מנסה להשלים פערי ידע בשנים שלא הייתי פעיל בתחביב, כשהייתי ילד נסעתי פעם אחת לטד"י טורניר דרקונים ישראלי ובשנים מאוחרות יותר שמעתי רבות על ביגור (וגם נברתי קצת בפורום), יותר מאוחר היה כנס בשם "מבוכים" (הייתי בו פעם אחת) שאם אני מבין נכון הוא מטעם העמותה למשחקי תפקידים.
מישהו יכול לעשות לי סדר בראש:
1. מטעם מי היה כינס "ביגור"?
2. למה ביגור/מבוכים כבר לא קיימים והאם ביגור היה מטעם העמותה?
3. אשמח לשמוע על עוד פרטים היסטוריים מעניינים שקשורים.
1. כנס ביגור אורגן על ידי העמותה למשחקי תפקידים בישראל, ומשמעות השם היא Big Israeli Gathering Of Roleplayers.
2. ביגור סבל תמיד מבעיית מיתוג ובין השאר שהוגשו אליו בעיקר משחקים "אוונגארדיים" ופחות מיינסטרים, שהוא טייל בכל שנה למקום אחר, ושלא היה כמעט תוכן מלבד להיות במשחק (ולעתים נדירות בהרצאה) ולכן דוכנים עסקיים סבלו בו מאוד (כי אין ממש זמן הסתובבות או סיבת הסתובבות לקהל) ובתורם גם לא משכו קהל נוסף. בנוסף, היה קושי רב למצוא מתנדבים לסגל כנס בכיר כולל מנהל כנס.
בשנת 2014 ביגור הוחלף לשנה אחת בכנס גיבורים, במסגרת ניסיון מיתוג מחודש, כולל דגש מוגבר על משחקי מיינסטרים ומשחקים באולם גדול בניגוד לחדרים נפרדים.
בשנת 2017 ניסו לקדם בקרת איכות תוכן באמצעות שיטת קוביות – מלבד להגיש משחק בשגר ושכח, מנחים יכלו לשלוח לכנס תוכן נוסף כולל את המשחק הכתוב, במטרה לקבל ניקוד איכות שהוצג בתוכניה באמצעות קוביות (ק4 במתנה, והיא גדלה עד ק12 על כל אצ'יוומנט שביצעת).
בשנת 2019 אאל"ט ניסו שוב למתג מחדש ושינו את שם הכנס למבוכים.
ואז שנת 2020, ונראה היה שאף אחד לא מוכן לנהל את הכנס, והקורונה הייתה כנראה תירוץ מצוין למה לא לעשות כנס – למיטב ידיעתי ממילא לא היה צוות לכנס.