• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בריאת עולם: מפות וגאוגרפיה.

אם לחזור שניה לשאלה הראשונה של פותח הדיון: איך אני קובע את תוואי השטח......

טוב, אז דבר ראשון, אני הולך ובודק כמה דברים בכל הקשור לגיאולוגיה ובעיקר למבנה יבשתי וימי של כדה"א..... אח"כ, אני לומד קצת על אקולוגיה ומערכים אקולוגיים, אפשר גם לדחוף מעט ביולוגיה לעניין........... ולבסוף, אני משתמש במעט היגיון בריא.........

למזלי, למדתי בתיכון מקצוע מורחב אקולוגיה, ככה שלמדתי את כל אלו מראש.....
אז כשאני התחלתי ליצור מפות ראשוניות של העולם שלי, הדבר הראשון שעשיתי היה ליצור את היבשות, והדבר השני היה לקבוע לוחות טקטוניים.... ככה, היה הרבה יותר קל לקבוע איפה כל רכס הרים ובקעות יעמוד, איך, כיצד הלוחות הטקטוניים משתלבים ואיך כל זה משפיע על אקלים בכל איזור נתון..........
כמובן שלא עשיתי את זה בכל הפאקינג עולם, אני לא חסר חיים, התמקדתי בפרטים הקטנים רק בשתיים שלוש יבשות שהיו קריטיות בשבילי.........
אח"כ, קבעתי באופן מדוקדק יותר את תנאי האקלים, כיצד הם מושפעים באופן טבעי, וכיצד הם הושפעו ובעתיד יושפעו באופן לא טבעי (לדוג', איזה cataclism שהאלים זרקו בעבר על בני התמותה עלול להביא לתקופת שרב נצחית או אולי לעידן קרח בעתיד הקרוב, ואיך זה משפיע היכן)......
כאן, התחילה העבודה הקשה באמת, כשהיית צריך לקבוע מערכות אקולוגיות לאיזורים השונים...... בסוף נשבר לי האיבר, אז אמרתי, נאמץ את המערכת הארצית המוכרת לנו, ונוסיף עליה בכל איזור פשטים כללים על יכולת הנשיאה של כל מערכת - ואז כל פעם שנרצה לזרוק פנימה עוד איזו תרבות סמי-מודרנית או אוכלוסיית מפלצות נתחשב בנתונים האלו......... אבל אם אתם רוצים חיים ממש קשים, רדו לפרטים ובדקו כיצד פירמידת הביומאסה מסתדרת עם כל גזע וגזע והגירה חיובית-שלילית................ לי זה כבר פשוט נשמע יותר מדי דומה לעינוי סיני אז שמתי שם את הקו האדום שלי.........

עכשיו, אחרי העבודת פרך המסריחה הזאת, אני מגיע לשלב המעניין כשאני צריך סוף סוף לקבוע היכן בדיוק אמורות התרבויות להתפתח וכיצד, באופן טבעי ובאופן לא טבעי, ע"מ לשרשר ולהגיע למצב בו העולם נמצא כיום, מה שאומר כיצד נוצרו התרבויות, הדתות, הממלכות וכו'......

בכ"א, הדיונים והמאמר באורק עשו לי חשק להתמיד בפרוייקט הישן הזה, אז אולי עוד כמה שבועות יהיה לי משהו אמיתי להראות לכם כאן.... בינתיים יש לי טונה מידע משעמם ומשביז רצח, ומלא רעיונות טובים שדחיתי כל הזמן................

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה