• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים Sun's Watchful Gaze - צ'ארם חקירה חדש

TaleOfSorrow

פונדקאי פעיל
Sun’s Watchful Gaze

עלות: 5 מוטס 1 כ"ר
דרישות: חקירה 5 מהות 2
סוג: פשוט
מילות מפתח: combo-ok
משך: משתנה
צ'ארמים קודמים: מצויינות בחקירה

תאור: נשגבי השמש פעלו מאז ומעולם כשומרי החוק של הבריאה, דבר אינו נסתר מעיניהם וטיפשים הם אלו אשר בוחרים ללכת כנגדם מכיוון שלעולם לא יוכלו עוד להסתתר מפני עינו הבוחנת של השמש.
בעת הפעלת הצ'ארם ,הנשגב יוצר חתימת מהות על יריבו אשר פועלת כמשואת מהות אשר בעזרתה נותן החוק יודע היכן יריבו נמצא, בכל זמן, בכל מקום על הבריאה.

מכאניקה : נותן החוק מפעיל את הצ'ארם על יצור אחד בעל מהות אשר נמצא במרחק של לא יותר ממהות במטרים ומגלגל חקירה+מהות בדירוג קושי של מהות היריב. אם נותן החוק הצליח בבדיקה הוא ידע היכן המטרה נמצאת (כיוון ומרחק) כל עוד הוא מקדיש את מוטס.
במקרים שהמטרה עוזבת את הבריאה/גורל הקשר ניתק וכל מה שנשאר הוא מיקומו האחרון בבריאה בדיוק של 1 ק"מ.

כשיהיה לי כוח אני גם אוסיף איזה סיפור קטן מאוחרי הצ'ארם :)
להנאתכם.
תגובות התקבלו בברכה.

כמה בעיות אני רואה כאן:

ראשית, הוא לא מסוג תגבור, אלא מסוג פשוט. הצ'ארם הוא פעולת גלגול קוביות בפני עצמו, הוא לא *מתווסף* לפעולת גלגול קוביות אחרת. זה גם אומר שבשביל להשתמש במצוינות חקירה איתו, צריך קומבו.

שנית, התעצומה מתאימה יותר למיומנות ההישרדות, שכבר עוסקת בעניינים של מעקב. אין בה שום דבר חוקרני במיוחד, לטעמי.

שלישית, אני חושב שלשים לו דרישות מינימליות כאלו (רק מהות 2, ורק מצוינות חקירה), זה מעט מדי.

מה זה "יצור בעל מהות"? עקרונית, אין כזה דבר יצור ללא מהות.

לגבי התגבור , צודק, כתבתי אותו בהתחלה כתגבור אבל שיניתי את הצ'ארם ושכחתי לשנות את הסוג.

שנית ,לגבי ההשרדות, הצ'ארם לא מאפשר לעקוב אלא לדעת היכן מישהו נמצא , אני לא רואה בזה סוג של מעקב רגיל
הוא לא עובד על עקבות או שימוש באחד החושים שיצריך משהו כדוגמאת מעקב.

לגבי מהות שתיים , התבססתי על bloodhound Tech. שמאפשר לך להצליח אוטומטית בבדיקת TRACK ככה שאני לא רואה סיבה להגדיל את הדרישות.

לגבי "יצור בעל מהות" יכול להיות שאני טועה אבל לאוטומטים אין מהות, אם אני טועה תקן אותי.
בגדול זה נועד לומר שרק ליצורים חיים, בדקתי מה עם זומבים וכאלה ועד כמה שאני מוצא אין להם מהות, שוב יכול להיות שאני טועה אבל שווה בדיקה נוספת.

TaleOfSorrow אמר/ה:
שנית ,לגבי ההשרדות, הצ'ארם לא מאפשר לעקוב אלא לדעת היכן מישהו נמצא , אני לא רואה בזה סוג של מעקב רגיל
הוא לא עובד על עקבות או שימוש באחד החושים שיצריך משהו כדוגמאת מעקב.

לגבי מהות שתיים , התבססתי על bloodhound Tech. שמאפשר לך להצליח אוטומטית בבדיקת TRACK ככה שאני לא רואה סיבה להגדיל את הדרישות.
:lol:

ממליץ על דרישת מהות של 3.

צ'ארמים במהות 2 לרוב מתגברים יכולות טבעיות של הדמות.
צ'ארמים במהות 3 נותנים יכולות על טבעיות.

לדעת איפה מישהו נמצא בעולם, בכל רגע נתון, בלי להצטרך לעקוב אחריו, מהווה לדעתי יכולת על טבעית (ואפילו די חזקה).

The Time אמר/ה:
אם אתה רוצה להגיד שזה משפיע רק על יצורים חיים אז תיכתוב שזה משפיע רק על יצורים חיים, בבריאה הכל עשוי ממהות.
זה לא מדוייק מכיוון שההגדרה שלך מפספסת אל - מתים ורוחות , הכוונה היא שהנשגב יוכל לעקוב אחרי מישהו בעל מהות וזאת הסיבה העיקרית וגם בשביל להוריד את היכולת לעקוב אחרי אוטומטות (לא רואה סיבה שמישהו יעקוב אחריהם ואני חושב שאין להם מהות) וזה ש"כל הבריאה עשוייה ממהות" זאת הגדרה קצת מוזרה.. כי שיריון לא עשוי ממהות למשל אבל לא משנה, הכוונה בגדול הובנה.

לגבי המהות אני אשלח אותכם שוב לUnshackble BLoodHound ,שהוא צ'ארם מעקב מושלם , כלומר מצליח אוטומטית לא משנה כמה מינוסים וכמה טוב היריב שלך, לא משנה כמה רחוק הוא הולך אתה עוקב אחריו שלפעמים זה יותר טוב כי אתה יכול לדעת איפה הוא היה וע"י כך לדעת אולי מה הוא חיפש במקום מסויים, יש לך נתיב שמאפשר לך לדעת איפה לחפש רמזים וכו' ואתה לא צריך בדיקה.
הצ'ארם הזה מאפשר לך לדעת איפה המטרה בבריאה כולה אבל ברגע שהוא עובר לעולם התחתון או למפלסט אתה מאבד אותו.
למרות שאני אחשוב על זה שוב אם להעלות למהות 3 , בסה"כ זה לא כל כך קריטי ,למרות שלא נראה לי.

כי שיריון לא עשוי ממהות למשל אבל לא משנה, הכוונה בגדול הובנה.
אה.. לא מדויק. אלל"ט להגיד ששיריון לא עשוי ממהות בנישגבים זה כמו להגיד שכיסא לא עשוי מאטומים. המהות מרכיבה את הכל.

בהחלט. ואפשר להמיר כסא למהות , על ידי הנוסחא הידועה מהעידן הראשון:

Essence = Mass X C^2 , כש C הוא ה Celestial factor באותו חודש , כפי שנקבע על ידי "אל האנרגיות הגבוהות".

או במילים אחרות, לא מצאתם משהו יותר שולי להתווכח עליו?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה