• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז המדריך השלם למאגיה - ההזמנה המוקדמת החלה

the Nerubian אמר/ה:
פעם זה היה השם למישהו שמגלה את העתיד על ידי זימון נשמות המתים, כדי שיספרו לו מה עומד להתרחש (ואני לא מתכוון רק למילה העברית "בעל אוב" או "מעלה באוב", אלא גם למילה הלועזית "Necromancer").
אכן.
קצת יוונית למתחילים: נקרו - מוות, מנטיה - חיזוי.
נקרומנסיה - חיזוי [באמצעות] מוות.

מגנייייב! חיכיתי לספר הזה בעברית מהרגע שראיתי אותו לראשונה בכנס חנוכה לפני כמה שנים טובות!
ולמה אי אפשר להשאיר וורלוק וורלוק, כמו שהשאירו טרובדור, דרואיד, פלאדין, סמוראי, שאמאן וכו'? זה שם מגניב ומאפיין.

פלאדין הוא אביר קודש, לא פלאדין.

ולדעתי הסיבה היא שסמוראי, דרואיד, ושאמאן, הן מילים לועזיות שמושרשות בלקסיקון העברי(כמו בננה, טלפון). וורלוק לא.

כמו שהשאירו טרובדור, דרואיד, פלאדין, סמוראי, שאמאן וכו'? זה שם מגניב ומאפיין.
"טרובדור" לא מופיע במקור. ציפיתי שתדע שבאנגלית יש רק Bard.
דרואיד, סמוראי ושאמאן נקראים כך כי המתרגמים לא הצליחו למצוא שם מתאים בן פחות מארבע מילים.
פלדין תורגם כ"אביר קודש", למרות שרבים מתעקשים לקרוא לו פלדין (בניגוד לוויתור בנוגע ל"טרובדור" ו-"אשף").

Ogmios אמר/ה:
פלאפי אמר/ה:
ולמה אי אפשר להשאיר וורלוק וורלוק, כמו שהשאירו טרובדור...
הטרובדור הוא לא במקור Bard, או שאני מבלבל בין יותר מידי מהדורות?

טרובדור וbard זה פשוט לא בדיוק אותו הדבר, אבל באנגלית (מהודרה שלישית) קוראים למקצוע bard.

ran-newman אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
פלאפי אמר/ה:
ולמה אי אפשר להשאיר וורלוק וורלוק, כמו שהשאירו טרובדור...
הטרובדור הוא לא במקור Bard, או שאני מבלבל בין יותר מידי מהדורות?

טרובדור וbard זה פשוט לא בדיוק אותו הדבר, אבל באנגלית (מהודרה שלישית) קוראים למקצוע bard.
וכך הוא נקרא גם ב3.5?

prince of death אמר/ה:
אם אני לא טועה לאמגוש אין הרבה לחשים. הוא מסתמך יותר על יכולות דמויות לחש.
תקנו אותי עם אני טועה (או שתרחיבו את דברי).
אין לו לחשים. האמגוש הוא המקצוע הקיצוני ביותר מבחינת "הרבה פעמים ביום על מחיר מבחר".
לאמגוש אין לחשים, אלא יכולות דמויות לחש, כולן אינן תלויות בפעמים ביום ולוקח בדיוק פעולה רגילה להשתמש בהן. הוא מתחיל עם Eldritch Blast של 1ק6 נזק ויכולת דמויית לחש אחת בדרגה ראשונה, ומסיים עם Eldritch Blast של 9ק6 ו- 12 יכולות דמויות לחש בדרגה 20. בנוסף, הוא יכול ליצור חפצי קסם בלי להטיל את הלחשים הדרושים, וזוכה בהפחתת נזק קטנה.

הוו-ג'ן הוא הגרסה האוריינטלית לאשף, ומתמחה בלחשים של יסוד מסויים. הלחשים שלו מעט יותר מעודנים מאשר אלו של אשף רגיל (לא מעטפות רבגוניות, טלפורציה, ודומיהם) ויש לו כמה יכולות מיוחדות במקום הכשרונות הנוספים ויציר הסוד (שיפור קל ליוזמה, וכן "סודות לחש"- יכולת המאפשרת לו לבחור לחש מועדף בתמורה לטאבו כלשהו שהוא מטיל על עצמו).

נרוביאן, האמת היא שדווקא יש לו הרבה מהלחשים של האשף שנחשבים יותר "אוניברסליים" (טלפורציה שהזכרת, לדוגמה).
אני לא רואה בינהם הבדל רציני למעט רשימת הלחשים - אלו פשוט לחשים עם אופי יותר אוריינטלי, אם תשחק אשף רגיל עם הלחשים האלו התוצאה תיהיה זהה.

לדעתי זה די טיפשי לשחק דמות מו''ד בעיוות אוריינטלי בעולם מו''ד. בשביל לשחק את הוו-ג'ין המפוקפק הזה כשיש לי שוגנג'ה באגדת חמש הטבעות? (הערה לנטפלים לקטנות שבניכם - כמובן ששוגנג'ה שונה מאוד מוו-ג'ין, אבל החוויה דומה בסך הכל).
דמויות כמו סמוראי ווו-גי'ן כ''כ לא שייכות בעולמות מו''ד כאלה, ולהתחיל את השרשרת הזאת, שהתחילה לפי דעתי במקצוע הסמוראי במדריך ללוחמה, הייתה טעות מרה.

רולוס אמר/ה:
לדעתי זה די טיפשי לשחק דמות מו''ד בעיוות אוריינטלי בעולם מו''ד. בשביל לשחק את הוו-ג'ין המפוקפק הזה כשיש לי שוגנג'ה באגדת חמש הטבעות? (הערה לנטפלים לקטנות שבניכם - כמובן ששוגנג'ה שונה מאוד מוו-ג'ין, אבל החוויה דומה בסך הכל).
דמויות כמו סמוראי ווו-גי'ן כ''כ לא שייכות בעולמות מו''ד כאלה, ולהתחיל את השרשרת הזאת, שהתחילה לפי דעתי במקצוע הסמוראי במדריך ללוחמה, הייתה טעות מרה.
מה זה "עולם מו"ד " בשבילך?
זכותך לשחק במערכה לא אוריינטלית, אבל יש כאלו ש"עולם המו"ד " שלהם הוא חסר פלדינים, אמגושים, כהנים או דרואידים, ואוריינטלי לחלוטין.

זה שחלק מהמקצועות האלו לא תואמים בכלל את המקור האוריינטלי, זה כבר סיפור אחר.

the Nerubian אמר/ה:
הוו-ג'ן הוא הגרסה האוריינטלית לאשף, ומתמחה בלחשים של יסוד מסויים. הלחשים שלו מעט יותר מעודנים מאשר אלו של אשף רגיל (לא מעטפות רבגוניות, טלפורציה, ודומיהם) ויש לו כמה יכולות מיוחדות במקום הכשרונות הנוספים ויציר הסוד (שיפור קל ליוזמה, וכן "סודות לחש"- יכולת המאפשרת לו לבחור לחש מועדף בתמורה לטאבו כלשהו שהוא מטיל על עצמו).
זה לא קצת דומה לשוגנג'ה מהמדריך השלם לקדושה?

אני עדיין שובר את הראש ולא מבין למה תרגמו bard לטרובדור ולא לפייטן... כאשר אני מדמיין טרובדור אני רואה לייצן חצר ציבעוני עם כובע מגוחך מלה פעמונים וגיטרה קטנה..

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה