• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 איזה ספרים אתם מאשרים במשחק?

עם איזה ספרים אתם משחקים? (לא כזה משנה אם אתם רק משחקים או מנחים, או גם וגם)

אתן את שני הסנט שלי, אני מאשר רק את שלושת ספרי הבסיס. זה אומר מבחינת השחקנים את הספר לשחקן.
גם ככה הדמויות במהדורה 5 הן חזקות, ואיכשהו כמעט כל דמות מקבלת כוחות קסם או יכולות מיוחדות גם בדרגות יחסית נמוכות.
זנתאר וטאשה אפילו מרחיבים עוד יותר את ההגדרה של OP, ואני לא מדבר על ספרי צד שלישי.
ספרים זה נחמד בלי קשר, אבל לא מאשר להם להשתמש בספרים נוספים. וזה גם עובד טוב.

אם משחקים עם מולטיקלאסינג אז עוד יותר קל לשבור את המשחק.
חוץ מהעניין של לשבור את המשחק, זה גם לא נראה לי סביר שלוחם שכל חייו למד להשתמש בחרב פתאום יודע להטיל קסמים, מה שלקח לקוסם שנים ללמוד. צריכה להיות סיבה מאוד מוצדקת שדמות תתמחה ביותר ממקצוע אחד, שזה נדיר מאוד, לכן אני לא אוהב את הרעיון של מולטיקלאסינג, גם לא בין קלאסים דומים זה מלאכותי מדי לדעתי, ולא מאשר את זה.

במשהו שאני מארגן ומנהל שמכיל עולם אחד, מספר רב של מנחות ושחקנים כבסיס החלטנו שמותר כל תוכן שמכשפי החוף מפרסמים. אישית אני לא מתחרט או מרגיש שזה מפריע.

במערכות שאני מריץ אני לרוב בורר חומר בהתאמה לעולם לדוג' הגבלה של גזעים או תתי מקצועות. אבל ההגבלה היא לפי הנושא והעולם ולא לפי מה עלול לשבור את המשחק/ ליצור אי איזון.

המקצועות והסאבקלאסים בספר לשחקן למשל הם מקצועות כלליים שיכולים להתאים לכל מערכה שהיא פנטזיה קלאסית/ימי-ביניימית, או אפילו תקופה קצת יותר מתקדמת.
גזעים זה כבר קצת משהו אחר, ויתכן שלא מעט יגבילו חלק מהגזעים בעולם המערכה.

אם שחקן נורא ירצה איזה סאבקלאס או אפילו מקצוע מזנתאר או אפילו טאשה אז אבדוק ויתכן שאאשר נקודתית. אבל זה לא הכיוון.

עם איזה ספרים אתם משחקים? (לא כזה משנה אם אתם רק משחקים או מנחים, או גם וגם)

אתן את שני הסנט שלי, אני מאשר רק את שלושת ספרי הבסיס. זה אומר מבחינת השחקנים את הספר לשחקן.
גם ככה הדמויות במהדורה 5 הן חזקות, ואיכשהו כמעט כל דמות מקבלת כוחות קסם או יכולות מיוחדות גם בדרגות יחסית נמוכות.
זנתאר וטאשה אפילו מרחיבים עוד יותר את ההגדרה של OP, ואני לא מדבר על ספרי צד שלישי.
ספרים זה נחמד בלי קשר, אבל לא מאשר להם להשתמש בספרים נוספים. וזה גם עובד טוב.

אם משחקים עם מולטיקלאסינג אז עוד יותר קל לשבור את המשחק.
חוץ מהעניין של לשבור את המשחק, זה גם לא נראה לי סביר שלוחם שכל חייו למד להשתמש בחרב פתאום יודע להטיל קסמים, מה שלקח לקוסם שנים ללמוד. צריכה להיות סיבה מאוד מוצדקת שדמות תתמחה ביותר ממקצוע אחד, שזה נדיר מאוד, לכן אני לא אוהב את הרעיון של מולטיקלאסינג, גם לא בין קלאסים דומים זה מלאכותי מדי לדעתי, ולא מאשר את זה.
אני מאשר את רוב אופציות השחקן, חוץ מ:
Peace Domain: שובר את המתמטיקה של המשחק ולא מתאים למשחק "קרבי" כמו מו"ד.
Chronurgy Wizard: חזק מדי, כמה יכולות מאוד abuseable.
College of Eloquence Bard: אני מרשה אותו בלי היכולות Silver Tounge וUnfailing Inspiration.
Custom Lineage: מאשר כ"אתה משהו שאי אפשר לכתוב כשום גזע אחר".
בד"כ אני מגביל גזעים לפי המערכה, אני לא הולך לשבור את הראש על איך הקנטאור שלך הגיע לeberron

לי יותר חשוב הסיפור של הדמות מהיכולות, ואני מעודד את השחקנים ליצור סיפור רקע לפני היכולות עצמן, לכן אני מאשר הכל כל עוד זה מתאים לסיפור. אני לא מאשר אברון, כמה גזעים מעצבנים (קנטאור, יואן טי), אבל בסופו של דבר אם שחקן ממש ירצה, אני אאפשר עם שינויים.

אף פעם לא הרגשתי צורך למנוע משחקנים להשתמש בחומר רשמי. זאנאת'אר, טאשה, סטריקסהייבן, וולו - לכו על זה. זה לא כאילו אפשרי באמת לשבור את המשחק הזה. יש לחשים ספציפיים שאני לא מאפשר בקמפיינים שלי, כמו Leomond's Tiny Hat, פשוט כי אני חושב שהם מוחקים אספט מעניין של המשחק. אבל סאבקלאסים? תתפרעו.

בתקופה ששיחקתי חמש, איפשרתי את כל הספרים שהם ספרי הרחבה לשחקן - כלומר לא תוכן שנמצא נניח בהרפתקאה.
אין כל-כך הרבה תוכן לשחקנים בשיטה שזה גורם לתחושה של טביעה בהררי תוכן. מצד שני, אני גם רגיל למה' 3.5 או 4 ששם היו מעל 10 ספרים אם לא 20 ספרים שהיו מוקדשים רק לתוכן לשחקנים.
לא יצא לי להיתקל בתוכן שממש הפריע למשחק.

* בתקופות שהייתי ממש בתוך 5E אישרתי את מה שבספר הבסיס פלוס טאשה פלוס קסנאת'ר.
כמובן שיש חריגות לכאן או לכאן, למשל מצד אחד לא אישרתי גזעים וקלאסים שלא תואמים את עולם המערכה ומצד שני, אם שחקן ממש רצה לשחק משהו, לא עצרתי בעדו ועבדנו יחד כדי לאפשר את זה.

* אני גם שונא מולטיקלאסינג כי זה סתם מסבך את העליה בדרגה ויותר מזה, זה מיתר את ההבדלים בין הקלאסים, לכל קלאס יש ייחוד מסיבה מסויימת וחבל לפספס את זה...

* היום אני מרגיש שמרוב ספרי הרחבה ומעבר לספרים חדשים/מהדורה חדשה יש כאוס שלם וכל מנחה צריך ממש לברור מה הוא מכניס למשחק שלו יותר מתמיד.

* לא תוכל להתחמק מענייני OP לדעתי, ממליץ לך ליישם כמה חוקי גריט, אם השולחן שלך ואתה בקטע וגם זה לא ממש יעזור לדעתי.

רק גזעים שעובדים כברירת מחדל לפי החוקים של טאשה וגזעים מהמדריך לשחקן, בלי ריבוי מקצועות, זה מה שאני הייתי עושה אם הייתי מנחה, גם בלי כול מיני דברים כמו הברכות של טרוס אם לא משחקים בעולם מערכה הרלוונטי

* היום אני מרגיש שמרוב ספרי הרחבה ומעבר לספרים חדשים/מהדורה חדשה יש כאוס שלם וכל מנחה צריך ממש לברור מה הוא מכניס למשחק שלו יותר מתמיד.
משתמשים ב-core ואז לא צריך להתחיל לברור:)

* לא תוכל להתחמק מענייני OP לדעתי, ממליץ לך ליישם כמה חוקי גריט, אם השולחן שלך ואתה בקטע וגם זה לא ממש יעזור לדעתי.
לתת כמה אוייבים, ורצוי לא קרב אחד בין מנוחות ארוכות (כמובן שזה לא אומר כל יום קרבות), עם שינוי של המנוחה קצרה (אני לא אוהב את החוקים של המנוחה הקצרה ב-5E שאפשר להחזיר הרבה נק"פ בשעה של מנוחה) וזה עובד די בסדר סך הכל.

משתמשים ב-core ואז לא צריך להתחיל לברור:)
אפשר, אבל יש שחקנים שזה יכול לבאס אותם, כי הם בנו בראש איזו דמות שהם רוצים לשחק או ראו איפשהו :)

לתת כמה אוייבים, ורצוי לא קרב אחד בין מנוחות ארוכות (כמובן שזה לא אומר כל יום קרבות), עם שינוי של המנוחה קצרה (אני לא אוהב את החוקים של המנוחה הקצרה ב-5E שאפשר להחזיר הרבה נק"פ בשעה של מנוחה) וזה עובד די בסדר סך הכל.
קודם כל - אם זה עובד לך אז זה מעולה אין על מה לדבר בכלל :)
אני גם לא אוהב את המנוחות וחייב איכשהו להגביל אותן, לגבי כמה אוייבים וכמה קרובות, אז כן, זה נכון, אבל זה מביא אותך לנקודה שבעיניי הכי כואבת ב5E - משך הזמן של קרבות.
ככל שיש לך יותר דמויות/מפלצות ביוזמה, ככה הקרב נמתח כמו מסטיק וכבר ניסיתי כמעט כל טיפ או שיטה לייעול וקיצור הזמנים.
אני כן חושב על להכניס אלמנטים מShdowdark ל5E שיכולים לקצר במעט את הקרבות, אבל עלול להיות לזה מחיר שהוא טרוניות שחקנים ופגיעה קלה בכמה אלמנטים של הCore של 5E.
נראה...

מעניין שאתם מתלוננים על עומס הבחירה, כשאני- שרגיל למשחקים יותר כבדים כמו פאת'פיינדר או מו"ד 4- מרגיש שאם אני רוצה לבנות דמות ב5, יש לי מעט מדי בחירות לעשות. ולכן אני תמיד פוזל למולטיקלאס- בשביל הבחירות הנוספות במהלך הקרב.

אישית, אני לא טורח להגביל בחירות דמות. גזעים אני אגביל לפי עולם מערכה- אבל בדרך כלל אם אני מריץ ב5, אני כנראה לא מריץ עם עולם מערכה מוגדר, או לפחות מגדיר את הגזעים הקיימים בעולם המערכה לפי הבחירות של השחקנים. חשוב לי חופש הבחירה לשחקנים, למרות שאני כן ארשה לעצמי להגביל דברים ספציפיים (כמו למשל הלחש silvery barbs או להחליש דברים) אבל זה תמיד יהיה לאחר שיחה עם השחקנים, ואני אהיה מוכן להקשיב לטענות שלהם ולשקול מחדש.

אני חושב שהלחש הזה יכול לעבוד בצורה נחמדה מאוד (ומשתמשים בו באופן די כיפי בDimension 20) אבל אישית אני לא אוהב אותו בכלל. הוא פשוט מרגיש לי לא כיף למנחה. תנו גם לי לגלגל 20 טבעי מדי פעם, שחקנים חוצפנים.

טיפה חורג מהנושא, אבל הרבה אנשים הזכירו פה את Silvery Barbs כלחש בעייתי שהם לא מאשרים. בתור מישהו שהשחקנים שלו משתמשים בלחש מאז שהוא יצא, אני יכול להגיד שהוא לחש מאוד טוב אבל שיש דרכים להתמודד איתו.

1. ללחש יש טווח של 60 רגל (18 מ') והוא דורש קו ראייה. זה אומר שבהרבה סיטואציות פשוט אי אפשר להשתמש בו. אם התוקף רחוק מדי, בלתי נראה, מתחבא או מעוור את השחקן, הלחש פשוט מפסיק לעבוד. קורה יותר משהייתם חושבים.

2. הלחש הוא תגובה. זה אומר שלא רק שאפשר לעשות אותו רק פעם אחת בסיבוב, הוא גם מתחרה בshield, בabsorb elements ובcounterspell, כולם לחשים עוצמתיים ושימושיים בפני עצמם. אם לשחקן יש אחד מהלחשים האלה, יחסית קל לגרום לו לעשות טריגר לאחד מהם במקום, או להעניש את הבחירה לא לשמור את התגובה בשבילם.

3. הלחש חסר תועלת נגד Legendary Resistance, ולהשתמש בו עליהן פשוט מבזבז אותו. אם שחקנים עושים לכם בעיות saving throws, תנו ליצורים החשובים Legendary Resistance.

4. יותר מהכל: אני תמיד רוצה שהשחקנים יקרעו לאויבים שלהם את הצורה. אני השה"מ. אני יכול לעשות מה שבא לי, ואם ממש הייתי רוצה, יכולתי ליצור אויבים שמחסלים אותם בסיבוב אחד. אבל זו לא המטרה. כשה"מ, מה שאני רוצה זה לגרום לשחקנים שלי להרגיש חזקים ומוצלחים. וSilvery Barbs ממש תורם לזה. הוא לא רק גורם ליריבים להחטיא ולהיכשל בהצלות, הוא גם נותן יתרון להתקפה של מישהו אחרי זה, ומניסיון בדרך כלל נותנים את זה לדמות Martial או לדמות שהצליחה פחות. זה לחש שנותן למטילי לחשים את היכולת להגן על אחרים במקום רק על עצמם ולשתף פעולה עם השחקנים האחרים בצורה יותר אפקטיבית וכיפית. וואלה, אני לא רואה שום סיבה להיפטר ממשהו כזה.

(5. אל תספרו לאף אחד, אבל אם אישרתם את silvery barbs, זה אומר שלגיטימי לגמרי לתת את זה לאויבים.)

אני חושב שהלחש הזה יכול לעבוד בצורה נחמדה מאוד (ומשתמשים בו באופן די כיפי בDimension 20) אבל אישית אני לא אוהב אותו בכלל. הוא פשוט מרגיש לי לא כיף למנחה. תנו גם לי לגלגל 20 טבעי מדי פעם, שחקנים חוצפנים.
100%. בנוסף הוא נותן למטילי לחשים את היכולת להפוך יחידות לחש מרמה נמוכה לדרך להפוך את הsave or suck שלהם להרבה יותר עוצמתי.

אישית אני מאשר את הכל ואני גם פתוח להומברו במידה והוא מאוזן.
יתכן שאבקש לעשות שינויים בפלף.
בכללי אני פחות פוחד מ"שבירת המשחק" כי האנשים שאני משחק איתם בדרך כלל לא מכוונים ליצור דמות שבורה ובמידה ומשהו בעייתי אפשר בקלות לסדר את זה בשיחה ושינויים מכאנים.

בכלל אני נגד הגישה שהשהם צריך לשטר את השחקנים לגבי איזון. זה משחק שיתופי וכולנו הגענו לכאן בשביל להנות. לדבר אחד עם השני ולהגיע להסכמה בדרך כלל פשוט יותר ויש הרבה פחות סיכסוכים כאשר כולם מתקשרים אחד עם השני.

בכלל אני נגד הגישה שהשהם צריך לשטר את השחקנים לגבי איזון. זה משחק שיתופי וכולנו הגענו לכאן בשביל להנות. לדבר אחד עם השני ולהגיע להסכמה בדרך כלל פשוט יותר ויש הרבה פחות סיכסוכים כאשר כולם מתקשרים אחד עם השני.
המשחק המקורי הוא שלושת ספרי הבסיס (או אפילו יותר מדוייק - הספר לשחקן).
תמיד אפשר למצוא כל מני הרחבות עם דמויות ויכולות שהן OP ביחס לאיך שהמשחק נבדק במקור.
אם הסיכום הוא מראש שמשחקים עם ספרי הבסיס אז אין שום בעיות, זה עובד יופי.

אם יהיה מישהו שמאוד ירצה איזה סאבקלאס שלא קיים במקור אז יש סיכוי שאאשר אם זה סביר. אבל מראש אני אומר שמשחקים עם ספרי ה-core.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה