בסוף? למה המכונות מפסיקות לתקוף אחרי שסמית' מת?

תודה.

בקשר לשאלה ב':

כאשר סמית הפך את ניו לאחד משלו אז הרובוטים הכניסו וירוסים בניו ובגלל שניו קשור למערכת של הסמית כל הסמיתים נהרסו.

יותר נכון לומר "סמית' נהרס, והשאר חזרו להיות עצמם" האוראקל, שרף והילדה הופיעו בסוף, למרות שאנחנו יודעים בוודאות שהילדה(שהתעוררה באמצע הרחוב) והאוראקל הפכו לסמית'. חוץ מזה, נראה לי שוירוסים זה לא הסיבה- סמית' הוא הוירוס בכל הסיפור.

the Nerubian אמר/ה:
יותר נכון לומר "סמית' נהרס, והשאר חזרו להיות עצמם" האוראקל, שרף והילדה הופיעו בסוף, למרות שאנחנו יודעים בוודאות שהילדה(שהתעוררה באמצע הרחוב) והאוראקל הפכו לסמית'. חוץ מזה, נראה לי שוירוסים זה לא הסיבה- סמית' הוא הוירוס בכל הסיפור.

שוב... ריבוי התיאוריות רק מאשש את העובדה שגם אם יש הגיון מאחורי ההתרחשות הם לא תרכו להסביר אותו או אפילו לרמוז לו.

ספוילר:

ניו גילה שסמית' השתלט על העיר(כולם סמית'), הם הולכים מכות, סמית' מנצח ואומר את מה שהאורקל אמרה ומבין שהוא לא אמור לומר את זה, ניו מכריח אותו להפוך אותו לסמית', ואז כל הסמית'ים מתפוצצים, ניו חוזר לעצמו ומת, הסמית' שנלחם בו הופך לאורקל, המלחמה הסתיימה, והכל טוב ויפה, אה... חוץ מזה שניו וטרינטי מתים :P

ראיתי את הסרטים כבר פעמיים,ודעתי דומה מאוד לדעתו של הקטר.
הסרט הראשון היה כ"כ יפה! ניאו שמגלה את כוחותיו,ההתחלה של המטריקה,הגילוי של כל הסיפור הזה.
בסרט השני והשלישי הבמאים החליטו משום מה להפוך את הסרט הראשון שהיה כ"כ מושלם,לסרט הוליוודי טיפוסי. הם לקחו כמה תיאוריות מופרכות,מילים יפות ופשוט ניפכו את הסרט לסרט אקשן ופילוסופיה בגרוש.
קחו לדוגמא את הסצינה שבה ניאו פוגש את הארכיטקט בסרט השני-פשוט גועל נפש.אף אחד לא הבין כלום מהשיחה,ודבריו היו חסרי משמעות ובאו כדי לנסות לתת מידע לאנשים.אבל בעצם,הם עצמם (הבמאים) לא ידעו איך לענות על השאלות,אז הם המציאו כמה תאוריות ונתנו למישהו שיכול לומר אותם במהירות לספר לצופים עליהם,ובכך להשאיר כמה מליוני פיות המומים שחושבים שהם לא הבינו את הגאוניות שבסרט.
בקיצור,בואו כולם נחרים את שני הסרטים האחרונים ופשוט נהנה מהראשון.

Dragon_Master אמר/ה:
ראיתי את הסרטים כבר פעמיים,ודעתי דומה מאוד לדעתו של הקטר.
הסרט הראשון היה כ"כ יפה! ניאו שמגלה את כוחותיו,ההתחלה של המטריקה,הגילוי של כל הסיפור הזה.
בסרט השני והשלישי הבמאים החליטו משום מה להפוך את הסרט הראשון שהיה כ"כ מושלם,לסרט הוליוודי טיפוסי. הם לקחו כמה תיאוריות מופרכות,מילים יפות ופשוט ניפכו את הסרט לסרט אקשן ופילוסופיה בגרוש.
קחו לדוגמא את הסצינה שבה ניאו פוגש את הארכיטקט בסרט השני-פשוט גועל נפש.אף אחד לא הבין כלום מהשיחה,ודבריו היו חסרי משמעות ובאו כדי לנסות לתת מידע לאנשים.אבל בעצם,הם עצמם (הבמאים) לא ידעו איך לענות על השאלות,אז הם המציאו כמה תאוריות ונתנו למישהו שיכול לומר אותם במהירות לספר לצופים עליהם,ובכך להשאיר כמה מליוני פיות המומים שחושבים שהם לא הבינו את הגאוניות שבסרט.
בקיצור,בואו כולם נחרים את שני הסרטים האחרונים ופשוט נהנה מהראשון.

אמן!

ניאו מת. ברגע שאתה מת בעולם הפיזי אתה מת גם במטריקס והפוך. חוץ מזה ניאו וסמית (נכון?) היו חלק מהמשוואה.ברגע שאתה מוריד אחד אתה צריך להוריד גם את השני כדי שהמשווה תיהיה מאוזנת.

לא בדיוק
אם המטריקס בוחרת להשאיר את המידע של יישות מסויימת הוא יכול
אם המוות של יישות מסויימת הוא פתאומי למטריקס אין מספיק זמן לשמור את המידע שלה
אם היישות אינה חשובה למטריקס היא לא תשמור את המידע שלה

Goom אמר/ה:
לא בדיוק
אם המטריקס בוחרת להשאיר את המידע של יישות מסויימת הוא יכול
אם המוות של יישות מסויימת הוא פתאומי למטריקס אין מספיק זמן לשמור את המידע שלה
אם היישות אינה חשובה למטריקס היא לא תשמור את המידע שלה
אתה לא חושב שאם ניאו היה חי היינו רואים את זה מתישהו בסרט?
למה הוא לא הופיע במטריקס כרגיל לאחר שסמית' עזב, כמו כל שאר האנשים?

1. הוא מת.
2. הוא נפגע משמעותית במוחו, או לפחות הוא לא יכול לתפקד במטריקס.
3. האחים ווקובסקי מתכננים לנו עוד הפתעות...

נו טוב, אני אגיד לכם למה אני חושב שזה נכון?
פשוט, כיח בקומיקסים הגיבור הראשי הוא ניאו, וקראתי שניים מהם וזה הולך שם ככה:
אין שם את טריניטי בכלל, משום מה ניאו לא יוצא אף פעם לביקור מחוץ למטריקס.
מסקנה, הקומיקסים שקראתי היו אחרי ההתרחשויות בסרט.

Juggernaut אמר/ה:
נו טוב, אני אגיד לכם למה אני חושב שזה נכון?
פשוט, כיח בקומיקסים הגיבור הראשי הוא ניאו, וקראתי שניים מהם וזה הולך שם ככה:
אין שם את טריניטי בכלל, משום מה ניאו לא יוצא אף פעם לביקור מחוץ למטריקס.
מסקנה, הקומיקסים שקראתי היו אחרי ההתרחשויות בסרט.
מסקנה אחרת: האירועים -בין- הסרטים.
האם יש בקומיקס את השלום בין המכונות לאדם? אם לא, זה לפני סמית'. זה יכול להיות בהחלט בין הסרט הראשון לשני - פשוט לא יודעים בבירור מה קרה באמצע.

-ELF- אמר/ה:
הכוונה היא לאנשים שחזקים, אבל עדיין חלשים יותר. ניאו והסמית'ים, לצורק העניין.

ובקשר למטריקס -
אני חושב שכולכם סתם משחקים אותה ביקורתיים כדי לצאת כאלה שמבינים טוב בסרטים. בתכלס כל אחד ואחד מכם נהנה מלצפות במטריקס, אתם סתם מסתכלים רק על הדברים הרעים. האקשן שאתם מדברים עליו - הוא לא אקשן טוב?
די לבלבולי השכל. המטריקס זה סרט שכיף לראות אותו.

לא לא לא!
הסרט הראשון היה אדיר.
הסרט השני היה די נחמד אבל חייב את בואו של השלישי והשלישי היה האכזבה הכי גדולה שהייתה לי אי פעם מסרט, בשיא הרצינות. באמת, בלי שטויות, לא אכפת לי שהיה אקשן ו"מגניב" זה היה אכזבה לשמה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה