זה היה מכוון לפלדריק, אם זה לא היה ברור, שטען שהעלילה מעוגלת אבל זה בגלל שרולינג שמרה על האופי של הדמויות ועל העומק שלהן.Ashardalon אמר/ה:ואיזה קשר אתה מוצא בין עומק לבין פסנתר?ת'ור אמר/ה:תראה, עומק של דמויות זה נחמד, אבל כשזה מוביל לפסנתרים שנופלים על הרעים כי זו הדרך היחידה לעצור אותם, זה כבר מוגזם.
אה, הבנתי. סליחה.ת'ור אמר/ה:זה היה מכוון לפלדריק, אם זה לא היה ברור, שטען שהעלילה מעוגלת אבל זה בגלל שרולינג שמרה על האופי של הדמויות ועל העומק שלהן.Ashardalon אמר/ה:ואיזה קשר אתה מוצא בין עומק לבין פסנתר?ת'ור אמר/ה:תראה, עומק של דמויות זה נחמד, אבל כשזה מוביל לפסנתרים שנופלים על הרעים כי זו הדרך היחידה לעצור אותם, זה כבר מוגזם.
תשובה לשואל הנכבד:שמעון_נעים אמר/ה:שאלה למשתתפי הדיון, בעקבות ההערות שהעלו Vivo ופלדריק - מלבד מעריצי רולינג (להבדיל מאנשים ש"סתם" אהבו את הספרים שלה אבל אינם רואים בה וביצירה שלה דבר אלוהי וחסין ביקורת) רוב הקוראים הרציניים מגיעים לבסוף לאחר דיון למסקנה כי זו האחרונה סיימה את הספר השביעי באורך שהוא לכל הפחות איננו משביע רצון מבחינת עיגול הפינות שננקט לצורך הצלחתם של הטובים כך שנפשם הרכה של הקוראים לא תפגע על חשבון העלילה. למיטב הבנתי, קשת הדעות שנשמעה בדיון מביעה כמעט קונצנזוס סביב טענה זו ולכן במקום להמשיך ולדון בה אבקש לדון בשאלת ההשלכות. כמה, לדעתכם, ראויה "תפירת הקצוות" להשקל בעת הערכתה של יצירה ספרותית? עד כמה הפריעה השיטה בה נקטה המחברת על הנאתכם מהספר, תוך כדי קריאה או בדעיבד?
גרינדלוולד.דרקון המוות אמר/ה:איזו השוואה את רואה לנאציזם בה"פ?
יכול להיות שהיא ניסתה להעביר מסר שיאותת לכולם שהנאציזם מתכונן לעלות לשלטון שוב [וולדמורט] לאחר שהוא נחל תבוסה [גרינדלוולד]?דפני1234 אמר/ה:האמת, הייתי יכולה "לסלוח" לרולינג על הסוף הדי עקום, על אף שאני חושבת שאסור לכותב לכתוב סיפור שאין לו רעיון כיצד הוא יכול להגמר, ולו באופן קלוש.
אבל ההשוואה שלה בין משטר אוכלי המוות לנאציזם היא לדעתי מבזה, וזו הסיבה שאני כועסת על הספר השביעי. אני מוכנה לקבל ספר גרוע בסידרת הארי פוטר. אני לא מוכנה לקבל ספר שמתייחס לנאציזם בצורה כל כך חפפנית.
הוא הקוסם הכי חזק ב100 השנים האחרונות, דוד. לא יותר מזה. לא הכי חזק, לא הכי חזק ב500, לא 1000. 100. כלום.ors אמר/ה:ואני מדבר על אדם ששטף את המוח למדינה שלמה, כבש את רוב אירופה, השמיד מיליוני אנשים באופן שיטתי, ובאופן כללי גרם למלחמה הכי גדולה אי פעם. אולי מקום שני.
זה שמסופר רק על אנגליה לא אומר שהיא מרכז הקסם בעולם. ולא מצאתי שום הוכחות לזה שלוולדמורט יש איזושהיא השפעה מחוץ לאנגליה.
וזה עצוב עוד יותר.ors אמר/ה:זאת בדיוק הנקודה שלי.
למרות שאני לא בטוח שהוא יותר חזק מגרינדלוולד (נדמה לי שככה כותבים את זה).
הוא לא סיכם. כל אחד אמר את שלו והיה בטוח בדעתו מאוד. וזה כולל גם את המנהלים. מה שאני אומר כרגע הוא הסיכום שלי לדבריי בעץ ההוא, והבהרה לאלה החדשים שעוד לא הספיקו לקרוא אותו.קופיל אמר/ה:אני חושב שהנושא הזה מסכם את העניין, אאז"ן.