• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

איך אתם כותבים מכאניקות פשוטות?

פתחתי לא מזמן משחק פורום (שאני עדיין מחכה שירשמו לו) ובשבילו הייתי צריך לכתוב מכאניקה. רציתי משהו פשוט, עם מעט חוקים שיאםשר דמויות מיוחדות אבל גם יהיה קל להבנה. לכן, לקחתי את עולמות פראיים, פישטתי אותה מאוד ושיניתי כמה דברים ככה שנוצרה שיטה די בסיסית, אבל שעובדת לא רע.
אז איך אתם כותבים מכאניקה? מה בעיניכם חוקים חיוניים שחייבים ועל מה אפשר לוותר?

זו שאלה מאוד כללית. בגדול, יש צורך במכאניקה חדשה אם הכלים הקיימים לא ממלאים את הצורך של מה שאתה מנסה לעשות. אחרי שאני חושב על אחת, אני בוחן איך היא לעומת שאר המנגנונים בשיטה, והאם יש שילובים בעייתיים שקשורים אליהם. לאחר מכן אני מנסה למצוא מקרי קצה שיובילו לתוצאה לא צפויה או לא רצויה. לבסוף, אני מנסה לפשט אותה ככל הניתן, בשביל להקל על השחקנים ולמנוע פרשנויות שגויות.

ככלל אצבע, ביצירה של כלל או מנגנון חדש אני משתדל לענות על שלושת המ"מים: מהנה, מעניין, מאוזן. אם זה לא עונה על כולם, אולי יש מימוש מוצלח יותר של מה שאני מנסה להשיג.

(אני אגב עובד על דמות)
נסיתי כמה פעמים לפתח שיטות משלי.
בגדול, לחשוב על הקהל שלך.
נגיד פיתחתי שיטה שלמה להארי פוטר, שיטה איך ללמוד לחשים והמשאב העיקרי זה הזמן שלך בבית ספר וכאלה.
אבל זה היה כבד מדי לשחקן שלי אז לא שווה כלום.
נסיתי למו"ד 5 שאני מעריץ לפתח קרב המוני, רק כדי לגלות שהשחקנים מעדיפים שזה יהיה ברקע ולא מעוניינים ממש לנהל קרב המוני.
האמת, שיש לי רק נסיון בכשלונות בנושא

קודם חושבים מה המכניקה אמורה להשיג מבחינת רגש, אווירה, אתגר משחקי, וכן הלאה. אני חובב מכניקות פשוטות בעצמי.

למשל, אני חובב מכניקת 2ק6 + מיומנות מול מספר מטרה, מה שנותן תוצאות ממורכזות כך שדמות מיומנת תרגיש באמת מיומנת ומוכשרת (כלומר, מקבלים יחסית בעקביות תוצאות ממוצעות פלוס תוסף המיומנות, אם כי תמיד ייתכנו הפתעות). זה גם פשוט ומהיר, מה גם ש"גבוה יותר זה טוב יותר" זה אחלה כלל אצבע.

לדוגמה, "רוחות השמש" שלי:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה