• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מנוע האפוקליפסה איך מגיעים להצלחה בהנחיית משחק תפקידים

מאוד מסכים עם זה!
משחקי תפקידים זה קודם כל מפגש חברתי, ואם החלק החברתי לא מספיק מוצלח אז יש בעיה. זה יכול להיות בין שחקן-שחקן, שחקן-מנחה,מנחה-שחקן. את צריכה לשחזר את המפגשים בראש שלך ולחשוב האם זיהית משהו כזה.
תחשבי גם מאיפה הבאת את השחקנים ומה רמת ההיכרות של כולם.

האם עשיתם תיאום ציפיות לגבי השיטה שאתם הולכים לשחק? אולי הם חשבו שזה יהיה משהו כמו מו"ד והבאת להם פתאום שיטה שהיתה מוזרה להם והם לא מתחברים אליה?
היה להבנה שלי ברור שלא משחקים במו"ד במשחק הזה כי אין לי מספיק הבנה בהנחיית מו"ד

או כל שיטת פנטזיה אחרת שהיא מסובכת עד כדי אימה

כדאי להתחיל עם משחק חד פעמי של מפגש אחד או לכל היותר שני מפגשים.

את צריכה לבחור מראש מקום להרפתקה, חזית הרפתקה אחת וצרה אחת או שתיים שיעמדו בדרך. תני לשחקנים להמציא במהלך המשחק מה הביא אותם למקום הזה.

הרפתקה מומלצת שלי היא "שקיעתה של סוסת המים", תרחיש המשחק שמופיע בשני העמודים האחרונים בקובץ הזה: הרפתקאות בואנור.pdf

י

הרפתקה מומלצת שלי היא "שקיעתה של סוסת המים", תרחיש המשחק שמופיע בשני העמודים האחרונים בקובץ הזה: הרפתקאות בואנור.pdf
חייב לציין שהקמפיין הגדול הראשון שהנחיתי בוואנור התחיל בחד"פ עם "שקיעתה של סוסת המים". (החד"פ היה מהמם ועשינו לו שני המשכים, ואז בדיוק פאת'פיינדר יצא לנו מכל החורים ופשוט הפכנו את החד"פ לקמפיין).

כדאי להתחיל עם משחק חד פעמי של מפגש אחד או לכל היותר שני מפגשים.

את צריכה לבחור מראש מקום להרפתקה, חזית הרפתקה אחת וצרה אחת או שתיים שיעמדו בדרך. תני לשחקנים להמציא במהלך המשחק מה הביא אותם למקום הזה.

י

אולי מיני קמפיין אני עוד חושבת

אין למה לסמן מטרה גדולה כבר בהתחלה. תתחילי מלהריץ משחק אחד חד פעמי עם מינימום הכנה, ותראי איך זה מתגלגל משם.

במקרה של סוסת המים, המשחק יכול להסתיים בצורה מאוד מספקת בכך שההרפתקנים מצליחים לקחת תיבת אוצר גדולה לסירת הצלה ולברוח, ואז אם יש לקבוצה טעם לעוד, אפשר להתחיל לכתוב הרפתקה שקשורה לתיבת האוצר הזו או ליריבים שממתינים ביבשה.

אין למה לסמן מטרה גדולה כבר בהתחלה. תתחילי מלהריץ משחק אחד חד פעמי עם מינימום הכנה, ותראי איך זה מתגלגל משם.

במקרה של סוסת המים, המשחק יכול להסתיים בצורה מאוד מספקת בכך שההרפתקנים מצליחים לקחת תיבת אוצר גדולה לסירת הצלה ולברוח, ואז אם יש לקבוצה טעם לעוד, אפשר להתחיל לכתוב הרפתקה שקשורה לתיבת האוצר הזו או ליריבים שממתינים ביבשה.
או שזה יכול להסתיים בהרפתקנים יוצאים עם סירת הצלה והאוצר, נלחמים בסהוגינים ואז הסירה מתהפכת. הם מצליחים להינצל ולהגיע לחוף, אבל האוצר טבע בין הסהוגינים :ROFLMAO:

חשוב לי תהיה מטרה כי אם אין לי מה לעשות אם אין לי מושג

או שזה יכול להסתיים בהרפתקנים יוצאים עם סירת הצלה והאוצר, נלחמים בסהוגינים ואז הסירה מתהפכת. הם מצליחים להינצל ולהגיע לחוף, אבל האוצר טבע בין הסהוגינים :ROFLMAO:
פעם אחת הסתיים אצלי ב-"הפייטן נחטף על ידי הסהוגינים, שמתגלים כמכרים שלו מהרפתקה קודמת, אבל על ערש דווי הוא עושה עסקה עם המוות – להינצל, והמוות ייקח את כל אוצרות הספינה." יתר ההרפתקנים נמלטים על סירת הצלה אחרי שמושים את האלוף מהמים. הסוחרים מתים כולם. הפייטן מחלים בחודשים הבאים בחברת הסהוגינים.

חשוב לי תהיה מטרה כי אם אין לי מה לעשות אם אין לי מושג
מניסיוני, קל יותר להריץ משחק חד פעמי שמסתיים בכמה סימני שאלה קטנים שאולי נמשיך אותם עד שנקבל קמפיין.
אם מראש מסמנים כמטרה קמפיין ממושך, זה פשוט קשה יותר לעמוד בציפיות וגם קשה יותר להתכונן למפגשים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה