• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

Good vs Evil

מה אתם מעדיפים!!! (ותענו בכנות בבקשה)

• טוב

הצבעות: 36 94.7%
  • רוע

הצבעות: 2 5.3%

• סה"כ מצביעים
    38
הוצאות לאור הן גופים כלכליים, שרוצים להרוויח כסף. רייסטלין וגדילן הם גיק-אייקונס די בולטים, ולכן זוכים להופעות חוזרות ונשנות - כי תמיד יהיה מי שישלם עליהם כסף.
גדילן הוא לא פשלונר חביב - הוא קוץ בתחת. אנשים כמוהו חוטפים מכות במציאות, ואנשים כמוהו ישמחו לשלם כסף על ספר שבו מישהו ממש כמוהם יוצא גיבור שוב ושוב.
רייסטלין... רייסטלין הוא אב-טיפוס של הילד הדפוק והמוזר שרוצה להתנקם בכולם ולהיות הכי גבר בשכונה. כל כולו מרירות ועליבות, שמטרותיו האגואיסטיות מסתכמות ב"אני אראה לכם! אתם תשתחוו לי! כולם יפחדו ממני!". מה לעשות שבין קוראי הפנטזייה יש הרבה אנשים עם חוסר מוחלט בכישורים חברתיים (לא כולם שמנים, אבל לאנשים כאלה יש נטייה להתנחם בזלילה ולפתח עצלות) - המוציאים לאור יודעים את זה, וישמחו לספק להם סחורה מנחמת תמורת כסף מזומן.
בכל פורום פנטזייה ממוצע, תוכל למצוא לפחות מישהו אחד שיגיד "רייסטלין זה ממש אני", והדיעות האחרות שיביע יגרמו לך לתהות מה עושים לו בהפסקת עשר, ושכנראה זה מגיע לו.

אם מודעים לעובדה שסטיתם מהנושא?
מה שהבנו מכאן הוא שרייסטלין הוא בעצם התגשמות חלומו של ילדים בעלי עודף שמקבלים מכות בצהריים (באמת, למה בצהריים?) והקנדר שאני-לא-זוכר-את-שמו הוא בעצם התגשמות חלומם של ילדים נמוכי-קומה. עכשיו אחרי שקראתי את זה הבנתי איך זה מתקשר לנושא...
נראה מי יפתור ראשון: כיצד הוויכוח על כך שרייסטלין הוא בעצם המצאה שנועדה להשיג כסף קשורה לבחירה בין טוב ורע?
הפותרים יזכו ב...
אני לא יגלה לכם! זה יהרוס את כל הפתעה!

מי שיקרא את הפורם הזה יחיה בפחד ולא יקרא יותר ספרי פנטזיה 8) 8) 8)

מה זה ילדים שחוטפים מכות בעלי חוסר ביטחון עצמי נמוכים וחנונים שרוצים לנקום בכולם???

אני חושב שספרי רומח הדרקון השפיעו עליכם לרע!!!

כדאי שתפסיקו, לפני שהנזק יהיה תמידי(למרות שלחלק פה זה כבר תמידי 8) )

shay5525 אמר/ה:
כף האווז אמר/ה:
ושכנראה זה מגיע לו.
לא אהבתי. לא אהבתי בכלל.

שמע, מאוד קל להאשים את החברה ואת כל העולם, אבל לפעמים הטיפוסים האנטי-חברתיים עצמם אשמים. יש משהו צבוע באחד שמסתובב כל היום לא-רחוץ ולבוש בשחור, חושב שהוא יותר טוב מכולם, מציק לאנשים ומפריע להם, וכשמחכים לו בסיבוב, אז הוא בוכה שכולם רעים ושונאים אותו סתם.

אבל מה יש לך להגיד לילד בכתה ד' שנולד עם יותר מדיי שכל אבל מעט מדיי כישורים חברתיים. הוא לא מתלבש שחור, אבל גם לא מצליח למצוא חברים.
בגלל שהוא קצת נמוך ומרכיב משקפיים הוא סופג עלבונות מחבריו לכתה ומפתח הערכה עצמית של פשפש.
אחרי כמה שנים של הדרכת נוער והוראה בחטיבת ביניים ויסודי - אני כבר ממש לא מאשים את הילדים בגורלם. ילדים הם עם אכזרי. מספיק שתהיה שונה (עלית מארץ אחרת, או אפילו עברת מעיר אחרת) ואתה כבר שרוף אצלם.
לדאבוני קיימת הרבה מאוד שנאת חינם בקרב בני הנוער. במילים אחרות: כן, ילדים יכולים לשנוא מישהו "סתם".

כף האווז אמר/ה:
shay5525 אמר/ה:
כף האווז אמר/ה:
ושכנראה זה מגיע לו.
לא אהבתי. לא אהבתי בכלל.

שמע, מאוד קל להאשים את החברה ואת כל העולם, אבל לפעמים הטיפוסים האנטי-חברתיים עצמם אשמים. יש משהו צבוע באחד שמסתובב כל היום לא-רחוץ ולבוש בשחור, חושב שהוא יותר טוב מכולם, מציק לאנשים ומפריע להם, וכשמחכים לו בסיבוב, אז הוא בוכה שכולם רעים ושונאים אותו סתם.
אז מה שאתה אומר שיש הצקה שמצדיקה מכות.
ואני אומר שאלימות היא לעולם לא מוצדקת, אלא כדי להציל חיים.

Atkinson אמר/ה:
אבל מה יש לך להגיד לילד בכתה ד' שנולד עם יותר מדיי שכל אבל מעט מדיי כישורים חברתיים. הוא לא מתלבש שחור, אבל גם לא מצליח למצוא חברים.
בגלל שהוא קצת נמוך ומרכיב משקפיים הוא סופג עלבונות מחבריו לכתה ומפתח הערכה עצמית של פשפש.
אחרי כמה שנים של הדרכת נוער והוראה בחטיבת ביניים ויסודי - אני כבר ממש לא מאשים את הילדים בגורלם. ילדים הם עם אכזרי. מספיק שתהיה שונה (עלית מארץ אחרת, או אפילו עברת מעיר אחרת) ואתה כבר שרוף אצלם.
לדאבוני קיימת הרבה מאוד שנאת חינם בקרב בני הנוער. במילים אחרות: כן, ילדים יכולים לשנוא מישהו "סתם".

ברור שילדים יכולים לשנוא מישהו סתם, אבל לא כל מי ששונאים אותו, זה כי "סתם".

"נולד עם יותר מידי שכל ובלי כישורים חברתיים" זה משפט די טיפשי. תאר לעצמך איזה מישהו שמנסה לבנות את הביטחון העצמי שלו על ידי זה שהוא כל הזמן מנסה להראות לחבר'ה שלו שהם מטומטמים נורא, שלא כמוהו. תן להם סיבה טובה אפילו לנסות ולחבב אותו.

אני מדבר כאן על גיקים, לא על חנונים. חנונים הם אנשים סימפטיים ולא מזיקים, שלא פעם מצליחים דווקא לעורר אהדה בדרכם המבויישת. גיקים לעומתם הם אנשים מאוסים ומגעילים, שחוסר כישוריהם החברתיים גדול מהאינטיליגנציה שהם מייחסים לעצמם.

אחת הדרכים הטובות ביותר למדוד ילד, היא להסתכל על המבוגר שיצא ממנו. חלק מהמבוגרים היותר בטוחים בעצמם, מוכשרים וסימפטיים שאני מכיר היו, לפי עדותם-שלהם, חנונים מדופלמים בילדותם (שלא לדבר על הנשים המקסימות שאי-אלו ילדות חנוניות גדלו להיות).
גיקים לעומת זאת לרוב נשארים יצורים דפוקים ודוחים, אלא אם כן הם מצליחים להרוג את עצמם בצבא (בהנחה שלקחו אותם).

shay5525 אמר/ה:
כף האווז אמר/ה:
shay5525 אמר/ה:
כף האווז אמר/ה:
ושכנראה זה מגיע לו.
לא אהבתי. לא אהבתי בכלל.

אז מה שאתה אומר שיש הצקה שמצדיקה מכות.
ואני אומר שאלימות היא לעולם לא מוצדקת, אלא כדי להציל חיים.

יש אלימות, ויש אלימות.
נכון, שעדיף היה אם היו מתעבים אותם בלי להרביץ להם, אבל אין טעם בהאשימם את כל העולם חוץ מאת עצמם.

doctor wang אמר/ה:
בהיקש: הוא לא אומר שזו אשמתה של הנאנסת, אבל אפשר לשאול מה לעזאזל היא עשתה בשלוש בלילה בסימטה החשוכה ההיא...

זה לא "מה היא עשתה בסימטה ההיא" אלא "מה היא עשתה בסימטה ההיא בתחתוני עור עם ניטים תוך שהיא מעירה הערות מיניות להומלסים"

doctor wang אמר/ה:
בהיקש: הוא לא אומר שזו אשמתה של הנאנסת, אבל אפשר לשאול מה לעזאזל היא עשתה בשלוש בלילה בסימטה החשוכה ההיא...
הוא אמר, ואני מצטט, "זה מגיע לו".
לעניות לדעתי, גם אם הנאנסת הסתובהה בסמטה חשוכה בשלוש בלילה, ערומה ועל סמים, לא מגיע לה להאנס. כן, זו אשמתה במידה רבה, אבל זה עדיין לא מגיע לה.
וכך, גם לילד המעצבן להפליא (שכן, גם אני מרביץ לו לפעמים - או לפחות מיירט את ההתנשאות שלו), למרות שהוא אשם במידת מה זה שהרביצו לו, לא מגיע שירביצו לו.

כף האווז אמר/ה:
יש אלימות, ויש אלימות.
נכון, שעדיף היה אם היו מתעבים אותם בלי להרביץ להם, אבל אין טעם בהאשימם את כל העולם חוץ מאת עצמם.
הייתי מעריך תשובה ישירה.
אלימות, כן או לא? במצבים מסוימים? יש אלימות ויש אלימות?
למה אתה לא מגנה אלימות במקום להצדיק אותה?
כן, גם אני רוצה להרביץ לילדים המעצבנים האלה, זה לא אומר שאני חושב שזה הדבר הנכון לעשות. וזה, בתורו, לא אומר שאני לא מרביץ להם.

shay5525 אמר/ה:
doctor wang אמר/ה:
לעניות לדעתי, גם אם הנאנסת הסתובהה בסמטה חשוכה בשלוש בלילה, ערומה ועל סמים, לא מגיע לה להאנס. כן, זו אשמתה במידה רבה, אבל זה עדיין לא מגיע לה.
וכך, גם לילד המעצבן להפליא (שכן, גם אני מרביץ לו לפעמים - או לפחות מיירט את ההתנשאות שלו), למרות שהוא אשם במידת מה זה שהרביצו לו, לא מגיע שירביצו לו.

כף האווז אמר/ה:
יש אלימות, ויש אלימות.
הייתי מעריך תשובה ישירה.
כן, גם אני רוצה להרביץ לילדים המעצבנים האלה, זה לא אומר שאני חושב שזה הדבר הנכון לעשות. וזה, בתורו, לא אומר שאני לא מרביץ להם.

אז מה הנקודה שלך? אתה נגד אלימות על ילדים כאלה אבל אתה משתמש בה? מה אתה מנסה לומר?

מה שאני יוצא נגדו היא הצביעות של "מה עשיתי להם שהם שונאים אותי?" (ואולי גם מרביצים) - כי לא פעם הטיפוסים הללו, בחיפוש אחר תשומת לב, יוצרים פרובוקציות שמובילות לעלבונות ואף מכות.

ran-newman אמר/ה:
shay5525 אמר/ה:
doctor wang אמר/ה:

כף האווז אמר/ה:
יש אלימות, ויש אלימות.
הייתי מעריך תשובה ישירה.

אז מה הנקודה שלך? אתה נגד אלימות על ילדים כאלה אבל אתה משתמש בה? מה אתה מנסה לומר?

אני לא מרביץ לילדים, וגם אסור לי על פי החוק (אנשים בגילי הם כבר הורים לילדים משלהם).

כף האווז אמר/ה:
מה שאני יוצא נגדו היא הצביעות של "מה עשיתי להם שהם שונאים אותי?" (ואולי גם מרביצים) - כי לא פעם הטיפוסים הללו, בחיפוש אחר תשומת לב, יוצרים פרובוקציות שמובילות לעלבונות ואף מכות.

אנשים מחפשים חברה, זה טבעי. לא כל האנשים יודעים כיצד לפתח קשרים חברתיים, ומנסים זאת על ידי רוממות עצמם על חשבון אחרים. ברגע שזה עובר את גבול הטעם הטוב בהחלט צריך להעיר להם על זה, אבל אם לא תיתן הזדמנות הם לא ישתנו.
ניקח לדוגמה את החנונים, שכפי שאמרת, הם גדלו להיות אנשים נפלאים. האם רצית להיות חבר שלהם בילדות? מן הסתם לא, אבל אם היית מנסה היית מגלה שהם חברה נעימה מאוד.

נ.ב
אני באמת לא מאמין שאמרתי את זה :shock:

יש לי דוגמא מי הכיתה ,כל הבנים בכיתה משחקים בכדוררגל והיה ילד שעשה טעות ענקית, כלום צועקים אליו וכל זה נכון זה לא מוצדק אבל לא צועקים אליו בגלל הטעות אלא ,בגלל שמישהו אמר למה עשיתה את זה ,ואז הוא אמר אני יותר טוב ממך
וככה הוא תמיד עושה ככה. הוא חוטף כדור למישהו ,אחרי המשחק הוא אומר אני ברמה שלך אני טוב כמוך והילד הזה לא חוטף מכות אלא ירדות כל הזמן.

כף האווז אמר/ה:
גם אני. סתם נתפסתי למשפט "וכנראה מגיע להם".
אני עושה את זה לפעמים. ההורים שלי כבר למדו להתעלם מזה, גם אתם תלמדו בסוף...

ran-newman אמר/ה:
shay5525 אמר/ה:
doctor wang אמר/ה:

כף האווז אמר/ה:
יש אלימות, ויש אלימות.
הייתי מעריך תשובה ישירה.

הוא מתכוון ש - הוא יודע שלהרביץ זה לא בסדר ושזה לא נכון. אבל הוא יעשה זאת בכל זאת (אם הוא ירצה).

הבעיה שלו כרגע שאפילו שהוא מתעלם מ"נכון" ו"לא נכון" כשהוא רוצה, המשטרה לא. הוא לא ירביץ כי זה אסור על החוק. אם לא היה חוק נגד זה - :twisted:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה