• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

דמות שמדלגת בין מערכות ושולחנות

קצת בעקבות זה:

בפרסומים מוקדמים של מו"ד עד המחצית הראשונה של שנות השמונים בערך, הייתה התייחסות לכך שדמויות יכולות לעבור מקבוצת משחק אחת לאחרת, לדלג בין מערכות ושולחנות משחק.

אפילו בחוברת האדומה, שהיא מוצר יחסית בשל ומאוחר בהיסטוריה של ראשית התחביב, יש דיון על מה לעשות אם שחקן חדש מגיע עם דמות ממשחק אחר - כשההמלצה היא לא לאשר רמות כוחות מעל אלו שיש בחבורה הקיימת.

אבל ככל שאני חושב על זה, לא נראה לי שאנשים באמת שיחקו בצורה הזאת. זה אולי שריד מהתקופה שכל "קהילת המו"ד" הייתה אנשים שגארי גייגקס פחות-או-יותר הכיר וששיחקו בעולם גרייהוק ובדיוק לפי החוקים של גייגקס, או כמו שהוא הגדיר את זה בכמה וכמה מאמרים בDRAGON: "או שאתה משחק מו"ד בדיוק כמו שהוא בספרי הכללים, או שאתה משחק משחק אחר".

אם כל הדמויות באשר הן חיות ופועלות בסביבת טירת גרייהוק, אז הגיוני שהן יעברו מקבוצה לקבוצה. אם הן לא, אז לא.

אתם נתקלתם במקרים כאלה של דילוג בין מערכות ושולחנות?

אני עשיתי דילוג לחבורה שלי מלפני שנים בין איי הסערה לאדמות המצולקות שעבר מגניב.
הם הגיעו כזרים מוחלטים לעולם מערכה חדש והיו צריכים להסתדר שם.

בכלל, איי הסערה זה מושלם כדי לדלג אליו, בגלל שזה קבוצת איים גדולה קל לשתול אותה איפה שרוצים.

לא לדילוג כזה התכוונתי.

מה שאני מתכוון אליו הוא מצב שבו מישהו מקבוצה אחת עובר עם הדמות שלו כמו-שהיא לקבוצה אחרת לגמרי.
מבחינת ראשית ימי מו"ד, זה נתפס כמהלך הגיוני לחלוטין, בדיוק כמו להגיע עם הדמות שלך לטורנירים של משחקי תפקידים (אפילו עצם המושג, טורניר, אומר משהו שונה ממה שכנסים עושים היום).

אני עשיתי דילוג לחבורה שלי מלפני שנים בין איי הסערה לאדמות המצולקות שעבר מגניב.
הם הגיעו כזרים מוחלטים לעולם מערכה חדש והיו צריכים להסתדר שם.
ממש חמוד! אהבתי.

אתם נתקלתם במקרים כאלה של דילוג בין מערכות ושולחנות?
סוג של.

בראשית (היינו, בתחילת 2020) היה Wizards Without Borders, הרשומה שהכירה לי את Mage: the Awakening.

משהו כמו חצי שנה אחרי שעבר זמנו של המשחק (המנחה איבד עניין), החלטתי להריץ משחק משלי. השולחן היה דומה אבל לא זהה והתוצאה הייתה Jerusalem the Awakening, שרץ משהו כמו חצי שנה עד שדרמה שולחנית הרגה אותו. רלוונטי לעניינינו פה - 2-3 דמויות שחקן מ-WWB הופיעו בתור דב"שים (עורבנית, מורדרד ואולי מינווי).

ב-2024 המנחה של WWB החליט להריץ עוד משחק מייג' (שמו בישראל Scarred Streets and Glass Hearts) ואחד מהשחקנים החליט למחזר את הדמות שלו מ-JtA עם שינויים קלים.

כמה חודשים לפני זה אני החלטתי להריץ את המשחק שאני עדיין מריץ. אותו השחקן החליט למחזר את הדמות שלו (פעם שנייה); הזכרתי כמה וכמה דב"שים ממשחקים קודמים; ואחרי השיא של המערכה הראשונה החזרתי לשימוש כמות לא רעה של דב"שים מ-JtA.

בינתיים, אחד מהשחקנים שעזבו את המשחק שלי החליט להריץ משחק משלו, והדמות שלו מופיעה שם בתור דב"ש...

אז יצא שחוץ מעורבנית, מורדרד ומינווי, לתכריך (הדמות שמוחזרה פעמיים) יש שלוש גרסאות שונות (שלא ברור אם הן אותה הגברת או לא); קורבוס ושיר - הבנות של עורבנית - הופיעו כל אחת מהן בשני משחקים שונים; וטריסטן הופיע מחדש בתור קליון אחרי שנה ומעבר לאוקיינוס.

כמובן, כל המשחקים האלו קורים באותו עולם מערכה וחלק מהדילוגים האלה 100% מכוונים בתור "תראו, זה קורה באותו העולם כמו משחק X".

נראה שבמשחקים שאינם מו"ד שמגיעים כמערכת שלמה (שיטה + עולם) המעבר הוא יותר חלק ודמויות יכולות לעבור ממשחק למשחק כמו שאנחנו עוברים דירה או מחליפים עבודה בחיים האמיתיים.

במו"ד זה היה אמור להיות ככה, אבל נראה שזה מעולם לא באמת קרה.

גם כשמישהו ששיחק בקבוצה אחרת עבר לשחק בקבוצה שלי, הוא בנה דמות חדשה ולא הביא את הדמות שלו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה