• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הטרדות ותקיפות מיניות בקהילה

חשוב לי לידע שיש המון שיתופים של שחקניות תפקידים על תקיפות מיניות חמורות ומצלקות, בעיקר של קטינות.
אני התחלתי לשחק בגיל מאוחר ומשחקת כמעט ורק אונליין אז לא נתקלתי בזה אבל קחו בחשבון שזה לא משהו מהעבר, זה עדיין קורה.
ממליצה לכולם.ן להזהר.

את רצינית? דווקא בקהילה הזו? את מתכוונת כללית במשחקי תפקידים בארץ?
זה נשמע נורא...
עצוב שזה עלול להרתיע נשים/בנות מלשחק.

כמו בכל פעילות חברתית שכוללת אנשים לא מוכרים תמיד צריך להזהר.
אני כאמור מקפיד מאד בשולחן שלי על 0 סובלנות לבעיות שקשורות לענייני מגדר.
בנוסף אני יודע דווקא על כמה וכמה זוגות שנוצרו ממשחקי תפקידים, כך שלפחות יש גם צד חיובי...

אכן מאוד חשוב להדגיש ולשמור על עצמכם.ן - אחד הדברים היפים בתחביב שלנו זה שיש ערבוב גילאים די רחב, אבל זה גם פתח לעברייני מין.
BadBug BadBug אתה לא צריך להיות מופתע, זה קיים גם בארץ וגם בחו"ל. בלא מעט מקרים זה גם אנשים שנחשבים למובילים בקהילה, שבאופן טבעי להם יש יותר השפעה ויותר יכולת "להשתיק" קורבנות.

ענברק ענברק אני אשמח אם תוכלי לקשר לעדויות כאלו, אם יש פומביות. אני חושב שזה חשוב לדעת, גם כמי שמארגן כנסים בתחום.

נ.ב. מבקש לשמור על דיון מכבד, וגם לא להכניס רכילות (קרי, לא "שמעתי על XY שעשה ZP")

ענברק ענברק אני אשמח אם תוכלי לקשר לעדויות כאלו, אם יש פומביות. אני חושב שזה חשוב לדעת, גם כמי שמארגן כנסים בתחום.
אין לי אפשרות לשתף עדויות אנונימיות, הן לא פומביות והאנשים שכתבו אותן לא מעוניינים שהתיאורים יפורסמו.

אם זה רלוונטי, יש את צוות מרחב בטוח של העמותה שמנסה לפעול ולהרחיק אנשים רעילים ותוקפים מהקהילה - או לפחות מארועים של הקהילה.

אתה לא צריך להיות מופתע
בהתחשב באלטרנטיבה, הייתי רוצה שכולנו נהיה מופתעים...
כן, צריך וחשוב להיזהר, אבל זה לא אמור להיות חלק מהחיים בקהילה או בכלל.

בכל מקרה, מאחר ודברים כאלו עדיין קורים אז לדעתי חשוב להזכיר כמה דרכים לדווח ולקבל תמיכה:
קווי סיוע ארציים (24/7)
קו סיוע לנשים: 1202
קו סיוע לגברים: 1203
קו סיוע לגברים ונערים דתיים: 02-5328000
קו סיוע לנשים וילדים דתיים: 02-6730002

"קול-מילה" - מערך סיוע נפשי המאפשר לפונים להביע את המצוקה שלהם בכתב.
וואטסאפ 052-8361202 הקו זמין בימים א'-ה', בין השעות 20:00-17:00
צ'ט - דרך האתר השירות זמין בימים א'-ה' וביום שבת, בין השעות 24:00-20:00
דוא"ל [email protected] - מענה תוך 48 שעות.

צוות מרחב בטוח של העמותה: [email protected]

רוב דרכי הסיוע והתמיכה הינם אנונימיים.
ושוב אני מקווה שאף אחד ואף אחת לא יצטרכו להשתמש בהם אי-פעם.

אם זה בכנסים, אז אני לא מופתע בכלל. לפני אי-אלו שנים כבר עלו המלצות בעיתונות מיינסטרים (חיפשתי את הכתבה בנענע אבל היא נעלמה עם רוב האתר) על כנסים ואירועים גיקיים כמרחב מומלץ ל"פיקאפ" שכן ידוע לכל (WTF) שנערות ונשים גיקיות הן הרבה יותר סקרניות מינית ומתירניות מהממוצע.

אם זה לא קשור לכנסים (שלא כוללים רק שחקני תפקידים) אלא ספציפית לשחקני תפקידים, אז אני עדיין לא מופתע. ככה זה כשאושיות-מטעם-עצמם בכמה מהמעגלים הגדולים יותר של התחביב הם אנשים רעילים וקריפיים שמושכים אליהם טיפוסים דומים להם. בחמש דקות בקבוצת הפייסבוק המרכזית של התחום תוכלי לגלות המון טיפוסים כאלה, לרוב כשהם בטנטרום בגלל משהו איום ונורא שפרוגרסיבים עושים למו"ד.

המצב פעם היה הרבה היותר גרוע כנראה - בזמנו העיתונאית ליאת בר סתו (ילדת כנסים בעברה ועיתונאית חוקרת די מוצלחת בהמשך) ריכזה די הרבה סיפורים כאלה אך גם ציינה לחיוב שהיו בני 20+ שהיו מרחיקים בנימוס בנות 13-14 שהיו מפתחות עליהם קראשים.

חשוב לציין שלתקיפות מיניות אין באמת קשר לחיזור, רומנטיקה או תשוקה מינית. זה סתם להיות בנאדם חרא וסוציופט.

רק חשוב לי לומר שאני לא מיתמם, ידוע לי שזו רעה חולה כמעט בכל מקום (למרות שזה משתפר עם המודעות הגוברת כיום).
אבל בכל זאת קיוויתי שזה משהו שכמעט לא קיים בקהילה שלנו.

המפקד האלמוני המפקד האלמוני
לגבי מה שכתבת, חשוב שתעשה הבחנה בין סתם אנשים רעילים, מעצבנים או מתבכיינים לבין מטרידים בפוטנציה.
ויכוחים ו"מלחמות מקלדת" יש כמעט בכל קבוצת פייסבוק, אבל זה לא הופך את העוסקים בהן לעברייים.

בוא נגיד שאנשים שמטרידים טלפונית וברשת אנשים בלי הקשר מיני, שמתייחסים בבריונות לאנשים בקבוצה שהם אמונים על הניהול שלה עד כדי המנעות של שחקני תפקידים מלהתקרב בכלל לאירועים שקשורים אליהם, אנשים שמפרסמים רעל בו הם מציגים את עצמם כלוחמים בפרוגרעס ובלבול מגדרי בזמן שרוב הסיכויים שהמיינסטרים המצוי יגדיר אותם-עצמם כ"קוקסינלים" אם יראה אותם, הם לא סביבה שמפתיעה אותי כבית גידול לאינסלים מטרידים.

לחשוב שבקהילה שלנו אין ולא היו תקיפות מיניות זה לדעתי אכן היתממות.
ברור לי הרצון לחשוב שאנחנו טובים יותר, וזה נכון בכל קבוצה. אבל מעבר למה ש ענברק ענברק כתבה בוא נסתכל על הדברים:

בישראל, העמותה שזה גוף מסורבל ולא שופע משאבים, הקים את צוות מרחב בטוח למניעת תקיפת מיניות ומשקיע בו הרבה משאבים. זה לא קרה סתם.

בכנסי איגור/ביגור וגם בלארפים כבר שמעתי על דמויות בולטות דומיננטיות שמנסות להיות מגניבות ולמשוך אליהן קהל מעריצים. בחלק מהמקרים גם היו לחישות על היבטים מיניים והרבה תחושה שכולם.ן יוצאים עם כולם.ן - כר פורה לתקיפות מיניות בשילוב חתך הגילאים הרחב.
בכוונה לא נכנס לשמות, אבל מי שחושב שאיגור/ביגור היו דבש, לא מסונכרן עם התחושה שאני קיבלתי מהכנסים הללו.

בחו״ל יש די הרבה מקרים מתועדים של תקיפות מיניות של דמויות בולטות בקהילה - למשל בקהילת ה OSR זק סמית׳ ועוד, וגם לא מעט עדויות בקרב בעלי החברות ואנשים מובילים אחרים (למשל ב RPGA או Broken token). אני לא שומע על כל המקרים אבל לא חולפת שנה בלי מקרה כזה שמתפרסם בחו״ל - ולרוב אני גם מפרסם כאן.

לכן האמירה התמימה שבקהילה שלנו זה לא קורה, או לחשוב שהתנהגות רעילה, אושית משחקים שרוצה הערצה, וכך הלאה לא יכולה לגלוש לתקיפות מיניות (או סתם התעללות פסיכולוגית) זה בהחלט תמימות שלדעתי אין לה מקום בקהילה.
תוכן ואנשים רעילים, גם אם הם בעצמם לא תוקפים, בהחלט מעודדים התנהגות תוקפנית, מינית ואחרת, ומושכים לקהילה אנשים ארסיים ומסוכנים.

הבעיה עם "אושיות קהילה" היא שלהיות "אושיה" מייצר לאנשים תחושת זכאות (entitlement מעביר את זה יותר מדוייק), ש"מגיע" להם משהו מאנשים שהם לא הם.
בעיקר כשמדובר באנשים שלהיות "אושיית קהילה" זה אחד מרגעי השיא האישיים והמקצועיים שלהם.

בישראל, העמותה שזה גוף מסורבל ולא שופע משאבים, הקים את צוות מרחב בטוח למניעת תקיפת מיניות ומשקיע בו הרבה משאבים. זה לא קרה סתם.
מצד אחד זה טוב לגלות שיש אכן צוות כזה, מצד שני - אם הייתי צריכה אותך ואת הדיון הזה כדי לדעת עליו.... אולי צריך להזכיר להם את קיומו ( להבדיל, אני יודעת על צוות מרחב בטוח של האגודה).

בטח שזה חשוב מאד לדעת ולפרסם דברים כאלו, אבל אני דווקא כן מתנחם בזה שזה מפתיע אותי כי לא נתקלתי/שמעתי על זה בסביבתי הקרובה.
כמובן שאנשים אלימים/עבריינים יש בכל מקום, אין פה בכלל שאלה!
צריך להמשיך ולהקפיד לחדד את החוקים של מרחב בטוח, לפרסם אם חלילה קורה ולדווח.

מצד אחד זה טוב לגלות שיש אכן צוות כזה, מצד שני - אם הייתי צריכה אותך ואת הדיון הזה כדי לדעת עליו.... אולי צריך להזכיר להם את קיומו ( להבדיל, אני יודעת על צוות מרחב בטוח של האגודה).
הם אותו צוות.

כלומר, אם את מכירה את הצוות "של האגודה" מפסטיבל אייקון, אז בערך חצי ממנו זה הצוות "של העמותה" (זיו ויטיס, גל אבנת, רביד אבן-לחץ...).

אם זה רלוונטי, יש את צוות מרחב בטוח של העמותה שמנסה לפעול ולהרחיק אנשים רעילים ותוקפים מהקהילה - או לפחות מארועים של הקהילה.
איך הם עושים את זה? אילו כלים/סמכויות יש להם?

אגב, יש חובה למנות במקומות עבודה אחראי על מניעת הטרדה מינית:

בצה"ל למשל זה נקרא ממונת יוהל"ם וזו תמיד קצינה בקבע או נגדת ותיקה, שעושה את זה בנוסף לתפקיד הרגיל שלה.

איך הם עושים את זה? אילו כלים/סמכויות יש להם?
למיטב ידיעתי הם מלווים על ידי עו"ס עם התמחות במניעת הטרדות מיניות ויש להם נוהל מסודר לתמיכה במתלוננים (עד כדי הגשת תלונה במשטרה) ולהרחקת אנשים ממתחם הכנס.
כל סגל הכנס אמור להחזיק את מספר הטלפון שלהם (בזמן כנס מפעילים להם מספר "מרכזיה" שמנותב אל מי מהם שזמין).

באופן אישי יצא לי לקרוא להם פעם אחת כאשר התנדבתי בעמדת מודיעין והגיעה לשם נערה לבקש סיוע, אבל אני לא מתמצא בעבודה שלהם.

למיטב ידיעתי הם מלווים על ידי עו"ס עם התמחות במניעת הטרדות מיניות ויש להם נוהל מסודר לתמיכה במתלוננים (עד כדי הגשת תלונה במשטרה) ולהרחקת אנשים ממתחם הכנס.
כל סגל הכנס אמור להחזיק את מספר הטלפון שלהם (בזמן כנס מפעילים להם מספר "מרכזיה" שמנותב אל מי מהם שזמין).

באופן אישי יצא לי לקרוא להם פעם אחת כאשר התנדבתי בעמדת מודיעין והגיעה לשם נערה לבקש סיוע, אבל אני לא מתמצא בעבודה שלהם.
מסכים עם כל מה שאמרת, אני רק מוסיף למי שמעוניין שבכנס אייקון בדרך כלל יש שולחן עגול עם נציגות של צוות הטרדת תקיפות מניעות של האגודה והם מסבירים בפירוט על הצוות ועל אופן הפעולה שלהם. אני כן אציין שמחוץ לאייקון כל אחד מהצוותים (אגודה ועמותה) עובדים בנפרד ומאשרים הרחקות מאירועים עם הנציגים הרלוונטיים שלהם בוועד.
הבעיה עם "אושיות קהילה" היא שלהיות "אושיה" מייצר לאנשים תחושת זכאות (entitlement מעביר את זה יותר מדוייק), ש"מגיע" להם משהו מאנשים שהם לא הם.
בעיקר כשמדובר באנשים שלהיות "אושיית קהילה" זה אחד מרגעי השיא האישיים והמקצועיים שלהם.
זה עצוב מאוד אבל אני מסכים עם מה שאתה אומר באופן חלקי, קהילה בהכרח יוצרת "סלבים מקומיים" עם יותר כוח מאחרים ותחושת הכוח הזאת מובילה למעשים לא הולמים בחלק נכבד מהמקרים. זה תופעה שקוראת גם במדינות שלדעתי עם מודעות גבוהה יותר להטרדות מיניות כמו המדינות הנורדיות.
יש שני דברים שמנחמים אותי, הראשון שיש מקומות שבהם האווירה הרבה יותר מתונה ובהתאם לא רואים "סלבים" מקומיים ובהתאם פחות אירועים לא הולמים. השני שאנחנו כחברה מתחילים לפתח עמוד שידרה מוסרי חזק יותר בהקשר של התנהלות חברתית בין המגדרים והמינים ואולי בעוד כמה שנים גם "סלבים" מקומיים לא יהיו טורפים מיניים אלא אנשים אחראיים שידעו לומר לא לעצמם ולסביבה כשצריך.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה