• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בניית שיטה לפוקמון [חלק שני - בניית פוקמונים]

ממשיכים.אני מציע שלכל פוקימון פשוט יהיו נתונים גופניים אלמנטריים וכוח רצון,ונעשה כמו במו"ד 4 [תכונה] כנגד [תכונה],ונזק של[תכונה]+הצלחות עודפות+[מספר שנוסף מההתקפה] לפי כל מיתקפה[מתקפות יפעלו כמו כוחות].ככה,נניח שהתכונות פועלות לפי אותה הסאלה,אז היתנגשות תהיה 'זריזות נגד זריזות[כלומר,מטילים ק20+זריזות לעומת 10+זריזות] ונזק של 'הצלחות הודפות+כוח',כשבסוף כל מיתקפה מוסיפים את הסוג שלה[שכמובן יכול להשפיע על הנזק.

בעצם אתה אומר שיש רק שלוש תכונות?אני חושב שצריך להפריד בין התקפה להגנה. זה לא אותה תכונה.
כוח וחוסן זה לא דווקא אותו דבר.
וגם אני לא חושב שמנטלי מספיק חשוב כדי להפוך אותו לתכונה. כמה כבר משתמשים בו?
וגם, מה זה הצלחות עודפות?

אם אתם בעניין "התקפה זה הגנה", אני יכול להציע לכם שיטה: מבצעים גלגול עם התכונה המשולבת כדי לתקוף, ומגנים עם התכונה המשולבת + מספר קבוע.

התקפה: 1ק6 + התכונה
הגנה: התכונה + K [המספר K הוא קבוע]

מה אתם אומרים?

אני אומר שנעשה רק תכונות,והכי אלמנטרי.כוח/עוצמה,מהירות/זריזות,עמידות/חוסן ומנטלי/רצון[זה לא ממש משנה איך תקרה לזה].בכל מיקרה,
אתה פשוט בוחר את התכונה המתאימה ובודק אותה נגד התכונה המתאימה של היריב,זה יחסוך המון סעיפים.
הצלחות עודפות זה מונח מהנישגבים.הכוונה היא שכל מספר מעבר למספר המטרה מתווסף לנזק,כדי לייצג דיוק.

זה יהיה ככה:תכונה X+ק20 נגד תכונה X,לפי המתקפה.
הנזק יהיה תכונה Y[יכול להיות אותו התכונה כמו ההתקפה או שלא],+[מספר בונוס שניקבע לפי סוג ההתקפה]+הצלחות עודפות,וזה יחסוך גילגול נזק.

מה שפלדריק הציע נשמע לי טוב.
אני בעד להשאיר את המנגנון ככה:
התחמקות -> הגנה מסוימת. התחמקות פועלת נגד כל ההתקפות. נראה לי שהגנה פיזית והגנה מנטלית יספיקו(+ההתחמקות).

אבל... זה...
:bang:

מצד אחד אתם אומרים שאתם רוצים את זה פשוט, אבל עושים שני סוגים של התקפות.

הרעיון של קרב הוא פשוט, ולא צריך להוסיף התחמקויות והצלחות עודפות:

1. מגלגלים 1ק6 + חצי פיזי בשביל יוזמה. כשיש תיקו בין שניים, הם פועלים משחקית באותו הזמן.
2. תוקפים עם 1ק6 + פיזי [בד"כ זה ככה, אבל אצל רוחות זה חברתי]. המגונן מגונן עם תכונה כלשהי בתוספת מספר קבוע [לדעתי 3 או 4 או 5].
3. אם יש פגיעות, מחשבים את הנזק עכשיו. הנזק יהיה פיזי.

בשביל מה התחמקויות? בשביל מה הצלחות עודפות?

התחמקות זה משהו חשוב מדי בשביל לותר עליו.
וזה יוצא ממש פשוט.
התחמקות -> אם הצליח לא קורה כלום.
-> אם לא, ק20+תכונה נגד ק20+ תכונה. -> לא פגע, אין כלום.
-> פגע: נזק תכונה + הפרש בין התקפה להגנה + תוסף מההתקפה.

יוזמה תהיה זריזות+ק20.

אדידס,עזוב,לא צריך היתחמקות.אם זו התקפה שאפשר לחמוק מימנה אתה תוסיף זריזות,ואם זו התקפה שצריך לספוג אתה תטיל חוסן.אולי אתה צריך להדוף את האויב?אז תטיל כוח.אם זה על חושי?אתה תטיל רצון,הבנת?

מגניב איך שאני לא קולט פה כלום :|
מה זה הצלחות עודפות? למה לעזאזל צריך רצון כשרק סוג אחד מתוך 17 משתמש בזה?
צריך בטוח יותר מהגנה אחת, כי כל פוקמון יותר טוב במשהו אחר. אם יש רק הגנה אחת, יש רק אפשרות אחת: או פחות טוב, או יותר טוב. זה אמור להיות טוב בחלק אחד, ופחות טוב בחלק אחר.
חוץ מזה, פוקמון אחד טוב יותר בהתקפות מבהגנות, ולכן לא משלבים אותם.
דיוק נגד התחמקות, ואחר כך עוברים לשלב הבא.
כל התקפה מורכבת מערך ההתקפה, פלוס 1ק20. ההגנה היא ערך ההגנה, פלוס 10.
מנטלי מתחבר לעוצמה/אלמנטרי, וכן, אפשר להתחמק מזה. למה לא? הפוקמון צריך להתמקד בך כדי שההתקפה תפעל, ואז הוא נלחם בהגנת האלמנט שלך. גם אם זה לא ממש ככה בסרט/משחק, אני לא מבין מה הבעיה שאנחנו נעשה ככה. אי אפשר לתת חוקים מיוחדים רק בגלל סוג פוקמון אחד.

הצלחות עודפות מייצגות את השפעת הדיוק שלך על הנזק.הן עובדות לפי העיקרון שאם יש לך דרג"ש 13 ויצא לי 14,יש לי נקודה ספייר,שאותה אני מוסיף לנזק,וזה חוסך הטלות נזק ונותן השפעה של הדיוק על הנזק.
רצון ייצג את כל ההעיניין של עמידה בפחד,מכות מיוחדות והיתנגדות להשפעות.

הרעיון של המערכת שאני מציע היא שיש רק תכונות,לא התקפות והגנות.כל תכונה יכולה לשמש גם כהגנה וגם כמתקפה,תלוי בסוג ההתקפה.אם פיקאצ'ו מנסה לחבוט בי בזנב ברזל,זה כניראה זריזות שלו נגד זריזות שלו,כי זה עיניין של רפלקסים.אם הוא מנסה מנסה להביס אותי בהיאבקות,זה כניראה יהיה כוח נגד כוח.אולי הוא בכלל מנסה לבלבל אותי בריצה מהירה,ואז זה זריזות נגד רצון?

זה פשוט בלבול מוח.

גארל אמר/ה:
צריך בטוח יותר מהגנה אחת, כי כל פוקמון יותר טוב במשהו אחר. אם יש רק הגנה אחת, יש רק אפשרות אחת: או פחות טוב, או יותר טוב. זה אמור להיות טוב בחלק אחד, ופחות טוב בחלק אחר.
לא נכון ולא נכון. הגנה, לפי מה שאני חשבתי שהיא תהיה, היא [מספר קבוע] + תכונה מסוימת או שילוב בין כמה תכונות. ככה אתה יוצר הגנה קבועה שמוסיפים לה, לרוב, פיזי, אבל אם אתה רוח אז אתה מוסיף דווקא את החברתי ואת הנפשי. ואז תיצור לעצמך שתי הגנות: הגנה מוחשית [התכונה המתווספת היא פיזי], והגנה לא מוחשית, שהתכונה שמתווספת אל המספר הקבוע היא שילוב כלשהו של נפשי וחברתי. ואם תיצור חוקים מיוחדים בנוגע לדרך שבה יש לתקוף פוקימון שמשתמש בחברתי במקום בפיזי בשביל ההגנה שלו... טוב, זה פשוט מאוד אבל זה יהפוך את כל המשחק למעניין יותר.

כמה פעמים צריך להגיד את זה? רוחות זה לא דבר מספיק חשוב כדי להפוך את זה לחלק חשוב מהחוקים. הם מתחברים לשאר האלמנטים. כמו שיש אש ומים, יש גם על-חושי, רק שההשפעות של ההתקפות האלה יהיו מתאימים לסוג הזה.
איזה נפשי ואיזה חברתי? אני לא מבין את מה שאתה כותב. קודם כל תכתוב את התכונות עצמם.

:bang:

גארל, אתה הורג אותי. זה לא עובד ככה.

1. "תכונות" זה דבר שצריך להיות קבוע אצל כל היצורים במשחק. לכולם יהיו את התכונות האלה. אז אם למאמן יש שלוש, גם לפוקימון יש שלוש, לא בהכרח אותו הדבר.

פיזי, נפשי, חברתי. פיזי מייצג את רוב הפוקימונים, נפשי זה יותר אינטילגנציה מעל הממוצע וחברתי זה הכוח הפנימי של הפוקימון, שמסייע לו במקרים בהם הגוף שלו לא גמשי או שהוא אמור לבצע דברים לא רגילים.

2. "רוח"?! תסלח לי? זה לא עובד ככה. יש שלושה עד חמישה סוגים של פוקימונים שהם על חושיים: רוח, על חושי, אפל, דרקון, לחימה. כולם משתמשים בתמרונים לא נורמליים לחלוטין, וכולם חולקים מכנה משותף אחד: יש בהם קצת משהו על טבעי, לא גשמי - זה מתבטא במתקפות, במראה, בחשיבה ובתכונות עצמן.

תראה מה אתה אומר.
תכונות זה דבר שצריך להיות קבוע אצל כל היצורים במשחק, אפילו אם זה לא אותם תכונות. העיקר לשמור על המספר.
WTF? :?

מה שאני מנסה להגיד זה שאי אפשר להיות תלוי בסוג של הפוקמונים. אי אפשר לתת לחלק הגנה כזאת ולחלק הגנה אחרת. כולם צריכים את אותם הגנות ואותם תכונות.
מה בדיוק נפשי עושה?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה