• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

Dragonbane מי כבר שיחק?

בדרקוניקון יצא לי לדבר עם מישהו שסיפר לי שהוא כבר מריץ הרפתקאות בשיטה, וזה מסקרן אותי לשמוע חוויות.
הרושם הראשוני שלי שזה קרוב מדי למו״ד ולכן הפסקתי להתעניין, אבל אשמח לגלות שטעיתי.

אז לא יודע אם מי שדיברתי איתו כאן בפורום, אבל בכל מקרה אשמח לשמוע ממי שקרא / שיחק?

לא שיחקתי אבל קראתי את הספר.
מוצר מתחרה? תלוי מה אתה מחפש. זה בהחלט לא דומה למו"ד המודרני בגישה.
  • אין דרגות והתקדמות אינה מובטחת (דורשת גלגול)
  • הכל מבוסס מיומנויות - בגדול גלגלת נמוך מערך המיומנות שלך - הצלחת. Bane ו- Boon נותנים חיסרון או יתרון בהתאמה, יתרון וחיסרון מבטלים זה את זה אבל מקורות שונים מצטברים זה עם זה (3 יתרונות וחיסרון אחד - מגלגלים 3 קוביות ולוקחים את התוצאה הנמוכה).
  • לכל גזע יש שטיק אחד משלו (לאנשי ברווז יש שניים כי הם אנשי ברווז)
  • מקצוע הוא בעצם רשימת סקילים + יכולת מיוחדת אחת.
  • נק"פ נמוך שאינו משתפר בד"כ, גם ליריבים הנק"פ הוא נמוך יחסית (לדרקון 84 נק"פ)
  • שיטת קסם לא ואנסיאנית, ללחשים יש מחיר בכוח רצון והם עשויים להיכשל או להשתבש. לחשים חדשים צריך למצוא בספרי לחשים של קוסמים אחרים או ללמוד ממורה.
  • יוזמה נקבעת מחדש כל סיבוב (באמצעות קלפים)
  • הגנה אקטיבית (חמיקה או הדיפת נשק דורשת ויתור על פעולה בתור) לצד הגנה פסיבית (שריון מפחית נזק).
  • מפלצות לא מגלגלות התקפה אלא פוגעות תמיד, לרוב לא ניתן להדוף התקפות של מפלצות אלא רק לחמוק.

הדברים שמעניינים אותי זה ב"רמה" גבוהה יותר:
מבחינת המורכבות, איך זה בסקלה מול מו"ד 5?
מבחינת עניין מכאני, כנ"ל,
וכמובן כמה קל/קשה להנחות משחק של זה?

והאם זה מומלץ?

המשחק ממש לא מורכב בהשוואה למו"ד 5 ונראה פשוט לשחקנים חדשים להתחיל לשחק בו.
מה שכן, יש שם דגשים במקומות שאישית פחות מדברים אלי - לפידים, מזון, כושר נשיאה ותחזוקת ציוד. כמו גם רעל, מחלות ופציעות קשות.
אני מניח שגם די קל להנחות בשיטה כזו בהשוואה, אבל צריך לקחת בחשבון שבספר לפחות יש כמות זעומה של יריבים עם נתונים אז צריך להיות מוכנים לעשות עבודה שם.
למרות שזה נראה די פשוט לקחת משם תבנית יצור ולשחק עם הנתונים ליצורים יש מעט מאוד נתונים וזה חיובי למנחים: גודל, מהירות תנועה, שריון, נק"פ וטבלת 1ק6 פעולות שהוא יכול לעשות.
אני גם מחבב את שיטת הקסם שם - כל הלחשים עולים אותו דבר, וניתן להטיל אותם ב-3 דרגות עוצמה. הלחשים באים במבנה עץ עם דרישות קדם כך שיש דרגי לחשים אבל המשמעות היא רק שהלחש הוא בשלב מתקדם יותר בעץ.
כאשר כוח הרצון להטלת לחשים נגמר, ניתן להשתמש בנק"פ (הנמוך) בשביל להטיל לחשים.

מעבר לזה, אני מניח שפשוט צריך לנסות איזה סשן בשביל לראות איך זה זורם.
יש לי כמה דברים שמטרידים אותי כמו שכתבתי קודם : מעקב על דברים שפחות מעניינים אותי, יותר אולדסקולי, כמו גם ההגנה האקטיבית שנראה לי שמאריכה עניינים (Back and forth בין התקפות להתחמקויות בלי לעשות דברים אחרים).

מעבר לזה, אני מניח שפשוט צריך לנסות איזה סשן בשביל לראות איך זה זורם.
יש לי כמה דברים שמטרידים אותי כמו שכתבתי קודם : מעקב על דברים שפחות מעניינים אותי, יותר אולדסקולי, כמו גם ההגנה האקטיבית שנראה לי שמאריכה עניינים (Back and forth בין התקפות להתחמקויות בלי לעשות דברים אחרים).
לא נראה לי שההגנה האקטיבית מאריכה אם ההתקפה של מפלצות היא פסיבית. במקום שהמנחה יגלגל התקפה, השחקן מגלגל חמיקה.

אבל כשתרצה להריץ משחק ניסיון, count me in.

השם הזה ממש מצלצל לי מוכר, אני לא מצליח להיזכר איפה שמעתי אותו בעבר, אבל ממש בעבר. יכול להיות שהיה משחק דומה בשנות ה- 90 ?
זה למעשה משחק חדש למותג ולעולם מערכה שהיו משחק התפקידים המקומי הפופולרי ביותר בשבדיה בשנות השמונים.
המשחק המקורי היה האק של BRP(משחק מבוסס ק%) עם עולם מערכה מקורי. המשחק החדש משתמש באותו עולם מערכה (עם שיפוצים) אבל המכאניקה שונה לגמרי ומבוססת על גלגולי ק20 כאשר צריך לקבל תוצאה מתחת לרמת המיומנות של הדמות.

למעשה השם שלו בשוודית נשמע יותר טוב לדעתי מ Dragonbane - במקור הוא Demons & Dragons. באופן לא מפתיע זה אותם ר"ת כמו Dungeons & Dragons.
כנראה שהריפ-אוף של השם מ D&D זה משהו שעובר מסך בשוודיה (כמו שהעיצוב של חרבות וכשפים זה ריפ-אוף של הקופסה האדומה וזה עובר מסך בישראל) אבל לא מחזיק מים בשפת המקור.
דווקא בעברית שו"ד = שדים ודרקונים נשמע חביב להפליא :)

לחיוב המכאניקה של Dragonbane בהחלט נשמעת שונה ממו"ד, פשוט לא מציע משהו מספיק מיוחד מכל מה שקראתי, כולל כאן.

במקור הוא Demons & Dragons. באופן לא מפתיע זה אותם ר"ת כמו Dungeons & Dragons.
במקור השבדי זה היה Drakar och Demoner או בקיצור DoD.

יצא לי לקרוא עליו בעבר כשחיפשתי חומרים תואמי BRP אבל לא לקרוא אותו עצמו. בכל מקרה, המשחק החדש, אם הוא איכשהו תואם לאחור עיצובית, הוא לא הפעם הראשונה שBRP עוברת המרה מאחוזים לק20 עם לגלגל מתחת למספר רמה - כאוסיום עצמם עשו משהו כזה בPendragon.

מאז שיצאה הרחבת המומחה למהדורה השלישית ב-1985 המשחק משתמש בהתאמה של BRP ל-ק20 (מהמהדורה הרביעית 1991 כבר אין את האפשרות ל-ק% למעט במהדורות הרטרו), אז ההבדלים במכניקה של הליגה החופשית הם בערך כמו ההבדלים בין מו"ד 5 לOSR. כלומר הבסיס זהה (ק20 גלגול נמוך זה טוב), אבל מה שמסביב שונה (הם הוסיפו כמה מכניקות ממנוע שנת אפס).

המהדורה הקודמת (ה-8) של המשחק היא Ruin Masters של RiotMinds (שמאז ה-IP נמכר ל- CMON) שהיא פחות או יותר OSR לחוקים של שנות ה-80 המאוחרות עריכה: המוקדמות (ק%).
יש גם את Trudvang Chronicles שמבוסס על Drakar och Demoner Trudvang - המהדורה השביעית של המשחק.
אם כי 2 המהדורות האלו באנגלית מ-7 השנים האחרונות, אז כנראה לא לזה הכוונה של אני רק תשובה.

הפוך: Drakar och Demoner - "דרקונים ושדים"
בכנות, אני חושב שגם "מארת הדרקון" נשמע לא רע בכלל.

אולי שווה להעיף מבט בחוקי ההתחלה המהירה החינמיים: Dragonbane Quickstart - Free League Publishing | Dragonbane / Drakar och Demoner | DriveThruRPG.com

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה