• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים בני תמותה +תעצומות, אפשרי?

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Mek31
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

Mek31

פונדקאי ותיק
Mek31 אמר/ה:
TaleOfSorrow אמר/ה:
מהות 1 מתייחס גם לבני אדם ועם כל הכבוד אני לא רוצה לראות בני אדם ש"בולעים" אבני מוקד.
.
מה? בני הדם יכולים לילמוד תעצומות?
באקבות זאת שלא קיבלתי תשובה אני דורש אסבר!
ממתי בני תמותה יכולים לילמוד תעצומות?

בני אדם לא יכולים ללמוד תעצומות
לכל יצור חי יש מהות, זה חלק מהיותו של יצור.. חי... מהות זאת האנרגיה הבסיסית של היקום במובן מסויים. עד כמה שידוע לי, בן-אדם לא יכול לתעל מהות עם זאת. אלא אם יש איזשהו תנאי מיוחד.
אין קשר בין עצם היות היצור בעל מהות, למסוגלות שלו להפעיל צ'ארמים.

אני מקווה שזה יותר ברור :)

נ.ב. מומלץ לבדוק את האיות של ההודעות שלך לפני שאתה שולח

בני אדם יכולים לתעל מהות אחרי סוג מסויים של אימון (אמני לחימה , שאמאנים , קוסמים ומגרשי שדים לדוגמא).
הם יכולים ללמוד צארמים של אמנויות לחימה ארציות , קסמים מהמעגל הראשון, ולפעמים יכולים לעשות אפקטים שהם לא בדיוק צארמים (לקרוא לרוח של השבט, למשל).

PeskyTiger אמר/ה:
בני אדם יכולים לתעל מהות אחרי סוג מסויים של אימון (אמני לחימה , שאמאנים , קוסמים ומגרשי שדים לדוגמא).
הם יכולים ללמוד צארמים של אמנויות לחימה ארציות , קסמים מהמעגל הראשון, ולפעמים יכולים לעשות אפקטים שהם לא בדיוק צארמים (לקרוא לרוח של השבט, למשל).
והם יכולים לילמוד תעצומות אם דרישה של מהות 1?

לא.

כדי ללמוד תעצומות אתה חייב שתהיה לך מהות ערה (Awakened Essence) אנשים כאלה נקראים לפעמים נאורים (Enlightented Mortal) או מוערים (Awakened mortal).

יצורים עם מהות 1 עלולים להיות מתעלי מהות, אבל רובם הם לא (כל בני התמותה כמעט - לדוגמה). יצורים עם מהות שמעל 1 הם תמיד מתעלי מהות (במובן שהם יכולים לתעל מהות, לווא דווקא יש להם תעצומות).

כמו כן, תעצומות מסווגות לפני סוגי נשגבים, וכדי להשתמש בתעצומות מסוג מסוים אתה חייב להיות נשגב מהסוג המתאים. התעצומות שפתוחות לאותם בני תמותה נאורים בדרך כלל שייכות למעגל הארצי של אומנויות הלחימה או, נדיר יותר, למורשת אלוהית כלשהי שיש להם (דם-פיה, דם שדים או דם אלים, לדוגמה). אחרים משתמשים במהות שלהם כדי להפעיל ארטיפקטים, ולעסוק בכישוף חלש יחסית (Theumaturgy).

ישנם מקרים מיוחדים שבהם בני תמותה לא מוארים יכולים להפעיל השפעות קסומות שדורשות בדרך כלל מהות. קוסמים אנושיים משתמשים בקורבנות, דם, כח רצון וכו'. ישנם ארטיפקטים שנועדו לשימוש בני תמותה ומאפשירם הפעלה שלא באמצעות מהות דווקא (כמו שריונות גונזושה).

כדי שבן תמותה יוכל ללמוד צ'ארמים סולאריים הוא צריך לקבל מהסולאר השפעה של Power-Awarding Prana ואז הוא יכול ללמוד תעצומות סולאריות. ההשפעה הזאת אובדת מיידית כשהסולאר מפסיק להקדיש לאותו בן תמותה את המהות. זה כמובן לא הופך את אותו בן תמותה למתעל מהות באופן קבוע (למרות שזה יכול לסייע להעיר אותה).

על פי חוקי המהדורה הראשונה, Half Caste סולארים יכולים ללמוד תעצומות סולאריות, אבל לא יכולים לייצר השפעות מושלמות או הגנות עקביות לסצינה. עם השינויים המכניים במהדורה השניה, אני חושב שאפשר לוותר על המגבלה האחרונה ולאפשר השפעות מושלמות שנכשלות כנגד השפעות מושלמות אחרות אוטומטית.

בני-מחצה לונארים לא יכולים לשתות את דם-הלב, אבל יכולים לרכוש עד 2 צורות נוספות באמצעות Finding the spirit's shape ו-DBT. הם יכולים להשתמש בשינויי צורה שהם אינהרנטים לתעצומות הלונאריות שהם לומדים.

בנוסף, כל האמור לעיל דורש מבן המחצה לזכות קודם ביכולת שימוש במהות (יתרון מהות ערה עולה 5 נקודות בונוס), והוא חייב לרכוש את התעצומות במחיר מלא (7 נקודות בונוס לכל תעצומה, 15 נקודות נסיון).

יש כמה שיטות, הבולטות מבניהן הן:

א. לקבל גישה זמנית למהות מפטרון כלשהו - נשגב או אל. אחרי שאתה מסוגל לראות את המהות עם עזרה, אתה לומד לחוש ולתעל אותה ללא עזרה.
ב. מדיטציה יכולה להאיר אותך ולהעיר את המהות שבך, וכך גם סוגים מסויימים של טראנס והיפנוזה עצמית.
ג. סמים מסויימים מסוגלים להביא אותך לאותו מצב מנטלי שמאפשר לראות ולהשתמש במהות.
ד. חשיפה לפראא גם עושה את זה לפעמים.

מה באמת ההשפעה של דם-אלים על נשגב טרי? כלומר, בן של סולאר, שהשתגב, ועכשיו הוא סולאר, הוא לא אמור להיות יותר מוצלח מסולאר רגיל, כי יש לו נקודת פתיחה טיפונת יותר גבוהה?
ואם נניח אדם-חיה (בן של לונארי) משתגב לשמש? מה קורה?

beastmen לא יכולים לעבור אקזלטציה, הם לא בני אדם.

ברור שאם אתה בן תמותה הירואי, מואר, חצי קאסטה או בעל דם אלים ואתה עובר אקזלטציה אתה יותר תותח מהנשגב המתחיל. גם סולארים שעוברים מחנה אימונים של סיעת הזהב מקבלים יותר נקודות ליכולות שלהם..

זו הפעם הראשונה שאני שומע על בנים של נשגבים שמקבלים את התואר Half Caste.
מה שמוביל אותי לשאלה, מה קורה אם לסולאר יש את היתרון 'terrestrial blood' לילדים שלו יהיה גם ניצוץ סולארי וגם קישור לאחר היסודות?

לא נראה לי שיהיה , אני לא חושב שהעולם הזה מכיל בתוכו שני סוגי נשגבים ביחד, אפילו אם זה רק הניצוץ של אחד והדם של השני, אחד מהם ישתלט על הגוף.

stream אמר/ה:
מה באמת ההשפעה של דם-אלים על נשגב טרי? כלומר, בן של סולאר, שהשתגב, ועכשיו הוא סולאר, הוא לא אמור להיות יותר מוצלח מסולאר רגיל, כי יש לו נקודת פתיחה טיפונת יותר גבוהה?
ואם נניח אדם-חיה (בן של לונארי) משתגב לשמש? מה קורה?
עכשיו שאני חושב על זה, איפה כתוב שרק בני אדם יכולים לעבור נשגבות? אני מבין שזה קצת קשה להפוך חיות לנשגבים, אבל תארו לעצמכם להקת אנשי זאב רודפת אחריכם ואיש הזאב המנהיג הוא סולאר מקאסת הזריחה. ואני בטוח שיש עוד המון יצורים בבריאה שחכמים כבן אנוש ויהיו מצוינים בתור נשגבים .(אחרי הכול אין דבר שקצת שטיפה של פרא לא יכול להשתנות ליצור ירוק ומכוער במשקל 4 טונות ובגובה 10 מטר אם 6 ידים ו4 רגלים :twisted: )

כן, אבל מי חכם כמו בני האדם בעולם של הנשגבים ובאמת שייך לבריאה? הבעיה העיקרית היא שרוב אנשי החיה ממש מטומטמים. וברור שסולאר יכול להכנס לפרא ולצאת שונה, זו לא שאלה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה