• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם האפלה הזאב הלבן חוזר (שוב) וראיון על עולם האפלה עם ג'ייסון קארל

בשנים האחרונות עולם האפלה עבר מיד ליד, כאשר כיום עיקר ההוצאה לאור לשיטה מתבצע בידי Renegade Games ומחזיק הרישיון הוא Paradox Interactive.
בנוסף אליהם יש גם את Onyx Publishing שמחזיקים רישיון להוציא גרסה משלהם של העולם.

כעת Paradox Interactive הכריזה על מיתוג מחדש של קבוצת המשחקי תפקידים שלה כ White Wolf, וגם על כך שמי שיטפל בהוצאה לאור של השיטה זה יהיה בתוך החברה, על-ידי White Wolf ולא חיצונית על-ידי Renegade Games
הגרסה העדכנית היום של המשחק היא ומפייר מהדורה חמישית, שאני מודה שאני לא כל-כך עוקב לראות את ההבדלים אפילו שיש לי את ה PDF איפשהו, ודווקא יצאו לא מעט ספרי הרחבה לשיטה, כולל גם גרסה של Werewolf ושל Hunter - כולל משחק קלפים בסגנון ג'יהאד. מרושם כללי Renegade עשו עבודה טובה, ולכן הראיון עם ג'ייסון קארל מענין.
בין היתר הוא מדבר שם שהם עובדים על גרסה מעודכנת גם של Mage ובעתיד גם של Changeling.

למי שמתעניין בעולם האפלה, הראיון מומלץ:

אותי זה סיקרן כי הרושם שקיבלתי שעולם האפלה מזמן הפך להיות מוצר זניח יחסית, ולפחות לפי הנטען הוא דווקא שמר על פופלריות בחו"ל. בישראל אני לא ממש זוכר מישהו מדבר על המשחק או משחקים שלו בכנסים.

למיטב הבנתי (ואני קצת חי מתחת לסלע אז צריך לקחת את ההבנה הזו עם קצת מלח) עולם האפלה הישן (oWoD) כיום בעיקר רץ על הנוסטלגיה לשנות ה-90' ולווייב שלהן ואני ממש לא יודע כמה הוא תפס פה בימי טרום האינטרנט ההם.

אני הייתי שמח אם הם היו משחררים עוד תוכן לרשומות האפלה (CofD, מה שפעם קראו לו עולם האפלה החדש, nWoD) אבל זה באמת חלומות באספמיה כבר.

עדיין מוציאים לאור את Chronicles of Darkness, זה הפיצול שכתבתי עליו קודם. מי שמוציא לאור זה Onyx path publishing

לא מכיר מספיק כדי לדעת מה ההבדלים ומה עדיף…

זהו, שהם כבר לא כ"כ מוציאים ספרים חדשים של רשומות - יצאו כמה אחרונים ב-2023/4 (ספר המחומש למג, המשוכה לבן חליפין, לשמור על הלהבה לצייד ו-The Clade Companion לסוטה) אבל בגדול נראה שלפחות פרדוקס לא היו יותר מידי מעוניינים ברשומות.

באשר להבדלים - אני לא כ"כ מכיר את עולם האפלה הישן חוץ מבקווים מאוד מאוד כלליים, אבל לפחות מבחינה תמתית לדעתי מג החדש עדיף בהרבה על מג הישן.

YearsCompany NameRoleKey Games Published
1991–2006White Wolf Publishing (original)Original publisher- Vampire: The Masquerade (1991) - Werewolf: The Apocalypse (1992) - Mage: The Ascension (1993) - Wraith: The Oblivion (1994) - Changeling: The Dreaming (1995) - Hunter: The Reckoning (1999) - Exalted (2001)
2006–2015White Wolf merged with CCP GamesBrand owned by Icelandic MMO developer (planned but canceled World of Darkness MMO)No new tabletop games, mostly legacy support
2012–2018Onyx Path Publishing (licensed)Licensed publisher from CCP and later Paradox- Vampire: The Masquerade 20th Anniversary Edition - Werewolf: The Apocalypse 20th - Mage: The Ascension 20th - Chronicles of Darkness (rebranding of New World of Darkness)
2015–2021Paradox Interactive (Swedish company)Bought White Wolf IP from CCP Games (2015) Operated White Wolf as subsidiary (until 2018)- Vampire: The Masquerade 5th Edition (V5) (2018) - Oversaw licensing to Modiphius & Renegade
2018–PresentRenegade Game StudiosCurrent official publisher for Vampire V5 and other World of Darkness titles (licensed from Paradox)- Vampire: The Masquerade V5 line - Hunter: The Reckoning 5th - Werewolf: The Apocalypse 5th - Card games, sourcebooks, story guides

ועכשיו Paradox הכריזו שהם ייקחו בעלות חזרה מ- renegad אבל כנראה יאפשרו להם להוציא מוצרים נלווים או להיות מעורבים יותר במשחקי התפקידים
מאמין שזה הכנה לקראת משחק מחשב סרטים וכו'

Game TitlePublisherEdition(s) / ProductYear(s) ReleasedIn-Game Time SettingNotes
Vampire: The MasqueradeWhite Wolf Publishing1st Edition19911990sClassic Gothic-punk; modern setting
White Wolf Publishing2nd Edition19921990sRefined lore and clans
White Wolf PublishingRevised Edition (3rd)1998~1999–2000Sabbat/Camarilla intensifies
Onyx Path Publishing (licensed)20th Anniversary Edition (V20)2011FlexibleCelebrates the classic WoD line
White Wolf / Modiphius / Renegade (via Paradox)5th Edition (V5)2018–present~2018+Updated timeline with “Second Inquisition” & Geopolitical themes

Game TitlePublisherEdition / BookYear(s) ReleasedIn-Game Time SettingNotes
Vampire: The RequiemWhite Wolf Publishing1st Edition2004Flexible ModernPart of Chronicles of Darkness
Onyx Path Publishing2nd Edition (Requiem for 2nd)2014Modern / Player’s ChoiceMechanics refined, no meta-plot
White Wolf PublishingRequiem: Fall of the Camarilla2005Ancient Rome (~Roman Empire)Rome-era Requiem setting; uses Requiem rules but introduces historical vampiric politics and fall of the Camarilla

Game TitlePublisherEditionYear(s) ReleasedIn-Game Time SettingNotes
Vampire: The Dark AgesWhite Wolf Publishing1st Edition19961197 CEMedieval Europe under WoD; focuses on clans in feudal settings
Dark Ages: VampireWhite Wolf PublishingCore rulebook of Dark Ages line20021230 CEMore interconnected with Dark Ages Mage, Inquisitor, etc.

ואחת ולתמיד הסבר על וומפיר
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

הייתה בזמנו סדרה מבוססת על Vampire.
אף אחד לא זוכר אותה וטוב מאוד שכך.
underwold סדרת סרטים שלמה WW טבעו וזה נגמר בהסדר מחוץ למשפט
יש הרבה מאוד כסף בפרנצייז הזה

לא לא, אני מדבר על הזוועה הזו:

כן הנחתי שלזה כיוונת
אבל לIP יש גם הרבה הצלחות
underworld היא דוגמה לזה (גם זוועה בעני אבל כלכלית זה אחלה)
וכנראה יותר רלוונטי אבל זה bloodlines
בגדול אם אני מבין נכון יש פה IP שלא הצליח להתרומם כלכלית בגלל רצף טעויות והם מנסים להרים אותו שוב

מעניין שדווקא בתקופה שערפדים היו בשיא האופנה* הזיכיון לא הבקיע למיינסטרים.

* לפני עשור וחצי בערך. כמה שיא האופנה? ברמה שראיתי במדף עיתונים במכולת באשקלון (!) מגזין ערפדים בעברית (!!) עם השם המקסים MEGA-BITES (!!!) שעל השער שלו הייתה תמונה של ערפד מטופח וכותרות משנה כמו "שאלון: איזה סוג ערפד אתה" או "אופנה נושכת" (!!!!).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה