• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

באור הנר (מו"ד 4) - עץ הרשמה 4/4

נקסט- מענין, נשמע שלרוזן ולברון החטאים יש קשר ארוך, יש עוד אנשים בחייו של הרוזן? בני ברית מיוחדים? אנשים שהוא מכיר/שולט עליהם? נראה שהוא לא באמת בקשר עם המשפחה, אבל עד כמה הוא יודע על המצב שלה באופן מלא? יש לו סוכנים במשפחה שמעדכנים לו? עד כמה המשפחה שלו גדולה? יש ענפים חשובים?
בהחלט יש אנשים נוספים באל-חייו של הרוזן. הוא ערפד ותיק, אני מניח שבן 200-300 שנה, אולי יותר - בהתאם למה שמתאים לך בטיימליין של ברון החטאים. יש לו אחוזה, עם משרתים ועובדים. וכמובן שכערפד הוא יצר ערפדים חדשים פה ושם בחייו, אם כי אני לא חושב שיש להם מערכת יחסים חזקה כמו מערכת היחסים בין הרוזן לברון.

אשמח אם המשפחה כן תהיה רלוונטית לעלילה. זה הקשר היחיד שלו לחייו כבן תמותה, והחולשה הגדולה שלו. אני אשאיר לך להחליט כמה היא גדולה, אבל עברו כמה מאות שנים מאז שהוא היה חלק ממנה. אני חושב שהוא מעסיק מרגלים שמדווחים לו על דברים חשובים, אבל הוא לא יודע הרבה מעבר לפעמים שהמשפחה נקלעת לצרות.

אני מגיש גם דמות - הית'אל, שאדאר קאי אשף.
הרקע לא גמור, אבל הנה ההתחלה שלו.

רקע:
מאז שהוא זוכר את עצמו, הית'אל חי במחוזה של הגבירה הלבנה. היא לימדה אותו את רזי הקסם, איך להשתמש ביכולותיו התורשתיות ביעילות, להתחקות אחרי הצל ולא להיראות גם באור יום. היא לימדה אותו לדבר עם הנתינים שלה - שדים ורוחות שונים ומשונים. היא לימדה אותו להתחבר אליהם ולהקשיב להם, ובשלב מסוים גם לגרום להם להקשיב לו. היא לימדה אותו כל מה שהוא יודע היום, והוא חב לה את חייו על כך. אחרי הכל, הוא חי אצלה מאז שהוא זוכר את עצמו.
הבעיה היחידה היא שהוא זוכר את עצמו מגיל מאוחר יחסית. הוא לא בטוח אם זה מצב רגיל או לא, כי רוב היצורים שהוא מכיר הם שדים ורוחות בכל זאת. אבל רק מגיל 11 הוא באמת זוכר את עצמו. מה קרה לו ב11 השנים שלפני? הוא לא יודע. הוא שאל את הגבירה על כך מספר פעמים, אך היא תמיד נופפה בידה בביטול. "היית אצלי מאז שנולדת, ילד".
אז הוא המשיך ללמוד. המשיך לחקור ולהעמיק את הקשרים שלו עם הקסם, עם נתיניה של הגבירה, עם השורשים שלו. איזה שורשים, בדיוק?
זה לא משנה. הוא קיבל הרבה מהגבירה, ולכן הוא היה חייב להחזיר לה על כל הטוב שהיא נתנה לו. אז הוא חקר בשמה, גייס לוחמים בשמה, נלחם בשמה, כבש בשמה. הוא נלחם בהרבה קרבות, וטיפס בסולם הדרגות לאט לאט. במשך שנים.
עד עצם היום הזה.
עכשיו היא שלחה אותו לשמור על שיירה. לא העבודה הכי קשה שהוא עשה עבורה, אבל היה נראה שזה מאוד חשוב לה. ולכן זה גם חשוב לו.
אבל העבודה הזאת אמורה להיות פשוטה יחסית, ובעבודות פשוטות יש יותר זמן לנוח, ולכן הוא חושב יותר.
מי אני באמת? מאיפה באתי? מה הגבירה מסתירה ממני?

לאור בקשות - מאריך את הדדליין בשבוע ל3.11 זה כנראה יהיה הארכה האחרונה. קחו בחשבון לטובת רקעים סופיים.

מירטוקן
הקשר בין הגבירה בלבן לאלופים שלה הוא מאוד אימהי, כלומר היא רואה באנשים שהיא חפצה בעיקרם בתור הילדים שלה בצורה כזו או אחרת, בעוד שהיא רחוקה מלהיות אם השנה, האם נקודת המבט הזה גם תקפה מהצד של הית'אל?

מה המעללים של הית'אל בשירות הגבירה בלבן? בסופו של דבר היא אולי לא הברונית הכי "קלאסית" באופן שבו היא מתפקדת, אין לה צבא אקטיבי יותר מאשר הכוח האישי שלה מול המלאכים ולכן זה אומר שה"אלופים" שלה אמורים להיות מאוד מיוחדים, תספר לי על משהו שהדמות עשתה שהופכת אותו ליותר מבשר תותחים בשבילה?

יש לו חברים? בני ברית? זימונים שהוא מכיר "אישית" וכבר חתם איתם על איזו עסקה? מה עמדתו על ה"זוועת" שהוא צריך לבצע בשמה?

1. למתבונן מהצד, אני מדמיין את הקשר ביניהם מניפולטיבי משהו. מבחינת הית'אל, הוא לא שם לב לזה כל כך. גם אם דברים נראים לו מוזרים לעיתים, הוא ממעט להטיל בה ספק, מאחר והיא הדמות האימהית היחידה שהוא מכיר מאז ומעולם. אני לא סגור אם אני רוצה להגיד שהיא זאת שמחקה לו את הזיכרון ולקחה אותו תחת חסותה, או שמשהו אחר קרה לו והוא מצא את עצמו על סף דלתה, אבל ככה או ככה הוא מרגיש שגם אם הגבירה לא תמיד מתנהגת, הוא מאמין שיש לה סיבה לזה.

2. אם היא לא הטיפוס המיליטנטי, הייתי אומר שהיא נתנה להית'אל להתעסק הרבה בניהול השטח - לדכא מרידות באמצעות התנקשויות ממוקדות ומכוונות, לאסוף חומרים נדירים עבור טקסים עוצמתיים שהאדירו את הכוח שלה. בהתחלה היא הייתה נותנת לו משימות קטנות וקרובות לבית, ולאט לאט היא נתנה לו יותר מרחב פעולה ומשימות גדולות יותר. באיזשהו מקום הוא הפך להיות אחד המתנקשים האהובים עליה, ועכשיו הוא מחכה בקוצר רוח להפוך לאחד מה"אלופים" שלה ולהילחם בשורות הראשונות.

3. הייתי אומר שהוא מכיר כל אחד מהזימונים שלו. זה לאו דווקא אותו יצור כל פעם, אלא יותר "משפחה" או "שבט" שהוא מזמן מתוכו (לא כולם יכולים להיות זמינים 24/7), ויש לו קשרים טובים אם כל אחד מהם, אם כי שדים ורוחות הם לאו דווקא בני הברית הכי נוחים לעבוד איתם. הוא למד לדבר איתם ולהתחבב עליהם, והם התחבבו עליו.

4. הית'אל הוא אדם חדור מטרה, והוא לא בוחל באמצעים. הוא גם ממעט להטיל ספק בגבירה הלבנה (אולי רק ביעילות של משימות מסוימות, אבל לעולם לא באופי). זה הופך אותו לאדם מסוכן, על גבול הפנאטי. הוא קר רוח ומחושב, ככה שהוא לא יסתער לקרב שהסיכויים שלו אבודים מראש, אבל הוא מוכן להרוג את מי שנאמר לו שצריך להרוג. אחרי הכל, המוות מגיע לכל אחד בסוף, לא?

מירטוקן
מעניין, נשמע לי שיש קצת מתח בין "אשף זימונים" לבין "מתנקש" לא? בסופו של דבר אני לא הכי מקבל פה וייב של "להיות בשורות החזית" מהקונספט של הדמות (ויכול להיות שאני טועה) ואני מניח שאשף אמור להיות יותר מישהו שנמצא "למעלה". כמובן שיש מצבים של מכשפי מלחמה כאלה ואחרים, אבל אני מבין ממך שזה פחות הכיוון. אגב אם נכנסים לזה, להיות אשף זה לא משהו שאתה מתעורר בוקר אחד ומגלה אותו. מתי למדת להיות אשף? איפה? האם זה היה לפני או אחרי השירות אצל הגבירה בלבן? האם יצא לך במקרה לקרוא את הלור להטלת לחשים בעולם?

יש עוד אנשים בחיים של הית'אל חוץ מהגבירה בלבן? מה הendgame שלו בחיים?

אתה צודק, יש איזשהו דיסוננס בין השניים. אני אגיד, אם זה נשמע לך נכון, שהוא התחיל בתור מתנקש (מעצם היותו שאדאר קאי, שמרגיש הכי בנוח בצללים), ולאט לאט, ככל שהוא הוכיח את עצמו יותר במשימות שלו, היא אימצה אותו קרוב יותר אליה, והתחילה ללמד אותו קסם עתיק.
מבחינת הרצון שלו לעזור במלחמה, הוא לאו דווקא בא לידי ביטוי ב"אני רוצה להיות במרכז כל האקשן", אלא יותר "אני רוצה להיות בעמדה הכי משפיעה שאני יכול להיות בה". כלומר, אולי הוא חושב יותר על תפקיד יועץ מלחמה קרוב, או אפילו איזשהו סוג של גנרל שמחליט החלטות בנוגע להתנהלות המלחמה. אבל הוא גם לא יתנגד ללפוצץ מלאכים במכות שעזרת הזימונים שלו.
מבחינת סוג הקסם, עברתי על הדברים. אני אגיד, אם זה נשמע לך מתאים כמובן, שהקסם שהיא לימדה אותו אכן נשמע יותר כמו קסם מאגי מסוג תיעול, אם כי כזה שמשתמש בנוסחאות ישנות יותר (אולי מעגלי רונות עתיקות, או אפילו זריעת שיני דרקון באדמה כדי שייצמחו מתוכה חיילים אל-מתים או דברים בסגנון).
מלבד הגבירה בלבן, הית'אל מכיר פחות או יותר את רוב האנשים בחצר של הגבירה. אם אין רשימה של דמויות כאלה אני יכול גם לעבוד על אחת. מלבדם, הייתי אומר שהוא מכיר ממש טוב לפחות שד אחד או שניים מכל סוג שהוא יודע לזמן. אחרי הכל, הוא בילה הרבה זמן בלהכיר אותם ולהתחבר אליהם.

אוקי, אני תוהה על העניין של "התחילה ללמד אותו קסם" - בעוד שאין עם זה בעייה על הנייר, צריך לקחת בחשבון שקסם זה תהליך ארוך שצריך ללמוד וכו', גם אם זה "בשיעורים פרטיים" זה לא תהליך פשוט, אז ה2-3 שאלות שלי
1. איך זה שהוא היה מתנקש באא לידי ביטוי בדמות? יש לזה ביטוי מכאני?
2. איך הוא קיים את הלימודים שלו? לפני כמה זמן זה היה?
3. מה בעצם ה"גיל" של הדמות? כמה זמן היא קיימת בעולם, כי מתחיל להישמע לי שלהיות קוסם היה פרק ב' בחיים שלו, ואז אולי אנחנו מדברים על בחור יחסית עתיק בעולם.

בקשר לדמוית - אין בדיוק חצר מוכה או משהו, תרגיש חופשי לחשוב על איזה דמות או 2 ברמת הקונספט אם בא לך, אתה לא צריך משהו מורכב מידי.

1. מכאנית כן, יש לו זריזות גבוהה ויכולת טובה להתגנב ולהשתגר בין צללים.
2. אני לא רואה אותו כדמות צעירה, אבל גם לא זקנה. הייתי אומר שהוא מבוגר יחסית לבני תמותה, אבל הוא לא מתקרב לחצי של תוחלת החיים של שאדאר-קאי. אמנם קראתי על לימודים מאגיים בעץ הבנייה, אבל אין לי דעה נחרצת לגבי כמה זמן לקח לו ללמוד את סודות הקסם. אם יש לך מושג כללי לכמה זמן לוקח ללמוד קסמים ברמה בסיסית, אוסיף לזה עוד בערך 50 שנים (ואולי גם אגיד שהית'אל זוכר את עצמו מגיל מאוחר יותר, אולי 30. איך הוא יודע שמגיל 30 התחילו הזיכרונות שלו? כי הגבירה אמרה לו, כמובן, ואיזו סיבה יש לו לפקפק בדבריה?). אולי פרק הזמן שבו הוא היה מתנקש היה קצר יחסית, ובכל התקופה לפני כן הוא בעיקר עזר לגבירה לצבור כוח בצורת קיום טקסים עתיקים כאלה ואחרים.

קודם כל תודה לכל מי שהגיש דמות, שקלתי עמקות להעלות לחמישה שחקנים כדי לאפשר לעוד כמה אנשים להצטרף, אבל כמו שאמרתי- זה משחק ראשון שלי במו"ד 4 ואני לא רוצה להתפרס יותר מידי בשלב הזה, יכול להיות שבעתיד הלא רחוק כשארגיש מעט יותר בטוח אבדוק אפשרות להכניס שחקן חמישי. אבל בשלב הזה אנחנו נשארים ב4 שחקנים.

אחרי מחשבה ארוכה והתלבטיות, שמח להכריז על השחקנים
אנא שלחו לי ד"ד סופיים בכל פלטפורמה שתרצו. ברגע שיהיה לי את כולם אני אפתח עץ הרשמה.

שוב תודה לכל מי שהגיש דמות. בהצלחה במשחקים עתדיים.

חזרה