ויז'ינר מביט בחילופי הדברים המתלהטים, ותוהה בדממה ממתי לזרים כל כך אכפת מדמם של מלטריאנים?
אולי מתרחשים דברים בגו, אבל לויז'ינר אין זמן או כוח לעסוק בהם. ואולי ניתן יהיה לנצל את הלהט הזה.
הוא מכחכח בגרונו 'בואו נבהיר כמה דברים. הזמן קצר - אני בטוח שקארים מבין יותר מאיתנו בעולם החקירות האלפי, אבל הם יודעים מה הם עושים. אם הם לכדו מורדים, הם הצליחו להשיג מהם מספיק מידע בשביל לדעת להמתין לנו בנקודת המפגש. אנחנו חייבים לדעת מה עוד הם יודעים, ומה הנזק שנגרם - לא יעזור ללכת למועצה אם האלפים ימתינו לנו שם עם אזיקים.''
הוא נושם עמוק ''אם כן, המטרה היא כפולה - הערכת נזקים, ומניעה של התדרדרות המצב. הדרך הכי טובה לעשות את זה היא להוציא אותם משם בחיים - נוכל לתחקר אותם, והאלפים לא ידעו על זה דבר. בשביל להוציא אותם בחיים, צריך שזה יקרה לפני שיוצאו להורג - אני מאמין שהיינו שומעים על הוצאות להורג של מורדים בעיר אם הן היו קורות, כמו שראיתם - האזרחים לא בדיוק שקטים.''
הוא שולף חץ מאשפת החיצים שלו ומשרטט מעגל בעפר, עם נקודה במרכזו ''זו אל מוקאראת, ואילו האסירים. אנחנו צריכים למצוא דרך להוציא את הנקודה מחוץ לעיר - ומחוץ לידי האלפים.'' הוא עוצר לרגע לבחון את השרטוט המופשט שעשה 'אני חושב שצריך לתת לאלפים לעשות להו את העבודה, לקחת אותם למקום בו יש לנו יתרון - השדות הפתוחים של מלטרה, הים, ההרים - כל מקום חוץ מאשר העיר. לא צריך להציב אולטימטום - אבל אם הם יראו שהצייד האדום רציני, הם יפעלו בהתאם.''