• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר 2 חדשות הכרוז פאיזו מכריזה על חידוש פאתפיינדר 2

4 שנים חלפו כמעט מאז המהדורה השנייה של פאת' יצאה באופן רשמי ואנחנו מקבלים הכרזה על חידוש לארבעת ספרי הבסיס.

הספרים שהולכים לצאת יהיו עם רישיון הORC (קישור לטיוטה) ומתוכננים להחליף את ספרי הבסיס בשיטה.
הספרים שיצאו הינם "ספר הבסיס לשחקן" (נובמבר), "ספר הבסיס למנחה" (נובמבר), "ספר הבסיס למפלצות" (מאי 24) ו-"ספר הבסיס לשחקן 2" (יולי 24).
רוב השינויים צפויים להיות שינויים קוסמטיים שיקלו על הכניסה של שחקנים חדשים לשיטה, אך יהיו גם שינויים קלים בחוקים ובמונחים.

עריכה אחרונה:
בעיני אלו חדשות מצוינות, ונראה שפאיזו ניצלו את ההזדמנות שהם עוברים להשתמש ב-ORC כדי לתקן כמה בעיות בהשקה המקורית של המשחק. שילוב הארטה זה קל וחומר, אבל הם גם קיצצו כ-180 עמודים מספר הבסיס הראשון (בטח גלגלו את רובם לספר השני...) כדי להפוך אותו לפחות כבד ומפחיד.

מהלך ממש מעניין, הייתי צריך לבדוק פעמים שזה לא 1 באפריל :)
המעבר לרישיון של ORC נתן להם תרוץ טוב לעשות את זה - ממי שאני מבין זה שינוי קטן יחסית, בסגנון Traveller 2022 (או מו"ד 2024 :p). שאלה מעניינת אם עכשיו צריך שלושה ספרי בסיס כדי לשחק בשיטה? כלומר האם הספר של GM הוא חובה? אם כן, זה לדעתי הרעה משמעותית בשיטה.
רק לדייק שזה לא מחליף "רק" את ספרי הבסיס - שהם ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, אלא זה מחליף גם את ספרי ההרחבה של ה Gamemastery Guide ואת ה APG.
כך שזה ארבעה ספרים תמורת ארבעה ספרים, שזה שוב מעלה את השאלה מה באמת חובה כדי לשחק ומה זה הרחבה מומלצת.

ד"א בזמנו כשדיברנו איתם על תרגום פאת'פיינדר 2 לעברית, חשבנו לצמצם את ספר הבסיס כי הוא היה מפלצת. הדרך היחידה שהם עשו את זה הוא כנראה להוריד חלק מהגזעים / מקצועות ולהעביר לספר הבסיס 2. אם כי זה יכול להיות מאוחר מדי כדי לשנות את דעת ההמונים על השיטה, ואנחנו כבר בחרנו לתרגם את פאת'פיינדר פראי לעברית :love:

מסתבר שכבר עלו עמודי המוצרים השונים:
ספר הבסיס החדש יצא לאור באוקטובר, 60 דולר, 464 עמודים.
הוא יכלול שמונה מקצועות: bard, cleric, druid, fighter, ranger, rogue, witch, and wizard
ואת הגזעים הבאים: human, dwarf, elf, gnome,
goblin, halfling, leshy, and orc

ספר המנחה יצא גם הוא באוקטובר עם 336 עמודים ב-60 דולר. כולל את חפצי הקסם, אז כן - צריך אותו כדי לשחק

ספר המפלצות יצא חצי שנה לאחר מכן, במרץ 2024. 376 עמודים עם כ-400 מפלצות, חלקן חדשות.
Monster core זה שם מעפן לספר…

לבסוף ה player core 2 יצא לאור ביולי 2024, עם 336 עמודים ועוד שמונה מקצועות: alchemist, barbarian, champion, investigator, monk, oracle, sorcerer, and swashbuckler וכמובן עוד גזעים ותוכן נוסף

השינוי הזה בהחלט הופך את השיטה ליקרה יותר, ספר הבסיס המקורי ואוגדן המפלצות עלו 110 דולר. זאת לעומת ספר הבסיס החדש, הספר למנחה וספר המפלצות שיעלו 180 דולר

תיקון קטן, תאריך היציאה לספרים הראשונים הוא נובמבר (לפחות זה מה שמופיע בהכרזה הרשמית ובחלק זמינות בדפי המוצרים).
בכל מקרה הספיקו לפרסם את הסקיצות לכריכות:

ניתן יהיה לקנות את הספרים עם כריכות הסקיצות רק בחנויות התחביב בחודשים הראשונים ולאחר מכן גם באתר הרשמי (הדפסה מוגבלת), שאר האנשים יצטרכו להסתפק בצבע מלא...

האמת אני קבילתי את הרושם שהשינויים יהיו יותר כמו שקרה עם ספר הבסיס של COM, וממש לא דומה לכל השינויים שיש במו"ד, אבל אני מניח שנחכה ונראה.

מסתבר שכבר עלו עמודי המוצרים השונים:
ספר הבסיס החדש יצא לאור באוקטובר, 60 דולר, 464 עמודים.
הוא יכלול שמונה מקצועות: bard, cleric, druid, fighter, ranger, rogue, witch, and wizard
ואת הגזעים הבאים: human, dwarf, elf, gnome,
goblin, halfling, leshy, and orc

ספר המנחה יצא גם הוא באוקטובר עם 336 עמודים ב-60 דולר. כולל את חפצי הקסם, אז כן - צריך אותו כדי לשחק

ספר המפלצות יצא חצי שנה לאחר מכן, במרץ 2024. 376 עמודים עם כ-400 מפלצות, חלקן חדשות.
Monster core זה שם מעפן לספר…

לבסוף ה player core 2 יצא לאור ביולי 2024, עם 336 עמודים ועוד שמונה מקצועות: alchemist, barbarian, champion, investigator, monk, oracle, sorcerer, and swashbuckler וכמובן עוד גזעים ותוכן נוסף

השינוי הזה בהחלט הופך את השיטה ליקרה יותר, ספר הבסיס המקורי ואוגדן המפלצות עלו 110 דולר. זאת לעומת ספר הבסיס החדש, הספר למנחה וספר המפלצות שיעלו 180 דולר
ספר הבסיס השני לשחקן לא נראה לי כמו תנאי כניסה. נכון שיש בו כמה סוגי דמויות שאתה רגיל שהם בספר הבסיס, אבל מצד שני בספר השחקן הראשון יש עכשיו כמה דברים שאתה רגיל שהם הרחבה (מקצוע המכשף וגזע הלשיי). מלבד זאת, ממילא רוב השחקנים הכבדים רכשו כבר קודם גם את המדריך למנחה ואת ספרי ההרחבה המתקדמים לשחקן.

הסקיצות לכריכות נראות מצוין. נראה ששרי הרונות עדיין באופנת הכריכות...

ד"א בזמנו כשדיברנו איתם על תרגום פאת'פיינדר 2 לעברית, חשבנו לצמצם את ספר הבסיס כי הוא היה מפלצת. הדרך היחידה שהם עשו את זה הוא כנראה להוריד חלק מהגזעים / מקצועות ולהעביר לספר הבסיס 2. אם כי זה יכול להיות מאוחר מדי כדי לשנות את דעת ההמונים על השיטה, ואנחנו כבר בחרנו לתרגם את פאת'פיינדר פראי לעברית :love:
כן, זה מה שתכלס מעניין - מה המשמעות מבחינתכם של ההכרזה הזו בנוגע לפרוייקט התרגום ?

אני חושב שזה לא צירוף מקרים שההכרזה הזאת קרתה מיד אחרי הסקנדל האחרון של מכשפי החוף עם MTG. כמו שאמרו כאן בעבר, פאייזו תותחים בשיווק ויודעים לרכוב על הטעויות של המתחרים שלהם.
אהבתי במיוחד שהם מסירים את הנטייה מהמהדורה הזאת סופית. הדרך שבה התייחסו לנטיות במקור בPF2E הייתה מסורבלת ממש. באופן כללי אני חושב שנטייה זאת פרה קדושה שצריך להרוג במו"ד ודומיו.
לגבי זה שצריך עכשיו את הספר לשה"ם כדי לשחק - המהלך של להעביר לשם את הפרק על חפצי קסם היה צורם לי יותר לולא כל החוקים היו גם ככה זמינים אונליין בחינם. אפשר להתווכח אם זה מהלך נכון או לא - החסרונות כמובן הם ששה"ם מתחיל שמעדיף להשתמש בספרים פיזיים מוכרח לקנות את הספר לשה"ם עכשיו, והיתרונות הם שירדו מספר גדול של עמודים מהספר לשחקן (שאחת התלונות העיקריות ביציאה של PF2E הייתה שהוא יותר מדי עמוס וקשה לקריאה).

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - אנשים התלוננו על הגודל המפלצתי של הספר לשחקן אז אי אפשר להתלונן על ההתייקרות שכרוכה בפיצול הזה (כלומר תמיד אפשר להתלונן אבל זו עלות סבירה ודי מקבילה למו"ד 5).
וכמו שליזי ציין - כל החומר זמין בחינם ברשת.

צריך עכשיו את הספר לשה"ם כדי לשחק - המהלך של להעביר לשם את הפרק על חפצי קסם
דווקא נראה לי כמו המקום הטבעי של חפצי קסם. לא שזה ימנע את התופעה של שחקנים שעושים "רשימת קניות", רוצים בילדים ואופטימיזציות ומאיימים להתאבד, אבל זה לפחות יוצר הרחקה מסויימת בינם לבין האוצר, תרתי משמע.

כן, זה מה שתכלס מעניין - מה המשמעות מבחינתכם של ההכרזה הזו בנוגע לפרוייקט התרגום ?
אנחנו שמחים עם פאת׳פיינדר פראי וממשיכים איתו. פאת׳פיינדר 2 היא שיטה טובה, אבל לדעתי פאת׳פיינדר פראי יותר טובה - וגם יותר מתאים לקהל הישראלי (אם כי יש תמיד כמה שמתלוננים שאין כמעט ק20 🤪)

לא עקבתי אחרי כל ההכרזות, אבל הנה מסמך שמישהו ריכז מה הולך להיות חדש:
כמה דברים שקפצו לי:
  • אין יותר חצאי-אלפים (מהומה! אה, לא, רק בחמש זה מהומה)
  • אין יותר דרוגי תכונות, יש רק מתאמים (כלומר במקום החשבון המפגר של 12 זה +1, השאירו רק את ה +1)
  • אין יותר נטיות, יש אידיאלים ואמונות - שינוי מבורך לטעמי
  • אין יותר דרגות לחשים, אלא רמות לחשים (למה הדמות בדרגה חמש מקבלת לחשים בדרגה 3?)
  • ושינוי מעיק וקצת לא ברור - אין יותר דרקונים כרומטיים/צבע אלא סוגי דרקונים חדשים. הטענה שזה בגלל ה OGL, בכנות לא ברור לי...
  • עדכונים / שינויים לארבעה מקצועות: אורקל, מכשף, אלכימאי ואלוף.
ודבר שנשמע מסקרן - דיברו על סטארפיינדר, ואמרו שבעתיד יקבל Remaster - להבנתי. אשמח לראות את זה.

להבנתי כלום לא השתנה באופן מהותי בנקודה הזו. בפ"פ 2 חצי אלף הוא לא גזע בפני עצמו, אלא משחקים בן אדם שהכשרון ההתחלתי שלו זה להיות חצי אלף עם גישה לכשרונות של אלפים.
  • אין יותר דרוגי תכונות, יש רק מתאמים (כלומר במקום החשבון המפגר של 12 זה +1, השאירו רק את ה +1)
סוף סוף! כשיצאה מהדורה 2 באמת התלוננתי בדיוק על כך שעדיין יש ערך תכונה למרות שממילא כל הערכים זוגיים תמיד ואפשר היה להחליף בתוסף.
כן, נשמע אחלה.
  • אין יותר דרגות לחשים, אלא רמות לחשים (למה הדמות בדרגה חמש מקבלת לחשים בדרגה 3?)
פסדר. מעדיף את המונחים של קובולד עם "לחש מהמעגל התשיעי", אבל לא קריטי.
  • ושינוי מעיק וקצת לא ברור - אין יותר דרקונים כרומטיים/צבע אלא סוגי דרקונים חדשים. הטענה שזה בגלל ה OGL, בכנות לא ברור לי...
לא ברור גם לי, אבל פרסמו הצצה לשני סוגי דרקונים חדשים, דרקון גהנום ודרקון מיראז', שנראים מגניב מאוד.
מההצצה נראה שהשינוי פחות קשור ל-ogl אלא לכך שביטלו את הנטיות, ושרוצים לחלק את הדרקונים מחדש לפי רשימות הלחשים של פ"פ 2 (קדוש, מאגי, קדמוני ומוזר).
דרקון הגהנום משתמש בקסם קדוש (או במקרה זה טמא), עובד עבור נסיכי הגיהנום ונושף אש טמאה. לעומתו דרקון המיראז' משתמש בקסם מאגי ומתמחה באשליות, וידוע באהבה שלו להשתקפות של עצמו. נראה שדרקון המיראז' זו הגרסה המחודשת של דרקון כחול (שבפאת'פיינדר יש להם יכולות אשליה משמעותיות) בין השאר בגלל שדרקון מיראז' מופיע לצד שר הרונות זאנדרגול על הכריכה המיוחדת של המדריך למנחה – במהדורה ראשונה היה לזאנדרגול דרקון כחול, למיטב זכרוני.
מה שאני מסיק מכך הוא שלא מבטלים את הדרקונים הקיימים, אלא מחלקים אותם מחדש ומשנים להם את השמות, ואולי קצת משנים את הדגשים שלהם.
נשמע שבעיקר מפשטים את המורכבות שלהם. אורקל ואלכימאי במיוחד יצאו קצת מורכבים מדי למשחק בפ"פ2.
ודבר שנשמע מסקרן - דיברו על סטארפיינדר, ואמרו שבעתיד יקבל Remaster - להבנתי. אשמח לראות את זה.
הידד!

עריכה אחרונה:
אנחנו שמחים עם פאת׳פיינדר פראי וממשיכים איתו. פאת׳פיינדר 2 היא שיטה טובה, אבל לדעתי פאת׳פיינדר פראי יותר טובה - וגם יותר מתאים לקהל הישראלי (אם כי יש תמיד כמה שמתלוננים שאין כמעט ק20 🤪)
לפאת'פיינדר פראי יש חיסרון, שנדרשת יותר השקעה כדי להוציא מוצר צד ג' משלך בעברית (צריך לעמוד בתנאים של Ace או של community content) אבל גם יתרון גדול שעולה עליו וזה שהרבה הרבה הרבה יותר קל לכתוב מוצר צד ג' משלך לשיטה, בדגש על הרפתקאות, משום שלאזן הרפתקה בפ"פ 2 דורש כמה אלגוריתמים שירוצו לך על המחשב... היא שיטה הרבה יותר ממוקדת איזון, ולכן לא פלא שיש בה דגש כל כך גדול על הרפתקאות מוכנות שאנשים אחרים בדקו בשבילך את האיזון שלהן.

בשוק הישראלי הקטן ובהתחשב בכוח האדם והתקציבים של מו"ל להוציא הרפתקאות בקצב מהיר, ברור שעדיף עולמות פראיים.

מה שאני מסיק מכך הוא שלא מבטלים את הדרקונים הקיימים, אלא מחלקים אותם מחדש ומשנים להם את השמות, ואולי קצת משנים את הדגשים שלהם.
תהיה קטנה בקשר לזה, בתור אדם עם אוסף מיניאטורות לא מבוטל - מה לכל הרוחות זה אומר על המיניאטורות?
האם הם יוציאו מיניאטורות חדשות לכל סוגי הדרקונים - גם ככה מדובר במיניאטורות יקרות ונדירות יחסית, וזה פשוט נשמע לי ממש מוזר.

לא עקבתי אחרי כל ההכרזות, אבל הנה מסמך שמישהו ריכז מה הולך להיות חדש:

בינתיים יש חידודים ומידע נוסף מעבר לכתוב למעלה – בעיני, אוהב את כל מה שאני שומע, ואני אשמח מאוד אם חלק מהדברים ישתלבו כבר בעתיד הקרוב במוצרי ההרחבה של פאת'פיינדר פראי!

• כמו שנכתב למעלה, יש 8 סוגים חדשים של דרקונים שעוברים ל-front. העשיריה המתכתית/כרומטית לא מבוטלת אלא פשוט תעבור לאוגדני מפלצות או הרפתקאות מאוחרים יותר של remastered.
  • יש חשיבה מחדש על מסורות קסם של אשף – משלבים מסורות חדשות ששוברות את החלוקה הישנה. זה מהלך שלמעשה כבר קרה מזמן במו"ד 5 והוא מתבקש גם בפאת'פיינדר. החלוקה הקלאסית של 8 מסורות קסם ממו"ד 3 מוגדרת in-world כמסורת הקסם של אימפריית תסילון; אבל במקומות אחרים פיתחו מסורות שונות לגמרי. לדוגמה אשף מהמסורת של המג הזקן יאטמבה ואקדמיית מאגמביה יתמקד בלחשי מגננה, יצירה, צמחים ואור ויהיה חלש יותר עם תאובה ולחשים הרסניים. לעומת זאת אשף אוסטאלבי יכול לדוגמה להתמחות בקסמים של הנפשה ושל ברקים, כדי ליצור אופי של ד"ר פרנקנשטיין.
  • הרבה מפלצות קיימות מקבלות שם חדש פשוט כדי לחזק את זהות המוצר של פאת'פיינדר, שזה מהלך שכבר התחיל בתקופה של מהדורה 1 וממשיך מאז (לדוגמה שאבולת זו קאסטה של גזע האלגולתו; או שנולים נקראים גם ח'ולו).
  • אין נטיות ליצורים, אבל כמובן שמדובר בפנטזיה גבוה עם מלחמות הטוב ברע ולכן עדיין הפרדה בין fiends ובין celestial ובין holy ו-unholy. במקום נטייה יש כאמור בחירה של אידיאלים וניגודים.
  • למען הפשטות, מאחדים את האאסימר והזד לגזע אחד בשם נפיל (Nephilim). אאסימר וזד הם תתי-גזע (בהתאם לשושלת שלהם) ויש גם כמה שושלות אחרות.
  • "ביטול" האלפים אפלים – כותרת מפוצצת אבל אם קוראים את האותיות הקטנות אז זה דווקא סבבה. בפאת'פיינדר מהדורה 1 היה קטע שקיומם של אלפים אפלים לא ידוע בגולריון, והם חושפים את עצמם רק במהלך נתיב ההרפתקה second darkness שבו הדמויות גם מסתננות לעיר של אלפים אפלים מתחת למפרץ הואריזי. מאז האלפים האפלים כן הופיעו באוגדני מפלצות ופה ושם בהרפתקאות שמתרחשות מתחת לאדמה. הכיוון של pathfinder remastered הוא לקבוע רטרואקטיבית שאלפים אפלים זה לא גזע שקיים בכל רחבי המחשכים שמתחת לאדמה, אלא כולם מאותה עיר מסוימת שכיכבה בהרפתקה. הגזע התבוני הרשע העיקרי שפועל מעתה מתחת לאדמה הוא אנשי הנחש (שהם בגדול זהים לאנשי הנחש מסיפורי קונאן/קול). מעל לאדמה תמצאו אלפים טובים ורשעים, ואלפים בהירים (מיבשת אביסטן) או כהים (מיבשת גראונד) אבל אין קשר בין הצבע לרשעות. זו רק עיר אחת של אלפים שעברה אל מתחת האדמה והשתלטו עליה שדים שיש בה אלפים אפלים "פרופר".

עריכה אחרונה:
מעל לאדמה תמצאו אלפים טובים ורשעים, ואלפים בהירים (מיבשת אביסטן) או כהים (מיבשת גראונד) אבל אין קשר בין הצבע לרשעות.
זה כבר קיים באיי הסערה הרבה שנים 🙃
אני חושד שגם היו עושים את זה בחמש אלמלא דריזט והמאבק שלו בדרו היה כזה אלמנט בולט של ממלכות נשכחות.

בחודש הבא ייצא לאור ספר ההרחבה Rage of the Elements שעוסק במישורי היסודות ומביא מקצוע חדש – הקינטיקאי (Kineticist). בינתיים הודלף פס-צד מתוך הספר, שסוקר כמה שינויים שמופיעים בו ויופיעו גם במהדורה 2.2:

• עברו רשמית מארבעה מישורי יסודות לשישה: יש גם מישור מתכת ומישור עץ.
  • אנרגיה חיובית ושלילית החליפו שמות ל-vitality and void.
  • שינו את שמות שפות היסודות (בעברית זה לא משנה לנו, כי למשל Ignan -> Pyric זה בכל מקרה שפת להט).
  • שינו את הפלאף של הג'ינים ככה שיהיו מעט יותר קרובים לפולקלור. גם שינו את השמות שלהם (הידד!): ג'יני אוויר נקראים ג'אתום, ג'יני אדמה נקראים ג'אבליס, ג'יני אש נקראים עדיין אפרית וג'יני מים נקראים פאיז'אן.
  • בנוסף יש ג'יני עץ (קידיזאר) וג'יני מתכת (זוהארס).
  • כל המילים האלו הן שיבושים של מילים בערבית, שזה קצת חבל כי "מאריד" שהיה השם הקודם של ג'יני מים זו באמת מילה שמתייחסת לג'ינים, אבל בשבילי כמי שחושב על תרגומים, העיקר שלג'יני אדמה כבר לא קוראים "שטן"...
לידיעת הכותב העוג הברברי העוג הברברי .

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה