• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

Side quest left and right

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא God
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

God

פונדקאי פעיל
כמו שאתם בטח יודעים יש דבר הנקרא Sub quest או Side quest (בעברית משימת\הרפתקת צד??)
שמעתי שיש דבר כזה שנקרא
Left quest ו-Right quest
כיאילו צדדים (Side)
אין לי מושג מה זה אומר מישהו יכול להסביר??

תתי הרפתקאות הם רעיון שמשתמשים בו במשחקי מחשב ושם הוא צריך להישאר.
מדובר בדרך לא אינטילגנטית להעריך וליצור עלילה ארוכה, במ"ת מנחה יכול להאריך את העלילה בצורה יותר יפה ע"י הישענות על מעשי הדמויות במהלך ההרפתקאה (אוייב שנוצח חוזר לעשות צרות, טעות שעשו ויש לתקן וכו')

shadowfax אמר/ה:
תתי הרפתקאות הם רעיון שמשתמשים בו במשחקי מחשב ושם הוא צריך להישאר.
מדובר בדרך לא אינטילגנטית להעריך וליצור עלילה ארוכה, במ"ת מנחה יכול להאריך את העלילה בצורה יותר יפה ע"י הישענות על מעשי הדמויות במהלך ההרפתקאה (אוייב שנוצח חוזר לעשות צרות, טעות שעשו ויש לתקן וכו')

נסעת לטייל בכנרת (הרפתקה ראשית), בדרך עצרת בסטקייה ואכלת פרגיות, ופתאום פגשת את חברך יהוקפץ, שלא ראית מזה שנים ושוחחתם ארוכות (הרפתקה משנית), יהוקפץ סיפר לך שגם נילי היפה נמצאת בדרכה לכינרת (פתח להרפתקה משנית נוספת), אמרת לו להתראות והמשכת לנסוע לכינרת (המשך הרפתקה ראשית).

רציתי גם אני להגיב בנושא, :D
אני אישית מאמין ש sub quest-ים יכולים להיות מקור מעניין להתפתחות המשחק, גם אם הם לא ממש קשורים לעלילה הראשית ואינם חלק סדיר מהתפתחותה.
ה sub quest-ים דווקא יכולים לתת מין גיוון ושחרור קל מהעלילה הראשית.

Black Guard אמר/ה:
ה sub quest-ים דווקא יכולים לתת מין, גיוון ושחרור קל מהעלילה הראשית.

אוקיי............... :roll:

לדעתי סאב-קווסטים הם דווקא התפתחות מעניינת, שיכולה לשנות את מהלך המשחק לגמרי, ובעצם לשנות את העלילה הראשית, קחו דוגמא:
החבורה צריכה ללכת להרים הצפוניים, בשביל לעזור לגמדים, שמותקפים ע"י טרולים, גובלינים ואורקים.
הם מגיעים לעיר ליד ההרים, ושם מתכוננים להתקפה. הם מגלים שבעיר, יש גילדת נוכלים. אחד הנוכלים מציע להם לעשות בשבילו משימה, ושהם יקבלו משהו בתמורה.
הם מבצעים את המשימה, ואז הוא שואל אותם: "רוצים להצטרף אלינו?", אם לא, אז בסדר, אבל אם כן, אז הוא יגיד להם לבצע עוד משימה, בכדי להוכיח שהם נאמנים. הם ביצעו את המשימה הזאת גם. אז הוא מציע להם להצטרף לאורקים.

אם הם יסכימו, זה יכול לשנות את כל העלילה.

זה מראה, שהשה"ם יכול להשתמש במשימות צדדיות בשביל לעשות בשביל החבורה, דברים שהוא רוצה שהם יעשו. :twisted:

נכון שSide Quests הם משיכה של ההרפתקה, אבל אם זה משהו קליל - הוא נותן קצת גיוון, ונותן את ההרגשה שהעולם שבו משחקים הוא אמיתי וניתן לעשות דברים אחרים הסוטים מההרפתקה הראשית :o

אתה שאלת שאלה ללא תשובה. זאת התשובה הכי טובה שאני יכול לתת לך:
"אין כזה דבר משימות שמאליות, או, משימות ימניות."
"אבל יש, משימות צדדיות (side quest, ככה כותבים?), ואולי מזה בא הבלבול שלך."

יש side quest זה מה שאני יודע...
לעומת זאת יכול להיות שיש left quests ו right quests
כאשר הימני, עוזר לעלילה, יכול לשנות אותה, או פשוט יותר חשוב מהשמאלי....

אין חיה כזו, משימות צדדיות הם המצאה שהוכנסה למ"ת מיתוך משחקי המחשב בעיקר QUESTים משימות צד הם משימות כמו "כדי לקבל את הפוף הקדוש של ראנגור עליכם תחילה למצוא את הפרה החומה מדוגנה ולהביא לי ליטר חלב לשוקו שלי" הבעיה של משימות צדדיות היא שהם הופכים למטרה בפני עצמה ומאפילים על העלילה המקורית, במשחקי מחשב זה עובד כי ישנו תיעוד (יומן QUEST) ואין סיכוי לאבד את הכיוון או המטרה הראשית, במ"ת עלילה מורצת לאורך זמן אמיתי משימה צדדית של 3 פגישות תסתיים במשפט כמו: "שניה אז למה יצאנו מטרויה? או אולי זה היה פריז?" השחקנים כבר לא יזכרו למה יצאו למשימה הצדדית בכלל.

קיצר:
משימה צדדית קיימת רק המשחקי מחשב.

בדיוק בגלל מה שאמרת, אני מנהל "יומן מסע", שלי ושל החבורה שלנו, וכך, איננו מתבלבלים. אתה צריך לזכור, שאם אנחנו רוצים לשחק נכון, אנחנו צריכים יומן, כמו שהרפתקנים אמיתיים החזיקו.

Atkinson אמר/ה:
shadowfax אמר/ה:
"כדי לקבל את הפוף הקדוש של ראנגור עליכם תחילה למצוא את הפרה החומה מדוגנה ולהביא לי ליטר חלב שוקו שלי"

הטעות שלך, שדואופאקס, היא שפרות חומות נותנות כבר שוקו.

הוא כתב חלב-שוקו.
נו, באמת, זה מה שיש לך להגיד?
אתה עוד מעיר לאחרים על ספאמינג..................... :roll:

Wood-Elf אמר/ה:
Atkinson אמר/ה:
shadowfax אמר/ה:
"כדי לקבל את הפוף הקדוש של ראנגור עליכם תחילה למצוא את הפרה החומה מדוגנה ולהביא לי ליטר חלב שוקו שלי"

הטעות שלך, שדואופאקס, היא שפרות חומות נותנות כבר שוקו.

הוא כתב חלב-שוקו.
נו, באמת, זה מה שיש לך להגיד?
אתה עוד מעיר לאחרים על ספאמינג..................... :roll:
ראשית, אני מעולם לא הערתי לאיש על ספאמניג (שים לב).
שנית, הוא ביקש "ליטר חלב לשוקו שלי" כך שהטענה שלי לגיטימית.
שלישית, אוף איזה כבד אתה!
:wink:

לא משנה!
.......*"חלב לשוקו"*............. *"חלב שוקו"*......................
זה אותו הדבר! :evil:
אז לא אתה, אבל מישהו מכם! (מהמבוגרים)
(.........אני נשמע כאילו אני מדבר אל ההורים שלי......)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה