טיגר, קראת את ההודעה שקישרתי אליה? שם נמצאות הטענות העיקריות שאני מכיר נגד מהלך מהסוג הזה. אני אחסוך זמן ואצטט (הדגשות למיניהן שלי):
"התסמונת הכי בולטת של פורומים קטנים [...] היא חולשתם בהרמת פרוייקטים גדולים בהיקפם (ואני מדבר מבחינת תוכן, לא כסף). אין אפס, ככל שיש לך פחות כותבים קבועים, ככה היכולת שלך להרים פרוויקטים פורומיים כגון תוצרי כתיבה ותוכן, תחרויות, טורנירים, ימי כיף וכו', הולכת ופוחתת. אני מאמין, ואני אגיד זאת בבוטות, שכל מי שפותח פורום חדש כזה, למעשה מעקר ומחליש במו ידיו את הכח של הקהילה הרלוונטית (מיניאטורות, פנטזיה ומד"ב, מ"ת או כל דבר אחר), ואת יכולתה לעשות דברים גדולים באמת, ולהיות לכח משפיע ומעצב בתחום בו היא עוסקת."
"אתם גם מפתים אנשים מהקהילה הרחק מאיתנו על מנת לנהל אצלכם, ומביאים לעוד פיצול ומריחה עוד יותר דקה של השכבה הקטנה של כותבים איכותיים" (הוא מנסח את זה אחרת במקור, ומתייחס למינייטורות ולא למו"ד. אבל אני מאמין שזה רלוונטי לגמרי גם בהקשר הנוכחי. אנשים שרוצים ויכולים לכתוב חומר ברמה גבוהה למ"ת לא נוטים לצוץ מהאוויר, וחוץ מזה - אתם והפונדק זה בדיוק, אבל בדיוק אותו קהל יעד.)
"אז לא, אני לא חייב לאהוב את מה שאתם עושים [...] אני חושב שבצעד הזה אתה התחלת בתהליך שיפגע עוד יותר בקהילה שאני כל כך אוהב, שיפצל אותה יותר, שיחליש אותה, שיקטין אותה, שיהפוך אותה לאוסף איים שאולי חלקם יגוועו לבד, קהילות-איים שיחד היו שורדות." (הדוגמה עם האיים נשמעת לי חזקה מידי, ושוב, הוא מדבר על אירוע אחר, אבל נראה לי שהטיעונים שלו רלוונטיים גם בנוגע אליכם)
נדמה לי שכששיטטתי בבלבול באתר שלכם וחיפשתי חומר, נתקלתי באיזו הערה לגבי כוונה שלכם לפרסם חומר איכותי משלכם כל יום. אתם צריכים כותבים ממש משקיענים בשביל שזה יעבוד. גם חומר איכותי כל שבוע דורש כותבים די משקיענים, אבל אם תצליחו, ותעשו את זה בעצמכם, יש לכם מקום. כרגע נראה לי שכל מה שיש לכם להציע שאין לפונדק, לעמותה ולפורומ"ת של אנימה IL, הוא דרגות נוצצות ומערכת תגמול של נקודות. כשאין לכם שום חומר, זה נראה פשוט מטופש.
זה גם לא שאתם אתר עם קונפט מגובש או משהו, אתםיצרתם איזו תבנית שאמורה להתאים לקהילה גדולה שאמורה לצוץ משום מקום ולהתחיל לפרסם המון חומרים איכותיים. חלום יפה, אבל זה לא כאילו שיש לכם איזה מקור מהימן לכותבים טובים שמתעניינים במ"ת שתוכלו להביא לאתר שלכם. וגם אם כן - לקחת לאתר שלכם כותבים, אני חושש, עלול לבוא על חשבון קהילות מבוססות יותר.
אני לא חושב שהאתר הוא רעיון טוב במיוחד. אבל.. נו, שיהיה לכם בהצלחה.