חאוואט
פונדקאי ותיק
molejo אמר/ה:ניסיתי להתאפק מלהגיב ולא הצלחתיברק אמר/ה:כי בסוף לא נראה שיהיו הרבה אנשים בגלל המחיר
כשאתה אומר "בגלל המחיר",
האם אתה מתכוון למחיר האסטרונומי של פחות משקל וחצי לשעה בהרשמה מוקדמת ?
או שאתה מתכוון למחיר המטורף שכולל בתוכו גם לינה למשך כל הכנס ?
או שאתה מתכוון למחיר המפחיד של זוג כרטיסי קולנוע + פופקורן + שתיה לזוג, שעולים כמו כנס של שלושה ימים ?
או שאולי יש איזשהו מחיר סודי שאתה ראית ואני לא, אני אשמח אם תספר לי
וגם,
תלמד גם אותי לקרוא מחשבות, כי אני לא רואה פה שום תלונה על מחירברק אמר/ה:כה אבל עם המחיר גרם לחלק מהאנשים לא לבוא
מר דור היקר אני שמח שהמשבר הכלכלי העולמי עדיין לא הגיעה אל מגדל השן שבו אתה חי אבל בו אני אספר לך על צרותיהם של האנשים הקטנים כמוני וכמו ברק.
כדי להגיעה לפאלדין אנחנו הצפוניים צרכים לקחת אוטובוס שעולה בין 50-30 שקל לכל צד (תלוי היכן אתה גר) רק כדי להגיעה לתל אביב.
הכנס עולה עוד 120 שקל שזה אולי לא הרבה אבל גם לא מעת (ואם אני לא טועה זה הכנס היקר ביותר שהיה אי פעם).
אחרי זה צריך כמובן לחשב את עלויות האוכל והשתייה שכמובן אנחנו ניצטרך ליקנות כי אנחנו לא יכולים לקפוץ הביתה בסיום כל יום. זה יוצא בארך 100 שקל נוספים ליום. ככה שלכל שלושת הימים (בהתחשב שהיום הראשון הוא רק חצי יום בשבילנו וגם היום השלישי כי אנחנו צרכים לבלות הרבה זמן בדרכים) זה יהיה בארך 200 שקל.
זה אומר שהגענו כבר למשהו בסביבות ה400 שקל לשלושה ימי כנס.
לא ש400 שקל זה הון עתק או חודש עבודת פרך (כמו אצל שחנינו במצריים או ירדן). אני מניח שכולם יודעים שאני הוצאתי הרבה יותר מ400 שקל בבת אחת על מיניאטורות אלו או אחרות וכנראה אעשה זאת שוב בעתיד, אבל מיניאטורות הן השקעה. הן מספקות לך שעות של הנעה בזמן שאתה מרכיב, צובעה ומשחק בהן. הן ישארו איתך לנצח ויקשטו את המדף בביתך שנים אחרי שכבר תפסיק לשחק ואם הם ישרדו את כל החברות שלך ובסוף גם את אישתך אז הן יספקו אין ספר שעות של הנעה צרופה לילדיך שיבוא בעזרת השם.
מצד שני כנס בפאלדין נשאר איתך במקרה הטוב 60 שעות בזמן שאתה נמצה בו. עוד 4-5 חודשים של דחקות ובדיחות כנס ובמקרה הטוב עוד שנה של זיכרון עמום ממשהו שהיה ממש כיף.
אז מה כל זה אומר ?
שאף אחד לא יגיע יותר לכנסים... אני מקווה שלא.
לדעתי זה פשוט אומר שלהגיע לכנס זה ענין לא זול.
אז אם מישהו אומר שהוא לא יכול להגיעה לכנס בגלל שזה יוצא לו יותר מדי כסף פשוט תקבלו את זה.
נ.ב.
רק כי אני יודע שזה יעלה.
אני לא באמת חושב שהמשבר הכלכלי הוא מה שגורם לאנשים לא להגיעה.
אני חושב שעלויות ההגעה לכנס הן יקרות בלי קשר למשבר הכלכלי.