.המממ... גם לי קורה אותו הדבר לפעמים.Icel אמר/ה:לי יש בעיית חילופי אותיות שהתפתחה אם השנים כתוצאה מהקלדה מהירה, ועברה אפילו לכתיבה הידנית שלי (ויש שאמרו לי שמדובר בסוג של דיסלקציה). זאת בעיה הפוכה- יותר מידי כתיבה גרמו לי לפתח הרגלים רעים.
Icel אמר/ה:הדרך היחידה לפתח את "תחושת הבטוח" שאתה מדבר אליה היא לקרוא הרבה ולכתוב הרבה.
אחרת אין לך בסיס להשוואה.
לי יש בעיית חילופי אותיות שהתפתחה אם השנים כתוצאה מהקלדה מהירה, ועברה אפילו לכתיבה הידנית שלי (ויש שאמרו לי שמדובר בסוג של דיסלקציה). זאת בעיה הפוכה- יותר מידי כתיבה גרמו לי לפתח הרגלים רעים.
אגב, לבודק האוטומטי של פיירפוקס אפשר להוסיף מילון עיברי, ככה שהוא יתקן תוך כדי הקלדה בפורום, ללא צורך במעבר בין תוכנות שונות. גם בבילון 7 יודע לעשות את זה.
אני שמעתי טענות שדיסלקציה היא דבר נרכש ולא דבר מולד.Icel אמר/ה:לי יש בעיית חילופי אותיות שהתפתחה אם השנים כתוצאה מהקלדה מהירה, ועברה אפילו לכתיבה הידנית שלי (ויש שאמרו לי שמדובר בסוג של דיסלקציה). זאת בעיה הפוכה- יותר מידי כתיבה גרמו לי לפתח הרגלים רעים.
מנסיוני האישי עם שיעורי לשון אני חייב להגיד שאני לא בטוח שזה הפתרון לחלק מהאנשים.בארני אמר/ה:אני חושב שהבעיה המרכזית היא לא תוכנה שתתקן בעיות שהן "על פניו"- כמו בכותרת של הנושא (שאני לא בטוח אם היא בכוונת תחילה או לא..). בשביל זה צריך להקשיב קצת בשיעורי לשון (ואני יודע שזה קשה) ואולי להשתמש גם בתוכנה כלשהי.
הבעיה האמיתית היא בשימוש במילים לא נכונות בתוך משפטים: "עם" במקום "אם", "אל" במקום "על" וכו'...
בשביל לתקן את זה לא צריך תוכנה כי תמיד היא תמסור שהמשפט תקין. מה שצריך זה באמת לקרוא ולכתוב הרבה ואולי גם סוף סוף לעבור על ההודעות לפני ששולחים אותן.
לא פיתחת את הבעיה הזו כי אתה מקליד מהר, פיתחת אותה כי אתה מקליד לא נכון - הקלדה אמורה להיות פעולה אוטומאטית, כשלא מספיק רק להסתכל על המסך, אלא צריך גם לרכז את תשומת הלב בקריאה.Icel אמר/ה:לי יש בעיית חילופי אותיות שהתפתחה אם השנים כתוצאה מהקלדה מהירה, ועברה אפילו לכתיבה הידנית שלי (ויש שאמרו לי שמדובר בסוג של דיסלקציה). זאת בעיה הפוכה- יותר מידי כתיבה גרמו לי לפתח הרגלים רעים.