• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ארמוריקה- עץ משחק

ירין
"בטוח יש משהו שעשית שפתח לך את היכולת הזו... אתה לא מצילח לחשוב על משהו, אולי היה רשום על זה משהו בדף הדמות שלך?"
OUT
אני מנסה לעבור שוב על המדריך של המשחק, ומנסה למצוא הסבר ליכולת הזו.

ירין-
"תמיד כיף למצוא חברים חדשים." אני צוחקת מהתגובה שלו לגבי האנשים שרואים את ליאור בזוג, "לא משנה איפה או מתי אנשים תמיד ימצאו שיפים חדשים.

"אם אתה רוצה שינוי בשילטון כדאי לך ללכת לדבר עם לוסי, הרבה אנשים תומכים בה והיו רוצים לראות אותה לוקחת פיקוד." בתקווה הוא יתחיל לתמוך בה גם אם הוא כל כך רוצה להיפטר מליאור, "אני גם יודעת שלמיכאל יש קצת טינה נסתרת נגד ליאור," בן אם יש לו או לא זה לא משנה, הדבר החשוב הוא שאנשים יחשבו כך, "ושמיכל ומולי מכינים נשק חם בשביל ליאור." או לפחות הם מכינים בשביל מישהו וקשה לי לחשוב על מישהו חוץ מליאור. "לדניאל גם יש טינה לא כזאת נסתרת לליאור אבל אני מניחה שכבר ידעת את זה."

עדיף להראות מההתחלה שהעסקה הזאת הולכת להיות שימושית לשנינו, רושם ראשוני הוא חשוב אחרי הכל. הוא בכל זאת נתן לי כמה קלפים מאוד טובים, במיוחד פיסת המידע לגבי מיכאל. כבר עולים לי כמה רעיונות נחמדים באיך להשתמש בה.

ירין-
"אהבתי את כיוון המחשבה", אני מחייך, נזכר במה שלמדנו בשיעורי ביולוגיה,"אז אם מניחים שחקלאות במשחק דומה מאוד למציאות, נצטרך להשיג מחרשות ברזל מהנפחייה ולחרוש עם הפרות", גם שיעורי היסטוריה ביסודי עזרו לא מעט. לעזאזל, מי היה מאמין שלימודים ישתלבו כ"כ יפה עם משחקי מחשב? "אני אשאיר לך להחליט אילו גידולים לזרוע באיזו חלקה ובאיזו עונה, ואארגן את המחרשות והפרות בימים הקרובים", אני קם,"יש עוד משהו שצריך לציין לפני שאצא?"

ליאור
"אין לי שום מושג. זה פשוט הופיע. זה נמצא בלחשים בתפריט של המשחק עצמו, אבל זה בסך הכל כפתור שכתוב עליו 'סאונד'. "

לאחר חיטוטים מעטים בתפריט, אתה מוצא אסכולת לחשים בשם "הקיר הרביעי" שנותנת לך אספקטים שהופכים את המשחק ליותר משחקי- דוגמאות כוללות מוזיקת רקע, בועות טקסט ו"ניצול באגים".

הילה
"אני חושב שאנחנו נוכל להעביר סודות אחד לשניה בצורה איכותית. כמובן, אני את החלק שלי עשיתי. קשה לשכנע אותי להתנגד ללוסי בשלטון- היא נחמדה מאוד, מוכנה להקשיב ואף אחד לא נוטר טינה נגדה... או אפילו יכול. אם תצליחי לשכנע מצביעים אני בטוח שליאור יאלץ לרדת מגדולתו. אם לא, הוא ישא בתוצאות."

יותם
"מישהו מבין את זה! אין ברזל כמעט, אז החלק של להשיג אותו נהיה קשה, אבל חקלאות היא דבר דרוש. אם היה לי נגר ומימון, הייתי יכול להכין מחרשות עץ כבר מזמן." הוא די שמח מהרעיון שלך. "ובנוגע לגידולים אני אגיד לכולם מה כדאי להם להכין. יש לי תוכנית קטנה בראש."

ירין-
"אל תדאג, יש לי אנשים שידאגו ללוסי." אני עוצרת את עצמי מלצחוק, אני נשמעת כמו חלק מהמאפיה, "שמור על קשר, אם תמצא לי פיסת מידע מעניינת שלא ידעתי אני אמצע בשבילך פיסת מידע מעניינת שלא ידעת. יחסי גומלין וכל זה."

אני מנופפת לו לשלום וחוזרת למסיבה. עכשיו לדבר עם בעלי המלאכה. אני מנסה לדבר עם כמה שיותר אנשים עם יכולות שונות, בהתחלה אני פותחת עם שיחת חולין, להכיר אותם קצת ולנסות לראות איזה סוג של אנשים הם. לאט לאט אני מכניסה לשיחה את הרעיון של החלפת מידע וטובות איתם, ומציעה את כישורי התפירה והחצי בסדר גילוף כדוגמה.

בנוסף אני מנסה להשחיל לשיחה את הסיפור על גור, לא בצורה שתראה כאילו אני מאשימה אותם, אלא כחתיכת רכילות מעניינת במיוחד. בתקווה זה יעזור קצת לרועע את השלטון של ליאור.

כריזמה (הצעה לעסקים):
[dice seed=45370 secure=0ba47d0e_1]6d4[/dice]

כריזמה (רכילות על גור):
[dice seed=39643 secure=16b015ef_0]6d4[/dice]

ירין
OUT
לא הבנתי, אני מצליח להבין איך עושים את זה? ולמה הכוונה בניצול באגים?
IN
"בוא נשמור על זה בינתיים במעגל סגור... אחרת אנחנו עלולים להתחיל ליצר פה סינפוניה של רעשים ומוזקיה חסרת קשר."

יותם
"אני מאמין שזה מה שנצליח כרגע. חוץ מזה, כולם אוגרים ברזל. עוד משהו?"

הילה
רוב האנשים שאת מדברת איתם כן רוצים גילוף בעץ או תפירה- לפעמים זה כל מה שהם צריכים. יש לך אפשרות להשיג עסקים כשזה מגיע לעור, בניה ושאר מלאכות. אין לך נפחים, אבל בהתחשב במי בדיוק נפח פה וזה שהוא לא כאן, זה מוצדק.

אנשים גם נחרדים על גור. למרות שאין לך מסמכים או משהו כזה, את מצליחה להסביר להם בצורה די משכנעת. החיים יהיו קצת יותר קשים לליאור.

ליאור
out
זה התיאור... תהיה יצירתי.

in
"אני חושב שזה רעיון טוב."

ירין-
OUT-
איזה בעלי מלאכה מצאתי? ומישהו מהם חלק חתיכת רכילות מעניינת?

IN
אני אצטרך להקצות זמן קבוע ביום כדי להספיק לעשות את הכל, אבל היי, לוח זמנים קבוע אף פעם לא פגע באף אחד. בערב לפני שאני הולכת לישון כנראה יהיה זמן טוב מאחר שהרבה פעמים נשאר לי זמן פנוי.

אני מבקשת מהם לספר לי בתמורה אם הם שומעים משהו מעניין, אם מישהו חשוב בא אליהם ואני ספציפית מציינת את השמות של מקס, דניאל, ליאור, שאר ההנהגה של העורבים, מיכל, אמיר, עידו, מאחר שאלו נראו לי עד עכשיו האנשים שיגרמו לדברים להעשות. בנוסף אני מבקשת שיגידו לי אם מישהו מבקש מהם להכין משהו מעניין או לא סטנדרטי.

ירין-
אני מניד את ראשי לשלילה,"לא משהו שעולה לי לראש כרגע. אם יש עידכונים והתפתחויות, דבר איתי." אני נפרד ממנו וחוזר למסיבה, לבדוק שלא החמצתי שום דבר מעניין.

פונדק-
אני מגיח שוב מדלת הפונדק,"הפסדתי משהו מעניין או שעדיף כבר שאלך לישון?"

ירין
"מעניין." אני אומר כשאני מביט בתפריט. "טוב, אלא אם כן אתה צריך משהו, אני אפרוש לי הבייתה."
OUT
אני מחפש קצת מידע במדריכים של המשחק על פאצ'ים ודברים כאלה שהיו למשחק, או דברים שבמידה והייתה גרסת בטא, אז צוינו כבעלי באגים.

מירטוקן
"בהצלחה עם לישון." אני ניגש אליך וצוחק. נראה קצת שתוי, אבל לא בצורה רצינית. "קבענו אפטר בבית שלנו, אני לא מבטיח שתתעורר אותו דבר כמו שהלכת לישון. לפחות לא עם הפנים נקיות."

מירטוקן
"עוד אחד? מתי לעזאזל היה אחד קודם?" אני מביט בו, לא מבין מה הקטע. "בכל מקרה, אני לא חושב שזה יהיה מפגש אנימה. תחשוב על זה יותר כ...מפגש חברתי. אני יודע, אנחנו חנונים חסרי חיי חברה. אבל הי, מינימום תהיה שתיקה מביכה. זה לפחות ייתן הרגשה נורמלית יותר למצב לא?"

אור
"השם הוא כריסטין. נעים להכיר." היא אומרת לך. היא לא נראית שמחה במיוחד, אבל ממה שראית היא לא נוטה לחייך הרבה.

הילה
מצאת את התופרים החדשים, בורסקאי (מעבד עורות), נגר, את הצוות שבנה לכם את השדרוג לפונדק בזמנו ועוד כמה חקלאים. מה שהם סיפרו לך בלי להכיר אותך יותר מדי היה קצת שמועות שמועות על אנשים שאת לא מכירה בשם. הבורסקאי אמר שליאור ביקש ממנו להכין אוכף לסוס.

out
לוח הזמנים הוא בסוף היום.

ליאור
out
אתה מוצא patch notes. הם לרוב אומרים "שדרוג גרפי" או משהו כזה, אבל מדי פעם מופיעה לך הודעה הומוריסטית( כמה "הדוב אולף לא לרצוח את השחקנים על ההתחלה" יש?) או משהו בסגנון "אל תנצל את הבאגים. יהיו השלכות."

יותם
"משחק תפקידים? אם בעולם המודרני משחקים בעיקר במשחקי פנטזיה, זה אומר שבעולם הזה, שהוא עולם פנטזיה, נשחק במשחק תפקידים מודרני? Apartments and Accountants?"
OUT
מי שמבין את הרפרנס בלי גוגל זוכה להערצתי הנצחית

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה