• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

איך אני מתפל בשגיעות כתיב?

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא cilos
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
פתרון אחד הוא לכתוב את כל ההודעות שלך קודם כל בתוכנה המתקנת שגיאות תוך כדי כתיבה בטרם אתה מפרסם אותן.
פתרון אחר הוא לקרוא יותר ספרים בעברית, זה עוזר וזה מוכח.

אם זה כדי שלא יהיו לך שגיעות בהודעות אז זה איך שכבר אמרו לך..
אם זה כדי שלא יהיו בכלל אז בעיקר הזמן יעשה את שלו..מילים שאתה לא בטוח לגביהם תבדוק וככה תתחיל לזכור מילים..

בהצלחה :D

נ.ב- גם לי יש בעיה קלה של שגיעות.

הדרך היחידה לפתח את "תחושת הבטוח" שאתה מדבר אליה היא לקרוא הרבה ולכתוב הרבה.
אחרת אין לך בסיס להשוואה.

לי יש בעיית חילופי אותיות שהתפתחה אם השנים כתוצאה מהקלדה מהירה, ועברה אפילו לכתיבה הידנית שלי (ויש שאמרו לי שמדובר בסוג של דיסלקציה). זאת בעיה הפוכה- יותר מידי כתיבה גרמו לי לפתח הרגלים רעים :mrgreen: .

אגב, לבודק האוטומטי של פיירפוקס אפשר להוסיף מילון עיברי, ככה שהוא יתקן תוך כדי הקלדה בפורום, ללא צורך במעבר בין תוכנות שונות. גם בבילון 7 יודע לעשות את זה.

Icel אמר/ה:
לי יש בעיית חילופי אותיות שהתפתחה אם השנים כתוצאה מהקלדה מהירה, ועברה אפילו לכתיבה הידנית שלי (ויש שאמרו לי שמדובר בסוג של דיסלקציה). זאת בעיה הפוכה- יותר מידי כתיבה גרמו לי לפתח הרגלים רעים :mrgreen: .
המממ... גם לי קורה אותו הדבר לפעמים.

וזה עץ שפתחתי לא מזמן - cilos, זה בדיוק בשבילך.
משתמשים יקרים, הרי לפניכם - הביבלילון של שארדי[/size]

Icel אמר/ה:
הדרך היחידה לפתח את "תחושת הבטוח" שאתה מדבר אליה היא לקרוא הרבה ולכתוב הרבה.
אחרת אין לך בסיס להשוואה.

אגב, לבודק האוטומטי של פיירפוקס אפשר להוסיף מילון עיברי, ככה שהוא יתקן תוך כדי הקלדה בפורום, ללא צורך במעבר בין תוכנות שונות. גם בבילון 7 יודע לעשות את זה.

תרשה לי להחמיא לך ולאשרדלון, נכון זה אולי סוג של דיסלקציה שנקרא דיסגרפיה אבל גם זה יכול לנבוע מיכולת חשיבה מהירה יותר מיכולת הכתיבה INT>DEX. המוח חושב קדימה ואותיות שבאות אחר כך מגיעות קודם לכתב מאותיות קודמות בסדר. מצב כזה יכול לגרום גם לגימגום קל בזמן לחץ.

אני חושב שהבעיה המרכזית היא לא תוכנה שתתקן בעיות שהן "על פניו"- כמו בכותרת של הנושא (שאני לא בטוח אם היא בכוונת תחילה או לא..). בשביל זה צריך להקשיב קצת בשיעורי לשון (ואני יודע שזה קשה) ואולי להשתמש גם בתוכנה כלשהי.

הבעיה האמיתית היא בשימוש במילים לא נכונות בתוך משפטים: "עם" במקום "אם", "אל" במקום "על" וכו'...
בשביל לתקן את זה לא צריך תוכנה כי תמיד היא תמסור שהמשפט תקין. מה שצריך זה באמת לקרוא ולכתוב הרבה ואולי גם סוף סוף לעבור על ההודעות לפני ששולחים אותן.

Icel אמר/ה:
אני שמעתי טענות שדיסלקציה היא דבר נרכש ולא דבר מולד.

בארני אמר/ה:
אני חושב שהבעיה המרכזית היא לא תוכנה שתתקן בעיות שהן "על פניו"- כמו בכותרת של הנושא (שאני לא בטוח אם היא בכוונת תחילה או לא..). בשביל זה צריך להקשיב קצת בשיעורי לשון (ואני יודע שזה קשה) ואולי להשתמש גם בתוכנה כלשהי.

הבעיה האמיתית היא בשימוש במילים לא נכונות בתוך משפטים: "עם" במקום "אם", "אל" במקום "על" וכו'...
בשביל לתקן את זה לא צריך תוכנה כי תמיד היא תמסור שהמשפט תקין. מה שצריך זה באמת לקרוא ולכתוב הרבה ואולי גם סוף סוף לעבור על ההודעות לפני ששולחים אותן.
מנסיוני האישי עם שיעורי לשון אני חייב להגיד שאני לא בטוח שזה הפתרון לחלק מהאנשים.
אני אישית, מלבד מתי אומרים "אחד" ומתי "אחת", לא למדתי שום דבר מועיל בשיעורי לשון.
אני מיומנות השפה שלי פתחתי, כמו שכתבתי, מקריאה וכתיבה.

Icel אמר/ה:
לא פיתחת את הבעיה הזו כי אתה מקליד מהר, פיתחת אותה כי אתה מקליד לא נכון - הקלדה אמורה להיות פעולה אוטומאטית, כשלא מספיק רק להסתכל על המסך, אלא צריך גם לרכז את תשומת הלב בקריאה.
חילופי אותיות נפוצים אצל משתמשים שפעולת ההקלדה לא באמת אוטומאטית אצלם, והם לא מצליחים מספיק כושר ריכוז למסך. אם אני זוכר נכון את המונחולוגיה, זה נקרא עיוורון קוגניטיבי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה