• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

אם מו"ד לא היה קיים

האם היה מצבנו טוב יותר?
האם באמת מו"ד שיטה כ"כ טובה או שאנשים אוהבים אותה כי זה מה שהם מכירים (ובארץ רוב האנשים מכירים באמת רק את מו"ד). אומנם מו"ד 3 היא שיפור עצום לעומת מוד"מ (שהייתה שיטה סבירה מינוס) אבל עדיין, לדעתי, היא לא שיטה מובילה - חוץ מאשר בתחום שהיא נוסדה למענו - hack and slash/קרבות.
אישית. פשוט אני רואה שהרבה אנשים מקובעים על השיטה הזאת וזה פשוט עצוב. אומנם ק20 עזרה למכשפי החוף להשיג שליטה בשוק, אבל האם זה טוב לצרכן?

ללא מו"ד (או חוליה מקשרת אחרת בין משחקי מניאטורות ישנים למשחקי תפקידים)אני מאמין שז'אנר מ"ת היה נוצר עשורים רבים אחרי, אם בכלל.

כמובן, יש לזכור שזה היה חוסך מאיתנו תילי תילים של פנטזיה נוסחתית.

בהנחה שמו"ד לא היה מומצא או מתפרסם, למשחקי התפקידים היתה יכולה הזדמנות להגיע "בהפוכה" - להתחיל כמשחקים חיים/שולחניים, ורק אז להתכסות בחוקים, טבלאות וקוביות. גייגאקס בעצמו סיפר שמשחקי תפקידים חיים, בצורה כזאת או אחרת, היו פופולריים בילדותו בשנות ה-40.

מו"ד לדעתי הוא משחק טוב מאוד - אם יודעים להשתמש בו. אף שיטה לא יכולה להיות האק אנד סלאש, אלא השחקנים יכולים להיות מנצ'קינים. מו"ד יכולה להיות שיטה מצויינת אם משתמשים רק בחוקים שלה ולא בכל השאר. כל המכניקה במו"ד גרועה, וכל הקטע הזה שבשביל להמציא נשק חדש צריך לעבוד עליו חודשיים וחצי, שבעצם אפשר בקלות להמציא נשק של עבודה של יומיים. אז צריך להשתמש במו"ד כמו שצריך, ואם מו"ד לא היה קיים אני מאמין שהמשחק השולט היה ומפייר.

יא וארדי, כמה שטויות באותה הודעה...

Ice Child אמר/ה:
אף שיטה לא יכולה להיות האק אנד סלאש, אלא השחקנים יכולים להיות מנצ'קינים.
לא נכון בכלל. לשיטה יש משקל גדול מאד בלאן היא מכוונת את השחקנים. אתה חושב שזה מפתיע שכמעט ולא רואים זבל Hack and Slash-י לMage: the Ascension או לCall of Cthulhu?
אני לא.

Ice Child אמר/ה:
מו"ד יכולה להיות שיטה מצויינת אם משתמשים רק בחוקים שלה ולא בכל השאר. כל המכניקה במו"ד גרועה,
רק לי שני המשפטים האלה נשמעים סותרים?

Ice Child אמר/ה:
ואם מו"ד לא היה קיים אני מאמין שהמשחק השולט היה ומפייר.
אלא שומפייר בפירוש נולד כאנטי-תזה למו"ד. ספק רב אם הוא היה קיים ללא מו"ד.

לאו ירוק הגלימה אמר/ה:
אוגמיוס היה מרגיש יותר טוב אם לא היה מו"ד.
שמתי מילים בפיך מעולם?
לא.
אודה לך אם לא תעשה כך בשבילי.

טוב מאד שמו"ד קיימת. אלמלא הייתה זוועתית כ"כ, העולם לא היה נחשף לגאונות של סטוארט וויק, מארק ריין*היגן, סטיבן לונג, ג'ורג' מק'דונלד, סטיב פטרסטון, רוב בל, מייקל סורברוק, שלי אן מק'אטייר, בת' קינדרמן ועוד עשרות יוצרים.

Ogmios אמר/ה:
לאו ירוק הגלימה אמר/ה:
נחשף לגאונות של סטוארט וויק, מארק ריין*היגן, סטיבן לונג, ג'ורג' מק'דונלד, סטיב פטרסטון, רוב בל, מייקל סורברוק, שלי אן מק'אטייר, בת' קינדרמן ועוד עשרות יוצרים.
אני לא מכיר אף אחד מהיוצרים האלו. :?

Ferenheit אמר/ה:
אף אחד מהגיבורים הגדולים של ילדותי לא ירק לבאר שהוא שותה ממנה. מו"ד היא לא שיטה, היא עמוד תווך של תחום משחקי התפקידים.

hear hear!

וכל מי שחושב אחרת ימצא את ראשו על כלונס שניצב בחומות המבוצרות של שאטו וואנג

אם לא היה מו"ד 3 לא היה הרנסנס המחודש של משחקי התפקידים...

אם נרצה את זה או לא כאשר TSR נפלה נפל כל התחום, ללא התמיכה של חברה גדולה חנויות לא רצו למכור מוצרים בתפוצה נמוכה אוזרי "משחקי תפקידים" בחנויות פונו לתובת מוצרים רווחיים יותר ובכך הפילו את שאר החברות הקטנות, כסף זמין לפירסום ודחיפה כללית של התחום לא היה כך שתודעתית משחקי תפקידים נעלמו.
כאשר WOTC קנו את TSR הם יצאו במסע שיווקי נרחב, חנויות שלהם התחילו למכור מוצרים, החברה עצמה נתנה גב חזק למוצרים שלה וכן פתחה פתח לשאר החברות להחזיר את המוצרים שלהם לאיזור "משחקי התפקידים" שבחנויות...
בלי מו"ד המקורי? המצב היה הרבה יותר רע, כל אותם יוצרים מהוללים שאוגמיוס מהלל לא היו מכירים את התחום, סביר להניח שהתחום עצמו לא היה כלל קיים, ישנם טענות על מ"ת שהתפתחו באוניברסיטה מסויימת אבל מדובר סה"כ בדיבורים על העבר, מי שהרימו את הכפפה היו גיגקס ואנדרסון וTSR עצמה עשתה רבות לתחום עצמו, תחלס הם בנו את השוק, פרסמו, הביעו לתודעה, קידמו, כתבו, אירגנו בלעדם לא היינו פה.

דווקא לא כ"כ מסכים לגבי מו"ד 3, אולי עזר לכמה משחקים, אבל משחקים אחרים, לדוגמא 7th sea, הוא הרג. נכון שכמות המוצרים בשוק עלתה, אבל כמות הזבל עלתה בהתאמה, מתוך 400 המוצרים שיצאו בחודש, אולי 40 שווים משהו. נכון שמו"ד הייתה קריטית להתחלה, אבל אם לא היה מו"ד 3 אני רואה בהחלט את Lord of the Rings של decipher נכנס לנעליים שלו.
בקשר לשאלה, אני רואה שלא ממש הייתי ברור, טוף נו.

LOTR לא היה קורם עור וגידים ללא התנופה של 3RD, אני לא מאמין שהיו משקיעים סכומים ביצירתו ללא איזו הבטחה של הכנסה, כמו כן העובדה שהחברה הקודמת שהחזיקה את הרישיון להוצעת מ"ת על פי שרה"ט פשטה את הרגל...

Ironcrown פשטה את הרגל עקב תככים של חברות אחרות, לפי הצוות שלה.
(עכשיו היא קמה לתחייה אבל סיפור אחר)
בקשר ל LotR, ההכרזה נעשתה בgencon 2000, במקביל למו"ד 3. המטרה של השיטה הייתה להכנס במו"ד ולירוש אותו, אז הם בהחלט התכוונו לכך. היא נעשתה לפני ההצלחה של מו"ד 3.

עם כל הביוקרת על מו"ד, יש לשיטה מידה מסויימת של גמישות. לא מכיר את LotR, אבל כנראה ששיטה שמיועדת לעולם מערכה ספציפי תהיה פחות גמישה משיטה גנרית לפנטזיה.
איכשהו, אני בספק אם LotR הייתה מצליחה כמו מו"ד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה