• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

דרואיד -

Elsar

פונדקאי מהשורה
שלום לכולם , הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על דרואיד , איך הייתם משקיעים בו .. ואיזה חיות אתם מעדיפים .. וכמובן איך הייתם מחלקים את הנקודות , אני הבנתי שחוכמה זה הכי חשוב ... תודה מראש :wink:

שלום לך!
גם אני משחקת דרואיד. הדרישה העיקרית היא תבונה ולא חוכמה.
אני כבר הגעתי לרמה 5, בה הדמות שלי יכולה להפוך לחיה פעם ביום.
בתור דרואיד, את יכולה שחיה או חיות יתלוו אליך. אני מעדיפה שני נשרים, זאב או נמר.
דרואיד מסוגל לרפא בקלות, להשתלט על חיות ולזכות באמונם.
תבחרי בדרואיד כי זאת דמות כיפית.

Mayglin Melos

Anonymous אמר/ה:
שלום לך!
גם אני משחקת דרואיד. הדרישה העיקרית היא תבונה ולא חוכמה.
אני כבר הגעתי לרמה 5, בה הדמות שלי יכולה להפוך לחיה פעם ביום.
בתור דרואיד, את יכולה שחיה או חיות יתלוו אליך. אני מעדיפה שני נשרים, זאב או נמר.
דרואיד מסוגל לרפא בקלות, להשתלט על חיות ולזכות באמונם.
תבחרי בדרואיד כי זאת דמות כיפית.

Mayglin Melos

שלום לך :lol:

1] אני בן אבל לא חשוב .

2] תודה רבה עזרת לי מאד , אבל צריך להשקיע בתבונה - זה אומר באנגלית :

Intelegnce
Wisdom

איזה מהם ? :?

הבעיה של הדרואיד היא שהוא תמיד היה דמות חמישית בקבוצה, במיוחד במהדורה החדשה. כוחות הריפוי שלו אינם תמיד דרושים בגלל שכמעט תמיד יש את הכוהן, הוא לא נדרש להלחם קשה, בגלל שיש לוחם, והקשרים שלו עם חיות והטבע בכלליות לרוב לא מספיק חזקים בשביל להפוך אותו לדמות חזקה במיוחד. הדבר הכי טוב הוא לתת לדרואיד את היכולת להטיל ספונטאנית את הלחש זימון חייה מכל עוצמה, בדיוק כמו כוהן(ותגיד לשה"מ ש- Dragon Magazine המליץ על זה) ולנסות לנצל אותו יותר דרך משחק תפקידים. ושהרי, אם צמחים נמצאים בכל מקום, שומעים כל מה שנאמר וקורה, ואתה יכול לדבר איתם, אז יש לך הזדמנות די טובה לנצל קצת כוח...

למרות שאף פעם לא יצא לי לשחק דרואיד, אני מאוד נמשך אליה.
כמו שכבר אמרו, אתה צריך להשקיע בחוכמה (wisdom) אבל תלך לפי האופי של הדמות שלך.
אני גם חושב שאין אף דמות שלא יכולה להשתלב טוב בכל חבורה, אל תשכח שמתישהו יגמרו לכהן הלחשים, הלוחם יפצע ומישהו יצטרך לקום ולהגן עליהם.

לא רק שהדבר (הטלה ספונטנית של לחשי זימון חיות ע"י דרואידים) מומלץ ע"י מגזין דרגון, זה גם שינוי במהדורה 3.5. עם זאת, אני לא מקבל את הטענה שהדרואיד הוא דמות חלשה. הדרואיד מקבל תוסף התקפה זהה לזה של הכהן, לחשים שונים (אבל לא פחות שימושיים) ומגוון רחב של יכולות לאורך כל הדרגות (במקום 2 כוחות דומיינים). מקצוע עגול ושלם וטוב.

תודה על התגובות כולם , באמת לא ממש התלהבו שאמרתי שאני הולך להיות דרואיד אבל אני לא שם על מה שהם אומרים לאחר שהחלטתי , לדעתי עם ניצול נכון היא יכולה להיות חזקה , וגם זה תלוי בכמה מיומנים חברי הקבוצה שלך :D

דבר ראשון דרואיד זקוק לחוכמה.
לפי דעתי האישית אני חושב שעדיף להיות כוהן שמאמין באובאד-היי (לפי הגרסה השלישית)
ואז הכוהן מקבל את מרבית קסמי הדרואיד אך לא את כשרונותיו למשל : להפוך לחיה או חיה כבת לווי 8)

לא ממש נכון. כהן שבחר תחומי השפעה הקשורים לטבע מקבל מבחר מצומצם הרבה יותר מזה של הדרואיד של לחשים ומאידך מקבל לחשים שונים לגמרי שהדרואיד אינו יכול לגשת אליהם (ויכולות של תחומי השפעה, ויכולת גירוש אלמתים). בקיצור, מדובר בשני מקצועות קרובים למדי, אבל נפרדים בצורה משמעותית - בדומה ללוחם ולברברי.

הדרואיד!
אחד מהמקצועות המגניבים ביותר!
דרואידים הם הרבה פעמים בעלי דעות קיצוניות או חולים בנפשם (לדוגמא:(לא לילדים בני 15 ומטה) זונה שהפכה לדרואידית ומקימת אהבה עם עצים ובעלי חיים)
תבחר חיה מיוחדת שעזרה לך בעבר או משהו בסגנון, כל פעם שהחבורה נקלעת ליער או מרום דומה תהלך בעיניים עצומות תזמר מזמורי הודיה לאיליך על בריאת הטבע ,תשיר במקום לדבר ותתנהג כאילו אתה על משהו חזק

כי כאן תמון הסוד של הדרואיד
אדם שהקריב את חייו החברתיים ומגעיו עם אנשים למען אהבת הטבע והבריאה.
תזכור שאנחנו מדברים על שיטה שמבוססת פחות או יותר על ימי הביניים של לחיים היה ערך, אבל פחות ולכן עינויים והקרבות של חלקי גוף למען מטרות נעלות (דרואיד-קשר עם הטבע, נזיר- קשר עם ה') היה דבר ברור מאיליו, טירוף היה מוערץ ולכן אני מניח שליהיות דרואיד דורש גוף בעל סיבולת מדהימה, נפש חזקה פי כמה ואמונה מושלמת.

צר לי ידידי אין רחוק יותר מהאמת. הדרואידים האמיתיים (מדובר יותר על תקופות קדומות יותר מידי הביניים, דרך אגב) היו בעלי מקצוע ותפקיד חברתי מאוד. לא כל נזיר הוא דתי (יש עניין רוחני\אמוני אבל לא בהכרח דתי) ובאופן עקרוני אנשי הדת והאמונה מילאו תפקידים חברתיים. הקשר לטבע היה חשוב מאוד בכל חברה חקלאית והדרואידים מילאו תפקידים אומנותיים, חברתיים ודתיים\אקולוגיים. המסדרים הדרואידיים התחלקו לשלושה מסלולים: הבארדים (מכאן מגיע ה-Bard של מו"ד) - שומרי המילה, ה-Ovateים - חוזי עתידות, מדברים עם האבות ואדוני הגורל, והדרואידים - האחראים על הצומח ועל החי, אשר זכו במתת שינוי הצורה.

בקיצור, אותה בוטאנופילית שאתה מתאר כאן היא לא יותר מאשר הנפצה מקרית ואין לה שום קשר לכוונות האמיתיות של יוצרי המשחק. אתה כמובן מוזמן להשתמש בדרואידים כקבוצה של חולי נפש או לפחות מופרעים קלות במערכה שלך, זה יכול להיות מעניין, אם תעשה את זה נכון.

הדרואידים בעבר הסתובבו בסביבת אנגליה, ויילס, סקוטלנד ואירלנד, הם היו באיזור עוד לפני ימי הביניים, לרוב הם די התבודדו, בינם לבין עצמם הם היו בקשרים חברתיים חזקים מאוד, הדרואידים היו מאוד מלומדים ןמגיל צעיר יחסית הדרואידים החכמים לימדו את הצעירים יותר את הדרכים הנכונות וידע רב, הרבה ידע שהוענק הייה קשור בקשר להיסטוריה ולטבע, הם היו בקשרים חזקים מאוד עם הטבע ושמרו עליו, הדרואידים היו גם בעלי קשרים חברתיים גם מחוץ לחברה הדרואידית, הם נחשבו למלומדים החכמים ובעלי הידע הרב.
נאמר פה שהם היו לא שפויים וזאת טעות חמורה, הדרואידים היו נחשבים לשפויים מאוד ובעלי משמעת עצמית גבוהה מאוד וגם בעלי שליטה עצמית גבוהה, הם שמרו על אורכות חייהם במשך שנים ושימרו את הידע הרבה שנצבר והידע הועבר מדור לדור.

נ.ב יש כל מיני ספקולציות שקושרות את הדרואידים עם הפלא של stonehenge ובבנייתו שהיא כמעט בלתי אפשרית מפני שהובאו מספר גדול מאוד של אבנים במשקל של טונות רבות כל אבן והייה ידוע גם שאבנים מסוג זה היו רחוקים מאוד מהאיזור של stonehenge.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה