• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

המדריך השלם להודעות מובנות

קופיל

פונדקאי ותיק
(...ונכונים גם מבחינת השפה העברית, שלא גורמים לכאב מוחשי בראש לפונדקאים תמימים שעוברים במקום עם הטראסק שלהם.)
בזמן האחרון, ובאופן כללי, יש אנשים שההודעות שלהם הם לא מובנות, ויש כאלה שהם מובנות-אבל עדיין מרגיזות.
מדריך זה נועד כדי לסייע לאותם אנשים. ושיהיה ברור-בניגוד למדריך המקוצר לשימוש בBBCode, זה לא תהיה עבודה של אדם אחד. תעזרו לי לעזור להם-ותתרמו גם אתם עצות לכתיבה נכונה. ואולי כדאי שתחשבו על זה כעץ '101 עצות וחוקים לכתיבה נכונה'.
וכמה מהעצות\חוקים בשפה העברית שלי:
1.תשתמשו בסימני פיסוק. אחרת, במקרים רבים אי אפשר להבין את ההודעה.
2.ואחרי סימני פיסוק צריך לשים רווח. וגם אחרי סימני קריאה ושאלה, וכדומה.
3.תעברו על ההודעה שלכם לאחר שכתבתם אותה, ותתקנו את השגיאות בה.
4.במידה ויש לכם הרבה שגיאות כתיב, כדאי שתעבירו את ההודעה בוורד לפני השליחה, ותשתמשו באופצית תיקון שגיאות הכתיב שם.
5.עדיף בלי טונות של סימני קריאה ושאלה. 3 יספיקו במקום 30, וגם בזה אני לא בטוח שצריך את זה ולא 1. והכוונה גם לשילוב של סימני קריאה ושאלה-קרי, סימן קריאה אחד וסימן שאלה אחד יספיקו. אותו הדבר גם לנקודות.
6.וקצת על מילים שנכתבות דומה ומשמעותם שונה!
6.1.עם-הכוונה בנוסף, קרי 'חומוס עם טחינה'. אם-הכוונה למילת סיבה אאל"ט (לא ישנתי בשיעורי לשון, אני סתם לא זוכר אותם!)-קרי, 'אם אתה מקבל 100 במבחן אתה תקבל 100 שקל'
6.2.על-מעל משהו, כלומר 'לישון על הרצפה'. אל-גם במובן של לעבר ('אני הולך אל הבית ספר') וגם במובן של מילה המורה שלילה (לפי ויקימילון)-'אל תאכל גדי בחלב אמו'. תחשבו שאל זה היפוך של לא, ובעל משמעות דומה, בסדר?
7.בלי טונות של סמיילים, בבקשה. אנחנו יכולים להבין שאתם עצובים גם בלי עשר סמיילים כאלה- :cry: .
8.בשביל להגיד 'אני הולך לעשות משהו', צריך להגיד 'אני אעשה משהו', וכדומה-ולא 'אני יעשה משהו! (שיעורי לשון לא-זכורים מעצבנים ><)
9.שאתם נמצאים בהרפתקה מקוונת, תשתמשו בסימנים המוסכמים של ההרפתקה-בגלל שהווריד במצח שלי קרוב להתפוצצות בפעם האלף שמישהו הורס את חוקי האין אאוט. אנשים-זה לא קשה, לעזאזל!
10.ואם זה יעזור לכם-תחשבו שההודעה היא מבחן חשוב בלשון, ואתם חייבים שהיא תהיה מובנת בשביל לקבל מאה, ואתם חייבים לקבל מאה.
ועכשיו, איזה עצות יש לכם בנוגע להודעות מובנות?

:clap: :clap: :clap:

תבורך קופיל!
מי ייתן ולא נראה עוד הודעות בלתי ניתנות להבנה.

אני ממליץ להכניס את זה לחוקי הפורום או להשאיר את זה דביק.

קופיל אמר/ה:
8.בשביל להגיד 'אני הולך לעשות משהו', צריך להגיד 'אני אעשה משהו', וכדומה-ולא 'אני יעשה משהו!
ואם אתם כבר שם, לא יזיק לשמור גם על עבר-הווה-עתיד-ציווי.

כמו כן, אני ממליץ להתיחס לכל הודעה שהינה עם יותר מכמה שורות כמו אל חיבור. במקום לכתוב גיבוב של טקסט שהוא כל מה שעולה לכם לראש באותו רגע, מומלץ לסדר אותו במבנה של: הקדמה, הנחות, טענה ומסקנה. זה יגרום לטקסט להיות ברור בהרבה, ויעזור לאנשים שרוצים להגיב לכם, גם אם זה לעמדה הנוגדת לשלכם.

מאוד מקווה שההודעה הנערכת מהר של המאנצ'קין היא בדיחה לא מוצלחת.

קופיל, שים לב שאחרי כל מספר בסעיפים צריכה לבוא נקודה ואז רווח. ככה:
1. *דברים דברים דברים*
אפשר לכתוב גם:
1) *דברים דברים דברים*
אבל לא:
1-*דברים דברים דברים*
וגם לא:
1 - *דברים דברים דברים*.
(למרות מה שכתבתי בהמשך ההודעה שלי)
בסדר?

בנוסף, חשוב להבהיר משהו נוסף. כשמשתמשים בסימן הזה: - צריך לדעת מתי יש רווחים ומתי אין. במילים שמצורפות ביחד(מזג-אוויר, בית-ספר) אין רווחים. כמשתמשים להסבר צריך לשים רווח לפני ואחרי("אנשים - זה לא קשה, לעזאזל!").

קופיל, אני חושב שסעיף 8 הוא קצת מוגזם. זה לא כזה מפריע ואנחנו לא הולכים להרוג אנשים כי הם כתבו בעבר במקום בעתיד. (אני מקווה).

בסה"כ, אם זה יעזור אז זה יהיה טוב.

http://hebrew-academy.huji.ac.il/decision5.html
לקרוא ולהפנים. ואז לקרוא עוד כמה פעמים ובאמת להפנים. ואז עוד כמה פעמים, רק כדי לוודא שבאמת הפנמתם.

לא אחזור על דברים שכבר נכתבו שם (מקף, קו מפקיד, פסיק וכו'). תקראו שם ותשכילו.

לגבי ציווי: משהו שכדאי לדעת, אפילו שהטעות כל כך נפוצה שכבר ניתן להחשיב את זה ללגיטימי - יש הבדל בין צורת עתיד לצורת ציווי. "תסתרק" היא צורת עתיד. מחר אתה תסתרק. צורת הציווי היא "הסתרק". באותו הקשר: "כנס" היא צורת הציווי של "לכנס" (לכנס אנשים למסיבה). צורת הציווי של "תיכנס" (תכנס כבר לחדר) היא "היכנס".

הערה נוספת: "ש" לא מרמזת על זמן. זאת שגיאה שאני לחלוטין לא מבין מאיפה היא מגיעה, וקופיל, אפילו הועלת בטובך לעשות אותה במדריך שלך. ב"ש" משתמשים בפסוקית לוואי - כשאתם רוצים להוסיף משפט המתאר את מה שאתם מדברים עליו. כשרוצים לדבר על זמן, משתמשים ב"כש", או ב"כאשר". לכן, בסעיף 9 לעיל: "כשאתם נמצאים", לא "שאתם נמצאים".

ועוד:
יש מלים שאסור להשתמש אחריהן ב"ש", אלא רק בשם עצם.
1) בגלל ש-: יש להגיד מכיוון ש-.
2) למרות ש-. יש להגיד אף על פי ש-.
3) אני לא בטוח בעצמי אם אפשר להגיד על אף ש-. עדיף להמנע.

אני חושב שהתחלתם להגזים. אין סיכוי שכולם יכתבו פה בעברית מושלמת,
וזה גם לא נחוץ. מספיק שתהיה אפשרות להבין את ההודעות בקלות.
כללים כמו שאודין הביא לא עוזרים, אלא רק מרתיעים אנשים שיש להם בעיה גם עם עברית דבורה (שאליהם, אם הבנתי נכון, מכוון העץ הזה).

קצת הגזמתם.
אני לא חושב שבאמת משנה לכם אם אנשים כותבים 1: בלה בלה או,1:בלה בלה (חסר רווח אחרי הנקודותיים)

וכמה באמת אכפת לכם אם משהו כתב בטעות בגלל ש, ולא מכוון ש...

אני מבין למה אתם מתלוננים על הודעות מרובות שגיאות כתיב והקלדה,משפטים חסרי סימני ניקוד עודף סמיילים וכו'
אבל אנחנו לא במבחן בעברית ואם יש לכם בעיה אם משהו יכתוב (אנשים-זה לא קשה) בלי רווח אחרי ולפני,אז אתם צריכים לקחת אקמול, ולהתמודד עם הכאב הראש הבלתי נסבל שנגרם מהשערוריה הנוראית הזאת.

רוב הטענות פה הגיוניות, אבל לבקש ממשהו לחשוב שהוא במבחן בלשון זה הרי כאב ראש גדול עוד יותר :lol:

יודעים מה? אני מסכים עם מייקי. חלקית.
זה חוק בלתי אפשרי להגדרה. אתם לא באמת תתנו אזהרה על מיקום לא נכון של פסיק, או הודעה שבה במקרה הבנאדם(אגב, אני כותב "הבנאדם" במקום "בן האדם". מישהו לא מבין למה התכוונתי? לא? ככה חשבתי) התבלבל באופן חד פעמי בין עם ואם.
עכשיו, מכיוון שזה חוק בלתי אפשרי להגדרה סביר להניח שלא כולם יכתבו פה בעברית תקינה. העצה שלי - לטפל בכל נושא בנפרד. אם מישהו כתב הודעה קשה להבנה תעירו לו על זה. אם הוא ממשיך, תעירו שוב. אם זה עדיין ממשיך... אפשר לפנות למנהל.
וכשאתם מעירים, תנסו לחשוב בהיגיון אם באמת השגיאה הפריעה לכם(לי, לדוגמה, מעולם לא הפריע ה"על מנאת" של עידנש). זה חוק שכדי להשתמש בו בתבונה צריך להבין מאיפה הוא בא, ולא "להיתפס על קטנות". צריך להיות ראש גדול כשאתה מעיר... תחשוב על עד כמה אפשרי מבחינת הבנאדם לתקן את ההודעות שלו, עד כמה באמת זה הפריע לך ועד כמה התופעה חוזרת על עצמה.

וזה לדעתי הפיתרון הכי פשוט והכי יעיל.

אם תעקבו אחרי מה שאני אומר, תגלו (להפתעתכם הרבה, ככל הנראה) שאני הייתי נגד חוקים על שגיאות כתיב, דקדוק, תחביר וכו'. אני בעד התערבות כלשהי רק במקרים של הודעות בלתי מובנות ונוראיות לחלוטין.
החוקים שאמרתי לעיל אינם חוקים שאני רוצה שההנהלה תעניש על עבירתם.
אני פשוט חושב שאם כבר אנחנו בנושא של עברית נכונה, אז כדאי להעיר כמה דברים על עברית נכונה. וכן, אני חושב שלהשתמש בעברית נכונה צריך לא רק במבחן בלשון. "אני את הבגרות שלי בלשון כבר סיימתי" זו דרך נפלאה להתחיל איתי על רגל שמאל. :)

באמת שנסחפתם. יש כמה דברים שצריך לשם לב אליהם:
1. שגיאות כתיב. (ובעיקר על ה'כפל משמעויות':על/אל;לא/לו;עם/אם)
2. פיסוק ושבירה של משפטים ארוכים מדי.
3. תוכן מסודר ובעל רצף הגיוני.
4. לא לעשות מליון סמני קריאה, נקודות, סימני שאלה, סמיילים ושאר ירקות.

אם כל אחד יקפיד לבצע רק את אלו, אני נשבע שהעולם יהיה ורוד יותר!

אני מסכים עם האנשים האחרונים שהגיבו, אבל מה שאני כן מתעקש שיהיה זה שם נושא מובן. אני לא רוצה כאשר אני מסתקל/קורא בפורום, שיהיו לי שמות נושאים עם שגיאות כתיב כי זה פשוט מעצבן.

yonilas :D

idansh אמר/ה:
YoniLas אמר/ה:
אני לא רוצה כאשר אני מסתקל/קורא בפורום, שיהיו לי שמות נושאים עם שגיאות כתיב כי זה פשוט מעצבן.

אירוניה, פשוט אירוניה...
רק מדגיש את הנקודה של יונילאס, לדעתי. למשל, בהודעה, אין לו בעיה להתקל בשגיאות כתיב שמופיעות מדי פעם ואינן מפריעות לקריאה השוטפת (כמו "מסתקל" במקרה זה), אבל אני מניח שהוא לא היה כותב את זה בשם של נושא שהוא פתח, אלא מוודא שהשם שהוא כתב נטול שגיאות כתיב.

T_N_J אמר/ה:
idansh אמר/ה:
YoniLas אמר/ה:
אני לא רוצה כאשר אני מסתקל/קורא בפורום, שיהיו לי שמות נושאים עם שגיאות כתיב כי זה פשוט מעצבן.

אירוניה, פשוט אירוניה...
רק מדגיש את הנקודה של יונילאס, לדעתי. למשל, בהודעה, אין לו בעיה להתקל בשגיאות כתיב שמופיעות מדי פעם ואינן מפריעות לקריאה השוטפת (כמו "מסתקל" במקרה זה), אבל אני מניח שהוא לא היה כותב את זה בשם של נושא שהוא פתח, אלא מוודא שהשם שהוא כתב נטול שגיאות כתיב.
שוב, כל עוד הנושא קריא זה לא נראה לי הבעיה המרכזית. הרבה יותר חשוב שאנשים יכתבו בנושא נושא באמת ולא "שאלה".

ODDin אמר/ה:
הערה נוספת: "ש" לא מרמזת על זמן. זאת שגיאה שאני לחלוטין לא מבין מאיפה היא מגיעה, וקופיל, אפילו הועלת בטובך לעשות אותה במדריך שלך. ב"ש" משתמשים בפסוקית לוואי - כשאתם רוצים להוסיף משפט המתאר את מה שאתם מדברים עליו. כשרוצים לדבר על זמן, משתמשים ב"כש", או ב"כאשר". לכן, בסעיף 9 לעיל: "כשאתם נמצאים", לא "שאתם נמצאים".
האמת, 'ש' לא פותח פסוקית לוואי, 'ש' פותח פסוקית, שבהתאם למילת השעבוד קובעים את תפקידה של הפסוקית. היא תהיה פסוקית לוואי אם היא תתאר את הנושא, ותהיה פסוקית מושא או תיאור אם היא מתארת את הנשוא. (יש גם פסוקית נשוא, אבל לאמשנה).

חוץ מזה, הקטע של 'אני יעשה' הוא בערך הדבר הכי מטריף, יותר מכל שאר הדברים ביחד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה