• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

האם לכתוב לדמות רקע מראש?

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא adler
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

adler

פונדקאי מהשורה
שליט המבוך שלי ואני חלוקים בדעה. הוא דרש מכל חבר בקבוצה לכתוב רקע מקדים לדמות. אני מעדיף לפתח את דמותי תוך כדי משחק כדי שאוכל לקבל השראה שמתאימה לסביבה ולמערכה. כשביקשתי משליט המבוך שלי לעשות כך תשובתו הייתה לא גדול מאד. התווכחתי איתו זמן רב אך הוא לא השתכנע. הוא רואה את האי רשימת דמות בגדר קטסטרופה.
מה דעתכם בעניין?
אל תענו לי מה אתם עשיתם אלא הגידו לי האם זה כל כך נורא לא לכתוב את הרקע לפני שהתחלנו לשחק? פרטו.

קודם כל בא לא נגזים. אני לא הכרחתי אני רק אמרתי שכדי שהמשחק יתנהל כהלכה צריך להיות לדמות לפחות רקע בסיסי. כדי להתקדם צריך לדעת מאיפה באת(לא זוכר את הציטוט)
אבל יובל הוא עצלן ומנשא לנמק את העצלנות שלו ב-
1) אני יודע את הרקע אבל האחרים לא צריכים לדעת...
2) אני רוצה לכתוב רקע ספונתני שיתגלה בחלקים לפי מה שיקרה והאחרים ידעו אותו כשאני אומר להם...
אני חושב שכדי שנוכל לשחק דמויות כהלכה צריך להיות רשום איך הם מתנהגות ולמה, כדי שהדמות לא תפעל ברגע אחד ככה וברגע אחר אחרת. אבל יובל עצלן (לא אמרתי את זה?) ולכן אפילו אמרתי לו שאם הוא לא רוצה שלא יכתוב.

את המחלוקות האישיות שלכם תשאירו בחוץ, תודה.
הפורום הזה הוא מקום לדיונים, לא להתקטננויות נוסח "X עצלן" או "Y מכריח אותי לעשות דברים אידיוטיים".

לגבי הסוגיה שעלתה פה - לדעתי זו טעות להתחיל לשחק ללא רקע. כשאתה יותר דמות ללא רקע, איזו משמעות יש לבחירת המקצוע, לבחירת הכשרונות או לקניית הציוד שלך? למה הדמות שלך יודעת דווקא לטפס על קירות, או למה היא חמושה דווקא בחרב מעוקלת?
שלא לדבר על שיטות מוצלחות יותר שתומכות במכניקה שלהם גם באספקטים של הדמות כמו האישיות או אפילו הרקע עצמו...

מצד שני - זאת שטות לנסות ליצור רקע לדמות מבלי להכיר את העולם. הGM חייב קודם להכיר לשחקנים שלו את עולם המערכה (או לפחות את הסביבה המיידית שלהם בו) כדי לדרוש מהם ליצור רקע. הרי יהיה קצת מטופש אם שחקן ייצור את הוראקס, הברברי האדיר מערבות הקרח של טרה-קור אם עולם המערכה הוא מדבר נוסח את'אס, לא?

דבר ראשון: אין שום התקטננויות(?) כשמישהו מעוות את האמת בקשר למה שאמרתי אני יתקן אותו.
דבר שני: מה שניסיתי לומר זה שצריך לכתוב רקע ויבל לא הסכים ושאל אבל הוא סילף את השיחה שלנו

קודם כל לא עיוותתי את דברי "doruid" רק הצגתי אותם בצורה שהתאימה לי אמנם לא אמרת שאי כתיבת דמות מראש היא קטסטרופה אבל בדבריך איתי התכוונת לכך.
דבר שני, אין אני חושב שחובה לכתוב רקע מראש לדמות אבל אם לא כתבתי אין זה אומר שלא קיים רקע.את כל מה שהשחקנים האחרים צריכים לדעת הם ידעו בבוא הזמן אך לא בכתב מראש.
יש סיבות ליכולות ויש היסטוריה משפחתית אך איןהשחקנים האחרים חייבים לדעת את כל הרקע לדמות. יותר נוח לי לספר לגלות ואולי להמציא חלקים תוך כדי משחק מפני שלדעתי דוקא בזמן זה יתגבש המידע על הדמות בצורה הכי טובה. זה שהרקע לא כתוב לא אומר שאני אשנה אותו מתיי שבא לי קודם כל מפני שאני חושב שאני מספיק בוגר בכדי להיות נאמן לרקע שיצרתי ושנית מפני ששאר חברי הקבוצה ישימו לב ששיניתי את דבריי. אין אני מכריח את חבריי לנהוג ככה, אני רוצה זאת לעצמי בלבד.
אחרי כל דבריי האם זה בכל זאת כל כך נורא לא להיות מקובע ברעיון כתיבת הרקע מראש?

אני חושב שזה דבר... די חסר בסיס.
דמות בלי רקע, היא למעשה דמות שמבוססת על התגובות שלך ושלך בלבד, הרעיון במשחק תפקידים (עד כמה שאני יודע) - מעצם שמו, הוא לשחק תפקיד שהוא אינו עצמך, תגובותיו יהיו מבוססות על תגובותיהן של רגשות ומחשבות אחרות ואתה, מעצם הרעיון צריך לחקות אותו.
על כן חשוב לדעת, בצורה מפורטת ככל האפשר (לעניות דעתי), את הרקע, האופי והצורניות של הדמות כי אחרת אתה משחק דמות שטוחה באופן יחסי ואין לה את העומק הדרוש כדי לבצע משחק תפקידים אמיתי.
אני לא אומר שזה כיף יותר, או פחות כיף, אני אישית נהנה יותר מדמויות מורכבות, מפותחות לתלפיות בעלות היגיון פנימי ואופי עשיר, אם כי אין לי בעייה לשחק דמויות שטוחות לחלוטין מפעם לפעם.

אם תקרא למעלה הרקע לדמות קיים פחות או יותר אך לא כתוב.
לדעתי דמות לא קבועה סופית מראש בעלת יותר עומק מאשר דמות כתובה.
דמות כתובה מגבילה אותך מהתחלה מהכנסות לעומק בהמשך המשחק בגלל התכונות המוקדמות שקבעת שיכולות להיות שרירותיות ולא מתאימות. אני אישית מעדיף לפתח באופן מוגמר את הדמות תוך כדי משחק מפני שלדעתי אופי הדמות המניעים וההיסטוריה שלה ישבו לי טוב יותר בראש ואני חושב שרק במשחק רוח ההשראה תיפול עליי ותאפשר לי לבנות דמות בעלת עומק. רקע רשום לדמות בכלל לא חייב לתת עומק, אני קראתי רקע של מישהו שהיה כל כך שטחי שהיה אפשר לשים במקומו טקסט של טלנובלה וזה היה יוצא עם יותר עומק.
אני רוצה שתבין, זה לא שהדמות שלי חסרת בסיס ועומק, יש לי קו מאד ברור על המנטליות של הדמות שלי ואין בכוונתי לעשות דמות חסרת עומק למעשה אני לוקח את עומק הדמות ברצינות רבה ואני מתכנן לדמות שלי הרבה יותר תוכן מהחירבושים בשתי דקות של שאר חברי קבוצתי (בלי להעליב). לפי דעתי אני אשתמש באופן פעיל באופי הדמות של יותר מכל חבר קבוצה אחר. למעשה כל שאר חברי הקבוצה לא היו כותבים ואפילו חושבים לבנות אילולא היה נדרש מהם בניגוד אליי שאני רוצה באופי ורקע.
הויכוח הוא לא אם יהיה או לא יהיה לדמות רקע (בטח שיהיה) אלא מתיי ובאיזה צורה הרקע יובא ואינני רואה כרגע צורך להביא את הרקע ההיסטורי והאישיותי בכתב גם כן שהוא לא מגובש לחלוטין (לכן אני מחכה למשחק).
ועוד פעם לשם הבהרה לדמותי יש רקע (אפילו אם לא מוגמר) ויש בכוונתי לעשותו בעל תוכן ועומק רב.

נ.ב
הדוגמאות שנתתי שמתיחסות לחבריי אין בכוונתן לגמד את חבריי מולי אלא להסביר שחשוב לי רקע הדמות ועומקו ואני מתכוון לעשותו כראוי (בניגוד למה שכתבו עליי)

יובל אתה ראית מה כתבו לך ואני אתן לך להחליט. אבל אתה לא קראת לא את הרקע שלי ולא את של ערן. אתה קראת רקע של ילד בלי יצירתיות שלא הבין מה רציתי ממנו. אם אתה חושב שמה שיצא לך זה רקע כמושל אתה יודע מי אז עדיף שלא תכתוב אבל אתה יודע שאתה קצת יותר יצירתי ויכול ליצר רקע טוב אם תשב על התחת ותנסה, עד שלא תתחיל זה לא יצא.

כתיבת רקע לדמות מעניקה נופך ועומק למשחק - זה מה שהופך את הדמות במספרים וטבלאות לדמות ריאליסטית ואנושית ( או לא אנושית ). גם בצורה הגיונית שאר השחקנים בחבורה צריכים לדעת מעט מהרקע של הדמות שכן אם הם מכירים ממזמן אז מן הסתם הם יכירו את הדמות ואם הם לא מכירים אלא סתם חבורת הרפתקאנים שפועלת ביחד למען מטרה זו או אחרת אז בוודאי שהם ירצו לדעת פרטים על הדמות - אנשים לא נותים להפקיד את חייהם בידי אנשים מסתוריים שלא מוכנים לגלות את עברם, צריך לזכור שהדמויות מתנהגות פחות או יותר בצורה שאנשים רגילים מתנהגים, אין זה הגיוני שבמהלך מסע של כמה ימים מעיר לעיר, או לפני השינה שהם נאספים ליד המדורה הם לא ינהלו שיחות אחד עם השני וילמדו אחד על השני.

אם אתה לא רוצה לגלות את כל פרטי הרקע לשאר השחקנים זה בסדר - אבל תכתוב אותו ותחשוף את הפרטים שאתה רוצה.
צריך לציין שכתיבת רקע מעניקה לשה"מ הזדמנות ליצור הרפתקאות או אפילו מערכות שעוסקות בדמויות וכך ליצור עניין במערכה ופיתוח אישי של הדמויות.

נראה לי שהדיון הגיע לעמק השווה פחות או יותר, אבל ברשותכם אעלה עוד כמה נקודות.

גילוי הרקע לשחקנים האחרים - אין שום סיבה שהשחקנים האחרים יכירו את הרקע של דמות מסויימת, מעבר למה שאותה דמות מספרת לדמויות שלהן. GM-ים מסויימים נוהגים להתחיל את ההרתפקאות שלהם כשכל הקבוצה כבר מכירה מראש אחד את השני, ואז מטילים על כל שחקן לספר קצת לשחקנים האחרים על הדמות שלו, כדי לדמות את ההרפתקאות שכבר עברו ביחד. יש GM-ים שמעדיפים לעשות זאת בכתב, ושי כאלה שמעדיפים לעשות זאת בע"פ - עניין של טעם.

פיתוח הרקע תוך כדי משחק - אין פסול בלהמשיך לפתח את הרקע תוך כדי משחק, או אפילו לשנות דברים בדיעבד (כל עוד לא פוגעים בcontinuity של המשחק. אם הגעת למצב שאתה יוצר משהו בסגנון של Zero Hour או Crisis of the Infinate Earths - משהו כאן לא בסדר). אבל - בדיוק כמו ביצירה מראש של הרקע, הGM צריך להיות מעורב בכל החלטה כזו, או לכל הפחות לאשרר אותה.
בנוסף, צריך להתחיל את המשחק עם רקע התחלתי מינימלי כלשהו, על מנת שהGM יהיה מסוגל ליצור את ההרפתקאות הראשונות אותן עוברות הדמויות. גם כאן - אם הרקע כתוב או לא, או עד כמה הוא צריך להיות מפורט זאת כבר שאלה של טעם אישי.

לדעתי צריך לכתוב רקע לדמויות! אבל לא חובה בטוח שרקע יהיה יתרון! לדמות שלי כתבתי רקע מדויק אם חישוב של שנים עד התקופה שבה הוא חי עכשיו וכך אם מי שהוא שואל מה קרה לדמות אני יכול לענות במדוייק! :wink:

לאו ירוק הגלימה אמר/ה:
לדעתי צריך לכתוב רקע לדמויות! אבל לא חובה בטוח שרקע יהיה יתרון! לדמות שלי כתבתי רקע מדויק אם חישוב של שנים עד התקופה שבה הוא חי עכשיו וכך אם מי שהוא שואל מה קרה לדמות אני יכול לענות במדוייק! :wink:

אחי בלי להעליב, לא ממש , הרקע שלך נחמד מאד , אבל הוא לא מפורט ממש , אני יסביר לך את זה אח"כ ואולי תרצה לתקן , כי לפי הרקע שלך , אין לדמות ממש אופי קבוע , אני לא יודע איך להסביר לך את זה פה , כשאני יחזור מח"ול נדבר , לפני ההרפתקאה.

ולגבי הדמויות , אני חושב שצריך רקע , וזו זכות , לא חובה , כי מה שאני הייתי עושה , אפילו שאני יודע שכמה אנשים יחלקו על דעתי , זההייתי מכין לו רקע בעצמי , כך שהוא יצתרך להסתדר עם מה שאני יעשה , והוא לא ידע אם אני ינסה חהכשיל אותו בדרך דומה ... לכן כל הקבוצה שלי רוצה , ותעשה רקע לדמות ,ופי דעתי עליך להקשיב לשה"ם שלך ולעשות רקע עכשיו .

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה