• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

איך לתרגם planeswalker?

אז אני כותב הרפתקה שהרקע שלה הוא המולטי-יקום של מג'יק, שבה הדמויות הם planeswalkers שנוחתים בplane מסוים ולא יכולים to planeswalke כדי לצאת ממנו, מה שמוביל להרפתקת חקירה בעלת אופי אפל ומאפיינים של אימה.
בגלל שהמשחק יורץ בעברית ואני מעוניין לכתוב את תוכניות ההרפתקה (שאולי יעברו גם למנחים אחרים בהמשך) בעברית, אני צריך תרגום טוב שיקלע למשמעות וישמע טוב לשלושת המונחים להלן - planeswalker, to planeswalke, spark.
אשמח מאוד לקבל את העזרה שלכם ולשמוע את דעתכם!

תודה על התגובה.
הולכ.ת בדרך המישורים, ללכת בדרך המישורים
ארוך ומורכב מדי לטעמי. מדובר במושגים שאמורים להיאמר במשחק כל הזמן ומינוח מסורבל כזה יקשה מאוד על המשחק...
זה התרגום הברור, והגם שאני לא פוסל אותו הוספתי את זה בעיקר מכיוון שהוא די בסיסי ורציתי לראות אם לאנשים יש רעיונות מגניבים יותר.

planeswalke
צעדן לא רע בעיני נתן גם
גולש - לגלוש (כמו בסדרה גולשים בזמן - sliders)
חוצה - לחצות בין עולמות וגבולות (חציית ים סוף)
עיברי - עבר הנהר מעבר בין מצב אחד לשני
שעתוק

Spark
יותר בוהק - כמו אדם מבריק לא אדם נוצץ מישהו בעל יכולות מובהקות ובלטות
גם זוהר עדיף על נוצץ לדעתי

עריכה אחרונה:
אז אני כותב הרפתקה שהרקע שלה הוא המולטי-יקום של מג'יק, שבה הדמויות הם planeswalkers שנוחתים בplane מסוים ולא יכולים to planeswalke כדי לצאת ממנו, מה שמוביל להרפתקת חקירה בעלת אופי אפל ומאפיינים של אימה.
בגלל שהמשחק יורץ בעברית ואני מעוניין לכתוב את תוכניות ההרפתקה (שאולי יעברו גם למנחים אחרים בהמשך) בעברית, אני צריך תרגום טוב שיקלע למשמעות וישמע טוב לשלושת המונחים להלן - planeswalker, to planeswalke, spark.
אשמח מאוד לקבל את העזרה שלכם ולשמוע את דעתכם!
הולך/מהלך מישורים.
או פשוט לא לתרגם?

מה הכוונה בspark?
Spark זה הדבר שנותן לצעדנים לצעוד בין מישורים.
יותר בוהק - כמו אדם מבריק לא אדם נוצץ מישהו בעל יכולות מובהקות ובלטות
גם זוהר עדיף על נוצץ לדעתי
הבעיה עם שתי ההצעות שלך שהן שמות תואר, וspark זה שם עצם. זה יוביל להרבה בלבולים.
מכל ההצעות עד עכשיו הכי אהבתי את צעדן, למרות שרציתי תרגום שיכלול בתוכו את זה שהוא הולך בין עולמות / מישורים כמו במקור האנגלי...

חוצה-מישורים, לחצות-מישורים וניצוץ בעיניי. הם ברורים ומגניבים. spark חייב להיות דבר שיכול לגרום להתלקחות, כל אירוע הפיכה ל-planeswalker מתואר כפרץ עוצמתי ומהיר של מאנה, בדומה להתלקחות שריפה. כל שריפה צריכה ניצוץ.

לטעמי ניצוץ שובר שיניים וחסר oompf, אבל אני אוהבת את המוטיב של אש. עברה לי בראש מילה גחלת, אבל היא מקושרת בדרך כלל ל-ember מה שמקשר את זה לדברים עמומים יותר - אני בעד להט, זה נשמע טוב, מבטא מוטיבים דומים ויושב יחסית טוב בעברית כשרוצים לתאר אנשים בצורה "יש לו להט" או "חסר לו להט".

לגבי planeswalker, אני משתעשעת ברעיון של להשתמש ב-"מישוראי" - אם "ערפילאי" עובד עבור mistborn של סנדרסון אני לא רואה סיבה שלא. לגבי הפעולה שהם עושים הייתי אומרת לחצות מישורים, או בקיצור פשוט לחצות כשזה ברור מההקשר, כי אני לא חושבת שיש הכרח שהשם של מי שעושה את הפעולה ושל הפעולה עצמה ינבעו מאותו מקור - כמו שחלקאי לא "מחקלא" וימאי לא "מימא". אם אתה מעדיף לא להתחכם ככה אז אני נוטה לכיוון חוצה מישורים וחציית מישורים כמו שאדרן הציע.

לטעמי ניצוץ שובר שיניים וחסר oompf, אבל אני אוהבת את המוטיב של אש. עברה לי בראש מילה גחלת, אבל היא מקושרת בדרך כלל ל-ember מה שמקשר את זה לדברים עמומים יותר - אני בעד להט, זה נשמע טוב, מבטא מוטיבים דומים ויושב יחסית טוב בעברית כשרוצים לתאר אנשים בצורה "יש לו להט" או "חסר לו להט".

לגבי planeswalker, אני משתעשעת ברעיון של להשתמש ב-"מישוראי" - אם "ערפילאי" עובד עבור mistborn של סנדרסון אני לא רואה סיבה שלא. לגבי הפעולה שהם עושים הייתי אומרת לחצות מישורים, או בקיצור פשוט לחצות כשזה ברור מההקשר, כי אני לא חושבת שיש הכרח שהשם של מי שעושה את הפעולה ושל הפעולה עצמה ינבעו מאותו מקור - כמו שחלקאי לא "מחקלא" וימאי לא "מימא". אם אתה מעדיף לא להתחכם ככה אז אני נוטה לכיוון חוצה מישורים וחציית מישורים כמו שאדרן הציע.
מישוראי זה נחמד. אפשר גם מהלך/מהלך מישורים.

להט מרגיש לי לפחות, יותר קשור לחום. Spark זה יותר אור ואש, ויותר מתכתב לי עם התרגום הישיר של ניצוץ.

לא קשור, אבל אהבתי את תמונת הפרופיל שלך, מאוד אוהב את Order of the Stick!

להט מרגיש לי לפחות, יותר קשור לחום. Spark זה יותר אור ואש, ויותר מתכתב לי עם התרגום הישיר של ניצוץ.
העניין בשימוש המקורי (למיטב ידיעתי) לא באמת קשור לנראות - זה איזושהי תכונה מיוחדת בלתי נראית שהופכת מישהו ל-planeswalker - אז אני לא רואה למה לדבוק בכך ש-spark זה אלמנט חזותי של אש, העיקר זה שמדובר בדימוי לייחודיות עם משמעות קשורה לאש. אם כבר מתעקשים לדבוק דווקא באלמנט חזותי, אני בעד זוהר או ברק - ניצוץ נשמע לי לא נוח בכלל לשימוש תדיר בדיבור. ניצוץ גם לא משמש לתיאור ייחודיות של אנשים בעברית, בעוד ברק (אדם מבריק) ולהט (אדם שעושה X בלהט), ובמידה פחותה גם זוהר על הטיותיו (עתיד מזהיר) כן.

תודה על התגובה.

ארוך ומורכב מדי לטעמי. מדובר במושגים שאמורים להיאמר במשחק כל הזמן ומינוח מסורבל כזה יקשה מאוד על המשחק...

זה התרגום הברור, והגם שאני לא פוסל אותו הוספתי את זה בעיקר מכיוון שהוא די בסיסי ורציתי לראות אם לאנשים יש רעיונות מגניבים יותר.
מישורן (מישורנית)?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה