• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

Kingsburg (1st edition) - תרגום לוח השחקן לעברית - חוות דעת

במסגרת הרצון שלי לחשוף את הבת שלי (בת 7.5) למשחקי לוח נוספים (היא כבר משחקת קטאן בהנאה רבה), החלטתי לנסות לשחק איתה Kingsburg (סקירה של The oldman The oldman כאן). על אף שהסקירה די קוטלת את המשחק, אני מחבב אותו וחושב שהוא יכול להתאים לגילה (גלגול קוביות, ניהול משאבים יחסית פשוט, פיתוח עיר). רוב המשחק ללא טקסט, אבל הלוח לשחקן שבאמצעותו בונים את העיר מכיל קצת טקסט באנגלית, ולכן החלטתי לתרגם אותו לעברית (לא מצאתי ב-BGG שמישהו כבר עשה את זה).

אשמח לחוות דעת והצעות לשיפור אם יש. כמובן שגם אשמח לשתף את הקובץ עם מי שיהיה מעוניין להשתמש גם.

זה המקור:
pic291457.webp

וזה התרגום:
Kingsburg_Hebrew.webp

(מזל שאחד החברים הטובים ב-BGG פרסם בעבר לוח חסר טקסט לתרגום, עשה את העבודה הרבה יותר קלה. הוא השאיר את הסימנים של זהב ונקודות ניצחון וכו' בחלק התחתון של התיאור, מה שאילץ אותי למצוא ניסוחים שיאפשרו לסימנים להשתלב בטקסט כמו שצריך, בהתחשב בזה שבמקור הטקסט משמאל לימין ובעברית מימין לשמאל...)

הייתי הופך את כיווון הלוח.
אישית, גם הייתי משנה את הניסוחים קצת. במקום ה"את/ה מקבל/ת" הייתי הופך את זה ל"הבניין מביא" או, אם אתה מעדיף לשמור על הניסוח האקטיבי, "קח/י" או "שלמ/י"- הפוך את זה לציווי.
בנוגע לחומת אבן: "בנוסף, מצב של תיקו הוא ניצחון מבחינתך".
מעבר לזה- נראה פצצה.

הייתי הופך את כיווון הלוח.
אישית, גם הייתי משנה את הניסוחים קצת. במקום ה"את/ה מקבל/ת" הייתי הופך את זה ל"הבניין מביא" או, אם אתה מעדיף לשמור על הניסוח האקטיבי, "קח/י" או "שלמ/י"- הפוך את זה לציווי.
בנוגע לחומת אבן: "בנוסף, מצב של תיקו הוא ניצחון מבחינתך".
מעבר לזה- נראה פצצה.
כן, ברור שעדיף להפוך את כיוון הלוח, בהתחלה לא התחשק לי להיכנס לזה ולהתחיל לתקן את כל המספרים שיתהפכו בעקבות זה כי הקובץ מ-BGG כבר הכיל הכל חוץ מטקסט, אבל סתם, זו לא באמת בעיה. אולי באמת עדיף.

תודה גם על ההערות האחרות.

הפכתי את כיוון הלוח והמספרים ושיניתי קצת את הניסוחים בהתאם ל-"עוגנים" (הסימנים שמשולבים בטקסט - הייתי שמח למקם אותם בעצמי, אבל התעסקות עם הזזה שלהם כבר הייתה הופכת למייגעת ולא היה יוצא יפה).
אמנם העבודה קצת "גסה", אבל יכולות העיצוב הגרפי שלי די מוגבלות ובכל מקרה זה אמור להספיק (אם מישהו יכול ורוצה לשפר את העיצוב, אשמח לתת את קבצי המקור).

Kingsburg_Hebrew.webp

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה