• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

Good vs Evil

מה אתם מעדיפים!!! (ותענו בכנות בבקשה)

• טוב

הצבעות: 36 94.7%
  • רוע

הצבעות: 2 5.3%

• סה"כ מצביעים
    38

Dark vs Light

פונדקאי מהשורה
אני רוצה לפתוח נושא בטוב נגד רע!!!

יש לי שאלות כמו: מי לדעתכם צריך לנצח יותר?

ולמה תמיד חושבים שבסוף הטוב תמיד מנצח?

מי יותר חזק הטוב או הרע?

למה תמיד הכוחות האפלים מציעים יותר דברים מכוחות בטוב? למשל כוחות כל החיילים של כוחות האופל אחרי כל ניצחון בעיר הם מקבלים מה שהם רוצים לעומת כוחות הטוב שמצילים עיר לא מקבלים כלום חוץ מתודה?

אפשר גם להוסיף שאלות משלכם ואנחנו ננסה לענות עליהם!!!

השאלה שלך לא נכונה כתוב בספר לשחקן שהמשחק לא מיצג מלחמה בין טוב לרע כי בחיים אין בן אדם שיגיד שהוא רשע כל אחד והמטורת שלו ואיך הוא עושה אותן וגם יש ניטרלי וגם טוב ורע מתחלקים ל6 נטיות

אתה צריך להבין שכל השחקנים משחקים בהתחלה כטובים!!!

אבל אחר כך שהם רואים את כל התגמולים של הרוע כגון: קוסם אשר מתחיל את תחילות דרכו בעזרה לכל האנשים שהוא רואה אבל מסיים בכך שוהא גונב את נשמות האנשים כי זה מעצים את כוחו וכך הוא רוצה לשלוט בעולם ולהיות הכי חזק

וזה לא נכון שהספר לא מייצג טוב או רע כי במידה מסוימת הרבה הרפתקות יוצעת מצורך להגן על איזז עיר או לחסל קבוצה של גנבים או להחזיר חפץ שנגנב ממקדש וכו...

אני אתייחס לשאלה : מדוע הטוב תמיד מנצח ?
כי זה ככה. בני האדם יותר נמשכים לצד הטוב כי הם מאמינים בכל מיני דברים שקשורים לזה - חלקם אמיתיים , ואחרים הם יותר מיתוסים.
האפלה תמיד שוכנת בהתחלה , ובסוף , כמעט בכל סרט ( למעט סרטי המשכים ) הטוב ינצח.
אני אישית אוהב ספרים שהטוב לא מנצח , אבל גם לא מפסיד. שהגיבור לא ינצח את האפלה המתפשטת על העולם , אלא יברח בשביל להציל את קרוביו , או את מכריו , שזו היא אחת מן ההזדמנויות היחידות שלו לברוח באותו סיפור. או שהאפלה שלטה בעולם , והגיבור מת מאיזה שהיא סיבה , אבל קם לו יורש שנלחם נגד אותם רוצחים...
אלה סיפורים יפים , שאיש לא ממש מנצח.

אני מעדיף רוע כי הם מגניבים!
אין מה לעשות כשרואים סרט אז הגיבור בד"כ כזה צ'ח צ'ח נכה ורוב הסרט אני צוחק עליו ושרואים את הרשע פשוט עושים "יווו :shock: איזה בן-ז*** הרשע הזה!".

אני אישית מעדיף טוב. בנאדם נורמלי, וכמעט כל אחד ואחד מכם הוא טוב. אני רוצה לשחק כמה שיותר מציאותי, למרות שמדי פעם כיף להיות רשע שמנסה להשתלט על עולמות... אבל בכל זאת, רוב הדמויות שלי הן טוב-תוהו, שהיא הנטייה המועדפת שלי.

שייח הברזל, תוהו טוב.

יש משהו מאוד גיקי ופאתטי ב"רשע" כפי שהוא מוצג בפנטזייה - מין הגשמת חלומות של ילד אוכל נזלת שחוטף מכות בהפסקה - להיות "רשע ומגניב" ולהראות לכולם.
וה"טוב הנחנח" הוא דימוי נוצרי מדי - להפנות את הלחי השנייה וכו'. אבל לא כל החבר'ה הטובים הם נערי מקהלה.
קח לדוגמא את אלכסנדר הגדול - אחד האנשים היותר כלים בהיסטוריה, שלא הפסיד בשום קרב. הבחור לא אנס מעולם, מנע מחייליו לטבוח נשים וילדים, והתייחס בהגינות למנוצחים.
מצד שני, הייתה לו מספיק כריזמה כדי לגרור אחריו צבא שלם כמעט עד הקצה השני של העולם המוכר, בשלב מסויים הוא קצת חשב שהוא אל, והוא היה גם קצת הומו, רחמנא ליצלן.
בעצם, למה להתעכב רק על אלכסנדר?
בימי הביניים הייתה רשימה נחמדה של "תשעת אנשי המעלה" (the nine worthies) שנחשבו ללוחמים המושלמים ולאבירים האידאליים, ואף אחד מהם הוא לא חנאג':
שלושה פאגאנים: הקטור מטרויה, אלכסנדר הגדול, ויוליוס קיסר.
שלושה יהודים: יהושוע בן נון, דויד המלך, יהודה המכבי.
שלושה נוצרים: המלך ארתור, קארל הגדול, גודפרי מבויון (צלבן מצליח במיוחד).

תשוו אליהם את הרשעים הפאתטיים של ספרות הפנטזייה, שמצטיינים בעיקר בללבוש בגדים מצחיקים בצבע שחור עם קישוטים קיטשיים בצורת גולגלות ושאריות-סטקייה אחרות, ולנסות להוציא את התסכולים שלהם על כמה שיותר אנשים?

לרוע יש יותר אמצאים.
למה?
כי לא החפת לו ליגנוב לבזוז ולעשות כול דבר.
אני אוהב את הרעים.
למה?
בידיוק מאותה סיבה, הם גונבים בוזזים משחדים וכו' וכו', הם תמיד בחבורה גדולה עם מנהיג חזק שלא עושה כלום.
אני אוהב לשחק אותם בתור סוכנים חשאיים.

הרעים אבל מנצלים את כוחם למטרות רוע וזדון, בגלל שהם גונבים, בוזזים,רוצחים, אונסים וכו' זה יוצר אותם כדמויות חלשות מבחינת אופי, אין להם מטרות חוץ מלגנוב ולהרוג, למניהיגים שלהם בדר"כ יש מטרות מובהקות וברורות, אבל לאלה שהם נמצאים במעמד עם בלי שליטה אין באמת מטרות.

אני בדר"כ אוהב את הטובים ואני רוצה שהטוב ינצח, אבל אם מדברים על סרטים אז אני מעדיף את העמדה של אף אחד לא באמת מנצח כי זה גורם לסרט להיות יותר טוב ולקבל אופי משל עצמו ולא כמו בהרבה סרטים שהטוב מנצח והכל טוב ויפה והגיבור חי עם הבחורה שלו באושר ועושר.

paladin אמר/ה:
אם מדברים על סרטים אז אני מעדיף את העמדה של אף אחד לא באמת מנצח כי זה גורם לסרט להיות יותר טוב ולקבל אופי משל עצמו ולא כמו בהרבה סרטים שהטוב מנצח והכל טוב ויפה והגיבור חי עם הבחורה שלו באושר ועושר.

בדיוק הדעה שלי :D

saruman אמר/ה:
אני אתייחס לשאלה : מדוע הטוב תמיד מנצח ?
...
אלה סיפורים יפים , שאיש לא ממש מנצח.

ראה ג'ק איש הצללים, רוג'ר זילאזני(מומלץ!).

Dark vs Light אמר/ה:
אבל למה תמיד הרוע נותן יותר מתנות ואופציות וכוח ועושר וכו וכו...
התשובה די פשוטה, רוב האנשים מאמינים בטוב(גן-עדן וכו') כל אחד מסיבותיו שלו.
הרוע "מחלק מתנות" לאנשים כי הרוע למעשה צריך שיצטרפו אליו בניגוד לטוב אשר נותן בחירה לכל אחד.
קחו לדוגמא את האמונה של "למכור את הנשמה לשטן": בסיפור השטן מפתה אדם למכור לו את הנשמה ומעניק להם כוח עילאי, חיי נצח ושאר בולשיט כדי שיעשו בשבילו משהו. אם הם לא עושים את זה(בד"כ בגלל שהטוב מונע זאת) הם "זוכים" לחיי נצח של עינויים בגיהינום.

בחרתי בטוב! וכמה שזה נשמע נדוש... 'הטוב חייב לנצח!!'
ועכשיו אני גם אסביר...-

הרעים יותר חזקים! זו עובדה! תמיד כוח אפל הוא כוח חזק...
אבל לטובים יש אמונה ותקווה שאי אפשר לשבור ולכן הם ינצחו לא משנה מה!
זה נכון שבהתחלה הטובים תמיד אבל תמיד מפסידים! לצערי...
אבל בסוף בסוף... בסוף הטובים מנצחים נגד כל הסיכויים!!
וזה מה שבעסה וכיף בלהיות טוב! עדיין... אני שמח וגאה להיות מהטובים...! :)

למרות שפעם ב... כשאתה ממש ממש מתרגז... כיף להיות אפל פתאום ולהרוס הכל...! :twisted:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה