אני מכיר את בעל האוב התנ"כי, לא ידעתי שהמילה נקרומנסר שימשה לאותו דבר.
אכן.the Nerubian אמר/ה:פעם זה היה השם למישהו שמגלה את העתיד על ידי זימון נשמות המתים, כדי שיספרו לו מה עומד להתרחש (ואני לא מתכוון רק למילה העברית "בעל אוב" או "מעלה באוב", אלא גם למילה הלועזית "Necromancer").
"טרובדור" לא מופיע במקור. ציפיתי שתדע שבאנגלית יש רק Bard.כמו שהשאירו טרובדור, דרואיד, פלאדין, סמוראי, שאמאן וכו'? זה שם מגניב ומאפיין.
הטרובדור הוא לא במקור Bard, או שאני מבלבל בין יותר מידי מהדורות?פלאפי אמר/ה:ולמה אי אפשר להשאיר וורלוק וורלוק, כמו שהשאירו טרובדור...
Ogmios אמר/ה:הטרובדור הוא לא במקור Bard, או שאני מבלבל בין יותר מידי מהדורות?פלאפי אמר/ה:ולמה אי אפשר להשאיר וורלוק וורלוק, כמו שהשאירו טרובדור...
וכך הוא נקרא גם ב3.5?ran-newman אמר/ה:Ogmios אמר/ה:הטרובדור הוא לא במקור Bard, או שאני מבלבל בין יותר מידי מהדורות?פלאפי אמר/ה:ולמה אי אפשר להשאיר וורלוק וורלוק, כמו שהשאירו טרובדור...
טרובדור וbard זה פשוט לא בדיוק אותו הדבר, אבל באנגלית (מהודרה שלישית) קוראים למקצוע bard.
אין לו לחשים. האמגוש הוא המקצוע הקיצוני ביותר מבחינת "הרבה פעמים ביום על מחיר מבחר".prince of death אמר/ה:אם אני לא טועה לאמגוש אין הרבה לחשים. הוא מסתמך יותר על יכולות דמויות לחש.
תקנו אותי עם אני טועה (או שתרחיבו את דברי).
מה זה "עולם מו"ד " בשבילך?רולוס אמר/ה:לדעתי זה די טיפשי לשחק דמות מו''ד בעיוות אוריינטלי בעולם מו''ד. בשביל לשחק את הוו-ג'ין המפוקפק הזה כשיש לי שוגנג'ה באגדת חמש הטבעות? (הערה לנטפלים לקטנות שבניכם - כמובן ששוגנג'ה שונה מאוד מוו-ג'ין, אבל החוויה דומה בסך הכל).
דמויות כמו סמוראי ווו-גי'ן כ''כ לא שייכות בעולמות מו''ד כאלה, ולהתחיל את השרשרת הזאת, שהתחילה לפי דעתי במקצוע הסמוראי במדריך ללוחמה, הייתה טעות מרה.
זה לא קצת דומה לשוגנג'ה מהמדריך השלם לקדושה?the Nerubian אמר/ה:הוו-ג'ן הוא הגרסה האוריינטלית לאשף, ומתמחה בלחשים של יסוד מסויים. הלחשים שלו מעט יותר מעודנים מאשר אלו של אשף רגיל (לא מעטפות רבגוניות, טלפורציה, ודומיהם) ויש לו כמה יכולות מיוחדות במקום הכשרונות הנוספים ויציר הסוד (שיפור קל ליוזמה, וכן "סודות לחש"- יכולת המאפשרת לו לבחור לחש מועדף בתמורה לטאבו כלשהו שהוא מטיל על עצמו).