• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

מהדורה 4 בסתת- גזע למה' 4

זה ממש לא יכול להיכנס למהדורה הרביעית!זה חזק מידי!
וגם למה 2מ'.גובה אתה ידע איזה דפוק(סליחה על הביטי הגס) לראות חתול בגבה 2מ' מהלך על שתיים אך לא חסון\מפוצץ שרירים כמו במשחקי הרשת (ע"פ התאור שלך).

אוקיי, אני מבין שאתה רוצה להכפיל מתאם תכונה, אבל מהדורה 4 לא פועלת כך. המטרה שלה היא לפשט דברים עבור השחקנים (עם דגש מיוחד על הצורך בספירת סיבובי השפעה, נגיע אל זה).

1. אני מציע שתקבע פשוט תוסף קבוע לדרג"ש, תגובה, גלגולי התקפה ונזק, אולי גם למהירות תנועה ואם אתה רוצה אז גם למיומנויות מבוססות זריזות (מה שנותן סיבה מצויינת להעיף את אקרובטיקה או התגנבות מתוספי המיומנות של הגזע). התוסף מוכפל בדרגה 11 ומשולש בדרגה 21.
המטרה היא להפוך את כוח הגזע למושך עבור כל המקצועות. תוספי התכונה והתוסף להגנות כבר עשו את העבודה בלהפוך את הנוכל למקצוע טבעי לדמות: אני לא חושב שצריך לתת עוד דחיפות, אחרת יצא גזע שיותר משהוא טבעי למקצועות מסוימים, הוא מוגבל למקצועות מסויימים.
תסתכל על גזעי האורק והמינוטאור בסוף מגדיר המפלצות, כדוגמה לגזעים שהם מגבלים: תוספי תכונה לכוח ולחוסן, וגם יתרונות בהסתערות, וגם כוח שדורש שימוש בנשק קפא"פ או מאפיין ששווה משהו רק אם יש לך התקפת קפא"פ בסיסית ששווה משהו, ובמקרה של המינוטאור, מאפיין שנכנס לפעולה רק ב-0 נק"פ והיכולת להשתמש בכלי נשק גדולים יותר).
אתה אולי חושב שהגזעים האלו טבעיים למקצועות הלוחם, הברברי, אביר הקודש או הסייר עם שני כלי הנשק (משתמשים בכלי נשק לקפא"פ, צריכים כוח וחוסן גבוהים, רוצים נשק גדול במיוחד, רוצים לסגור מרחק עם יריבים בהסתערות, יש להם ערך כוח ונשק גדול שתומכים היטב בהתקפת קפא"פ בסיסית), אבל האמת היא ששני הגזעים האלו פשוט לא מספקים כלום לאף מקצוע אחר (מעבר אולי לתוספי התכונה והמיומנות).
אורק עינו של גרואומש? הצחקת אותי. "עינו של גרואומש" זה שם של מפלצת, בגלל שאורק כהן הוא בדיוק כמו בן אנוש כהן, רק בלי התוספים להגנות והכוח והכשרון הנוספים.
2. "משך X סיבובים" הוא דבר מאוד לא סטנדרטי. אני חושב שעדיף לקבוע שהכוח פועל כל עוד הבסתת ממלא תנאי מסויים - זו יכולה להיות תמיכה, אבל אני חושב שזה יהיה יותר מעניין לקבוע שהוא חייב לזוז מספר מסויים של משבצות, או חייב לפגוע בהצלחה ביריב מדמם, בכל תור. בסוף תור שבו התנאי לא התמלא, הכוח מסתיים והבסתת סובל מהשפעת הלוואי (שנמשכת עד סוף תורו הבא, או עד שהוא מצליח בהצלה: לשיקולך ובהתחשב בעוצמת היתרונות ובחסרונות השפעת הלוואי).

masked, אין שום דבר דפוק באיש-חתול בגובה שני מטרים שאין לו שרירי מר-עולם... חוץ מאשר לומר את הקטע הנטוי בקול רם. נסה :P

ב"ה
היות שחתול זו גם חיה מאוד חזקה הייתי הולך על 2+ לזריזות וכוח במקום זריזות וכריזמה, אבל זה כנראה פחות מתאים למה שאתה מחפש.
הבעיה עם הכוח שאתה מציע הוא שבדרגות מתקדמות הוא יהיה מאוד חזק. לדוגמה בדרגה 15 לבסתת שיהיה לו זריזות 24 ויפעיל את הכוח לארבעה סיבובים יהיה 3+ להתקפה נזק ותנועה, בדיוק בשביל להפעיל 4 כוחות היתקלות עם 3+ לדיוק ולנזק. אחרי זה, אם עוד נשאר משהו מהאויבים, הוא פשוט יתגונן וירפא את עצמו למשך 4 סיבובים, והחבורה תטפל במי שנשאר. היות שאם הבסתת הוא במקרה נוכל עם הרבה כוחות שתוקפים עם נשק הגנות שאינן דרג"ש, מה שרק מגדיל עוד יותר את סיכויי הפגיעה, הולך לפגוע כמעט בכל התקפה ולגרום טונות של נזק.
עוד בעיה של הכוח הזה היא שהוא מאוד לא יעיל אם הבסתת הוא מכשף או אביר-קודש או בעצם כל מקצוע שההתקפות שלו לא מבוססות על זריזות. יכולת גזע אמורה להיות משהו שיכול לעזור לכל המקצועות, או לפחות רובם. אם הכוח מהגזע הוא הרבה יותר מדי חזק בשביל בסתת נוכל אבל די חלש בשביל בסתת אביר-קודש אז כנראה שהוא לא כל-כך מתאים להיות כוח גזע.

הצעה חלופית:
ערכי תכונות: 2+ לזריזות ולכריזמה
גודל: בינוני
מהירות: 7 משבצות
ראייה: אור מועט
מיומנויות: 2+ התגנבות ואקרובטיקה
זינוק חתולי: אתה יכול להשתמש בכוח "זינוק חתולי" פעם בהתקלות

זינוק חתולי-
התקלות
פעולת תנועה אישי
השפעה: אתה פוסע 12 משבצות.

עכשיו לכמה כשרונות גזע:

אינסטינקט חתולי (תקופת הגבורה):
אתה זוכה בתוסף כישרון 2+ לבדיקות חוכמת רחוב, ותוסף כישרון 1+ לגלגולי יוזמה והגנת תגובה.

זינוק מהיר (תקופת הגבורה):
אתה זוכה בתוסף כישרון 2+ להגנות תגובה ודרג"ש, ותוסף כישרון 1+ להתקפות עד לתחילת התור הבא שלך כאשר אתה משתמש בזינוק חתולי.

זינוק ברדלס (תקופת המופת):
כאשר אתה משתמש בזינוק חתולי אתה יכול לפסוע 4 משבצות יותר.

למה שלא הישארו אויבים? התקלות זה לא ארבע סיבובים ברמה 15 לא הורגים גובלינים קרב ימשך הרבה יותר מארבע סיבובים וחוץ מזה זה אוזר גם למי שלא מקבל תוסף לנזק הוא מקבל לתגובה למיומנויות תוסף.

בפעם האחרונה ששיחקתי מו"ד 4 בכנס גיליתי כי הכוח של האשף 'שרביט דיוק' למעשה כמה שזה מפתיע חזק ברמה מטורפת- מתאם זריזות +3, תמיד פגעתי בזכות התוסף ב'משטח קרח' ביריבים שלי והפלתי אותם והנוכל חיסל אותם.
למה אני אומר את זה??
כדי להבהיר. תוסף להתקפה אחת אפילו יכול להיות חזק מאוד כשהוא מייושם לכוח יומי, ותמיד הוא ייושם לכוח התקלות(אלא אם השחקן לא חכם מדי XD). למעשה כל תוסף להתקפה שכזה הוא חזק מאוד, ויש לשקול אותו בזהירות. לדוגמה אצל האשף התוסף שווה למתאם הזריזות, תכונה שלא עוזרת לאשף בשום דרך ולא תלויה בוא. אצל דם הדרקון הנזק מבוסס חוסן, עם כי ההתקפה מבוססת על תכונה פיזית כולשהי. הדבר גם מאפשר לזה להיות מאוזן(חוסן אינו תכונה חזקה ולכן לא ייגרם הרבה נזק), וגם כוח יעיל מאוד(מבוסס על כוח/זריזות/חוסן להתפק,ה ולכן התקפה טובה שתחסל הרבה מניונים).
תעשה מזה משהו מאוזן, ויעיל יותר. בבקשה. משהו כמו הכוח שמאפשר לפסוע 12 משבצות זה למעשה מצויין ואף חזק מאוד, כמו שאתה רוצה- כוח האשף 'נסיגה מזורזת', כוח תכלית לדרגה 2 בערך בעוצמה הזאת. ואל תשכח שהגיוני שהכוח יתחזק עם הזמן, וזו פסיעה. זה חזק מאוד.

אם אתה מחפש משהו אחר, תחליף את התכונה מזריזות לכריזמה- לדוגמה 'הוסף את מתאם הכריזמה שלך לזריזות' או עדיף למעשה 'הוסף מחצית ממתאם הכריזמה למתאם הזריזות'. זה חזק מאוד, בעיקר לנוכלים בעלי ערך כריזמה גבוה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה