• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בריאת עולם: מפות וגאוגרפיה.

לא בצורה נראית לעין, לא.
היא פשוט מתבטאת בעובדה שיש הרבה דברים חיים סביבה, מכאן הג'ונגלים העשירים או אגמי המרק הביולוגי המוזרים שיש ליד הרי געש סמי-פעילים.
מצד שני, עושר כזה של יצורים חיים יוצר סביבה קטלנית מאוד בעלת דרישות קיום גבוהות מהרגיל, ולכן היצורים ליד הפרצות הקבועות יותר הופכים לאט לאט ליצורים יעילים ומותאמים יותר לשטחים הקטלניים והמלאים ברשת חיים מורכבת ונוזליתמאוד.
לכן כן, אבל לא בצורה ישירה.

שלום שלום
יש לי קצת בעיה עם הניתוח המורכב של מבנה הקיום וכל מה שסובב את זה.
זו פילוסופיה שבסופו של דבר מובנת לגמרי רק לשה"ם.
השחקנים אף פעם לא יורדים לגמרי לעומק הדברים ולפעמים נוצר מצב שהם די לא מבינים את ההגיון שלנו, שליטי המבוך, נראה כל כך טריוויאלי.

first things first - ברוך הבא לפורום.

Atkinson אמר/ה:
יש לי קצת בעיה עם הניתוח המורכב של מבנה הקיום וכל מה שסובב את זה.
זו פילוסופיה שבסופו של דבר מובנת לגמרי רק לשה"ם.
השחקנים אף פעם לא יורדים לגמרי לעומק הדברים ולפעמים נוצר מצב שהם די לא מבינים את ההגיון שלנו, שליטי המבוך, נראה כל כך טריוויאלי.

מה שאתה מתאר הוא לצערי מצב ידוע, ולחלוטין לא תקין. שחקן שלא מבין את העולם בו הוא משחק הוא במידה מסויימת נכה - הוא חסר חלק מהיכולות והידיעות הבסיסיות שיש לכל דב"ש באותו עולם.
בעולמות מוכנים מראש הפתרון הוא פשוט - לתת לשחקנים לקרוא את החלקים מהספר שמיועדים להם. זה לוקח קצת זמן, אבל זה שווה את ההשקעה.
כשמדובר בעולם שיצרנו מראש, המלאכה קצת יותר קשה, אבל זה חלק מתפקידנו כיוצרי עולמות להעביר לשחקנים את המידע הכללי על העולם ברמה אותה הם צריכים כדי להבןי כיצד דברים מתנהלים בו.
לרוב, כשאני מכין עולם, אני משתדל להכין גם כמה טיזרים בשביל השחקנים לקרוא - תיאור קצר על הגיאוגרפיה ועל הדברםי ש"כולם יודעים", אגדה מקומית או שתיים וכמה פרטים פיקנטים שחשוב שיכירו.
את ההסברים היותר מעמיקים, כמו איך עובדת שיטת הקסם או מדוע הגמדים והאלפים לא מסתדרים ביחד אפשר לעשות בע"פ, ואפילו פרטנית לשחקנים להם המידע הנ"ל חשוב.

אינפרנל, אלדריון - נמה איתכם? איך אתם "מכניסים" את השחקנים לעולם שלכם?

את העולם שלי אני בניתי אחרי תלאות רבות שעברתי עם אותה קבוצה במשך הרבה זמן.
אחרי ששיחקנו בערל שנה בעולם של "הדוכסות של קראמיקוס" (מישהו זוכר?) החלטתי להעביר אותם לעולם חדש שאני בניתי שהיה מושטט על שתי ממלכות יריבות המושתות על רשת של איים. לאט לאט התרחבנו והיום אנחנו כבר משחקים בעולם נרחב המבוסס על שתי אימפריות על הבנויות על פי בריתות ושולטות ברובו המכריע של העולם המתורבת. (תחשבו "המלחמה הקרה" רק בימי הביניים)

אז ככה:

האימפריה ה"מערבית" נקראית אמפריית פארקוס והיא הממלכה הגדולה ביותר ביבשת החדשה. פארקוס שולטת באופן מנדטורי על מדינה קטנה בשם נקבר שמשם מגיעות הדמויות שלנו. מלבד זאת האימפריה נמצאת בברית של שיתוף פעולה עם ממלכה נוספת בשם ארקנה וביחד הם מהוות איום מתמיד על הדוכסות היריבה משלוש חזיתות במקביל.

בראש האימפריה ה"מזרחית" עומדת דוכסות אקוודור (שום קשר למדינה הלטינית) אשר מורכבת בעיקרה משבטים מדבריים נודדים אשר התיישבו בערים לפני לא יותר ממאה שנה. לדוכסות אקוודור יש הסכם מפוקפק עם נסיכות אולקרוס (ממלכת הגמדים) לשמירת האיום המתמיד על אמפריית פארקוס השנואה.

שלוש אזורים ביבשת לא מהווים חלק מהמאבק. האחד הוא ממלכת פלורטיס המורכבת הממושבות פזורות ועצמאיות של זוטונים ננסים וקנדרים אשר לא מאוחדים תחת כל שלטון. בגלל תוואי השטח המאפיין את הממלכה (הררי בעיקר - אין בכלל מישורים) לא הצליחה אף אימפריה לכבוש את הממלכה הנמוכה בכל מהלך ההיסטוריה הידועה.
האזור השני הוא מקלה. זו ארץ אינטלקטואלית של קוסמים אשר עם פרוץ הסכסוך החליטו לנתק את עצמם משאר היבשת והקימו גבול קסום בלתי עביר לכל כיוון השומר עליהם נפרדים משתי האימפריות הגדולות.
האזור השלישי הן ערבות קרח בלתי מיושבות בשם שדות השלג הנצחיים אשר לאיש אין שום רצון בכלל להיכנס אליהן. הן מהוות מקום מפלט לכל מי שרוצה להרחק מהתרבות האנושית או שסתם לא מסתדר עם אחרים.

זהו בינתיים. כמו שאתם מבינים, העולם שלי מושתת בעיקרו על נסיבות דיפולמטיות ואימפריאליסטיות. הנושא של האזרחות נותן משקל משמעותי על היחס לדמויות. מדובר פה בסידור עולם פשוט להבנה מאחר והוא מוכר (פחות או יותר) לכל אחד מהשחקנים. החלטתי להתמקד בנושא הזה אחרי שראיתי שלאף אחד מהחבר'ה שלי אין כוח לפילוסופיה.

אגב, אני חדש בפורום. אז אם אני נסחף וכותב יותר מדיי - תגידו לי

ראשית חוכמה, יאמר שהעולם (זה שאני כותב עליו בהודעותי השונות) עדיין נמצא Under Construction, ובתקווה נתחיל לשחק בו באיזור ספטמבר.

אני עובד על קובץ הכולל פריטי מידע הידועים לכל תושבי האזור ממנו מתחילה המערכה.
מידע לפני תחילת הקמפיין, כדי שיוכל לסייע להם ביצירת הדמויות.
בנוסף, אני אדאג לספק מידע יחודי בהתאם לדמויות (לדוגמא, דמות מאיזור אחר בעולם, או, להבדיל, היסטוריון, מלומד, או איש דת).

בנוסף, הקמפיין שאני מתכנן יתרחש במיקומים רבים ומגוונים, ויותר מכך, אני מתכוון לתת לדמויות חופש בחירה זה או אחר באשר למקומות בהם יבקרו (לדוגמא, עליהם להגיע מעיר נמל בדרום אדונרדו [אחת הממלכות] לרוזנות הנמצאת בצפון-מזרח באותה ממלכה. הם יכולים לתכנן את המסלול כראות עיניהם, ואף לסטות ממנו, אם ירצו) ;
ע"י כך הם יכירו לעומק את עולם המערכה.

עקרונית, אינני רואה בטטה עולם מערכה. היא אמורה לשמש כעולם המסגרת לסיפורים שלי.
אם מישהו רוצה להשתמש בה כעולם מערכה, הוא מוזמן בשימחה אבל הוא יצטרך לעדכן אותי
בנוגע למעשיו בעולם הזה.

דמות השחקן השיגרתית מחזיקה במערכת צרה ומוגבלת של אמונות אשר כמה מהן נכונות וכמה
מהן מוטעות. ההנחה היא שמדובר באדם רגיל מבחינת האינטלגנציה שלו ועל כן הידע שלו לא
מושלם. בלבה של כל תרבות מונחת פילוסופיה שנראית פשוטה מאד לבני אותה תרבות אך היא
נראית מסובכת מאד למי שאינו שותף לתרבות הזאת. האנשים מפרשים את העולם לפי המישנה
הזאת. הדבר החשוב ביותר הוא שתחדיר בשחקן את צורת החשיבה של הדמות כפי שהיא נובעת מהתרבות שלה. משבר זהות הוא אומנם אמצעי טוב אבל הוא דורש יכולת לחרוג מעבר מעל
ומעבר למסננת התרבותית שמפעיל כל אחד מאיתנו במגעיו עם העולם.

בטטה, לדוגמא, מושג הלאום אינו קיים. הלאומיות היא בסך הכל תופעה בת מאתיים שנה ולפני כן בני אדם הזדהו עם קבוצת השארות שלהם או עם הקהילה המקומית שלהם ולא עם הלאום שלהם. מה שהופך את אוברונד לאומה הוא העובדה שהם כפופים לשליט אחד ואותו
הדבר בקירת'. אם קוטין הייתה מפסיקה להתקיים, כל אוברונד הייתה מתרסקת לחתיכות.
המלך מוכר לכל אבל עבור פשוטי העם מדובר בדמות דתית כמעט אלוהית שאיננה מסוגלת לטעות ודבריה הם חוק. האם מדובר ברודן? לא. כל מי שעבר על מה שפירסמתי, יראה כי היחס לכתר נעשה אמביוולינטי יותר ככל שאדם נעשה רב עוצמה יותר הוא מתחיל לבדוק
את גבולות הציות לכתר(ישנו גבול שמעבר לו מדובר במרי גלוי נגד הכתר). כמובן שניתן
לומר שקיימים סטריאוטיפים וכל החולות הרעות שהיו קיימות מקדמת דנא ואינן נזקקות
לקיומן של מדינות ממוסדות כדי להתקיים.

העולם של אטקינסון מעניין. טעון פיתוח אבל מעניין.

א. האם המגכוקרטיה בעולמך היא בעלת משק אוטרקי, קרי כזה המקיים את עצמו בכוחות עצמו ואינו זקוק לייבוא, או שהיא זקוקה למשאבים מסויימים שאינם מצויים בשטחה אבל
נמצאים בשטחה של אחת מהאימפריות היריבות או אחד מהאומות הלא-מזדהות?
ב. לדבריך, ערבות הקרח הן סביבה קשה מאד לקיום ולכן אף אחת מהאימפריות אינה מעוניינת
בהן. אם כן, כיצד, בכל זאת, מתקיימים שם אנשים? אם אדם רוצה להתרחק מהתרבות, לבטח
ישנן מקומות נוחים בהרבה כמו פלורטיס(אם מטרתו להתרחק מהתרבות האנושית...-) וסוכניה
של האימפריה לא ירדפו אחריו לאורך זמן בממלכה זו מבלי להסתבך עם המקומיים.
ג. מדוע האימפריות נלחמות זו בזו?
ד. מה אתה יכול לומר על ההיבטים הבאים:
1. הפנתיאון המקומי.
2. הלבוש.
3. אופנה באופן כללי.
4. קולינריה.
5. מטבעות.
6. שפות.
ד. במה מתבטאת אי-אנושיותם של הגזעים הלא-אנושיים בעולם המערכה שלך? האם הקנדרים
בעולם שלך עונים על התיאור הסטנדרטי לקנדר או שיש להם מאפיינים ייחודים לעולמך?
ה. עד כמה ההיסטוריה של העולם שלך מגובשת?
ו. עד כמה נפוץ הקסם בעולם המערכה שלך?

איך אני מכניס את השחקנים שלי לסוד העניינים בעולם שלי? קשה להגיד, רק לאחרונה (מאז שהצטרפתי לפורום הזה, באופן אירוני) התחלתי לחבר את העולם בצורה מסודרת ככה שאפשר להבין מאיפה מתחיל דבר אחת ומסתיים דבר אחר ואיך העניינים נקשרים אחד לשני.

אני מניח שאני אכתוב רקע מסודר שמתאים לאזור - בהתחשב בגודל העצום (וכשאני אומר עצום, אני מתכוון לעצום) של העולם, רוב בני האדם לא יודעים מה נמצא מעבר לכפר הבא, ההרפתקנים המעטים שבאמת מתעסקים בעולם הרחב באופן אישי נוטים להתארגן בחבורות מסודרות ולמעשה כמעט ואף אחד למעט שיירות רציניות של סוחרים ופלוגות חיילים לא נוסע בדרכים הארוכות מאוד, בשביל ההשוואה, כדי לחצות את כל ארקורה, אתה צריך לפחות חודש רכיבה, לשיירות לוקחים חודשים לעשות את הסבב שלהן.
וזה עוד כלום ביחס למרחבים הבלתי נתפסים של הערבות הצפוניות או מערות טורמוג'.

בהתחשב בגדלים, אני פשוט נותן רקע קטן, בהתאם למה שהדמות שמעה, יחד עם כמה סיפורים ואת האגדות המקומיות.
ממה כמוך אוגמיוס אישי הטוב.

הלדין
אני אנסה לענות על השאלות אחת אחת (לפחות על אלה שיש לי תשובות עבורן):
א. נושא המסחר בממלכה התבטא עד כה בבעיות של שיירות סוחרים בהעברת סחורה מפארקוס לנקבר (או הפוך). נקבר מנותקת מפארקוס על ידי שלוחה קטנה אך משמעותית של דוכסות אקוודור. הרעיון של משאבים נחוצים הנמצאים בשטחה של ממלכה יריבה הוא רעיון מעולה. לא חשבתי עליו אבל אני מבטיח לך שעכשיו הוא יתחיל לשחק אצלי תפקיד.
ב. פלורטיס אינה מהווה מקום מפלט מתאים שכן היא עדיין מאוכלסת. היא לא מתאימה למתבודדים. אם מדובר באדם הבורח מהחוק, החוק הפארקוסי יכול להשיג אותו גם שם. מקלה היא בכלל לא אופציה בגלל הגבול הקסום. שדות השלג הנצחיים הם אומנם סביבה קשה אבל האיום שהיא מהווה עבור בני האדם הרגילים הופכת אותה תתמוקד משיכה עבור קוסמים מסוימים ושאר אישיויות שהיו רוצים לשמור על כולם בטווח ביטחון.
ג. המלחמה בין האימפריות היא בת מאה שנה בלבד. עד לפני מאה שנה לא הייתה בכלל דוכסות אקוודור. המדבר של אקוודור היה מאוכלס בשבטי נוודים בדווים אשר יצאו לפשיטות מזדמנות אל תוך גבולות הממלכה השכנה - היא פארקוס. בשלב מסוים קרא השייח' הגדול של שבט אל-תיח'אד לאיחוד כל השבטים בשם קשר הדם הקדוש. מאחר ואל-תיח'אד היה השבט החזק ביותר באקוודור השייח נבחר לכהן כראג'ה על כל אחיו. (כיום אגב הראג'ה הוא נינו של הראג'ה הראשון - איסמאיל.) לא ברור האם המלחמה פרצה בעקבות האיחוד שכן השליט הפארקוסי פחד מהכוח החדש שקם ביבשת או שמא האיחוד נעשה מכורח המלחמה שפרצה סביב סכסוכי הגבולות. כך או כך, כיום המלחמה היא כבר עניין עקרוני. כל אימפריה רואה בשניה ברברית שאין לה זכות קיום על היבשת החדשה.
ד.
1. לגבי הפנתאון - זה תלוי באימפריה. בפארקוס, מרבית גדולי האומה קבורים בפנתיאון מיוחד בגבולות הארמון. בנקבר לעומת זאת, מרבית גדולי האומה הם גיבורים מיתולוגיים אשר קבריהם מפוזרים ברחבי המשינה (וחלקם אף במדינות זרות). בית המלוכה הנוכחי מורכב כבר ארבעה דורות מבני בית המלוכה הפארקוסי השולטים במקום כך שאין לו ערך מקודש עבור תושבי המקום.
2. הלבוש משתנה בהתאם לגזע למדינה ואפילו לעיר. אנשי הביצות של צארין מתלבשים בבגדי הציד המרופטים שלהם בעוד תושבי שוהם (בירת פארקוס) לרוב יתלבשו בשיא הפאר האפשרי בהתאם למעמדם.
3. שוב - אין ממש ירחוני אופנה קבועים המכתיבים את סגנון הלבוש הפופלארי כיום. כל אחד לובש מה שידו משגת. כמובן שאצל הפארקוסים ניתן למצוא יותר משי ותכשיטים, אצל הנקברים יותר בד פשוט ונשקים בחגורה ואצל האקוודורים מערכת גלימות וכאפיות המגינות עליהם מפני השמש המדברית.
4. קולינריה, אני מוכרח להודות היא אחד התחומים שלא השקעתי בו מחשבה. לא יודע, לא מצליח להשתלב לי בהרפתקה.
5. החלטתי לא להסתבך עם שמות המטבעות. בסופו של דבר אף אחד לא זכר מה זה מה וחזרנו לפ"ז פ"פ פ"כ וכולי. לגבי ערך הכסף, זה משתנה בהצאם למקום. אולקרוס, העשירה במתכות, תכבד פחות את נושאי המטבעות אבל תקדש את מביאי היהלומים. לעומתם תושבי אקוודור ייתנו הרבה מאוד בתמורה לזהב. פארקוס ונקבר מחזיקות בכלכלה יציבה וארקנה, אני נאלץ להודות, עדיין נמצאת בחיתולים מהבחינה הזאת. עוד לא הרכבתי לה מערכת פיננסית, דיפלומטית או כל דבר כזה.
6. לגבי שפות אני קבעתי מספר אבני מוצא. דבר ראשון - אין שפת גזעים. אין שום סיבה שהאלפים הגבוהים שחיים בערבות האלפים שבפארקוס יבינו את שפתם של האלפים הנמוכים של נקבר. לכל ארץ יש שפה משלה כאשר פארקוסית יחסית נפוצה בכל בעלות הברית של האימפריה ומספר ידענים גם דוברים אותה בשאר היבשת. חוץ מזה ישנן שפות נוספות של השבטים השונים של הגזעים הנחותים. (לדוגמא, כל שבטי הגובלינים במזרח פארקוס מדברים בניב זה או אחר של שפת הגובלינים המקורית כך שהם יכולים להבין זה את זה פחות או יותר. תחשבו לטינית וגלגוליה.)
ה. קנדר הוא קנדר הוא קנדר. הקנדרים לעולם יהיו יצורים חביבים ובלתי מזיקים אשר מונעים מסקרנות גרידא. מאחר והקנדרים חיים רק בפלורטיס לא התפתחו סביבם יותר מדי דעות קדומות בשאר היבשת. (אולם אין קוסם במקלה אשר אינו יודע להסתיר את אמתחתו כשקנדר בסביבה.) לגבי שאר הגזעים - זה תלוי. הגמדים בפארקוס ונקבר לא מסתדרים עם אף אחד. בנקבר הם חיים במכרות נפרדים ומקושרים בסחר תדיר עם עיר הבירה ובפארקוס ישנה רק מושבה אחת של גמדים המשרתים דרקון עתיק בשם קמבאנדיגלאש. הם רחקוים מכל מקום ישוב (אף אחד לא התיישב ליד הדרקון) ובגדול מוגדרים כ"די מוזרים".
באקוודור הם מהווים בעיקר חלק מחבורות שודדים מזדמנות.
האלפים בפארקוס (כמובן) לא אוהבים את בני האדם ולהיפך. אין סיכסוכים אקטיביים ולפני כשבעים שנההגיע אתם המלך להסכם שטחי מחייה. הם קיבלו את מרחבי האלפים (שעד אז לא נקראו כך) ובני האדם לא מטרידים אותם שם. בנקבר האלפים מפוזרים ביוערות בערים קטנות. הם לא חיים בני האדם אבל מפגשים הם לא דבר בלתי שכיח ואין שום חיכוכים.
באקוודור אין אף אלף לרפואה. שאר הגזעים הנמוכים מהווים מיעוט זניח ולרוב זוכים להתעלמות.
ו. לגבי ההיסטוריה. ההיסטוריה העתיקה מתבססת בעיקרה על מיתוסים המערבים סיפורי אלים יחד עם אפוסים ידועים. בגדול, המתיישבים השונים ביבשת היו שבטי השמש של נקבר. הם איכלסו אותה כציידים וחקלאים והקימו את אימפריית השמש (שהתפשטה על נקבר בלבד). את החלום האוטופי השה ניפצה פלישה פתאומית של שבטים ברבריים שהגיעו מצפון ופיזרו את שבטי השמש בין היבשת. בגדול הנקברים רואים עצמם כצאצאים ה"טהורים" היחידים של שבטי השמש וכל שאר העמים הם כנראה עירבוב בינם לבין השבטים הברבריים. נושא הגמדים באולקרוס עדיין בפיתוח אבל ישנה גם מלחמה גדולה שקבעה את תחילת ספירת השנים ביבשת. אשר היא שחילקה אותה למדינות. ההשתלטות הפארקוסית נעשתה כאשר בעקבות צבאות הגמדים שפלשו ממזרח (דרך פלורטיס) קרא מלך נקבר דאז "פטריק הקדוש" לעזרת ידידו מהאימפריה הגדולה וזה בא להושיעו ולגרש את הגמדים. אחרי זה הוא פשוט נשאר במקום ופטריק פשוט נעלם. לא מאוד מפורט אבל יש מה לספר לשחקנים.
ז. זו שאלת מיליון הדולר - קסם. אני לא מסמפט קסם. שחקנים אצלי נוטים לעבוד קשה מאוד בשביל למצוא חרב 1+. אין יותר מדיי התרחשויות לא טבעיות ואם כן, אז בדרך כלל מישהו גרם להן בכוונה. לפני כשנתים הוספתי אזור נוסף למערכה - שרשרת איי הערפל. מדובר בשרשרת איים הנמצאים בערפל נצחי ומהווים תעלומה אחת גדולה עבור חוקרי היבשת החדשה. האיים האלו לא מאוכלסים (מלבד שני שבטי ילידים באי המרכזי) והם נוטים להיות אפופי קסם ראשוני.
אני לא מחובבי הקסם. ההרפתקאות שלי מתבססות הרבה מאוד על הפסיכולוגיה של הדב"שים ושל הד"שים גם יחד. לרוב תהפוכות ומזימות פוליטיות וצבאיות ומעט ברקים וכדורי אש בשמי העולם המוכר. (גם דרקונים אגב נדירים ביותר בהרפתקאות.)

זהו. אלו כל התשובות.
וואו אני מותש.

א. השאלה התייחסה למגכוקרטיה הנייטרלית, לא לנקבר.
ב. נשמע מעניין מאד.
ג. הכוונה ב-'אופנה בכלל' היא לשאר חלקי הגוף. בתרבות הויקטוריאנית, היה נהוג לדוגמא לטפח את הזקן. וישנן תרבויות בהן הפרטים מתאפרים.
ד. פנתיאון הינו אוסף האלוהויות החולשות על אותו עולם. האם קיים בעולם שלך פנתיאון במובן הזה?
ה. בהצלחה.

לגבי מערך האלים הכנתי תרשים מסועף ומפורט של מינגד מי ולמה.
בגדול מדובר במערך אלים המושתת על שני שלבים.
בראש הפירמידה עומדים חמשת שליטי הארמון. הם מייצגים את הטוב הרע החומר האנטי חומר והכאוס. כל אחד מהאלים האלה לא אחראי על תחום שליטתו במובן הקלאסי - הוא הוא תחום השליטה. לדוגמא קונטציוס שליט הרוע הוא כל התגלמות הרוע בעולם. ככל שיש יותר רוע הוא גדל ומתחזק. לא כמושפע ממנו אלא כי הוא הרוע. חמשת שליטי הארמון לא נוטים להתערב במתרחש בעולם. הם יצרו אותו ועזבו אותו לנפשו. עם זאת - יש להם שליחים.
בדרגה שהניה של הפירמידה עומדים האלים הזוטרים והשליחים. האלים הזוטרים הם כל אותם אלים אשר אחראים על תחומים מסוימים בעולם מעוניינים להשפיע עליהם וסופגים כוח מכמות המאמינים שיש להם. השליחים הם עושי דברם של חמשת שליטי הארמון. לסיקורל - אלת החומר לדוגמא יש ארבעה שליחים (אחד לכל יסוד) בעוד לקונטציוס, הרע, וסקארליון הטוב אין כלל שליחים ועשי דבריהם הם הפאלאדינים והאנטי-פאלדינים בעולם.
סך הכל יש 19 אלים זוטרים ושבעה שליחים וקצרה היריעה מלפרט את כולם ואת יחסם זה לזה.
האמת היא שלא קבעתי מקום גיאוגרפי ספציפי שבו הם נמצאים אבל עכשיו כשאתה מעלה את זה זה בכלל לא רעיון רע.

Atkinson אמר/ה:
לגבי מערך האלים הכנתי תרשים מסועף ומפורט של מינגד מי ולמה.
בגדול מדובר במערך אלים המושתת על שני שלבים.
בראש הפירמידה עומדים חמשת שליטי הארמון. הם מייצגים את הטוב הרע החומר האנטי חומר והכאוס. כל אחד מהאלים האלה לא אחראי על תחום שליטתו במובן הקלאסי - הוא הוא תחום השליטה. לדוגמא קונטציוס שליט הרוע הוא כל התגלמות הרוע בעולם. ככל שיש יותר רוע הוא גדל ומתחזק. לא כמושפע ממנו אלא כי הוא הרוע. חמשת שליטי הארמון לא נוטים להתערב במתרחש בעולם. הם יצרו אותו ועזבו אותו לנפשו. עם זאת - יש להם שליחים.
בדרגה שהניה של הפירמידה עומדים האלים הזוטרים והשליחים. האלים הזוטרים הם כל אותם אלים אשר אחראים על תחומים מסוימים בעולם מעוניינים להשפיע עליהם וסופגים כוח מכמות המאמינים שיש להם. השליחים הם עושי דברם של חמשת שליטי הארמון. לסיקורל - אלת החומר לדוגמא יש ארבעה שליחים (אחד לכל יסוד) בעוד לקונטציוס, הרע, וסקארליון הטוב אין כלל שליחים ועשי דבריהם הם הפאלאדינים והאנטי-פאלדינים בעולם.
סך הכל יש 19 אלים זוטרים ושבעה שליחים וקצרה היריעה מלפרט את כולם ואת יחסם זה לזה.
האמת היא שלא קבעתי מקום גיאוגרפי ספציפי שבו הם נמצאים אבל עכשיו כשאתה מעלה את זה זה בכלל לא רעיון רע.

שאלה מעניינת נוספת בעניין האלים היא עד כמה הדמויות מודעות להם.
האם האדם הממוצע מכיר בדרך זו או אחרת את פנתיאון האלים? ומה בדבר איש הדת הממוצע? או שהם מכירים רק חלק מהאמת (לדוגמה - רק את האלים הזוטרים, ולא את חמשת שליטי הארמון)? או שאולי יש להם תפיסה משלהם לגבי האלוהות של העולם שנטולה כל ביסוס עובדתי?

"קובץ האלים" שכתבתי פתוח לפני כל השחקנים. זה כמו המיתולוגיה המוכרת. העניין הוא שרצונות האלים תמיד פתוחים לפרשנות. את אותו האל יכולים שני כהנים לשרת באופן שונה לחלוטין. זה תלוי בהם אני לא מגביל. בינתיים אני נמנע מלהכניס את האלים באופן פיזי למערכה. אני מרגיש שהתעסקות מרובה עם האלים יש בה כדי זילות מעמד האלוהות. פגישה עם אל אמורה להיות דבר מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד נדיר. וגם אז סביר להניח שלא יופיע במלוא הדרו. בסופו של דבר הדמויות לעולם לא יוכלו להתמודד מול אל מרושע. אחרי הכל הוא אל והם בני אנוש. אני מעדיף לשמור את האלים כמטילי צל מאיים מלמעלה ולא להפוך אותם לעובר אורח מזדמן בצד הדרך. בסופו של דבר - מה שלא לגמרי ידוע הרבה יותר מפחיד.

Ogmios כתב:
עץ העולם - אשר נקרא בשפתם של האלפים הפראיים הסוגדים לו בפשטות "העץ". עץ עצום מימדים זה מתנשא עד לגבולה של האטמוספרה, הרבה מעבר למה שכל בעל חיים יכול לשרוד. אגדות על העץ מופיעות משחר ההסטוריה, ועד כמה שאפשר לדעת ייתכן והעץ ניצב שם משחר הבריאה.
מזכיר לי טיפה את3 War craft... עץ העולם, אלפים,עץ גדול,לא מזכיר לכם משהו?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה