• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

החיות שאיתי

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
A

Anonymous

Guest
אני משחקת דרואיד, ושליט המבוך שלי
אמר שעד סוף המשחק, אני אוכל להחזיק איתי חיות שהם
עד 2 HD. למשל זאב, שני נשרים, כלב, כולם לא עוברים 2 HD.
האם כך זה צריך להיות?

Mayglin.

שני HD פירושו שני Hit Dice, שתי קוביות פגיעה בעברית, לא יודע איך תרגמו את זה בתרגום החדש (והנכון יותר, לבטח) - אבל בעיקרון זה מגדיר את עוצמתו של היצור בצורה נאמנה יחסית.

אני ממליץ, לשבת ולחשוב על הדמות לפני שאנחנו חושבים על החוקים - האם הדרואיד שלך יצר קשר עם חיה מיוחדת לאורך השנים? יש לו סיבה להחזיק חיה? ואם כן איזה? מאיפה בא הדרואיד וכיצד החיה הגיע אליו? אחרי הכל, דרואיד מערבות קרח צפוניות לא יחזיק גרביל חופים כחיית מחמד ובטח ובטח שיעדיף דוב ארקטי פראי מאשר לביאה עזה.

חישבי נא על הדמות, ורק אז על המספרים.

שלכם, אינפרנל.

הקב"פ (קוביות פגיעה, HD - Hit Dice) של החיות שדרואיד רשאי להחזיק בו זמנית הוא פי 2 מדרגתו כדרואיד. לדוגמה, שאראדין, דרואיד דרגה 6, רשאי להחזיק חיות שסך כול הקב"פ שלהן הוא 12 המפוזרות כרצונו. הוא יכול להחזיק ב-6 זאבים (2 קב"פ כל אחד), 3 דובים (4 קב"פ כל אחד), 12 כלבים, 24 חתולים או כל שילוב של החיות כך שהקב"פ שלהן לא יעלה על פי 2 מדרגתו (הוא יכול 2 דובים, זאב ונשר לדוגמה).
אבל, דרואיד אשר נע ונד ולא נמצא כל הזמן באותו המקום (כלומר דרואיד הרפתקן) רשאי להחזיק רק חצי מהכמות הזאת, כלומר להחזיק חיות שסך כל הקב"פ שלהן הוא דרגתו כדרואיד. שאראדין, הדרואיד מהדוגמה למעלה רשאי להחזיק רק ב-6 קב"פ של חיות בזמן ההרפתקאות שלו.
הקשר עם החיות הללו רק נוצר באורח קסום (הלחש Animal Friendship) והמשך הקשר עם החיות אינו מובטח. הקסם רק יצר את הקשר הראשוני ואם הדרואיד לא יתייחס לחיות ביחס הולם (אם לדוגמה הוא ישלח אותם תמיד בראש על מנת להפעיל מלכודת וכו') הן יעזבו אותו מהר מאוד והוא יוכל למצוא חיות אחרות. חשוב גם להבין שאומנם ישנה חיבה בין הדרואיד לחיותיו, הן עדיין חיות וחוכמתן אינו מתקרב לזו של בן-אדם (אלא אם לחיה הרגילה מסוג הזה יש חוכמה של בן-אדם).

נקודה אחרונה: דרואיד רשאי להתחיל עם 2 קב"פ של חיות למרות שהוא הרפתקן ובאופן עקרוני הוא רשאי רק ל-1 קב"פ (דרגתו כדרואיד).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה