• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים דיון הנובים של נישגבים

המעגל נשבע אמונים כלשהם אחד לשני על שלא יבגדו או שיגנו זה על זה בנפשם או משהו כזה, וליקוי החמה שלהם מקדש את השבועה. הופס, שבועת המעגל.

כן, אבל זה לא מה שהופך אותם למעגל, זה פשוט שבועה מקודשת...
בעיקרון נראה לי שכל חבורה של כמה חבר'ה הם מעגל, ולא ממש חשוב מה הן הדקויות.
יש כישוף שהופך מעגל סולארי ל"מעגל", אבל אני לא חושב שזה מה שיעשה את ההבדל... אני אפילו לא זוכר מה הוא עושה...

ד"א, הזמן, מה שאתה מדבר עליו הוא קידוש שבועה של אקליפס, זה לא קשור למעגל, הוא לא מקדש רק שבועות ידידות, הוא יכול לקדש כל הסכם...

לפי ספר הבסיס(ישמרנו מכל משמר) בשביל לקדש שבועת מעגל ובכך להפוך ל"מעגל" רשמי, צרייכים החבורה אקליפס שיבוא ויקדש את השבועה, ככה שבעצם זה מה שנקרא מעגל רק שהוא בא בטוב.

זו רק סמנטיקה. אצל סולארים זה "circle" , אצל לונארים "pack" , אצל בני דרקון זה "sworn brotherhood". רוב (אם לא כל) המשחקים של WW מציגים איזה שם לקבוצת הדמויות.
שבועת המעגל זה בשביל ה"פלייבור" כמו שאומרים - קבוצה של סולארים שנשבעים לשמור אחד לשני על הגב. בניגוד לקסם של דמי הדרקון, הם לא מקבלים יכולות מיוחדות מזה.
לגבי הקסם של בני הדרקון: אני אבדוק כשאני אהיה עם גישה לספר.

תוספת: בדקתי.. הניסוח מבלבל. ברוב התאור מתיחסים ל"נשגב" באופן כללי. שורה אחת מתיחסת ל"בני דרקון" ספציפית. אני הייתי נותן לכל אחד להשתמש בה , לפי עיקרון הדיקליב של אוקהם.

מלכי הדרקון הם יצורים דמויי לטאה, שהקדימו את האדם בבריאה. יש להם יכולות קסומות המבוססות על היסודות, אבל חלשות יותר , באופן כללי , מצ'ארמים של נשגבים.
הם מתחילים את החיים כיצורים חסרי בינה, ולאט לאט מתפתחים בכוח ותבונה. הם מבצעים גלגול נשמות, אבל לא זוכרים דבר מחייהם הקודמים כאשר הם חוזרים לחיים.
הם הושמדו כמעט לחלוטין במגפה ומלחמות, ונשארו רק כמה עשרות אלפים מהם בבריאה.
מידע נופף עליהם אפשר למצוא בספר המהדורה הראשונה ruins of rathass, ובספר-שאמור-לצאת scroll of lesser races.

שמעתי שיש בהמות רכיבה חזקות יותר מאשר סוסי לחימה, מה שמאוד מוצא חן בעיני. איפה אפשר למצוא מידע עליהן, ואם המידע חופשי, מהו?

תגדיר חיית רכיבה, כי בעצם כל בע"ח יכול להיות חיית רכיבה, אם אתה יכול לשלוט בו.
אני חושב שאתה מתכוון לסימהאטה, מין סוס-אריה פראי, שבידיים של נשגב הופכים להיות צייתנים (למשל, כאשר נשגב פורש את האנימה שלו, סימהאטה נהיה מייד קשור אליו).
אבל בעיקרון הרבה חיות יכולות להיות חיית רכיבה שיותר חזקה מסוס... לען, ממותה, סיאקה, יידים (?), עכביש ענק... כל חיה בספר הלבן, בערך.
מישהו שרוכב על סיאקה זה באמת מגניב...

אני מחפש חיית רכיבה חמקנית שתתאים ללחימה תוך כדי רכיבה עליה. רכיבה על חיות לא עוזרת בהגנה על עצמך ובעצם חושפת עוד דמות מוגנת אולי פחות להתקפות(כי יש לרוב החיות ד"מ חמיקה נמוך) והיא דורשת השקעה בעוד סט של יכולות ואולי תעצומות. אני רוצה חיה שתתן יתרון לחימה עליה שיהיה שווה את המחיר העצום של הרכיבה בקרב.
שתי החיות היחידות שמצאתי שמתקרבות למה שאני מחפש זה לטאה עריצה שהיא עם מזג זוועתי וד"מ נוראי וצעדן טפרים שנראה כמו חיה נחמדה לאיזה לילה עם הטלה או קשתות, שגם הד"מ שלו די זוועה.

חוץ מזה, שריון לבהמות רכיבה הוא עתק בפני עצמו וזה גם יקר.

אם זה כזה חשוב לך שזה יהיה חיה שתוכל להגן על עצמה תוך כדי קרב, תמציא אחת או תשתמש בתעצומות הישרדות של סולארים שיכולות לשפר חיות, זה תעצומות ממש סוסות(הא! גם צחקתי על סלנג טיפשי וגם השתמשתי במשחק מילים רלוונטי, איט שיט אקדמי אוף לשון!!)

חיית רכיבה די עוזרת בקרב, במיוחד אם היא קצת מיוחדת יותר מסוס: אתה מקבל תוסף לד"מ (מלבד לכנגד נשקים עם התג 'הישג'). חיה היא לרוב מהירה יותר. חיות מיוחדות יכולות לתקוף בעצמן. וזה מגניב - פותח לך קשת שלמה של סטאנטים אפשריים.
בעזרת כמה תעצומות נכונות, אפשר להגביר עוד יותר את העוצמה של זה.
מה גם, שיש חיות מעופפות, שזה בכלל מטורף. למשל - לילית, ינשוף ענק בעל מוטת כנף של 4 מטר, ובעלת כישורי התגנבות מדהימים. זה פשוט ממש ממש טוב.
מה עם ממותה? חיה חזקה באופן מטורף (כוח 14...) בגובה 4 מטר... זה נותן לך תוסף הרבה יותר גבוה לד"מ, ואתה יכול פשוט ליידות במטרותיך חפצים, בזמן שהממותה לשך דורכת עליהם...
לא'דע, לדעתי יש כמה חיבורים ממש טובים...

עכשיו אני מבין. בשילוב עם תעצומות התנגדות כמו מדיטצית עץ האלון וריכוז עור הברזל אפשר להפוך חיית רכיבה עם סיבולת גבוהה לחית רכיבה מוגנת, בשילוב עם הגנה עצמית.
עכשיו השאלה היא רק אם חיית רכיבה נחשבת מלווה או שצריך את דירוג המשאבים העצום כדי לקחת אחת כמו לטאה עריצה או סימהאטה?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה