• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

Build 4e

1)כבר ענו לך בעץ הקודם שפתחת.
2) בילד זה בנייה מכאנית (aka קראנצ'ית) שנוצרת בשביל להתאים לרעיון מסוים של הדמות או למטרה מסוימת- בילד של לוחם בתור סער יתמקד בכישרונות של שתי נשקים, תוספי נזק גבוהים ודיוק גבוהה, בזמן שבילד של לוחם טנק יתמקד בכישרונות הגנתיים, שימוש בשיריון כבד ומגן, ודרג"ש גבוהה.

נכון אתה בוחר כישרונות\מיומנויות\קסמים\חפצים\מקצועות?
בילד זה לבחור אותם ולתכנן שכולם יעבדו ביחד בשביל מטרה מסוימת שאתה רוצה להשיג. להיות חזק בקפאפ, במיומנויות, בלחשים מסוימים, בלהלחם עם שני נשקים ועוד ועוד.

דוגמא מ3.5:
יש מקצוע שמי שלוקח אותו מקבל התקפות קפאפ ממש חזקות אבל מצד שני צריך להצליח בהרבה בדיקות רצון בשביל לא להכנס לטרוף ולהרוג את החברים שלו לקבוצה, אז מי שלוקח אותו גם יקח כישרונות שיתנו לו הצלת רצון גבוה, ויש למקצוע הזה דרג"ש נמוך אז הוא לוקח גמד בשביל הכושר כי נקפ זה קריטי עבורו. עכשיו אחד הבונוסים שהמקצוע הזה מקבל זה התקפה שאם מבצעים אותה עם נשק דו ידני היא הרבה יותר חזקה מאשר עם נשק חד ידני, אז הוא לוקח גם נשק דו ידני.

מבין תרעיון?

ממש לא. אתה פשוט בוחר את הכוחות שמתאימים אחד לשני - פלאדין שמגן על חבריו, או פלאדין שעושה נזק? נוכל שיתחמק מהקרב אל הצללים או יעמוד וידקור בפנים את הגובלין המכוער? ברברי שיצרח בזעם ויקלל את התועבה מולו או שהוא יקח את זעמו בשם הטבע וכדי להגן עליו? הכל שאלה של כמה זמן אתה מוכן להשקיע בלחפש את הדברים המתאימים לדמות שלך.

הנה בילד בסיסי כדי להעביר את העקרון-
בתור נזיר, יש לי מלא מלא דרכים להשיג יתרון קרבי. אני יכול לסמוך על זה שכל סיבוב (עם יוצאי דופן מעטים) אני אשיג יתרון קרבי (כוחות שמזיזים יריבים וכשרון שנותן יתרון קרבי נגד יריבים שהזזת..). אם אני אקח כשרון ריבוי מקצועות לנוכל, אני אוכל לגרום יותר נזק פעם בהתקלות כשיש לי יתרון קרבי- לא בטוח שזה בילד מוצלח במיוחד, אבל מדובר בשני כשרונות שמשלימים את יכולות המקצוע שלי בשביל להשיג משהו ספציפי (במקרה הזה, דמג' פר טורן גבוה ככל האפשר)

2MUCH אמר/ה:
אפשר לשלב את זה לטקטיקה קבוצתית. הנזיר עושה כל סיבוב יתרון על אויב ראשי, ונוכל גורם לו נזק התקפת פתע כל סיבוב, והשאר בוחרים כוחות בעלי השפעה מיוחדת על אנשים שיש יתרון עליהם.
זה לא מוד 3 שבו אנשים הופכים לנטועים במקומם. כאן, אם יש לך יתרון קרבי רק לך יש אותו (אלא אם הכוח נותן לכולם יתרון קרבי), אז הדוגמה הזאת לא תופסת. אבל זה יותר טקטיקה מאשר בילד, ובמילא לשכנע את כולם לבנות דמויות שמתחברות לדבר אחד זה נורא קשה

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה