• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 3/3.5 גזעים בעיצוב עצמי (מו"ד 3.5)- האם מאוזנים??

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
A

Anonymous

Guest
שלום, יצרתי 2 גזעים למערכה שלי
(למען ההגינות, בוא נגיד שלא ממש המצאתי את הירח...-בקיצור, אשמח לדעת אם הם מאוזנים. אנא חוו דעתכם שה"מים! תודה!)

גזע T (מין אלף...)
+2 זרז
-2 חסנ
גודל ב
מהירות 30
+2 שמיעה, הבחנה, חיפוש
+4 נק' מיומנות
low-light vision

גזע H
+2 זרז
-2 תבנ -2 כרז
+2 שמיעה, הבחנה, חיפוש
+2 הליכה חרישית
darkvision

אני מניח שאתה מתכוון ל30 פיט ולא 30 מטר..

שניהם חלשים מדי. אתה צריך לתת לגזע שלך משהו יותר מיוחד מסתם פלוסים ומינוסים.
תסתכל על הגזעים בסל"ש לדוגמא - לכל גזע יש פלוסים ומינוסים ויש לו גם איזה תכונה מיוחדת (ננסים - יכולות דמויות קסם, גמדים - חוש עומק, אלפים - גילוי דלתות וכו')

הי,
כמו שנאמר מעליי הם חלשים מדי.
מעבר לכך, גזע זה לא רק אוסף מספרים, צריך להיות להם בצד המכאני יכולות מעניינות, ובצד הסיפורי רקע מגניב שנותן השראה למי שמשחק בגזעים הללו.

כמובן-כמובן, יש רקע שלם, ותרבות. הגבלתי אותם כי אני תמיד מפחד ליצור משהו חזק מדי. אני אוסיף יכולות מעניינות. תודה לכם!

אם תכתוב כאן את הרקע השלם והתרבות, יהיה קל יותר לדעת מה היכולות שלהם צריכות להיות. אם זה יוצא חזק מדי תמיד אפשר להוסיף מתאם דרגה.

דבר ראשון, אני מסכים עם דג, יהיה לנו הרבה יותר קל לתת ביקורת על הגזעים שהכנת אם תיתן לנו סיפור רקע, או לפחות ידע כלל מהו בעצם הגזע המסוים.

דבר שני, עוד 4 נקודות מיומנות בכל דרגה (ו-16 ברמה ראשונה) זה ממש לא תכונה מאוזנת, במיוחד לגזע שכל שאר יכולותיו אינם קשורות בתחום הזה, (קח לדוגמא את התכונות של בני-האנוש, הם אולי מקבלים +1 נ'ק למיומנויות, אך הם מקבלים גם כישרון נוסף ברמה ראשונה, מה שהופך את התוסף מיומנות להרבה יותר הגיוני).

בכל מקרה, זוהי דעתי, מקווה שעזרתי... :)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה