• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הודעה\שאלה לגבי הכנס

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Poet
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
נעול לתגובות.
molejo אמר/ה:
ברק אמר/ה:
כי בסוף לא נראה שיהיו הרבה אנשים בגלל המחיר
ניסיתי להתאפק מלהגיב ולא הצלחתי

כשאתה אומר "בגלל המחיר",
האם אתה מתכוון למחיר האסטרונומי של פחות משקל וחצי לשעה בהרשמה מוקדמת ?
או שאתה מתכוון למחיר המטורף שכולל בתוכו גם לינה למשך כל הכנס ?
או שאתה מתכוון למחיר המפחיד של זוג כרטיסי קולנוע + פופקורן + שתיה לזוג, שעולים כמו כנס של שלושה ימים ?

או שאולי יש איזשהו מחיר סודי שאתה ראית ואני לא, אני אשמח אם תספר לי

וגם,
ברק אמר/ה:
כה אבל עם המחיר גרם לחלק מהאנשים לא לבוא
תלמד גם אותי לקרוא מחשבות, כי אני לא רואה פה שום תלונה על מחיר

מר דור היקר אני שמח שהמשבר הכלכלי העולמי עדיין לא הגיעה אל מגדל השן שבו אתה חי אבל בו אני אספר לך על צרותיהם של האנשים הקטנים כמוני וכמו ברק.

כדי להגיעה לפאלדין אנחנו הצפוניים צרכים לקחת אוטובוס שעולה בין 50-30 שקל לכל צד (תלוי היכן אתה גר) רק כדי להגיעה לתל אביב.
הכנס עולה עוד 120 שקל שזה אולי לא הרבה אבל גם לא מעת (ואם אני לא טועה זה הכנס היקר ביותר שהיה אי פעם).
אחרי זה צריך כמובן לחשב את עלויות האוכל והשתייה שכמובן אנחנו ניצטרך ליקנות כי אנחנו לא יכולים לקפוץ הביתה בסיום כל יום. זה יוצא בארך 100 שקל נוספים ליום. ככה שלכל שלושת הימים (בהתחשב שהיום הראשון הוא רק חצי יום בשבילנו וגם היום השלישי כי אנחנו צרכים לבלות הרבה זמן בדרכים) זה יהיה בארך 200 שקל.
זה אומר שהגענו כבר למשהו בסביבות ה400 שקל לשלושה ימי כנס.

לא ש400 שקל זה הון עתק או חודש עבודת פרך (כמו אצל שחנינו במצריים או ירדן). אני מניח שכולם יודעים שאני הוצאתי הרבה יותר מ400 שקל בבת אחת על מיניאטורות אלו או אחרות וכנראה אעשה זאת שוב בעתיד, אבל מיניאטורות הן השקעה. הן מספקות לך שעות של הנעה בזמן שאתה מרכיב, צובעה ומשחק בהן. הן ישארו איתך לנצח ויקשטו את המדף בביתך שנים אחרי שכבר תפסיק לשחק ואם הם ישרדו את כל החברות שלך ובסוף גם את אישתך אז הן יספקו אין ספר שעות של הנעה צרופה לילדיך שיבוא בעזרת השם.

מצד שני כנס בפאלדין נשאר איתך במקרה הטוב 60 שעות בזמן שאתה נמצה בו. עוד 4-5 חודשים של דחקות ובדיחות כנס ובמקרה הטוב עוד שנה של זיכרון עמום ממשהו שהיה ממש כיף.

אז מה כל זה אומר ?
שאף אחד לא יגיע יותר לכנסים... אני מקווה שלא.
לדעתי זה פשוט אומר שלהגיע לכנס זה ענין לא זול.
אז אם מישהו אומר שהוא לא יכול להגיעה לכנס בגלל שזה יוצא לו יותר מדי כסף פשוט תקבלו את זה.

נ.ב.
רק כי אני יודע שזה יעלה.
אני לא באמת חושב שהמשבר הכלכלי הוא מה שגורם לאנשים לא להגיעה.
אני חושב שעלויות ההגעה לכנס הן יקרות בלי קשר למשבר הכלכלי.

בוא נעמיד דברים על דיוקם

בעוד אני לא יכול להתווכח איתך על מחיר האוטובוס על מנת שאני אסע ואחזור כל יום אני צריך לשלם 12 ש"ח על כל כיוון או דלק שאולי במקרה של חלק מאיתנו זה פחות זה מסתכם ב - 30-72 ש"ח על אוטובוסים. (דרך אגב אם יש אוטו זה זול משמעותית גם אצל הצפונים שיכולים לסוע ביחד) כן אני יכול לישון שם אבל זה מביא איתו את מחיר האכול.

שאגב מהו מחיר האוכל???
לפי החישוב שלך משפחה של חמישה אנשים כל אחד אוכל שלוש ארוחות ביום זה 100 שקל לאדם 500 שכל למשפחה 3500 שקל בשבוע (זה בהנחה שלא עושים ארוחה מיוחדת בשבת) זה משכורת שלמה!!!

איך נשאר כסף לדברים אחרים?
אז זהו שיש משהו שנקרא סופר (כן כן לא חייבים לאכול במקדונלדס) אם קונים בו מוזלים משמעותית את ההוצאות.

אבל האוכל בסופר לא מוכן!
בשביל זה יש לנו מיקרוגל ואת אנשי המרכז או הצפון שיכלו להביא איתם מחבת חשמלית.

אז לכמה הזולו הוצאות האוכל שלנו?
עכשיו זה תלוי במה אתה קונה נניחח שלפני שאתה יוצא ביום שישי אכלת בבית ואחרי שאתה חוזר בראשון אכלת בבית (ולכן שתי ארוחות פחות) אתה אוכל 3 קרואסונים בבוקר עם שוקו (תקנה שוקו עם אחרים ואז זה יגמר) עוד שתי קרואסונים בארבע חמש ככה (הוספתי לך עוד ארוחה) ארוחת ערב אחת תיהיה הזמנת פיצה שעולה 3 משולשים כ 12 ש"ח וןנשארנו עם עוד 3 צוהריים וערב אחד שאם כולם אוכלים את אותו הדבר (ביצים לדוגמא) אז אנחנו יכולים להגיע שכל הארוחות הללו 30 ש"ח. ולכן סה:כ אם לא הבאת כלום מהבית (יכלת להביא אוכל ליום הראשון ומשהו לשני במקרר שיש בפאלדין) 67 ש"ח וזה כי הגזמתי המון. (מי אוכל חמש קרואסונים ביום)

אבל הכנס עדיין 120 ש"ח!
אז זהו שלא הכנס הוא 90 ש"ח אם ידעת שאתה בא

אבל אני גר בצפון ואין לי אשראי לשלם טלפונית!
אז מבקשים מחבר קהילה דור שילם על תומר אני שילמתי מספר פעמים על אנשים שונים כנ"ל גם אנשים אחרים.

אז סה"כ כמה יצא לנו?
90 כנס
70 אוכל
100 אוטובוסים (כי אין לי מושג כמה עולה לכם)

סה"כ 260 ש"ח

לשלושה ימים כנס זה המון!
כן אני יודע 260 ש"ח זה סכום לא מבוטל זה משהו כמו 3-5 ערבי יציאה (תלוי לאן אתה יוצא) 1-3 קופסאות מינ'(תלוי חברה ומקום קניה)

בנוסף אם שכחתי לציין אתה גם חוסך כסף במקרה הזה!

איך?

אתה לא מתקלח לא גר בבית ולכן לא משלם על דברים שבדרך כלל היית משלם עליהם כגון מים חשמל אוכל שם.

זה לא חוכמה ההרוים שלי משלים לי את הכל!
באמת הם ישלמו גם את הכנס? אז למה אתה בוכה על המחיר

לא הכנס זה בא מהכסף שלי (עבודה דמי כיס תמחק את המיותר)
אז אל תבכה! הקהילה במרכז משמעותית מבוגרת יותר מקהילת הצפון יש לנו מספר נשואים עם ילד מספר לא מבטול באונברסיטה ועוד מספר לא מבוטל שגר לבד עם החברה או מתכוון לעשות זאת בזמן הקרוב (דור אתה גם מצתרף לאלו בקרוב?)

ולכן המסקנה הסופית די לבכות!
רועי לא היה חייב לעשות את הכנס (לא הוא לא מרוויח על זה) ויכולנו קהילת המרכז (וכן כולנו תתי קהילה אחרת) להפגש ליום אחד בחנוכה ולעשות טורניר אולי אפילו ליומיים . אבל רועי עשה כנס כדי שכולנו נוכל לגוון את האנשים שאיתם אנחנו משחקים ושלא נשחק כל הזמן מול אותם 8 איש.

אבל אין בקהילת המרכז מישהו שמשחק 40K
אז זהו שיש הם אפילו הציעו להוציא אותם מהבוידם בשביל שתבואו.

עזוב ויכוחים אנחנו החלטנו לעשות מפגש בצפון וככה יהיה
אין בעיה תעשו אותו ביום אחר או שלא תפרסמו אותו בפורום בעץ של כנס אחר שבואתם תאריכים ושנקבע בפניכם תעשו אותו בשו שו כדי לא לגנוב (בכוונה) אנשים מכנס אחר תעשו אותו רק החברה מהצפון ותשחקו ביניכם.

oak אמר/ה:
בוא נעמיד דברים על דיוקם

בעוד אני לא יכול להתווכח איתך על מחיר האוטובוס על מנת שאני אסע ואחזור כל יום אני צריך לשלם 12 ש"ח על כל כיוון או דלק שאולי במקרה של חלק מאיתנו זה פחות זה מסתכם ב - 30-72 ש"ח על אוטובוסים. (דרך אגב אם יש אוטו זה זול משמעותית גם אצל הצפונים שיכולים לסוע ביחד) כן אני יכול לישון שם אבל זה מביא איתו את מחיר האכול.

שאגב מהו מחיר האוכל???
לפי החישוב שלך משפחה של חמישה אנשים כל אחד אוכל שלוש ארוחות ביום זה 100 שקל לאדם 500 שכל למשפחה 3500 שקל בשבוע (זה בהנחה שלא עושים ארוחה מיוחדת בשבת) זה משכורת שלמה!!!

איך נשאר כסף לדברים אחרים?
אז זהו שיש משהו שנקרא סופר (כן כן לא חייבים לאכול במקדונלדס) אם קונים בו מוזלים משמעותית את ההוצאות.

אבל האוכל בסופר לא מוכן!
בשביל זה יש לנו מיקרוגל ואת אנשי המרכז או הצפון שיכלו להביא איתם מחבת חשמלית.

אז לכמה הזולו הוצאות האוכל שלנו?
עכשיו זה תלוי במה אתה קונה נניחח שלפני שאתה יוצא ביום שישי אכלת בבית ואחרי שאתה חוזר בראשון אכלת בבית (ולכן שתי ארוחות פחות) אתה אוכל 3 קרואסונים בבוקר עם שוקו (תקנה שוקו עם אחרים ואז זה יגמר) עוד שתי קרואסונים בארבע חמש ככה (הוספתי לך עוד ארוחה) ארוחת ערב אחת תיהיה הזמנת פיצה שעולה 3 משולשים כ 12 ש"ח וןנשארנו עם עוד 3 צוהריים וערב אחד שאם כולם אוכלים את אותו הדבר (ביצים לדוגמא) אז אנחנו יכולים להגיע שכל הארוחות הללו 30 ש"ח. ולכן סה:כ אם לא הבאת כלום מהבית (יכלת להביא אוכל ליום הראשון ומשהו לשני במקרר שיש בפאלדין) 67 ש"ח וזה כי הגזמתי המון. (מי אוכל חמש קרואסונים ביום)

אבל הכנס עדיין 120 ש"ח!
אז זהו שלא הכנס הוא 90 ש"ח אם ידעת שאתה בא

אבל אני גר בצפון ואין לי אשראי לשלם טלפונית!
אז מבקשים מחבר קהילה דור שילם על תומר אני שילמתי מספר פעמים על אנשים שונים כנ"ל גם אנשים אחרים.

אז סה"כ כמה יצא לנו?
90 כנס
70 אוכל
100 אוטובוסים (כי אין לי מושג כמה עולה לכם)

סה"כ 260 ש"ח

לשלושה ימים כנס זה המון!
כן אני יודע 260 ש"ח זה סכום לא מבוטל זה משהו כמו 3-5 ערבי יציאה (תלוי לאן אתה יוצא) 1-3 קופסאות מינ'(תלוי חברה ומקום קניה)

בנוסף אם שכחתי לציין אתה גם חוסך כסף במקרה הזה!

איך?

אתה לא מתקלח לא גר בבית ולכן לא משלם על דברים שבדרך כלל היית משלם עליהם כגון מים חשמל אוכל שם.

זה לא חוכמה ההרוים שלי משלים לי את הכל!
באמת הם ישלמו גם את הכנס? אז למה אתה בוכה על המחיר

לא הכנס זה בא מהכסף שלי (עבודה דמי כיס תמחק את המיותר)
אז אל תבכה! הקהילה במרכז משמעותית מבוגרת יותר מקהילת הצפון יש לנו מספר נשואים עם ילד מספר לא מבטול באונברסיטה ועוד מספר לא מבוטל שגר לבד עם החברה או מתכוון לעשות זאת בזמן הקרוב (דור אתה גם מצתרף לאלו בקרוב?)

ולכן המסקנה הסופית די לבכות!
רועי לא היה חייב לעשות את הכנס (לא הוא לא מרוויח על זה) ויכולנו קהילת המרכז (וכן כולנו תתי קהילה אחרת) להפגש ליום אחד בחנוכה ולעשות טורניר אולי אפילו ליומיים . אבל רועי עשה כנס כדי שכולנו נוכל לגוון את האנשים שאיתם אנחנו משחקים ושלא נשחק כל הזמן מול אותם 8 איש.

אבל אין בקהילת המרכז מישהו שמשחק 40K
אז זהו שיש הם אפילו הציעו להוציא אותם מהבוידם בשביל שתבואו.

עזוב ויכוחים אנחנו החלטנו לעשות מפגש בצפון וככה יהיה
אין בעיה תעשו אותו ביום אחר או שלא תפרסמו אותו בפורום בעץ של כנס אחר שבואתם תאריכים ושנקבע בפניכם תעשו אותו בשו שו כדי לא לגנוב (בכוונה) אנשים מכנס אחר תעשו אותו רק החברה מהצפון ותשחקו ביניכם.

א.שתדע לך דווקא שאם אוטו זה יקר יותר (כן אנו משתמשים במכוניות שמשלמים על ק"מ ולא על דלק כך שאם אוטו זה 230 שקל תוסיף את העובדה שאני נהג חדש וזה אומר שזה בסביבות ה80 שקל לאדם ואם זה רק אני ורועי זה 115 שקל לאדם.)

ב.רועי לא היה חייב לעשות את הכנס אבל במידה ויפול כנס בפאלדין בזמן כנס אחר (אריאל למשל או רמות) עדיף לתת עדיפות למקום האחר כי הכנסים הללו הם לא למטרות רווח (ואני עדיין מפקפק בזה שרועי לא מרוויח מהכנס כי אני לא רואה פה אף אדם בחייו האזרחיים עובד שלושה ימים ללא תשלום במיוחד שזה יוצא בסופ"ש)

ג.אני כן חי מחוץ לבית (מאז גיל 18) אני משלם שכ"ד ואני עובד ברפת בשביל לממן את עצמי כך שהטענה שלך על לחיות על חשבון ההורים לא תקפה. ומבחינתי 100 שקל זה אוכל+חשמל+מים לשבוע.

כך שבסופו של דבר ההוצאות היו יוצאות לי ככה כנראה

115 שקל נסיעות
200 שקל אוכל כן אני לא מתכוון לאכול אוכל קר יומיים וחצי.
90 שקל כנס

סך הכל 305 שקל

כך בשבילי מדובר על הוצאה של 3 שבועות אל שלושה ימים.

רועי קבע את הכנס הרבה לפני שקבעתם את התאריך שלכם. ככה שלהגיד רועי קבע כנס ואז שבוע לפניח רמות החליטו שהם רוצים אז כולם לבוא לרמות כי זה לא למטרות רווח נראה לי מגוכח.
בוא נחשב כמ רועי מרוויח:
מספר האנשים בכנס ואני מגזים הוא 20 בממוצע 70 ש"ח (לא כולם באים לכל הימים)
1400 ש"ח
אבל רועי שם כל היום (כן אנחנו משלמים על הזמן שלו) בנוסף הוא צריך לשלם לילה שאיתי שם על מים על חשמל.
אז איתי ללילה זה 400 ש"ח
משאיר 1000 ש"ח לרועי
חשמל מים נגיד 100 ש"ח
ואז 900 ש"ח לשלושה ימים שרועי שם + הלילה זה יוצא זה 19 ש"ח לשעה כלומר מתחת לשכר מינמום אז לא הוא לא מרוויח כסף.

וזה בלי לדעת בדיוק את המחירים שלו.
ובהגזמה של כמות הכסף שנכנסת.

דרך אגב יש פה גם גורם סיכון של מה יקרה אם יבוא בן אדם אחד או שתיים.

אני דיברתי על אוכל קר???
אמרתי מיקרו? אמרתי!
אמרתי מחבת חשמלית? אמרתי!

אז אלא אם אתה אוכל סטייקים כל היום וכל ארוחה אני לא רואה איך זה מגיע ל 200 ש"ח.

תעשה את השיקולים שלך את החישובים שלך. רק שתדע שלפרסם כנס אחרי שמישהו אחר פירסם על אותם תאריכים ואפילו באותו העץ זה הרבה מעבר לחוצפה זה או רשעות או טמטום תבחר מבינהם.

אחלה אלון... אחלה חשבון... חשבתה פעם ללמוד עריכת דין ?
מצד שני אני לא אמליץ לך ללכת ללמוד להיות רואה חשבון.

אני לא מבין למה אתה מנסה להציג את זה כאילו אני או קהילת הצפון מתנגדים לכנס.
אני לא חושב שאמרנו משה בכיוון אפילו.

לאומת זאת אני כן מתנגד להערות המכוערות של דור ושלך.
שלומר את האמת שאחרי שלוש שנים שאתם בקהילה כבר דיי נמעסו עלי.

חאוואט אמר/ה:
אחלה אלון... אחלה חשבון... חשבתה פעם ללמוד עריכת דין ?
מצד שני אני לא אמליץ לך ללכת ללמוד להיות רואה חשבון.

אני לא מבין למה אתה מנסה להציג את זה כאילו אני או קהילת הצפון מתנגדים לכנס.
אני לא חושב שאמרנו משה בכיוון אפילו.

שלומר את האמת שאחרי שלוש שנים שאתם בקהילה כבר דיי נמעסו עלי.

האמת כן חשבתי ללכת למוד עריכת דין אבל החלטתי שעדיף לי ללמוד פיזיקה וכלכלה.

אני לא מנסה להציג שאתם מתנגדים לכנס להפך, אני זוכר שאתה אף תמכת בכנס בפאלדין לפני כמה חודשים.
אני רק ציינתי שלדעתי החשבון שלכם שגוי (כאדם שלומד 500 מטר מפאלדין אני מכיר את העלויות) ולכן אולי השיקול שמתבסס על החישובים שגוי.
בנוסף ציינתי שהשיקול שלא יהיה שם 40K גם מתבסס על רעיון שגוי (לאחר שהסכימו עוד אנשים להביא את המודלים שלהם).

לבסוף ציינתי שפרסום כנס אחר באותו תאריך של כנס שכבר קיים באותו העץ זה הרבה מעבר לחוצפה זה או רשעות או טיפשות, האמת שזה אכן נשמע הערה פוגענית ללא כוונה שלי ולכן תן לי להסביר:
רשעות: במידה וזה נעשה בכוונה זה רשעות.
טיפשות: מקרה של טיפשות (לא האדם טיפש אלא מקרה כלומר טעות טיפשית) לא שמו לב שזה העץ שמדבר על הכנס השני ובא בתגובה לתגובה של מישהו אחר על 40K.

אחרי שהבהרתי את עצמי נחזור טיפה לחשבון:
אני בקהילה כבר כ 4 שנים (וזה לפי התאריך כניסה לפורום).

דור ואלון זה שני אנשים שונים. לא כל דבר שאני אומר צריך להיות מוכלל על דור ולהפך.
כן אנחנו מכירים כבר יותר זמן ממה שאנחנו בקהילה אל מי מכם לא ניסה להכניס חבר שלו לקהילה אז זה המקרה עם דור ואנוכי.
לדוגמא לזה שאנחנו אנשים שונים:
דור נורא אוהב לתכנת
אין דבר שאני שונא יותר מלתכנת (אפילו ספרות יותר טוב)

אני חזיר קפיטליסט
דור אולי קפיטלסט (האמת שאני לא יודע) אבל לא חזיר קפיטלסיט כמוני

ולבסוף לי נמאס מהרבה דברים בקהילה הזו:
נמאס לי מהיחס שלה ליבואנים (לא כל האנשים אבל חלקם)
נמאס לי מהגישה של חלק מהאנשים בכלליות

אבל אני סובל את זה ובשקט יחסית
עד היום לא ציינתי שם ליד המילה נמאס לי או העלבה כל שהיא, ואם כן אני לא זוכר ומצטער על כך (כנראה כי אם אמרתי משהו כזה יכול להיות שבאמת התכוונתי).

מי יתן ובכנס הבא ברמות אני אוכל להגיע (אם כי בקצב הזה אני לא בטוח אוזמן)
מי יתן ובכנס הבא בפאלדין (בתקווה שרועי אכן יעשה אחד (יחס ליבואנים או חנויות)) יגיעו תושבי הצפון וכולנו נוכל להנות מחברתם ולעזור להם לצמצם עלויות.
מי יתן ויהיה שלום עולמי

שבת שלום
שבוע טוב
חג שמח

אלון

א. אני מאוד אוהב את הדימוי הזה אז אני אשתמש בו עד שתתחילו לבכות: מי שמסרב להגיע לכנס בגלל התשלום משול בעיני למי שיש לו מכונית אבל מסרב לשלם על טסט ולא נוסע באוטו בגלל זה (או נשאר בישוב שלו ונוסע רק בישוב). התשלום עבור הכנס מגלם בתוכו גם את אפשרות לפגוש ולשחק עם אנשים שלא רואים ולא נפגשים אותם ביום יום, ועל זה התשלום.

ב. דוד, אתה כתבת שבעיניך לכנס חינמי יש בעיניך עדיפות על כנס מסחרי. אני חושב שאתה טועה ובגדול. הגורם המסחרי כאן מלווה את הקהילה כבר שנים ומציע מקום קבוע לשחק גם בימי חול, בלי קשר לחגים ומועדים. אף גורם חינמי (עם כל הכבוד למקלט המפואר של דור) לא העניק לנו את האפשרות הזו באופן קבוע ולכן לי כצרכן ולנו כקהילה יש לדעתי את האינטרס לקיים שם כנסים בתשלום גם על חשבון כנסים חינמיים. בתקופת הכנסים החינמיים, להזכירך, לא נפגשנו ולא שיחקנו יותר מפעמיים-שלוש בשנה: היום אפשר להפגש פעמיים-שלוש בחודש. אני מבין שהרבה מזה הוא חסר ערך עבור מי שגר בצפון, אבל רבים מאיתנו גרים במרכז וגם צפוניים נראו לא פעם ולא פעמיים בכנסים במרכז. בנוסף, כמי שמכיר את עמו אני מאמין שההסתברות היא גבוהה למדי שהרבה צפוניים ימצאו את עצמם מתגוררים דווקא במרכז אחרי הצבא, אז כדאי שתחשבו רחוק...

ואם אני יכול להציע להגיד את המשפט הזה בפעם הבאה "אני ממש רוצה לבוא אבל יקר לי, מה אפשר לעשות?"
אז אני אענה בשמחה "אין לי שום בעיה להכין שני קילו שניצל וסיר אורז ולגבות מכם מחיר עלות חומרים."
ואם עוד מישהו יוכל לעשות את זה, אז יהיה לכם אוכל חם ומגוון לכל הכנס, בעלות זהה לזאת שהייתם משלמים על אוכל בבית.

אלון (ודור) שתבינו זה בכלל לא קשור לכנס.

אין שום קשר... שום דבר...

אותי מעצבן שדור ענה לא יפה למישהו שרק רצה להגיד שהוא לא מגיעה בגלל שיקולים כספיים.
אני חושב שזה הזכות של כל אחד לעשות מה שהוא רוצה ואף אחד לא צריך לרדת עליך בגלל החלתה זו או אחרת.

לגבי כל האמירות כמו לגבי המחיר, האוכל, ודברים אחרים אני מרגיש שאנשים אחרים כבר הגיבו די והותר, ואין לי משהו להוסיף שלא ישמע לכם כמו "אתם טועים ואני מלך העולם", אז אני לא אבזבז על זה אנרגיות.

אבל
חאוואט אמר/ה:
אותי מעצבן שדור ענה לא יפה למישהו שרק רצה להגיד שהוא לא מגיעה בגלל שיקולים כספיים
אני אשמח אם תראה לי את המקום בהודעה שלי שבו "עניתי לא יפה" לברק.
ברק טען שהמחיר יקר. אני טענתי שהמחיר זול, והבעתי את דעתי תוך כדי מתן חישובים והשוואות לבילויים מסוג אחר.

חאוואט אמר/ה:
אל תהיה חצוף רועי.
מעבר לכך שאני ואלון הם שני אנשים נפרדים, וההודעה שלי לא הייתה בשום צורה "מכוערת", אני מציע לך להסתכל קודם על ההודעות שאתה כותב לפעמים לפני שאתה מעז לאמר לאנשים אחרים משהו על ההודעות שלהם.

יודעים מה אני אוהב? שכולם פה לוקחים את הכל בפרופורציה. נגיד, עלות כנס חנוכה של קהילת המיניאטורות הישראלית זה באמת סיבה לכעס.
חזרה לנושא. כל כנס עולה הויכוח הזה וכל פעם זה חוזר לאותה נקודה: מישהו אומר שהוא לא מגיע כי זה יקר לו, שניים- שלושה אנשים אומרים "כן, אתה צודק!", שניים- שלושה אנשים מנסים להסביר לו למה הוא טועה, ובסוף מי שמגיע לכנס הם החבר'ה מהמרכז ומהמזרח. הצפונים נשארים בבית. בדרך גם עולים נושאים חשובים ורלוונטים מאוד כגון: כמה רועי (פלאדין) מרוויח, המשבר הכלכלי, מה אלון לומד באוניברסיטה, ותק בקהילה, השכר הממוצע בירדן ומצרים, הטרוניות הכלליות שלכם על הקהילה, וכמה עולה זיכרון של משהו כיף.
אז ככה:
1. היות ואין לנו איפה לעשות כנסים חינמיים בתנאים טובים במרכז, הכנסים במרכז ימשיכו להיות בתשלום בעתיד הנראה לעין.
2. היות ורוב החבר'ה מהמרכז כנראה לא יבואו לכנס בצפון בכל מקרה (כי רובנו מבוגרים יותר וכבר לא יכולים, לצערנו, לעזוב את החיים ליומיים כדי לשחק בבובות) אז זה לא משנה אם הוא חינם או לא.
3. לפי מה שהצפונים אומרים רוב העלות של הכנס היא בכלל לא הכנס עצמו אלא נסיעות וכו' ולכן הם כנראה ימשיכו לא להגיע לכנסים במרכז.
וזה חבל כי הכנסים הם גורם חשוב ביצירת ותחזוק הקהילה, אבל אני לא רואה איך אפשר לשנות את המציאות הזאת של שתי קהילות. הקהילה במרכז מחזיקה את עצמה בלי בעיות עם מפגשים בפלאדין והרבה שחקנים קבועים או חצי קבועים, כל עוד גם הקהילה בצפון מצליחה להחזיק את עצמה אז אני לא רואה כאן בעיה רצינית. הייתי מעדיף שלכולם יהיה נוח להגיע לכל הכנסים, אבל אני לא רואה איך זה קורה.
ובכל זאת לעשות כנס בצפון בזמן הכנס בפלאדין כבר מפצל לגמרי את הקהילה ומוריד את האופציה שכמה אנשים מהצפון כן יגיעו לפלאדין, וזה כבר לא לעניין. המינימום היה לעשות את זה בימים אחרים של חנוכה.

אם הצלחתי להבין את מה שאמרת ובאמת שאל מה הקישור שעומר שם פה קשור לנושא- אז הוא באמת לא קשור.
זו המתיחה האינטרנטית הכי גדולה שהולכת היום, אתה נכנס ללינק שנראה לך קשור למשהו ומגלה שזה בעצם השיר ההזוי הזה...

mike wolvesfury אמר/ה:
זו המתיחה האינטרנטית הכי גדולה שהולכת היום

התכוונת: "זו המתיחה האינטרנטית שנחשבה למיושנת כבר לפני שנתיים וסוף סוף יש איזה מתלהב אחד מישראל שגילה אותה", נכון?

molejo אמר/ה:
לגבי כל האמירות כמו לגבי המחיר, האוכל, ודברים אחרים אני מרגיש שאנשים אחרים כבר הגיבו די והותר, ואין לי משהו להוסיף שלא ישמע לכם כמו "אתם טועים ואני מלך העולם", אז אני לא אבזבז על זה אנרגיות.

אבל
חאוואט אמר/ה:
אותי מעצבן שדור ענה לא יפה למישהו שרק רצה להגיד שהוא לא מגיעה בגלל שיקולים כספיים
אני אשמח אם תראה לי את המקום בהודעה שלי שבו "עניתי לא יפה" לברק.
ברק טען שהמחיר יקר. אני טענתי שהמחיר זול, והבעתי את דעתי תוך כדי מתן חישובים והשוואות לבילויים מסוג אחר.

חאוואט אמר/ה:
אל תהיה חצוף רועי.
מעבר לכך שאני ואלון הם שני אנשים נפרדים, וההודעה שלי לא הייתה בשום צורה "מכוערת", אני מציע לך להסתכל קודם על ההודעות שאתה כותב לפעמים לפני שאתה מעז לאמר לאנשים אחרים משהו על ההודעות שלהם.

אני מצטער אבל אתה ירדתה על בן אדם כי הוא לא מגיעה לכנס מסיבות כלכליות.
וזה לדעתי גם צבועה וגם מגעיל.

לא כולם גרים במרכז ויכולים לקצץ עלויות ולא כולם שמים את המיניאטורות בראש הרשימה כשמדובר במה להוציא עליו את הכסף.
אין שום דבר פסול בזה שמישהו לא מגיעה לכנס מכל סיבה שבעולם אחרי הכל זה הזמן שלו ואנחנו קהילה לא מקום עבודה.
להרבה אנשים אין כוח לנסיעות ארוכות, או שינה על הריצפה או סתם יש להם תוכניות אחרות והם לא רוצים להגיעה.
אבל על אחת כמה וכמה מישהו שכן רוצה להגיעה אבל לא עושה כן בגלל שההוצאה על הכנס גדולה מדי עבורו.

"אני לא מגיעה בגלל העלות של הכנס" לא צריך לקבל תגובות שונות מ"אני לא מגיעה כי יש יום הולדת לאמא שלי".

חאוואט אמר/ה:
אני מצטער אבל אתה ירדתה על בן אדם כי הוא לא מגיעה לכנס מסיבות כלכליות.
וזה לדעתי גם צבועה וגם מגעיל.
רועי בכנס דור שאל את ברק עם ברק מרגיש שדור ירד עליו,ברק אמר שלא,הניסוח שלך הוא טעות וזה לא הייתה ירידה

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה