• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם האפלה Changeling ~

בדרקוניקון האחרון זכיתי בכבוד של הנחיית שני סבבים, שלווה בספר במתנה. הספר שבחרתי היה (כמו שאולי כבר ניחשתם) "changeling: the lot" והתרשמתי לטובה.

ברוב ספרי המשחק שיצא לי לקרוא הדגש המרכזי בשיטה היה הקרב. זה משהו באופי של התחום כנראה - שחקני תפקידים, כמו שחקני מחשב, רוצים לראות דם. בקבוצה ששיחקתי בה, למשל, שחקן חדש הצטרף ופרש אחרי פגישה אחת כי לא ערכנו קרב.

השיטה הזאת לא מאוד יוצאת דופן - יש הרבה דרכים ליצור דמות לוחמנית. מעבר לכך, יש גם כמה דרכים ברורות להחשיד לבנות דמות שבורה (חפץ קסום שמכפיל לך את ערך הכוח למשך שעה בתמורה לנקודה אחת של כוח רצון, וחוזה שמאפשר לך לגלגל את הכוח ולהוסיף את ההצלחות לערך ה... טוב, כוח. מה לעזאזל?). אבל קיבלתי את הרושם שזה לא העיקר.

אולי זה בגלל שכל חוקי הקרב מופיעים בספר הבסיס, ואולי זו סתם אופטימיות, אבל מקריאה של הספר, לא קיבלתי את הרושם שהקרב הוא לב העניין. חלק מזה בגלל שאחד מהקטעים העלילתיים בספר מציג מישהו מנצח אמן חרבות בדו-קרב בכך שהוא לוחש לו את פחדיו הגרועים ביותר, חלק אחר הוא בגלל שרוב היכולות העל-טבעיות שהדמויות צריכות לבחור מתוכן חסרות כל שימוש קרבי, אלא אם אתה ממש יצירתי,* עוד עניין הוא שבערך חמישית מהספר עוסקת אך ורק במכאניקה של עיצוב חלומות וכריתת בריתות, שלא לדבר על ההפניות לספרות, שכוללות בין השאר את הספר האהוב עלי** והאחים גרים.

כרגע, המקום היחיד שבו ראיתי איך הסיפור הזה עובד הוא כאן, עץ משחק מפורום אחר שמאוד נהנתי לקרוא, ולוקח השראה מעולם האפלה במוצהר. אבל שם הדמויות הן ילדים, בתהליך הבריחה מארקדיה עצמה, ואילו השיטה מתמקדת במבוגרים, שכבר הצליחו לברוח ומנסים להבין מה עושים עכשיו.

מישהו ניסה פעם לשחק בשיטה? שמע על משחק? מעוניין לנסות משחק פורום? אני מאוד סקרן לגבי איך זה עובד, ואפילו אופטימי הייתי אומר.

*ספרתי שלושה כוחות שונים שמורידים גשם, שניים שמסווים את הסממנים החיצוניים שלך, ארבעה שמאתרים רגשות, סט שלם של כאלה שעוזרים לך לתמרן חלומות, ואחד שמוודא שמישהו ימשיך לישון שינה עמוקה כל עוד אף אחד לא ידקור אותו. אפילו אחד שמונע ממישהו לחוש רגשות. יש רק כוח אחד שמאפשר לך, אפילו בתאוריה, לירות כדור אש. ובשביל לעשות את זה אתה צריך לארגן מראש מדורה גדולה.
**ג'ונתן סטריינג' ומר נורל

גם אני הצטיידתי בצ'יינג'לינג (וגם בומפייר, למרות ששלמתי בעקרון על אחד מהם), אבל קראתי רק עד שמתחילים לתאר את סוגי האובדים השונים. הספר נראה אחלה (למרות שאני אישית לא אוהב את שיטת סטוריטלר), אבל הוא יושב אצלי בסוף רשימת הקריאה אחרי אסנטילאז (שסיימתי), ומפייר ואנדרדארק (שבשניהם אני באמצע).
הרושם שלי גם במקרה של ומפייר וגם במקרה של צ'יינג'לינג הוא שהעולם אחלה, אבל אני ככל הנראה אשתמש בו רק עם איזו חופשיטה. במובן הזה, משחק פורום זה אחלה אם מפשטים את החוקים של השיטה.

אני מבין שג'ונתן סטריינג' ומר נורל טוב. מסתבר שעליי לקרוא אותו. :mrgreen:

לי יש את הספר כבר הרבה זמן ואני מאוד מחבב אותו - גם אין לי בעיה עם סטוריטלר.
בקשר להרפתקאות, כמו שאמרת העיקר הוא לא קרב בשיטה. אלא האינטראקציה, צ'יינגלינג הוא סיפור פנטזיה אורבנית מודרני, שבו בעצם מערבבים עולם פנטזיה במציאות המוכרת לנו. אם ומפייר הוא יותר על תככים ומזימות פוליטיות, וורוולף הוא שילוב של סדרת אקשן עם חקירות, אז ציינג'לינג מדבר על קונפליקטיים אישיים - ואימה.
מבחינת רעיונות להרפתקאות, יש הרבה בשר בספר:
- התמודדות עם fetchs, זה תלוי גם בשחקנים, אבל בהחלט אפשר בקלות לעשות על זה הרפתקה קצרה שבה צריך להתמודד עם הפטץ' שלך, וגם אולי הפטץ' מנסה לחסל אותך, אחרי שהוא מבין מה קורה.
- הפוליטיקה העירונית הפנימית, שמערבבת בין החצרות השונים, גם היא מעניינת.
- ארקדיה וה Hedge מספקים מקום מופלא ל"ברוח" אליו ואולי להתקל בדברים מעניינים.
ועוד הרבה....

מבחינת לשחק, הייתי משחק בכיף בכנס או משהו כזה, אישית אני לא מתחבר למשחק פורום. אפשר לארגן משחק "פיראטי" באייקון :-) אני אכין דמות בכיף אם זה יצא לפועל

ד"א יש גם הרפקאות מוכנות, http://rpg.drivethrustuff.com/index.php?cPath=1_3848ault.aspx

נ.ב. נרוביאן, יש לי את החלק הראשון של סטריינג' ונורל, תוכל לקבל אותו באייקון, פשוט תזכיר לי לפני.

אני זכיתי להשתתף בקבוצה של עולם האפלה.
היו כמה אנשים שבאו למשחק ממש לא ברצינות והרסו,אבל התרשמתי מאוד מהשיטה.כמי ששיחק עד אז רק מו"ד היה לי חדש שהמשחק לא מתמקד בכלל בקרב,אלא במשחק הדמות.גם המנחה היה אחלה.

טוב, אחרי שיחה קצרה למדי עם האיש הזקן, והרבה יותר מידי בניית דמויות חסרת מעש לצ'יינגלינג, אני מכריז רשמית שאני אארגן משחק פיראטי באייקון. אני עדיין לא לגמרי בטוח מה אני אעשה שם, אבל אלתור תמיד היה הצד החזק שלי, ויש לי הרבה מקורות השראה ושפע של זמן לתכנן את זה בקווים כללים. האם יש מעוניינים?

אני, כמובן, בפנים :)
אישית לי נוח ביום ב' משעה 5 או 6 ככה. שגם יום א' זה אופציה אבל מאזור שבע.
מה הרקע של הסיפור - והאם יש משהו מיוחד שאני צריך להתיחחס אליו בעת בנית הדמות? יש הנחיות לגבי רמת העוצמה של הדמויות, או פשוט בסיסי מהספר?
אני אפרסם כאן בעץ את הדמות שלי עוד איזה שבוע.

אוקי, נראה שארבעתנו הם מי שיש, אז הנה ההנחיות -
מאחר ואני לא חושב שיש למישהו התנגדות מיוחדת, נשים את המשחק ביום ב'. מי שרוצה להשתתף שיעביר לי את הטלפון שלו אלי בהודעה פרטית או דרך המייל: [email protected]

בגלל שלפי מה שהבנתי חצי מאיתנו לא מבינים במכאניקה של המשחק, היא תהיה רזה מאוד. דניאל - אתה מוזמן לבנות דמות מלאה מבחינה מכאנית, אם אתה רוצה, אבל בגדול אני דורש רק קונספט, וכנראה שאני אתייחס למכאניקה בספר רק כאסופת קווים מנחים. איזה מין קונספט? אז בקשר לזה...

היו הייתה עיר. מה היה שמה? זה לא כל כך חשוב.
אבל מגדליה הגיעו עד למעל לעננים, ומארובותיה העשן נפלט יומם וליל.
בעיר הזאת לאנשים ברובם לא היה שם, או פנים. עבודת פרך הייתה מנת חלקם
מעטים היו כוכבים זוהרים בשמיה העשנים של העיר, אליהם נשואות עיני קול, שיריהם מושרים בפי קול
אבל הרוב? אפורים פניהם ואפורים חייהם. עוסקים יומם וליל בנסיון להמיר זמנם בכסף, לצבוע פניהם בצבעי המחר
אנשים אלה אפורים בעיניכם כמו שאתם אפורים בעיניהם. אתם מביטים בעיניהם, ולא רואים ברק. הם בשלכם, ולא רואים עתיד.
אתם לא לבד. מעטים ממכם חיים בעיר הגדולה, אבל אתם מסוגלים לזהות זה את זה גם בליבו של רחוב הומה, אתם בולטים בין האפורים כמו שושן בין החוחים
אתם אלו שידעו פליאה, שראו בוהק, שראו זוהר, אלה שחשו את מגע הטירוף, היופי, הכאב. אלה שראו כל זאת, ובחרו לברוח.
אתם ברחתם מהאדון בלבן. לאדון בלבן אין שם או פנים, לאדון בלבן חסרים שחקנים. הוא חטף אתכם אל תאטרון הצללים
שם עלילות של שנאה ונכר, של מפעיל כה אכזר. צרחתם התחננתם, חיפשתם תשובות, אותן לא ייתן מפעיל הבובות.
ברחתם. דרך יער אפל ואופל מואר, ירוק ואדום אימה דם ויופי, לו דבר בעולם האפור לא ישווה.
אתם ברחתם מיערות האימה הבורקים, דרך ממלכת הדרדר והקוץ, אל העיר האפורה.
התחבאתם מפניו עד עכשיו. ניסיתם לחיות באפור, לברוח מהאדון בלבן.

עד כאן.
הוא הגיע לעיר.
הוא תפס בה שלטון.
העיר האפורה נצבעת לבן
אדונים באפור אוספים את הזמן
חלומות ודמיון? כבר אין שום ההבדל.
יערות של מתכת צומחים בגנים של פלדה
הרעלים שהוא זרע בלבבות כבר מתחילים לצמוח
ואינכם מעיזים לחשוב על הפרי שיניבו אותם לבבות
אין שום כוח בעולם שיוכל להציל את העיר ממנו
אבל בין אטד לדרדר, מתכת ועץ
כבר אין לכם לאן לברוח

אתם אנשים רגילים (פחות או יותר) שנחטפו על ידי האדון בלבן או אחד מעושי דברו אל תטארון הצללים, ברחו דרך היערות המטורפים וממלכת הדרדר והקוץ, והגיעו אל העיר האפורה. מבחינת סיפור רקע, אני רוצה שתכתבו את הסיפור של הדמות שלכם. באיזו רמת פירוט שאתם רוצים, האווירה היא מה שחשוב בכל מקרה. אני יוצא מנקודת הנחה שכולכם יודעים איך לכתוב סיפור רקע ושטויות, אז הנה רק כמה הערות שנוגעות במיוחד למשחק:
א. אין לכם בהכרח שם. יכול להיות שכן, אבל גם יכול להיות שהאדון בלבן לקח אותו מכם, או שמכרתם אותו בתמורה לכסות לליכה בממלכת הקוץ והדרדר. אם אין שם, אז צריך כינוי, איזשהו תואר שקניתם, המצאתם, או ניתן לכם מאחר.
ב. אין לכם עבר. המשחק אמור להתמקד מאוד בהשגת החיים הישנים של בני החלופים בחזרה, אבל בגלל הקוצר בזמן, לא נעסוק בזה. או שמעולם לא הייתם בעיר האפורה לפני שברחתם, או שבמקום שבו גרתם פעם יש עכשיו רק בניין משרדים מהודר. יכול להיות שחזרתם למצוא את הקבר של עצמכם, או שכל אהוביכם מתים או עברו למקום רחוק. העבר שלכם רודף אתכם, אבל אתם לא יכולים לרדוף את העבר. לפחות לא במשחק הזה.
ג. הזמן הוא חיים, והחיים שוכנים בלב. ליבכם קפא כקרח, נסדק, והתנפץ לרסיסים לפני שנים. אתם לא מסוגלים באמת לעקוב אחר הזמן, מהותו חומקת מכם. שעונים קופאים, או זזים מהר מידי. קווים שאתם חורטים בסלע מכפילים את עצמם בלי אזהרה מראש, או נשטפים עם הגשם. אתם יכולים לעקוב אחרי חילופי העונות והירחים, אבל גם זה רק בקושי.
ד. לפי החוקים היבשים אתם לא יכולים להיות מיותר מכמה עשרות שנים בעבר. לא אכפת לי. אתם רוצים להיות נוודים מאנגליה הוויקטוריאנית, פועל מכרות מהמהפכה התעשייתית, או פוליטיקאי שכמעט נערף ראשו במהפכה הצרפתית שהאדון בלבן "הציל"? לכו על זה. רק תזכרו שמרכז המשחק הוא הזמן, וההווה. אתם בעיר האפורה כבר זמן מה, הלם התרבות לא יכול להיות כזה שאתם רצים לתוך הכביש. מקסימום חוסר יכולת תפעול של מכשירים מודרניים. חוץ מזה, האווירה הכללית היא מערבית-מודרנית, אז תחשבו פעמיים לפני שתבחרו לשחק פוליטיקאי בבללי או חכם מימי בית שני. כמו כן, אם הולך לכם הווה אז שיהיה הווה. אל תחפשו בכוח להיות מאובנים מעידן אחר.
ה. ענייני אווירה הם קריטיים. החיים שלכם לפני יכולים להיות מה שתרצו, אבל תיאטרון הצללים ושאר ממלכות הפיה הן מקומות מטורפים בלי סדר או הגיון, אבל בעלי יופי שאין שני לא. העיר האפורה קרה ושוממה, גם בלב ההמון. החוויה של בני החלופין נשחקה בארצות הפיה, ושום דבר של העולם הזה לא יספק אתכם יותר. לא באמת.
ו. מקורות השראה - ג'ונתן סטריינג' ומר נורל, מומו (למיכאל אנדה), לעולם לא עולם, אל תעצום עין.

מבחינה טכנית (קרי - דברים שאני אהפוך למכאניקה), אני דורש - תכונות, כישורים, ברכה וקללה, קשרים וחוזים.

תכונות וכישורים הם דברים שאני מניח שאתם כבר מכירים משיטות אחרות. אם אתם מכירים את התכונות הבסיסיות בעולם האפלה, פשוט תחלקו אותם בעצמכם. אם לא - תתארו, ואני ארכיב משהו קרוב. הערה חשובה לחדשים לעולם האפלה - כמה הדמות שלכם טרללה היא חלק ממערך התכונות - נחישות ויציבות נפשית הן תכונות בדיוק כמו כוח השרירית והכריזמה, אז שקלו היטב את תיאור החזקות והחולשות של הדמות שלכם.

הברכה היא מה שקיבלתם משהותכם בארצות הפיה, הקללה היא מה שאיבדתם לנצח. השניים תמיד קשורים זה לזה, ולרוב מקורם בתהליך הבריחה שלהם מארצות הפיה, או לחלופין - בתפקיד שמילאתם בתאטרון הצללים.

קשרים הם כל מה שהצלחתם לאסוף בשהות הקצרה שלכם בעיר האפורה (כמה קצרה? לשיקולכם. אבל לא פחות ממספר לא מוגדר של שבועות ולא יותר ממספר לא גדול של שנים). כסף, מכרים, קשרים בערייה (או בעולם התחתון), אה כן, גם זהות. אתם ברחתם לעיר מהסדקים שמחוץ למציאות, לא מובן מאליו שיש לכם מסמכים רשמיים להציג כששוטר מבקש תעודות.

חוזים הם הסכמים קסומים שלכם עם העולם. בארצות הפיה לכל דבר יש תודעה, ועם כל תודעה ניתן לקשור הסכמים. האם אש לא פוגעת בכם לרעה? האם אתם מדברים בשפתם של הינשופים? האם החשכה עוטפת אתכם כאם? האם גשמי האביב עונים לקריאתכם גם בשיא הקיץ? כל יכולת על טבעית שיש לדמות שלכם, מעבר לברכה והקללה, היא תחת הסעיף הזה. כמו כן - כל אחת מהדמויות שלכם ניחנת באופן טבעי ביכולת לכבול אנשים לחוזים קסומים, לעצב חלומות, ולעבור מהעיר האפורה לממלכת הקוץ מהדרדר, ולהפך. אם תציינו אחת מהיכולות האלה כאן, אני אניח שכרתתם ברית עם החלום עצמו, או לחלופין, שהשקעתם הרבה נקודות במיומנויות ו\או תכונות שקשורות לעיצוב חלומות\ניווט בארצות שמעבר למראה.

המכאניקה במשחק תהיה רזה מאוד, ואנחנו בהחלט לא נגלגל עשרות קוביות בנות עשר פאות בכל פעם שמישהו רוצה לעשות משהו. כנראה שנשתמש יותר במשהו כמו "גלגל קוביה אחת של עשר, תוסיף את המיומנות והתכונה המתאימה לתוצאה". אני גם אשים דגש די רציני על חלומות במשחק, וארגיש חופשי לזרוק אתכם בין מציאות לדמיון על דרך קבע. כיוון שיש מכאנקות שונות באופן מהותי לחלום ולמציאות, כנראה שאני גם אפשט את עיצוב החלומות בהתאם.

שאלות?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה