• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

[דיון] הארי פוטר - להיות בינוני זה מועיל לעלילה?

Ashardalon

פונדקאי ותיק
שמתי לב לשתי תפיסות של אנשים בנוגע לה"פ:

1. הראשונה, הפחות אמינה, טוענת כי הארי הוא התגלמות גריפינדור עלי אדמות. חזק, זריז, חכם, מהיר וכיו"ב.

2. השנייה, היותר הגיונית, טוענת כי הארי הוא בינוני, כמו שתיאר אותו סנייפ. טיפש, לא חזק ולא זריז במיוחד, שהדבר היחיד שממשיך להחזיק אותו במשך שבעה ספרים הוא העיקשות שלו - הוא לא מוותר לעולם [שזה, כשלעצמו, נשמע קצת טיפשי].

אז מה אתם חושבים על ה"פ? נמקו, בבקשה.

שארדי.

האשארדאלון לא סולח. הוא לא שוכח. לא מוותר. לא מרכין ראש כדי לעמוד בפרץ הסופה האדירה שפורצת. לא מרחם. לא עוצר. לא מפסיד. רק מנצח, מתקדם, שומר טינה כלפי אלה שכבלו אותו באזיקים. הדרקון האימתני ישסף בשר ועצם בחיפושו המתמיד אחרי אויביו העתיקים. גודלו כעולם עצמו. נשיפתו כאש כחולה, שחורה משחור. טפריו כחרבות ענק, נישאות בידי גיבוריו הקדומים של הקיום. כנפיו כשתי רשתות עור שבקצותיהן חידודים. זנבו כהר שלם הנוחת. מכתו היא ריסוק מחליא. מאמיניו הבוגדים הם נשמות המחפשות טרף מיוסר, כדי להשביע את רעבונו של אדונם.
האשארדאלון לא סולח.

אני חושב שכדי להפסיק עם העצי חפירות האלה שכולם מגיעים בדיוק לאותה נקודה כול הזמן נאמרים בהם אותם טיעונים והם לא מחדשים כלום, במקום זה פשוט תן קישור לדיון הקודם ותשאל מה דעתנו, זה מועיל בואתה מידה ואפילו יותר כי זה ינוסח טוב יותר.
ויש סיכוי שאני אקבל אזהרה על זה (למרות שזה נראה לי מוגזם), אבל אני פשוט חייב להגיד את זה.

נ.ב.
אני רוצה לציין את הצורה האובייקטיבית וןהמקצועית בה הצגת את שתי הטעונות.

דון גובלאונה אמר/ה:
העצי חפירות האלה
אני רוצה לספר לך משהו - המילה "חפירה" מציינת משהו שהדובר לא מבין או לא אכפת לו ממנו. במקרה שלך, זה נראה כמו משהו שאתה לא מבין וגם לא אכפת לך ממנו.

לא אכפת לי לקבל על זה אזהרה, אבל אני חושב שסמיילים, מילים בסלנג שאין להן מטרה בעל משמעות וספאם שאינו איכותי - צריכים להישאר מחוץ לפורום הזה.

דון גובלאונה אמר/ה:
אני רוצה לציין את הצורה האובייקטיבית וןהמקצועית בה הצגת את שתי הטעונות.
נפלא. אני אתן לך קישור לשיחה אמיתית שהתנהלה בין הרבה אנשים? אי אפשר.

דרקון המוות אמר/ה:
לדעתי הארי נע בין שני הקצוות.
בכללי אפשר אבל לסכם את שבעת הספרים במילה אחת, כמו שוולדמורט חוזר ואומר:
"מזל".
כן. קצת יותר מדי מזל, לצערי הרב.

ילדים, נא להרגע. דון גובלאונה - יש דרך להגיד דברים, ומקומה של המילה "חפירה" איננו בדיון מתורבת. Ashardalon - אנא המנע מטענות אישיות כלפי משתמשים בפורום. הדיון הטיפשי על מהות העץ הסתיים ברגע זה. להבא, אנא העיברו ביקורות אישיות במסרים פרטיים, הן משום שאין מקומן בפתילים והן משום שביקורת נשמעת טוב יותר בפרטיות מאשר בפני עולם ומלואו.

ולשאלה הנדונה: כמו שאמרתי לא פעם - רולינג היא אשפית בעיגול פינות מבחינת המזל של גיבוריה. זה, הרי, יותר קל לכתיבה מאשר פתרונות עלילתיים עוקפים או ערימת גופות.

שמעון_נעים אמר/ה:
ולשאלה הנדונה: כמו שאמרתי לא פעם - רולינג היא אשפית בעיגול פינות מבחינת המזל של גיבוריה. זה, הרי, יותר קל לכתיבה מאשר פתרונות עלילתיים עוקפים או ערימת גופות.
אני מקווה מאוד שאתה לא חושב שמה שגק"ר עשתה הוא טוב. אם כן - אוכל להסביר לך מדעו אני חושב כך.

ת'ור אמר/ה:
מצטער להגיד, אבל אני תומך נלהב בדעה שהארי הוא פשוט מאוד אדיוט.
אפילו ההצלחה שלו היא מעבר למזל, היא הגיעה לתחום שאין שום סיבה אחרת מעבר לזה שהוא הגיבור של הספר.
וזה נכון מאוד, וזה חבל מאוד.

ג'יי קיי רולינג [כנראה] מעולם לא שמעה על כך שבסיפורים אין חוקי איזון כמו במשחקי תפקידים. היא לא חייבת להפוך אותו לאידיוט מושלם בתמורה למזל וכוח מנהיגות.

זו דעתי.

ת'ור אמר/ה:
לדעתי היא יותר לא שמעה על זה שלהצלחה של גיבורים צריכה להיות סיבה מעבר ל-"הטובים צריכים לנצח, אז הם ינצחו".
...במחיר של ההרוגים הלא נכונים [מה הקשר למודי? למה טונקס?] ועיגול פינות בעלילה בלי לשים לב מה קורה לה.

אוי ברצינות,אני חושב ששניכם ממש שליליים.נכון,הארי פוטר היא לא סדרה שמצטיינת בהיגיון,אבל מעבר לעובדה שמוזכר באופן בולט לאורך כל הסדרה שרגש הוא כוח קוסמולוגי של ממש,היא לא כזו שבורה.הארי היה מלחתכילה דמות בעייתית,ואיך שהוא מתנהג בספרים האחרונים זה מיסתדר בדיוק אם האופי שלו.נכון,לפעמים הפתרונות ניראו טיפה מאולצים,אבל הי,כולנו ידענו עוד מהספר הראשון שהרמיוני היא גאונה/חננה שחושבת על הכל מראש,
ושרון הוא דמות מפתח בעיניו של דמבלדור.אני מסכים שהדרך שהטובים ניצחו היתה טיפה בעייתית ומאולצת,אבל זה על-מנת לשמור על הרוח של הסידרה בלי לשנות את הדמויות.

פלדריק אמר/ה:
אוי ברצינות,אני חושב ששניכם ממש שליליים.נכון,הארי פוטר היא לא סדרה שמצטיינת בהיגיון,אבל מעבר לעובדה שמוזכר באופן בולט לאורך כל הסדרה שרגש הוא כוח קוסמולוגי של ממש,היא לא כזו שבורה.הארי היה מלחתכילה דמות בעייתית,ואיך שהוא מתנהג בספרים האחרונים זה מיסתדר בדיוק אם האופי שלו.נכון,לפעמים הפתרונות ניראו טיפה מאולצים,אבל הי,כולנו ידענו עוד מהספר הראשון שהרמיוני היא גאונה/חננה שחושבת על הכל מראש,
ושרון הוא דמות מפתח בעיניו של דמבלדור.אני מסכים שהדרך שהטובים ניצחו היתה טיפה בעייתית ומאולצת,אבל זה על-מנת לשמור על הרוח של הסידרה בלי לשנות את הדמויות.
לפי דעתי, זה מדגים עד כמה הדמויות נעשו עמוקות עם הזמן.

רולינג התחילה לעגל פינות יותר מדי. עלילה לא מציאותית לא מחפה על זה, מצטער. זה כבר לא "בואו נוסיף לחש חדש למרות שבמקור כתבתי שהוא לא בר ביצוע", אלא "בואו נעשה את וולדי מטומטם ויהיר בטירוף עד כדי כך שהוא יפסיד לפוטי". זה כבר עובר כל גבול.

דווקא אני מאוד אוהב את הסדרה.
האמת שדי גדלתי עליה, התחלתי לקרוא בכתה ג' או משהו כזה.
אני לא מתעמק בעיגול פינות ובזה שהאמת שהארי הצליח רק בזכות מזל וכו',
אני אוהב את זה כמו שזה ונהניתי מאוד לקרוא את זה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה