• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר 2 איך להתחיל / להתנסות עם השיטה?

אני מחבב את פאיזו כחברה, גולריון התחבב עליי עם השנים ופאתפיינדר מהדורה ראשונה היה אחלה.
אבל, אני לא מצליח להתחבר לפאת׳פיינדר מהדורה שנייה 😣

רכשתי את ה Player core אבל כשאני פותח אותו ורואה את ערימת הכשרונות האינסופית זה מעיק. המכאניקה הבסיסית נראית אחלה אבל כל האפשרויות והאופטימיזציות של השיטה זה פשוט מכביד.

מצד שני אני יודע שהמון אנשים אוהבים את השיטה והיא מספר שתיים אחרי חמש.
אז מה אני מפספס? ומה הדרך הכי טובה להתנסות בשיטה?

על PF2 ויתרתי אחרי שרכשתי את הבטא וניסיתי ליצור דמות. יש המון אופציות, אבל הן מכאניות בעיקרן ופחות תומכות בבנייה של דמות עם הוייב / פנטזיה הרצויות. אני חושב שהיא מאד "מבוכים ודרקונים 4" בפילוסופיה שלה שזה סגנון שאני פחות מתחבר אליו.

משיחות עם אנשים מי שמתחבר אליה הם בעיקר אלו שהגיעו מ-PF1 ועברו איתה את האבולציה שלה כשיטה ופחות שחקנים חדשים.

ערכת ההתחלה של פאת'פיינדר 2 היא אחת מערכות ההתחלה הכי טובות בשוק משחקי התפקידים כיום. אאל"ט הערכה יצאה מחדש גם למהדורה 2.2.

מעבר לזה בגדול אתה צודק שהמשחק הולך רחוק עם כמות האפשרויות, אבל בתכלס יש עצים די ברורים להתקדם בהם. בהתחלה הדמות שלך טובה באיזה 6 מיומנויות, אז זה כבר משאיר לך לבחור רק אחד מ-12 כשרונות מיומנות ולא מכל ה-200 שיש. אחר כך תבחר עוד 1 מתוך ה-11 שנותרו. ואז תקבל גישה לכשרונות חזקים יותר אבל לקחת רק 2 מהדרישות אז יש לך לבחור מתוך איזה 4 שהם אופציה ריאלית ולא מתוך 100. ככה ככל שאתה מתקדם חלק ניכר מהאפשרויות הוא לא באמת ויאבילי עבורך. הדמות הולכת ומתמקדת בדברים מסוימים עם הזמן והאפשרויות שאתה בכלל עונה על הדרישות שלהן נעשות ממוקדות יותר.

אבל אתה גם בגדול צודק שאולי עדיף לשחק פאת'פיינדר פראי ;)
מבחר גזעים דומה, מבחר מקצועות דומה (עכשיו גם עם אקדוחן!), מכאניקה של 3 פעולות בתור ואפשרות לדמות שעושה המון עזרה במקום להרביץ בעצמה.

הוציאו ערכת התחלה חדשה של ה remaster או שזה אותה אחת מלפני כמה שנים? היה לי אותה אבל בסוף לא יצא לי לשחק.
אבל יכול לקנות מחדש ☺️

עריכה: זה כדי להתנסות במכאניקה, אבל איך בניית הדמות? מקריאה בספר זה נראה כמו מסע כומתה לבנות דמות.
מהתיאור של הנרוביאן זה מזכיר לי את הימים שבדרגה הראשונה היה צריך לתכנן את ההתקדמות של הדמות. זה ממש לא כמו מהדורה ארבע, שהיא גמישה.

עריכה אחרונה:
הוציאו ערכת התחלה חדשה של ה remaster או שזה אותה אחת מלפני כמה שנים?
אותה אחת אבל עם קצת התאמות. לדוגמה פסלים של נחשאים במקום אלפים אפלים, או דרקון מקורנן במקום ירוק.
מהתיאור של הנרוביאן זה מזכיר לי את הימים שבדרגה הראשונה היה צריך לתכנן את ההתקדמות של הדמות. זה ממש לא כמו מהדורה ארבע, שהיא גמישה.
מסכים, אם כי בניגוד לפאת'פיינדר 1 הכשרונות מתקדמים יותר אורגנית. זה לא כמו שהיה צריך לבחור משום מה מומחיות קרבית וניידות בשביל להגיע להתקפת סופה. כל הזמן בחירות גרועות שלוקחות אותך צעד אחורה כדי שתוכל להתחזק ששני צעדים קדימה בעוד 3 דרגות.

אני מחבב את פאיזו כחברה, גולריון התחבב עליי עם השנים ופאתפיינדר מהדורה ראשונה היה אחלה.
אבל, אני לא מצליח להתחבר לפאת׳פיינדר מהדורה שנייה 😣

רכשתי את ה Player core אבל כשאני פותח אותו ורואה את ערימת הכשרונות האינסופית זה מעיק. המכאניקה הבסיסית נראית אחלה אבל כל האפשרויות והאופטימיזציות של השיטה זה פשוט מכביד.

מצד שני אני יודע שהמון אנשים אוהבים את השיטה והיא מספר שתיים אחרי חמש.
אז מה אני מפספס? ומה הדרך הכי טובה להתנסות בשיטה?
דבר ראשון, ברוך הבא! פאתפיינדר 2 היא השיטה האהובה עליי כרגע, ומגוון האופציות שהיא תומכת בהן בהחלט אחת הסיבות לכך.

מה שכן- לדעתי היא מאוד "מנופחת". יש לך מאות ארכיטיפים, לחשים, פיטים, ודברים אחרים לתת לדמות- מה שהופך מיגרציה ממהדורה יחסית פשוטה כמו מו"ד 5 לקשה.

בנוסף, קרבות דורשים הרבה עבודת צוות מצד הדמויות.

אני חושב שהערכה למתחיל מאוד אינטואיטיבית, ועוזרת לך להבין די טוב את הקראנץ' בשיטה, ויש הרבה קראנץ'.

הוציאו ערכת התחלה חדשה של ה remaster או שזה אותה אחת מלפני כמה שנים? היה לי אותה אבל בסוף לא יצא לי לשחק.
אבל יכול לקנות מחדש ☺️

עריכה: זה כדי להתנסות במכאניקה, אבל איך בניית הדמות? מקריאה בספר זה נראה כמו מסע כומתה לבנות דמות.
בניית דמות די פשוטה.
הדמות בנויה מfeats. יש לך פיטים שאתה מקבל מהancestry (משתמש פה במונח גזע לפשטות),פייטים מהמקצוע, פיטים של skills (קורא להם פה סקילים לפשטות) שאתה מומחה בהם, ופיטים "גנרליים".

בכל רמה של הדמות, אתה מקבל גישה לחלק מהם. פיטים של מקצוע- בכל רמה זוגית, פיטים של גזע- ברמה הראשונה, וכל 4 רמות אחריה (1, 5, 9, 13, 17), גנרלית- מרמה 3 וכל 4 רמות אחריה (3, 7, 11, 15, 19).

יש מקצועות ששוברים את הדפוס הזה- כל מקצוע "קרבי" (לוחם, נוכל, אלוף, סייר, סוואשבאקלר) מקבל פיט מקצוע ברמה 1, הנוכל מקבל *המון* סקיל פיטס, אחד בכל רמה... ממליץ לך לקרוא בarchives of nethys על מקצוע שאתה רוצה לשחק לפני.

נגיד אני בונה לוחם ברמה 1. אני מתחיל בancestry. בוא נשאיר את זה פשוט וניקח בן אנוש. בני אנוש נותנים לי ancestry hp (בונוס לנקפ התחלתי) של 8, ו2 מתאמים לבחירתי. אני קודם כל אבחר מקצוע, כדי להבין איפה לשים אותם.

עכשיו, אני בוחר מקצוע. בא לי לעשות הרבה נזק, אז אני אבחר בלוחם (fighter). הלוחם נותן לי כמה פיטים "חינם" כשאני בוחר בו- reactive strike (התקפה מזדמנת) ו raise shield (אתה יכול לספוג נזק עם המגן שלך כשאתה מרים אותו). עכשיו, יש לך class feat. אתה יכול לבחור בין כל מיני פיטים, שעובדים עם סגנונות מסוימים- נשק ומגן, 2 נשקים, נשק ויד פנויה, ירי בנשק טווח, ונשק דו ידני. אתה רוצה להשתמש בנשק דו ידני, אז אתה בוחר ב vicious swing- אתה יכול להשתמש ב2 פעולות כדי להוסיף עוד קוביית נזק להתקפה שלך עם נשק דו ידני. וזה נחמד- ברמה 1, 2ק12 + 4 זה נזק רציני.

עכשיו, בוא נבחר lineage. תחשוב על זה כ subrace שלך- אלפים למשל בוחרים בין אלף יערות לאלף מערות ומה שביניהם. כבן אדם, אתה יכול לבחור בין skilled ancestry, מה שנותן לך עוד סקילים, versatile שנותן לך עוד פיט, לבין aiuvarin ו gromaar (חצי אלף וחצי אורק) שנותנים לך לקחת ancestry feats של הגזעים הללו. עכשיו, בוא נבחר dromaar בינתיים.

עכשיו, יש לנו ancestry feat. יש לך הרבה בחירות, נגיד orc ferocity, שמציל אותך מנפילה ל0 נק"פ פעם ביום. פיט טוב מאוד למי שבאמצע שדה הקרב.

עכשיו, בוא נראה איזה רקע יתאים לדמות שלך. אולי חייל? מגניב. אז אתה לוקח את הרקע של warrior. הוא נותן לך skill feat- ושמו intimidating glare, שנותן לך לאיים ולעשות demoralize בלי שהמטרה תצטרך להבין אותך- אתה פשוט נראה מפחיד. מגניב.

עכשיו, אתה גם מקבל 2 מתאמים, 1 נעול לכוח או חוסן, והשני לאיזה יכולת שתרצה- אולי עוד כוח? שימושי כדי לפגוע. אתה כמובן, משקיע אותם בכוח וחוסן.

עכשיו, למתאמים מהגזע- כבן אנוש (כגזע "ראשי") יש לך 2 בונוסים חופשיים, ואין מינוסים. אתה כמובן משקיע בכוח וחוסן. אוקיי, ועכשיו למתאם מהמקצוע שלך. אתה כמובן שוב בוחר בכוח, ומעדיף להשאיר את הזריזות לנוכלים. אז אתה מסיים עם 16 בכוח, 14 בחוסן, ו10 בכל תכונה אחרת.

עכשיו, ברמה 2, אנחנו נוכל לקחת עוד skill feat, ועוד class feat.

מקווה שההדגמה ברורה.

התחושה היא באמת מהדורה 4, וכרגע פאת'פיינדר 2 היא גם השיטה האהובה עליי. אני כן אגיד שהמקצועות מחולקים קצת לפי "סיבוכיות", כאשר מקצועות כמו קינטיסיסט הם משמעותית מסובכים מלוחמים, נוכלים ואפילו אשפים. אני משחק כרגע מאגוס בקמפיין של גורל גנוב (ובדרגה 18!), הוא הרבה יותר סיפור מאשר הלוחם דרגה 10 ששיחקתי בסוכני משמר הקצה. כל עוד יודעים "להיחשף בהדרגה", זה לא שיטה עד כדי כך כבדה. רשימת הכישרונות באמת היא כמו רשימת הכוחות ב-4, היא שם אבל אתה לא באמת צריך לדעת אותה בעל פה, אתה בוחר בודדים לדמות בסוף.

הנה כמה דברים קצת לסדר את הראש שעזרו לי.

אופטימיזציה: אז ככה... זה לא סופר משנה. כל עוד אתה קורא בפתיחת המקצוע מה ה-Key Attribute ומעלה אותו, משחק כמו שהמקצוע מכוון אותך, אתה תהיה סבבה. אחד מהיתרונות של השיטה זה שהגיוון הוא לרוחב אך לא לגובה- המתמטיקה כמו במהדורה 4 מאוד מהודקת ואתה רק מקבל עוד אופציות בסוג הדברים שאתה עושה.
דוגמה? אנחנו משחקים עם חוק הארכיטיפ חינם, וכל מדריך באינטרנט למאגוס אומר שאני צריך לקחת ריבוי מקצועות לאשף (כדי לקבל עוד לחשים, שלמאגוס יש ממש מעט) או ריבוי לפסיון (שנותן לי קנטריפ ממש טוב לשלב עם ההתקפה).
אני לא עשיתי את זה, ובכנות? לא הרגיש לי כזה משמעותי, המאגוס שלי מרגיש מאוד יעיל ועושה כמויות נזק עם Spellstrike גם בלי הקוביית נזק הטיפה יותר גדולה. אפילו לקחתי Starknife, מה שמגביל אותי בטווח ובנזק לעומת קשת, וגם כאן זה לא עושה הבדל ענק. הארכיטיפ שכן לקחתי- Chronoskimmer- שהוא "קוסם זמן" בסגנון יותר קרבי- הוא אולי לא אופטימלי אבל לי הוא נותן לי סגנון משחק ייחודי שאני ממש נהנה ממנו, שלא היה לי אחרת.

3 פעולות: אז אישית... אני מרגיש שלומר שיש 3 פעולות זה קצת לשקר. רוב מטילי הלחשים יטילו לחש של 2 פעולות מה שקצת מגביל אותם, אלו הלוחמים שיותר נהנים מהפעולות הפנויות וגם אז- לרוב ההתקפה השלישית כמעט ולא תפגע, אז אתה מעדיף לעשות איתה משהו אחר. אני אמליץ בעיקר בדרגות הנמוכות להכיר את האופציות שלך- Demoralize, Feint, Bot Mot (האחרון זה כישרון דרגה 1 לדיפלומטיה). הרבה פעמים התפיסה של התור זה לעשות לחש/התקפה ותזוזה/התקפה שנייה, ואז משהו שלישי שאתה מעדיף שלא יהיה התקפה. לי אישית עזר לסדר את זה ככה בראש וככה הדברים רצים מהר יותר.

מכאניקת הבסיס של המקצוע: כאן זה ממש מהדורה 4, שכן למרבית המקצועות יש מכאניקת בסיס שמלווה אותם. התקפת פתע, זעם, Spellstrike, אלו הקלאסיים. תוודא רק שאתה מתחבר למכאניקה הזו לפני שאתה בוחר מקצוע כי זה החלק הכי קריטי באיך המקצוע משוחק. יש מקצועות קצת פחות ברורים עם זה (מכאניקת הבסיס של האקדוחן היא... חוקי טעינת הרובים וגם חוקי הרובים, זה למה כל דרך מקבלת טעינה ייחודית בהתאם לסוג נשק כלשהו). כמו שאמרתי, גם המכאניקות האלו מחולקות לפי סיבוכיות, אז כאשר מתנסים עם השיטה לא הייתי נגיד ממליץ ללכת על המאגוס או על הפסיון, אלא על המקצועות היותר בסיסיים. ל-Thaumaturge יש מכאניקה בסיסית ממש מעניינת בעיניי ומישהי ששיחקה אחד מאוד נהנתה (והיא יחסית פשוטה למרות שברגע הראשון זה נראה מאיים), ואני הרבה זמן רוצה לשחק חוקר כי גם המכאניקה שלו נראית מגניבה.
אה כן, ונקודות פוקוס זה כוחות היתקלות פשוט. בעיקר עכשיו כשמאפשרים לחדש את כל המאגר בין היתקלויות.

למקרה ומישהו תוהה למה, כי כל המכאניקה שלו היא נטו לשלב לחש והתקפה וזה לכאורה "קל": עכשיו ברימאסטר הם די חתכו את מרבית הלחשים שהוא יכל להשתמש בהם (הם כנראה הולכים לחדש לו מכאניקה או משהו). הוא מעורר מזדמנת עם Spellstrike, שזה כן סיפור ונועד גם להיות חלק מאזן בו, אבל קשוח יותר ברגע שאויבים מתחילים לתת מזדמנות. וכל נושא הטעינה מחדש של התקפת הלחשים ביחד עם ה-Arcane Cascade והלחשי Conflux הוא ממש משחק קשוח של כלכלת פעולות. זו מכאניקה שכתובה היטב בעיניי, אבל זו לא המכאניקה שהייתי מציג איתה אנשים לשיטה.

המלצה של מקצוען: Chronoskimmer יכול לשאול פעולה מהתור הבא של עצמו, במחיר של התגובה שלך בין התורות. זה גן עדן לכלכלת הפעולות של מאגוס.

מסכים, אם כי בניגוד לפאת'פיינדר 1 הכשרונות מתקדמים יותר אורגנית. זה לא כמו שהיה צריך לבחור משום מה מומחיות קרבית וניידות בשביל להגיע להתקפת סופה. כל הזמן בחירות גרועות שלוקחות אותך צעד אחורה כדי שתוכל להתחזק ששני צעדים קדימה בעוד 3 דרגות.
לחלוטין. זה אחד הדברים שאני הכי אוהב בשיטה, כמות הבחירות שיש לכל מקצוע (כמובן, יש מקצועות עם יותר סיבוכיות ויש כאלו עם פחות)
הפוסט הראשון עשה חשק.
השני עשה כאב ראש 😆
מניסיון- אני התחלתי בלי הבנה בשיטה בכלל, יצירת דמות מאוד קלה עם pathbuilder או בעזרה של מדריך שיודע מה הוא עושה.

שיחקתי במהדורה 4 ובפאת'פיינדר 2- במו"ד 4 יותר מסובך ליצור דמות ברמה 1 מאשר בפאת'פיינדר 2.

התחושה היא באמת מהדורה 4, וכרגע פאת'פיינדר 2 היא גם השיטה האהובה עליי. אני כן אגיד שהמקצועות מחולקים קצת לפי "סיבוכיות", כאשר מקצועות כמו קינטיסיסט הם משמעותית מסובכים מלוחמים, נוכלים ואפילו אשפים. אני משחק כרגע מאגוס בקמפיין של גורל גנוב (ובדרגה 18!), הוא הרבה יותר סיפור מאשר הלוחם דרגה 10 ששיחקתי בסוכני משמר הקצה. כל עוד יודעים "להיחשף בהדרגה", זה לא שיטה עד כדי כך כבדה. רשימת הכישרונות באמת היא כמו רשימת הכוחות ב-4, היא שם אבל אתה לא באמת צריך לדעת אותה בעל פה, אתה בוחר בודדים לדמות בסוף.

הנה כמה דברים קצת לסדר את הראש שעזרו לי.

אופטימיזציה: אז ככה... זה לא סופר משנה. כל עוד אתה קורא בפתיחת המקצוע מה ה-Key Attribute ומעלה אותו, משחק כמו שהמקצוע מכוון אותך, אתה תהיה סבבה. אחד מהיתרונות של השיטה זה שהגיוון הוא לרוחב אך לא לגובה- המתמטיקה כמו במהדורה 4 מאוד מהודקת ואתה רק מקבל עוד אופציות בסוג הדברים שאתה עושה.
דוגמה? אנחנו משחקים עם חוק הארכיטיפ חינם, וכל מדריך באינטרנט למאגוס אומר שאני צריך לקחת ריבוי מקצועות לאשף (כדי לקבל עוד לחשים, שלמאגוס יש ממש מעט) או ריבוי לפסיון (שנותן לי קנטריפ ממש טוב לשלב עם ההתקפה).
אני לא עשיתי את זה, ובכנות? לא הרגיש לי כזה משמעותי, המאגוס שלי מרגיש מאוד יעיל ועושה כמויות נזק עם Spellstrike גם בלי הקוביית נזק הטיפה יותר גדולה. אפילו לקחתי Starknife, מה שמגביל אותי בטווח ובנזק לעומת קשת, וגם כאן זה לא עושה הבדל ענק. הארכיטיפ שכן לקחתי- Chronoskimmer- שהוא "קוסם זמן" בסגנון יותר קרבי- הוא אולי לא אופטימלי אבל לי הוא נותן לי סגנון משחק ייחודי שאני ממש נהנה ממנו, שלא היה לי אחרת.

3 פעולות: אז אישית... אני מרגיש שלומר שיש 3 פעולות זה קצת לשקר. רוב מטילי הלחשים יטילו לחש של 2 פעולות מה שקצת מגביל אותם, אלו הלוחמים שיותר נהנים מהפעולות הפנויות וגם אז- לרוב ההתקפה השלישית כמעט ולא תפגע, אז אתה מעדיף לעשות איתה משהו אחר. אני אמליץ בעיקר בדרגות הנמוכות להכיר את האופציות שלך- Demoralize, Feint, Bot Mot (האחרון זה כישרון דרגה 1 לדיפלומטיה). הרבה פעמים התפיסה של התור זה לעשות לחש/התקפה ותזוזה/התקפה שנייה, ואז משהו שלישי שאתה מעדיף שלא יהיה התקפה. לי אישית עזר לסדר את זה ככה בראש וככה הדברים רצים מהר יותר.

מכאניקת הבסיס של המקצוע: כאן זה ממש מהדורה 4, שכן למרבית המקצועות יש מכאניקת בסיס שמלווה אותם. התקפת פתע, זעם, Spellstrike, אלו הקלאסיים. תוודא רק שאתה מתחבר למכאניקה הזו לפני שאתה בוחר מקצוע כי זה החלק הכי קריטי באיך המקצוע משוחק. יש מקצועות קצת פחות ברורים עם זה (מכאניקת הבסיס של האקדוחן היא... חוקי טעינת הרובים וגם חוקי הרובים, זה למה כל דרך מקבלת טעינה ייחודית בהתאם לסוג נשק כלשהו). כמו שאמרתי, גם המכאניקות האלו מחולקות לפי סיבוכיות, אז כאשר מתנסים עם השיטה לא הייתי נגיד ממליץ ללכת על המאגוס או על הפסיון, אלא על המקצועות היותר בסיסיים. ל-Thaumaturge יש מכאניקה בסיסית ממש מעניינת בעיניי ומישהי ששיחקה אחד מאוד נהנתה (והיא יחסית פשוטה למרות שברגע הראשון זה נראה מאיים), ואני הרבה זמן רוצה לשחק חוקר כי גם המכאניקה שלו נראית מגניבה.
אה כן, ונקודות פוקוס זה כוחות היתקלות פשוט. בעיקר עכשיו כשמאפשרים לחדש את כל המאגר בין היתקלויות.

למקרה ומישהו תוהה למה, כי כל המכאניקה שלו היא נטו לשלב לחש והתקפה וזה לכאורה "קל": עכשיו ברימאסטר הם די חתכו את מרבית הלחשים שהוא יכל להשתמש בהם (הם כנראה הולכים לחדש לו מכאניקה או משהו). הוא מעורר מזדמנת עם Spellstrike, שזה כן סיפור ונועד גם להיות חלק מאזן בו, אבל קשוח יותר ברגע שאויבים מתחילים לתת מזדמנות. וכל נושא הטעינה מחדש של התקפת הלחשים ביחד עם ה-Arcane Cascade והלחשי Conflux הוא ממש משחק קשוח של כלכלת פעולות. זו מכאניקה שכתובה היטב בעיניי, אבל זו לא המכאניקה שהייתי מציג איתה אנשים לשיטה.

המלצה של מקצוען: Chronoskimmer יכול לשאול פעולה מהתור הבא של עצמו, במחיר של התגובה שלך בין התורות. זה גן עדן לכלכלת הפעולות של מאגוס.
ההסבר הכי טוב לשיטה שקראתי.
ה chronoskimmer נשמע ממש מגניב בשביל מאגוס, או כל מטיל לחשים- להטיל 2 לחשים רציניים בתור זה אחלה.

כמטיל לחשים, כמעט תמיד יהיו לך 2 פעולות ללחש/קאנטריפ, ואז פעולה 1 לstride (לזוז רגיל), לstep (לזוז 5 רגל ולא לעורר התקפה מזדמנת), לפקד על familiar (פעןלה אחת, נותנת לfamiliar שתי פעולות), או לעשות sustain ללחשים מסוימים שדורשים ממך להתרכז בהם אקטיבית (בדרך כלל זה לצורכי איזון, כמו hexes של המכשפה), להרים מגן (ואם יש לך את הפיט המתאים, אתה יכול להשתמש בו כדי לחסום נזק, ולא רק להנות מבונוס לדרג"ש) או להטיל את הלחשון מגן, או אם אתה warpriest או משהו דומה, אתה יכול לעשות strike עם הנשק שלך. יש לחשים מעטים של פעולה 1 (בעיקר לחשי utility כמו message/detect magic, באפים כמו guidance ו true strike, או דברים הגנתיים שאתה אמור להשתמש לפני מצב מסוכן, כמו shield/protect companion).

לכוהן למשל, יש פיטים שנותנים לו לשלב לחימה עם נשק ו/או מגן, והטלת לחשים. הוא גם מקבל עוד pool של לחשי ריפוי/נזק תאובה, בהתאם לאל שלו. האשף מקבל עוד לחשים מוכנים פר יום, בהתאם לאסכולה שלמד בה. לפייטן יש קאנטריפים מיוחדים שנותנים בונוסים טובים לכל הקבוצה בלי להשתמש במשאבים חוץ מפעולה יחידה, או גורמים לאפקטים שליליים לאויבים.

לדמויות הקרביות יש יותר מרחב תמרון מבחינת פעולות, אבל בד"כ זה או טריק של 2 פעולות (twin feint/power attack), או להרים מגן ואז לתקוף, או לעשות איזשהו skill action (כמו trip/tumble through/demoralize) או כל הפיטים שאתה מקבל מ marshal dedication, ו/או בתחילת הקרב איזו פעולה מיוחדת כמו hunt prey של הסייר.

אם אהבתם את מהדורה 4 והמכניקות האובר-מאוזנות שלה, אבל הייתם רוצים שהיא תהיה עם הרבה יותר "תמיכה" בסיטואציות של חקירה, דאונטיים ומשחק תפקידים- פאת'פיינדר 2 תתאים לכם.

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה