• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דמעות של אלים (מו"ד 4) [5/5] - עץ משחק

נושא
דמויות

"ואתם?" הוא שואל, "אתם לא נטשתם אותי? לא זרקתם אותי לצד השני של העולם וציפתם שאחזור כשהלכתי?" הוא מדבר בתוכה. "אתם מצדיקים את העוול שאתם עושים בעוול שנעשה לכם?" הוא ממשיך. "יש קווים שאסור לחצות, ויש מעשים שלא עושים. אתם מצדיקים מטרה בשמם של אמצעים, ומבצעים את אותם חטאים שבוצעו נגדכם. אז מספיק, שום דבר פסול לא יהפוך לנכון רק מלהגיד שפסול הוא דבר שנכון לעשות."

הוא ניצב בגאווה. "עד מתי אבות יאכלו בוסר ושני בנים תקהנה?" הוא תוקף. "מתי תרגישו שנעשה לכם צדק? כאשר כל העולם ישב מתחת למגף שלכם? כאשר כל הגזעים האחרים יכרעו ברך?" הוא מניד בראשו. "אתם לא יודעים שובע, אתם לא יודעים ענווה, וכל הדברים האלה מקורם באימפריה האוהבה שלכם. אם זו המורשת שלנו, המורשת שלי. אז אני גאה בכך שנטשתי אותה. תיקחו אותה ממני, תיקחו ממני את הדם ואת השם. האמת והכבוד שלי מספיקים לי."

"השם היה ברור מאוד בדיעבד, " עונה סומניוס, "מה שלא היה מובן זה שאני צריך לעזור להם, וגם את זה עשינו בסוף. במה אני צריך לעזור להם? מי הפטרונים שלהם? ואיך הם חשובים למטרה שלנו?" הוא שואל בעוד העולם מתפורר סביבו

נואל מעיף מבט לעבר הנול השכוב, אבל המבט שלו עובר מהר מאוד לפצועים האחרים- החיילים. הוא יודע שהוא לא יכול לעזור לנול, לא יותר מהחברים שלו. אבל הוא יכול לוודא שלא ימצאו אותם.
הוא מחסל את החיילים הנותרים, וקובר אותם תחת ערימת סלעים- מוודא שזה ייראה כאילו מפולת סלעים הייתה הסוף שלהם.

IN
האח סיאון מרגיש את החזה שלו כה מתכווץ שהוא מרגיש כאב פיזי מכך. אסור לו לאכזב פעם נוספת, אסור לו להוכיח שהוא לא יעיל.

"המחתרת חשפה את עצמה לפני הגעתנו, וזהותנו הוסגרה מוקדם משציפינו. מספר קצינים חוסלו בבריחתנו, וגורל המחתרת לא ברור- אך אל מוקארת אינה בשליטת ההתנגדות" מדווח האח סיאון "על אף זאת, האוכלוסיה הוכיחה כי היא רוצה שינוי, ורוח התנגדות- ייתכן שהמחתרת תוכל לשקם את האובדן שלה. האנשים יצאו לרחובות להתנגד לצבא האלפים, ונקטלו, דבר שנתן לנו את ההזדמנות לצאת מן העיר".

"אם אתה מוותר על מורשתך כל כך בקלות, שכך יהיה" אומר אביו, נעלם באפילה.

"אינך בן לאימפריה. אינך בן למשפחת חליפה. אינך בן לגזע הזדי. אינך בן לצדק ולמוסר.
מסרת עצמך לשיפוטם של איי העצם והדם. קווה שהימרת נכונה" אומר קולו של אביו לפני שהוא נמוג. מותיר את קארים בחושך מוחלט.

להבת נר מופיעה לפתע, חושפת פנים עייפות של אדם דוברייני בגיל העמידה. קארים מזהה אותו כת'ורקילד, בנו של ראש השבט הקודם, סיורן.
ת'ורקילד נאנח בעודו בוחן כמה מגילות קלף גסות, מניד בראשו. קארים מבחין בכך שהאיש עונד את ענק הטופז של ראש השבט, ומבין שסיורן הזקן מת או על ערש דווי.

"המצב רע. סוחרים נעלמים והחורף מחמיר, ובעלי בריתנו חומקים מאיתנו. מאז העזיבה הכל התדרדר, ועכשיו המצב אפילו יותר גרוע" הוא ממלמל לעצמו. לא נראה שהוא מבחין בקארים, אם כי הזד מרגיש שלא מדובר בסתם חלום.

"עזרתם להם? הם הגיעו לעזור לכם, ונפרדתם. אבל זה לא חשוב עכשיו. גם לא חשוב למה זה עוזר - אני עדיין לא יכול להסביר" הוא אומר, קולו מתמלא דחיפות כשהעולם הופך מסביב למדבר.
"מה שחשוב זה שתזכור שאני ואתה באותו צד. לא סתם בירכתי אותך ושמרתי עליך כל השנים האלו, בסדר? אני פה כדי שהמשימה שלכם תצליח, גם אם היא לא ברורה לכם לחלוטין" אומר האיש, פניו מתעוותים לרגע ממאמץ.
"יש עוד משהו שאתה רוצה לשאול לפני שהם הודפים אותי מכאן?"

נואל עובר במהירות בין החיילים, פטישו מבשר את מותם הקרב. אחרי שכולם שוכבים מתים, הוא מתפנה להביט בשלושת הנולים.

הנול הפצוע שוכב על הקרקע, קצב נשימתו מאט. הוא גוסס, ולחבריו רק נותר לבצע את ההכנות האחרונות לטקס הקבורה שלו.
הם מתחילים לחפור בור עמוק, וכשהם מסיימים הם מטילים את גופתו פנימה, מזמרים כמה מזמורים בלשון פרקומה הגרמית.
"ושתשוב לצוד עם נאראלגרה העתיק במעמקים. שכן גם אם גופך לא במים, נשמתך תמיד שם" מסיים אחד מהם את המזמור. השניים מתיישבים, מניחים לעצמם לנוח לרגע.
"מאיפה אתה, תוצ'יק*? איך הגעת לכאן?" שואל אחד מהם, נול נמוך יחסית בעל פרווה שחורה, שצלקת חוצה את צד חרטומו.

OUT
*תוצ'יק - מילה בשפת פרקומה שמשמעותה בן-המולדת.

"אם רוח ההתנגדות בקרבם, יכול להיות שישנה עוד תקווה לגאולת נשמותיהם" עונה זידאן.
"היה ברור שההתנגדות של מועצת מאלטרה לא באמת מסוגלת לבצע את משימותיה, אבל זה בהחלט מעכב את המשימות שלנו" הוא אומר, מעט תסכול נשמע בקולו.
"עליך לחלץ את הסוכן שלנו שנתקע בעיר, ולאסוף מידע על פשר הנוכחות הצבאית הגדולה - האם מדובר רק בכוחות מדיוויזיה אחת, או שיש שם דיוויזיות נוספות? אולי כאלו שלא אמורות להיות מוצבות במושבות? והאם יש שם רק כוחות צבאיים רגילים, או גם יחידות עלית?" אומר הנזיר, שב להביט בעיניו של האח סיאון.
"ודבר אחרון, האח. מה ההתרשמות שלך משותפיך לקבוצה? המועצה גיבבה מספר קבוצות מאוסף של שכירי חרב ונציגים, אבל לפי הדיווחים היה נשמע שהקבוצה שלך... שונה. מה אתה חושב עליהם?" הוא שואל את סיאון, נימה קלה של סקרנות מתגנבת לקולו.

IN
האח סיאון מדווח מיד על הדיוויזיות שהוא ראה כבר בעיר. הדיוויזיה החמישית, שנוכחותה הפתיעה, וכמובן הדיוויזיות שנוכחותם הייתה צפויה.

לפני שהוא מדווח, האח סיאון חושב על כל אחד מאנשי הקבוצה שלו. "סומניוס סוגד לאלינו, אך הוא הזר לי ביותר מאנשי הקבוצה. לא הבנתי את המקום בעולם ממנו הוא מגיע, ובעוד שנראה כי אמונתו במקום הנכון הוא סיכן אותנו מספר פעמים בדרכו" מתחיל האח סיאון.
"נואל, הפרא, סוגד גם הוא לאלינו גם אם ממקום של אמונה תמימה וחסרת הבנה עמוקה. אך זוהי לא אמונתו שגורמת לי להעניק לו כבוד, הוא הוכיח את עצמו בקרב והוכיח את מסירותו, ניתן לסמוך עליו על אף היותו שכיר חרב שהגיע רק בעבור הקרב. ייתכן שהצורה הפשוטה שבה הוא חושב על דברים הופכת אותו לכזה."
"האזרח ויז'ינר הוא הקרוב ביותר למטרת המחתרת, ומקדיש את נפשו בעבורה, ולא נותן לאלים מקום בחייו- אך הוא זה שהציל את המצב בעיר בדרכו, והוא לא מוכן לאבד אף אחד מהקבוצה או לוותר על המשימה. אני סומך גם עליו" אומר האח סיאון, ומשפט נוסף לא נאמר אבל מובן לאח זידאן- אני חושש כי הוא מוצלח ממני.
"וקארים, עריק מהצבא האלפי, הוא אולי כוח קרבי מכובד- אבל אין לי שום כבוד אליו. אביו הוא גנרל הצבא האלפי, ואני לא סומך עליו לחלוטין בגלל מוצאו. הוא טוען שערק ממניעים אידיאולוגיים, אני מאמין שהוא מסתיר משהו, וחושב שמועצת מאלטרה טעתה בכך שהיא סומכת עליו. הוא עשוי להיות הסיכון הגדול ביותר לכל המבצע הזה, אם חששותיי יתאמתו" אומר האח סיאון עם תיעוב קל בקולו, כזה שנשמר לקנאים להשתמש בו על אלו המפרים את אמונותיהם.

ויז'ינר מביט בהם בבלבול. אצבעותיו מעקצצות לשלוף את הכידון ולנעוץ אותו באימפריאליים, אבל הם לא נראים כמו אימפריאליים רגילים- ומלבד זאת, אם תיקרה בידיו ההזדמנות, יתכן שהצייד האדום יחזור לפעולה מוקדם מכפי שחשב...
meta
גלגול היסטוריה כדי להבין מי האנשים האילו בדיוק
13+2=15

"דיווח מעורר מחשבה. גם אני לא הייתי סומך על קארים הזה - יותר מדי נאמנויות בפרק זמן קצר למדי" אומר זידאן בנימה מעט רכה יותר, כמעט מחמיא לסיאון בכך שהסכים איתו.
"שים עין על סומניוס וויז'ינר. המניעים של הראשון לא מובנים גם לנו, ולא נראה שהמסדר שלו בשרותאד מתעניין בסכסוך הזה. השני, לעומתו, מפגין יכולות גבוהות והסוכנים שלנו אומרים שיש לו עבר מפואר במחתרת" הוא אומר, קולו מקשיח שוב.
"למנהיג יש עניין גדול במאלטרה. החמישה רוצים להגדיל את השפעתם, ומאמצים נעשים בכל המישורים האפשריים, כולל במישור שלנו. חשיפת סוכן מהמנזר שלנו תסכן את הצלחת המבצע ואסור שתקרה" אומר הנזיר, קולו השקט לא מצליח להסתיר את הדחיפות שהוא חש.
"אני רוצה שתציל את הסוכן הזה בכל מחיר. אם הוא נלכד או עומד להילכד ואין מוצא, תהרוג אותו. אסור שהנוכחות של המסדר שלנו תתגלה, זה מובן?"

"הוא לא יכול לשמוע אותך" אומר קול מפינת החדר. משרפרף קטן מתרומם אדם עטוי פרוות, מגני זרוע מוזהבים מצהירים על מעמדו ככוהן הראשי של השבט. טורסטן, בן דודו של ת'ורקילד, שידוע ביריבותו לבן דודו.

"הוא היה אישה זקנה מאז ומעולם, בזה אתה צודק" הוא אומר בארסיות, מביט בבן דודו בזלזול.
"אבל אתה לא עזרת לו. כשעזבת, כולם ציפו למתקפה אלפית, שלא הגיעה. המסחר נעצר, הפשיטות נדחו והשבט גווע בציפייה למתקפה המדומיינת שלך. האימפריה לא תקפה, והשבט שלנו ובעלי בריתנו נעשו ללעג. ארבעה שבטים איבדו מכוחם בגללך, ואתה נעלמת" מטיח טורסטן בקארים.
"סיורן קשישא תמך בך בכל מאודו, אבל בני השבט החלו לרעוב. כשהוא נפל למשכב חזרנו לסחור עם האימפריה ולהוריד את הכוננות שלנו, אבל השבט שלנו כבר איבד את מקומו ברחבי דובריין. ת'ורקילד עדיין תומך בך, כמו שהיה צפוי, ולכן התמיכה בו יורדת" הוא אומר בשביעות רצון, לא מסתיר את חיוכו.
"וכל זה הודות לך. אמנם הפגיעה בשבט שלנו היא פשע בלתי נסלח, אבל הודות לך אני אוכל להתחיל לשנות דברים בשבט".

ויז'ינר נזכר ששמע על קבוצת חיילים מצבא האימפריה שערקה והחלה לבצע פעילויות חבלה ולוחמה זעירה כנגד הצבא. הקבוצה, שמורכבת אך ורק מלוחמים לא אלפים כמו גמדים, בני אדם, גובלינים ומעט זדים וחצאי אלפים נקראת "נאמני הכבוד". למען האמת, ויז'ינר נזכר בכך שמפקד קבוצת הגמדים "משמר האבן" שהשתתפה במתקפה על מפקדת הדיוויזיה השלישית הזכיר את שמם כאחת מהקבוצות שהיו צריכות להשתתף במתקפה, אם כי אף אחד מהם לא הגיע בסוף לנקודת המפגש.

"נשכרנו על ידי מועצת מאלטרה בכדי לפעול עבורה מעבר לגבול של מחודדי-האוזניים, כן?" אומר אחד מהם, מצחקק בשקט כשהוא חובש את אחד מפצעיו.
"אחרי הפעילות האחרונה על הבסיס של הדיוויזיה החמישית, הגענו לנקודת מפגש מוסכמת מראש, אבל המאלטריאני לא היה שם" ממשיך אותו השני.
"נפלנו למארב שהגענו לשם, ויצאנו משם בניב וטופר. האימפריה חיסלה את רוב הקבוצה שלנו, אבל אנחנו הצלחנו לברוח. ניסינו להגיע לגבול אבל הכל היה סגור כמו שריון של סרטן שחור, אז ניסינו להגיע לגבול מכיוון אחר" חותם הראשון.
"אז מאיפה אתה צצת פתאום באמצע הלילה? אני מקווב שאתה לא איזה צייד-כסף או משהו כזה, כן?" אומר לפתע השני, מביט בנואל בחשש וחשדנות.

"ואולי עצרתם לחשוב מדוע הפשיטה הזו לא הגיעה?" שואל קארים. "עצרתי את טילינג בגופי מלהגיע לפה. הסיבה שאין אלפים ברחובות שלנו, שאחינו לא נשבו ונמכרו לעבדות במכרות האימפריה היא בגלל המלחמה שאני מנהל בחזית?" הוא מגיב בחזרה. "והתשובה שלך היא שבמקום לעזור לאנשים שלך ישבת בצד במטרה לנסות לתפוס את השלטון? אתה מאשים אותי בהידרדות של האנשים שלנו? נשמע לי שאתה די נהנת מלשבת ולצפות בשבט קורס במקום לפעול ולעזור למנהיג שלך"

"אתה עצרת את כל האימפריה לבדך?" שואל אותו טורסטן בלעג.
"על איזו חזית אתה מדבר? על הסכסוך במאלטרה? אתה נלחם שם בשביל עצמך ואנשי מאלטרה, לא בשבילנו. את כל זה אתה עושה כי יש לך רצון חולה כלשהו לפגוע במקום ממנו באת, ואפילו לא בשביל סיבה נכונה כמו בגידה ופלישה" הוא מטיח בקארים.
"אתה מעז לומר שאני נהנתי לצפות בשבט שלי קורס? עשיתי כמיטב יכולתי לעזור לאנשיי בתפקיד בו אני נמצא, אבל לא יכולתי לעשות דבר כשהקשיש היה בשלטון. אני שמח בנפילתו של בן דודי, לא בנפילת אנשיי" אומר האיש, מתקרב לקארים באיום.
"אתה, לעומת זאת, שמח לראות את כולם סביבך נופלים. נטשת את עמך והגעת אלינו, ואז נטשת גם אותנו. להגיד שהסיבה שאנחנו לא רואים מפרשים אלפיים באופק היא שאתה מנהל את מלחמת הגרילה המדומיינת שלך במאלטרה היא פשוט מגוחכת".
הוא מסתובב, מביט בבן דודו המודאג.
"'באלדר', ככה קראנו לך. 'האמיץ'. אתה יודע איזה שם יותר מתאים לך? 'קרילבינד' - מחרחר המלחמה".

"המלחמה כבר החלה." אומר קארים ביובש. "הייתם אמורים להיות כלבי מלחמה ובשר תותחים." הוא עונה. "מעולם לא הבטחתי לכם הרים וגבועת, מעולם לא אמרתי שאציל את האיים לבדי. אני לא אל. עשיתי מה שיכולתי, וזה היה לחזור לאימפריה ולנסות לעכב את המלחמה מלהגיע לחופים האלה." הוא משיב. "מה ציפת שאעשה? שאעמוד מול החוף ואעצור את כל האימפריה עם החרב שלי? או שאשר באיים ואלחם יחד איתכם בשורות בעוד האימפריה תקצור אותנו אחד אחר השני ותעלה באוב את העצמות שלנו כדי שלא רק שלא נדע מנוחה, גם יעשו בנו שימוש נגד אחינו לחרב.

יצאתי לגוב האריות לבדי, בידיעה שגם אם אוכל לעקב את המלחמה ביום אחד, זה יהיה יום אחד נוסף שבו נדע שלום, במלחמות אנשים נפגעים, יש קורבנות למלחמה, כולנו משלמים את מחיר האימפרליזם, ונוכל לדעת שלום רק כשהאבן האחורנה בטיליניג תבער. עד אז אני הולך להילחם עד טיפת דמי האחרונה, בין אם זה בחזית, בין אם זה בשוחות מאלטרה, או בין אם ברחובות טיליניג." הוא אומר בגאווה. "אני יודע שהמצב אצלכם קשה, אבל הוא היה יכול להיות נורא עשרות מונים, ואני עושה כל מה שאני יכול, כל מה שיש בידיים שלי- במטרה למנוע את זה מכם."

"אתה נלחם לשווא" אומר טורסטן ביובש.
"מה ציפינו ממך? שתהיה כאן. שתישא בתוצאות מעשיך. אתה עובר בין מקום למקום, מחפש את הקרב הבא" הוא אומר, מניד בראשו.
"אנחנו אנשי מלחמה, אבל כזו שקיימת. האימפריה לא תקפה מדינה במשך שלושים שנה. נכון, יש את סכסוכי הגבול בממלכת הגמדים, אבל האימפריה התמקדה ביבשת אורקיל במשך זמן רב. אתה מתעקש לראות סכנה כוללת, ומציע פתרון בלתי אפשרי. אתה רוצה להבעיר את טילינג, לכלות אותה לחלוטין? בבקשה, לך על זה. אבל תפשוט את סמלי הלוויתן לפני שאתה עושה זאת. אתה מייצג רק את עצמך ואת חבורת הקיצונים שאתה נמצא בחברתה. לך תילחם בקרב אבוד, ותשאיר לי את השבט" אומר טורסטן, מתיישב בחזרה בשרפרף שלו.
"אתה מוזמן לקחת איתך את ההוזה המקשקש" הוא אומר, מצביע על ת'ורקילד, שעדיין ממלמל לעצמו.
"ככה תפטור אותנו משתי צרות".

"זה שאתה לא מסוגל לראות חצי מהדברים שבן הדוד שלך רואה רק מעיד כמה אתה מעולם לא תהיה מתאים לשלוט על השבט." עונה קארים. "אתה חושב שלא רציתי להישאר?" הוא שואל. "אתה יודע מה הייתה הפקודה שקיבלתי ערב העזיבה? לשכנע את כולם לצאת למאלטרה, ולשרוף את ערי החוף בעוד חיילי טילניג יגיעו לפה כדי ל"שמור על השולם" ולהשתלט על השטח בעוד הלוחמים נמצאים במלחמה לא להם ומתים." הוא ממשיך. "אם לא הייתי עוזב ומנסה לבטל את הפקודה, היה מגיע מישהו בכיר ממני, וגורם לפקודות האלה להתבצע בכוח."
הוא מצהיר. "אז תגיד לי אתה ידידי, מה אתה היית עושה אם היית באותה עמדה? היית מעדיף לתת לאחים שלך את הסיכוי להילחם יחד, או למות לבד?"

סומניוס מנסה לחשוב על השאלה האחרונה, מי זה "הם" שמנסים להדוף אותו מכאן, מה הקשר של המהפכנים האדומים למרד הזה, איך החיילים האלפים עלו על המרד. הוא מנסה לנסח את השאלה, ואז הוא מבין - מרקידי העצמות קשורים לזה איכשהו! אבל מי האלים שלהם? הוא מנסה לשאול את השאלה האחרונה, "מי האלים של מרקידי העצמות?" אבל עד שאיש החול מספיק לענות לו, העולם מתפורר סביבו.

"אתה משקר. אתה לא בעמדה כל כך בכירה שתוכל פשוט לבטל הוראה מלמעלה, אחרת לא היו שולחים אותך לכאן" הוא פוסק בנחרצות.
"כל מה שאתה אומר כאן מסתמך על כך שאתה דובר אמת, ולא מנסה למשוך אותנו למשחק הקטן שלך. מה יש לנו חוץ מהמילה שלך?" הוא שואל.

איש החול מחייך פעם אחת אחרונה לפני שהחלום מתפורר.
"אין להם אלים. יש להם אל אחד, והוא רחוק מאוד מכאן".

"המעשים שלי, העובדה שהייתי מוכן להילחם בשבילחם עד למצב שבו אבא שלי פקד על ההוצאה להורג שלי, העובדה שיכולתי לחיות בשקט בצריכי עיר הבירה ולנוח על זרי הדפנה בעוד השבטים שלכם נמכרים לעבודת, העובדה שהייתי מוכן לסכן את חיי בשביל מלחמה שאולי חסרת סיכוי. אם אתה הולך לטעון שאני הייתי מוכן לשלם כל כך הרבה רק בשביל לצפות במלחמה, ושכל הדברים האלה הם משחק עבורי, אומר שמה שהייתי אמור לעשות עכשיו הוא להסתתר מתחת לאיזה הר, ולחכות לצפות בעולם בוער."

"אבל אתה לא אוהב לצפות. אתה אוהב להשתתף, להרגיש את הריגוש. בגלל זה אתה משקר ללא בושה, רץ משדה קרב אחד לאחר. יכולת להסתתר, אבל רתה חי על אקשן, ולכן אתה עושה מה שאתה עושה. ברגע שהאימפריה שעממה אותך החלטת לחתוך ולצאת לחפש הרפתקאות. אז תישאר שם ותחפש את ההרפתקאות שלך הרחק מאיתנו"

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה