• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

איך אתם יוצרים אווירה?

אחד הדברים שהכי חשובים לי במשחק, לא משנה איזה זה האווירה המכושפת שd&d יוצר. הרי בסופו של דבר זה משחק של דמיון.
לכן, הנה כמה דרכים שבהם אני משפיע על אווירת המשחק וגורם לו להיות רציף.

1. מוזיקה. אני מכין מראש פלייליסט שיותאם לכל מצב. קרב, ניווט במבוך או תיאור של מקום חדש.

2. איסור על טלפונים. ברגע שמישהו מוציא את הטלפון, גם אם הוא סתם מחכה לתור שלו לפעול, זה מיד הופך את כולם לפחות מרוכזים.

3. להקדיש הרבה זמן לתיאורים: יש לי קבוצה סבלנית יחסית, ולכן אני משקיע הרבה בתיאור של מקומות, תוך שימוש רב במילים כגון "מהדהד" או "מגולף" שמעבירות תחושה מיוחדת.

כיצד אתם הופכים את עולם המשחק לממשי?

מה שכתבת זו אחלה התחלה, מוסיקה ותאורים זה מאסט.
במשחקים הפרונטלים שלי, אני לוקח את עניין האווירה ללבל אחר ככל שאני יכול וזה כולל בנוסף למה שכתבת:
1. מיניאטורות מותאמות.
2. מפות מונפשות או מפות מוכנות רלוונטיות להרפתקה.
3. יוצר או מדפיס פרופים שהדמויות מקבלות בהרפתקה.
4. חושב מראש על רולפליי של דמויות בלא שחקן מרכזיות - תורם המון לאימרסיה.
5. קרה בקמפיין שאני מריץ שסטראהד (נבל ראשי) הטיל לחש שגרם לנחיל חרקים לטפס על הדמויות, אז השלכתי על השחקנים עשרות ג'וקים מפלסטיק שרכשתי והכנתי מבעוד מועד.
6. עמעום אורות בחדר, נרות, גולגולת, קורי עכביש ושאר אביזרים.
7. פעם בקמפיין שהתרחש בכפור הפעלתי ללא ידיעת השחקנים את המזגן בחדר על הטמפרטורה הכי קרה.
8. מדי פעם אני משנה את טון ההנחיה כדי לעורר/להבהיל את השחקנים.
9. בתרחישי אימה אני חושב מראש מה יטריד/יבהיל את השחקנים/דמויות.

זה מה שעולה לי לראש כרגע.

מוזיקה. בלי ספק מוזיקה. אני משתמש ב-Syrinscape ויש לי רשימות השמעה שאני מכין בעצמי עם מוזיקה לכל דבר בנפרד, כולל דמויות עם themes משלהן, מוזיקה לאזורים ספציפיים, לדב"שים ספציפיים, וכו'. Syrinscape1.webp

אני מנסה להוסיף נופך למקומות או דמויות, פרטים שהופכים אותם לממשיים יותר. אם הרחוב עמוס, לתאר איך הדמויות בקושי מצליחות לפלס את דרכן בקהל. אם הבניין מוזנח, הערה על מרצפות שבורות או מדרגות עץ חורקות.

עבור דמויות, אני מנסה להישאר ברולפליי ככל הניתן כדי לשמר את התחושה שהשחקנים נמצאים בסצנה, לא בסרט או משחק מחשב שאפשר לעצור.

כאשר דברים קורים, הם לא קורים בריק. ירייה שפספסה את המטרה מנפצת מראה קרובה. גופת האויב שנפל נעשית לסעודת נשרים עוד בטרם הסתיים הקרב. העולם צריך להגיב לפעולות השחקנים מעבר להצלחה או כישלון, לספק את האדוות לאבנים שהם זורקים לאגם. אלו לא חייבים להיות תיאורים ציוריים במיוחד (למרות שזה מבורך), אבל כן לנבוע ממה שקורה כעת בסצנה, ולהתכתב עם האווירה אליה אני מכוון.

אני מריץ Mage: the Awakening גרסא 2 באונליין בטקסט, אז חלק ממה שרשמו פה לא רלוונטי בשבילי.

אני מצטרף לעניין המוזיקה - לדעתי זה מאוד עוזר לאווירה.

כמו המגיב מעלי אני גם כן מנסה לדאוג שדברים לא יקרו בריק - אם אחת מהדמויות נוסעת באוטובוס, וול, יש פקקים. אם דב"ש מטילה קסם על אחת מהדמויות, אז היא תרים את השרשרת שהיא משתמשת בה, או תצייר רונות באוויר. אם הדמויות ניהלו קרב במקום כלשהו, עזבו אותו וחזרו, עדיין יהיו חורי כדורים בקיר, וכולי.

עוד דבר שאני מקפיד לעשות הוא לבדל בין הדב"שים השונים - בייחוד באיך שהם מדברים. "קול" (בעיקר בחירת מלים) שונה מאוד מאוד עוזר למכור את האשליה שיש פה מישהו ולא סתם ראש מדבר - רוב האנשים לא מדברים בצורה 100% תקינה, הם מקללים בצורות שונות, וכולי.

הדבר האחרון הוא קצת ערטילאי, אבל המשחק שאני מריץ מתרחש בירושלים, ולעיר הקודש ישנה הרגשה מסוימת שאני מאוד מאוד מנסה להעביר בכתיבה שלי. לשמחתי, עם לפחות חלק מהשחקים זה גם מצליח. :)

כמי ששיחק בסגנונות שונים (אימה, הומור, פנטזיה), אני לא מעוניין שהמנחה ייצור אווירה באמצעים מלאכותיים. אני רוצה שהמנחה ייצור עניין בהרפתקה עצמה, במתרחש בה ובקצב בו הוא מעביר אותה. מוזיקה מסיחה את דעתי מההתרחשות ומדברי המשתתפים ואם מספיק מעניין אני לא רואה סיבה לחטט בטלפון.
באופן אישי אני גם לא מתחבר לתיאורים ארוכים, ואם שמים דגש על תיאורים הייתי שם אותו על שימוש בחושים שונים (מראה, קול, מרקם, טמפ', ריח) ולא על בקיאות במילון (באופן כללי בחיים הייתי ממליץ על המנעות ממשלב גבוה כשאין צורך, בדר"כ התוצאה לא חיננית).
אמצעים חזותיים (מיניאטורות, ספרים, תמונות) זה אחלה, אישית אני מתעצל לספק אותם אבל כשחקן אני חושב שהם תורמים להמחשה.
יש לעיל כמה טיפים שלדעתי חשובים, אבל לא כי הם יוצרים אווירה, אלא מאחר שהם עוזרים לאימרסיה והמחשת ההתרחשות ולבניית אמון בעולם (השעיית הספק).

אני משתמש ב-Syrinscape ויש לי רשימות השמעה שאני מכין בעצמי עם מוזיקה לכל דבר בנפרד
זה נראה מגניב! מה היתרונות של התוכנה לעומת סתם להחזיק רשימת קישורי יוטיוב רלוונטיים לכל לוקיישן/אירוע/דב"ש?

יש לזה הרבה יתרונות אבל צריך ללמוד לעבוד עם התוכנה. לדוגמה אפשר ליצור לופים של מוזיקה עם התחלה (כאילו יש התחלה ואז לופ על חלק אחר של המוזיקה), אפשר להוסיף כמה אפקטים תוך כדי (אז בקרב יש גם מוזיקה וגם אפקטים של לחשים, חרבות על שריונות, וכו׳), כל מיני כאלה דברים.

כרגע אני רוצה ליצור משחק של פלאים ויש לי שאלות לגבי הוספת אווירה
מוזמנת לשאול.

עוד משהו שרציתי להדגיש, אולי לא יתאים לכל מנחה אבל ברגע שאני מכיר/לומד NPC, אני מאלתר שיחה איתו, מבדיל אותו מדמויות אחרות ועושה שינויים באינטונציה תוך כדי השיחה וזה לוכד את תשומת הלב של השחקנים וכמובן מאפשר לי לשחק עם האווירה כפי שאני רוצה.
זה לא משהו שלמדתי בן לילה, שנים של ניסיון וטעויות :)

ְהיה רעיון שאחרי יצירת הדמויות אני אצייר את הדמויות שלהם ואז נעביר אותם לסגנון קומיקס
זו דרך מצוינת להשפיע על האווירה במשחק כזה, שמבוסס על קומיקס גיבורי על.

היום באמצעות AI את יכולה ליצור קומיקס עם סצנות מהסשן תוך כמה שניות רק מכתיבת הפרומפט, שזה מדהים.
למה להציע AI למישהי שמדברת על האמנות שהיא יוצרת? מה הפואנטה?

למה להציע AI למישהי שמדברת על האמנות שהיא יוצרת? מה הפואנטה?
הפואנטה היא לפתוח את הראש לעוד אפשרויות ואופציות שאולי יכולות לפנות לה זמן לעוד דברים או לנסות כיוונים נוספים או לשפר את מה שיש.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה