וזה יותר ממה שהדמויות בסרטים יודעות...
Double Y אמר/ה:מכיל ספוילרים!
כרגע ראיתי את הסרט, ולא הבנתי מס' דברים אפילו שראיתי אותו יותר מפעם אחת (הסרט השלישי):
א) איך זה שביין נעשה פסיכותי פתאום? הוא שוכפל להיות סמית' וככה הוא חדר לציון?
ב) איך ניו הרג את סמית' בסוף, ולמה זה הרג גם אותו עצמו? לאן המכונה לקחה את ניו אחרי שהוא מת?
ג) מה קורה בסוף? למה המכונות מפסיקות לתקוף אחרי שסמית' מת?
תודה.
the Nerubian אמר/ה:יותר נכון לומר "סמית' נהרס, והשאר חזרו להיות עצמם" האוראקל, שרף והילדה הופיעו בסוף, למרות שאנחנו יודעים בוודאות שהילדה(שהתעוררה באמצע הרחוב) והאוראקל הפכו לסמית'. חוץ מזה, נראה לי שוירוסים זה לא הסיבה- סמית' הוא הוירוס בכל הסיפור.
Dragon_Master אמר/ה:ראיתי את הסרטים כבר פעמיים,ודעתי דומה מאוד לדעתו של הקטר.
הסרט הראשון היה כ"כ יפה! ניאו שמגלה את כוחותיו,ההתחלה של המטריקה,הגילוי של כל הסיפור הזה.
בסרט השני והשלישי הבמאים החליטו משום מה להפוך את הסרט הראשון שהיה כ"כ מושלם,לסרט הוליוודי טיפוסי. הם לקחו כמה תיאוריות מופרכות,מילים יפות ופשוט ניפכו את הסרט לסרט אקשן ופילוסופיה בגרוש.
קחו לדוגמא את הסצינה שבה ניאו פוגש את הארכיטקט בסרט השני-פשוט גועל נפש.אף אחד לא הבין כלום מהשיחה,ודבריו היו חסרי משמעות ובאו כדי לנסות לתת מידע לאנשים.אבל בעצם,הם עצמם (הבמאים) לא ידעו איך לענות על השאלות,אז הם המציאו כמה תאוריות ונתנו למישהו שיכול לומר אותם במהירות לספר לצופים עליהם,ובכך להשאיר כמה מליוני פיות המומים שחושבים שהם לא הבינו את הגאוניות שבסרט.
בקיצור,בואו כולם נחרים את שני הסרטים האחרונים ופשוט נהנה מהראשון.
Juggernaut אמר/ה:אני לא חושב שניאו מת בסוף הסרט השלישי. לפי התיאוריה הבכלל לא מבוססת שלי ניאו מת רק בעולם הפיזי, אבל הוא נשאר במטריקס, מה אתם אומרים על זה?
אתה לא חושב שאם ניאו היה חי היינו רואים את זה מתישהו בסרט?Goom אמר/ה:לא בדיוק
אם המטריקס בוחרת להשאיר את המידע של יישות מסויימת הוא יכול
אם המוות של יישות מסויימת הוא פתאומי למטריקס אין מספיק זמן לשמור את המידע שלה
אם היישות אינה חשובה למטריקס היא לא תשמור את המידע שלה
מסקנה אחרת: האירועים -בין- הסרטים.Juggernaut אמר/ה:נו טוב, אני אגיד לכם למה אני חושב שזה נכון?
פשוט, כיח בקומיקסים הגיבור הראשי הוא ניאו, וקראתי שניים מהם וזה הולך שם ככה:
אין שם את טריניטי בכלל, משום מה ניאו לא יוצא אף פעם לביקור מחוץ למטריקס.
מסקנה, הקומיקסים שקראתי היו אחרי ההתרחשויות בסרט.
-ELF- אמר/ה:הכוונה היא לאנשים שחזקים, אבל עדיין חלשים יותר. ניאו והסמית'ים, לצורק העניין.
ובקשר למטריקס -
אני חושב שכולכם סתם משחקים אותה ביקורתיים כדי לצאת כאלה שמבינים טוב בסרטים. בתכלס כל אחד ואחד מכם נהנה מלצפות במטריקס, אתם סתם מסתכלים רק על הדברים הרעים. האקשן שאתם מדברים עליו - הוא לא אקשן טוב?
די לבלבולי השכל. המטריקס זה סרט שכיף לראות אותו.