• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר 2 חדשות הכרוז פאיזו מכריזה על חידוש פאתפיינדר 2

אבל בשבילי כמי שחושב על תרגומים, העיקר שלג'יני אדמה כבר לא קוראים "שטן"...
הא. לא שמתי לב לזה, והנחתי שהם נקראים דאו גם בפת'פיינדר. ועכשיו בדקתי, ולדאו אין מקור ערבי (אפילו לא משובש), ומדובר כנראה בסתם ג'יבריש שגארי גייקס המציא בשביל הרפתקה.
מישהו גם העלה ספקולציה שמאריד נבחר בתור השם של הג'יני מים בגלל שזה נשמע כמו המילה mar לים, למרות שבמקור אין קשר בינם למים. נשמע לי הגיוני סך הכל.

בכל מקרה מודל יסודות משונה מעט אבל אני לא מתנגד. מעניין אותי איך יתחלק תחום האחריות בין יסוד העץ לפיות בנוגע ליצורים-עשויים-מעץ, ומה יייחד את מישור המתכת ממישור האדמה

טכנית השם אפרית הכי מתאים לג'יני אדמה, כי הוא נכתב בערבית עם ע ולמעשה השורש זהה לשורש העברי עפר – אדמה. אבל הפירוש הוא של ג'ינים שהם "שוכני עפר" כלומר מסתובבים בעולם המתים או בקרבה למתים, ולכן הגיוני שזה השם שהוצמד לג'ינים הרעים.

מאריד בערבית זה פשוט דרג בכיר של ג'יני – חזק מאוד או גדול מאוד.

המילה "דאו" אכן לחלוטין מומצאת. בפאת'פיינדר השתמשו בעבר בשם Shaitan לג'יני אדמה, וזה לא הכי נוח לנו דוברי השפות השמיות :)
השם החדש, יאבליס, הוא ככל הנראה שיבוש מכוון של השם "איבליס" שהוא השטן – בה"א הידיעה – באסלאם.

ווהו!

על אף שמישורי היסודות החדשים הם מוזרים לי כ"משהו שגילו במקרה בעולם"- הם נשמעים מגניבים ממש, וגם החידוש לג'ינים שאומר שיהיה עליהם דגש חדש ומעניין (על אף שאישית, אני רואה די הרבה חפיפה בין מישור האדמה למישור המתכת, אבל ההימור שלי שייקחו את זה לכיוון של מכאנוס- היי, אולי נראה אלים כמו Brigh עוברים לשם?), ואני אוהב את השמות החדשים לשפות.

אנרגיה שלילית כריק- מגניב, עובד לגמרי בעולם, לגמרי מתאים. אבל אנרגיה חיובית לקרוא לה vitality? זה קצת נשמע מוזר בעיניי.

בנוסף גם בפס הצד החליפו את השמור לאזר (שהופכים ל-Munsahirs) ולמפיטים (שהופכים ל-Elemental Scamps). ובהקשר של יכולות, AOO מוחלף ב-Reactive Strike (פסדר), והמצב Flat-Footed מוחלף ב-Off-Guard (בכנות, שינוי מצוין בעיניי).

אנרגיה שלילית כריק- מגניב, עובד לגמרי בעולם, לגמרי מתאים. אבל אנרגיה חיובית לקרוא לה vitality? זה קצת נשמע מוזר בעיניי.
אני לא משתגע על השם (או על המישור בכלל), אבל חיוניות זה לא תיאור די מדויק של אנרגיה חיובית? אולי אפשר היה ללכת על עוד יותר פשוט ולקרוא להם מישור אנרגיית החיים ומישור אנרגיית המוות במקום שמות ציוריים (זה לא שמישור האש קיבל שם ציורי).

בגלגל הגדול היה את המישור הדמוי-יסודני של ואקום במפגש בין אנרגיה שלילית לאוויר. למרות שלvoid יש קונוטציה קצת שונה מואקום, אני חושב.

מסכים שoff guard זה ביטוי עדיף על flat footed.

ההימור שלי שייקחו את זה לכיוון של מכאנוס
אני.. מקווה שלא? בראש שלי מישורי היסודות נועדו למרכיבים הבסיסיים של העולם והמישורים החיצוניים לרעיונות אנושיים כמו מכונות.
כיוון אחר שהם יכולים לקחת יהיה להתמקד בהולכה של מתכת, והמישור יהיה קשור יותר לחשמל, ומישור האוויר יהפוך לקשור יותר לקור. לא חושב שזה סביר יותר ממה שאתה מציע, אבל זה ישמח אותי

אני.. מקווה שלא? בראש שלי מישורי היסודות נועדו למרכיבים הבסיסיים של העולם והמישורים החיצוניים לרעיונות אנושיים כמו מכונות.
כיוון אחר שהם יכולים לקחת יהיה להתמקד בהולכה של מתכת, והמישור יהיה קשור יותר לחשמל, ומישור האוויר יהפוך לקשור יותר לקור. לא חושב שזה סביר יותר ממה שאתה מציע, אבל זה ישמח אותי
מסכים, אבל אני דווקא מסתכל כאן ממקום של "מה כרגע אין ממנו בעולם", ומישור סטייל מכאנוס כנראה זה משהו שאין ככה שאני לא אופתע אם זה התפקיד שיינתן למישור המתכת ממקום של "למלא חוסרים". כי מישור עם מתכות מוזרות כבר יש כמישור האדמה וכמו שאמרנו- כפילות רצינית.
להתמקד בהולכה של מתכת יכול להיות ממש מעניין.

והנה הצצה מעניינת נוספת, כולל לחשים וג'ינים:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה