• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

Blue Rose - עתיד שיטת d20?

דותן דימט

פונדקאי מהשורה
http://bluerose.greenronin.com/index.php
Blue Rose הוא משחק "פנטסיה רומנטית" מתוצרת חברת Green Ronin, וממה שמספר המפתח, סטיב קנסון (האחראי על Mutants & Masterminds, משחק עליו דיבר פרנהייט כאן https://www.pundak.co.il/forums/threads/7925), מדובר בעוד שלב באבולוציה של d20 המתרחשת במשחקי Green Ronin. אם d20 התחיל ב"קבל אחי, D&D, רק שיש לו גם שיטה!" (במקום "גלגל קוביות כלשהן והשווה את התוצאה לטבלה" של AD&D מהדורה 1 הישנה והטובה), הרי שכאן ניראה כאילו קנסון אמר "טוב, הינה שיטת d20. עכשיו, בואו נתעלם מכל מה שכתוב בה על D&D, וניראה מה אפשר לעשות בה כדי לבנות ממנה משחק פנטסיה טוב..."

כרגע יש באתר המשחק שני מאמרים שלו, כאשר אחד מהם מפרט "עשרה דברים שראוי לדעת לגבי המשחק", ולמעשה נותן רשימת הבדלים בין השיטה ל-D&D המסורתי. למשל
, אין תכונות מ-3-18, אלא רק ה-Modifiers (שהם הדבר היחיד שהשפיע במשחק בלאו הכי - האם יש +2 או -1). אין את חוקי הקרב המסובכים. יש גלגול הגנה, כמו ב-M&M, במקום נק"פ. קסם עובד בעזרת כישורים, לא רשימות לחשים. אין גזעים אלא "רקעים", ואין מקצועות אלא "תפקידים" כלליים ביותר.

מעניין במיוחד התחליף לנטייה (Alignment) השנואה: לכל דמות יש יעוד (Calling) ושתי דרכים להשיג אותה, אחת דרך האור והשניה דרך הצל. פיוטי, מתאים לעולם המשחק, וניראה במבט ראשון כמשהו שמעודד משחק תפקידים מעניין שמכוון סביב טבע הדמות במקום להצר את צעדיה בצורה שרירותית.

דותן דימט אמר/ה:
מעניין במיוחד התחליף לנטייה (Alignment) השנואה: לכל דמות יש יעוד (Calling) ושתי דרכים להשיג אותה, אחת דרך האור והשניה דרך הצל. פיוטי, מתאים לעולם המשחק, וניראה במבט ראשון כמשהו שמעודד משחק תפקידים מעניין שמכוון סביב טבע הדמות במקום להצר את צעדיה בצורה שרירותית.
מזכיר לי מדי את סדרת might and magic העליזה, מה עושה מישהו שסתם מסתובב בעולם?

סילברה אמר/ה:
דותן דימט אמר/ה:
מזכיר לי מדי את סדרת might and magic העליזה, מה עושה מישהו שסתם מסתובב בעולם?

אם תבחני את ההודעה של דותן, תרי שהדיעה שלו על הרעיון כוללת את התשובה לשאלה שלך. פיוטי, מתאים לעולם המשחק.
יכול להיות שאת מעדיפה משחקים ריאלסטיים יותר מהבחינה הזו, אבל זה כבר עניין אחר.

רן - מה שפרנהייט אמר. ממה שהבנתי, עולם המערכה מזכיר מאוד את ספריה של Mercedes Lackey. ולא, אני לא מכיר את הספרים שלה מספיק בכדי לומר במה מדובר.
סילברה - פה את שואלת שאלה תמימה-לכאורה שגוררת אותי לדיון במהותם של משחקי תפקידים. לכן אומר שלדעתי, אמנם יש הרבה דמויות שסתם מסתובבות בעולם, אבל ככלל, השחקן שלהם לא יוצא ידי חובת יצירת דמות אם הוא לא מקבל החלטה כלשהי לגבי המטרה שאליה הוא מייעד את הדמות. כלומר, גם אם הדמות היא תיירת מזדמנת בעולם, שחקן לא יכול להסתפק בכך: ליצור דמות איננו ליצור לעצמך Avatar חביב שבאמצעותו תטייל להנאתך בעולם של פנטסיה, אלא ליצור את האמצעי שדרכו אתה משתתף בסיפור שנוצר במשחק. אני נגד גישה שרואה בשחקנים מי שמייעדים את דמויותיהם להיות קורבנות של עלילות שמנחית עליהן המנחה. בעיני השחקן משתתף בהכוונת הסיפור, והוא עושה את זה בין היתר על-ידי כך שהוא יוצר דמות שיש סיפור לפניה (לא רק רקע מאחוריה). גם עם הדמות התמימה לא מודעת לכך...

רגע, אם קצת הסקה (מלשון להסיק מסקנות, איך שלא כותבים את זה) לקויה (אני מאוד טוב בזה), אפשר להבין שהשחקן צריך לכתוב חלק מהעתיד של הדמות שלו, כלומר משהו כזה:
אחרי הפרידה הקשה מסנדי, לוק יתאהב בקלות במי שתבוא, וכנראה שיתחרט על זה.

זה נראה דבר איכותי ביותר!
אך מה שסילברה אמרה מדאיג אותי, את מייט אנד מג'יק אני שונא, ואת כל האנשי לטאה וחבריהם הסופר-דומי פנטזיה-כמו-רומח-הדרקון ואני מקווה שזה לא כמו זה.
ידוע במקרה קצת יותר על עולם המערכה? או אם זה יגיע לארץ?

זו בהחלט אפשרות. זה אמנם דיון אחר לגמרי, אבל זו אפשרות.
אולי.. עצם העובדה שהוא נמצא במצב רגשי פגיע ונזקק לא אומר שהוא יממש את צרכיו, הוא עלול לגלות שהצלקות שהותיר בו הרב מג האפל הפכו אותו ללא מושך למדי, והבדידות שנגזרה עליו גורמת לו לחוש דחוי ולחפש לעצמו סביבה אחרת, עד שהוא מתגלגל להיות משרת של הרב מג האפל, ומגלה זאת רק מאוחר מאוד, כשהכל מוטל על הכף, והוא נדרש לשלם מחיר יקר כדי להחזיר את המצב לקדמותו. ייתכן אפילו שחייה של סנדי עצמה והפלאדין המלוקק שנשא אותה לאישתו, תלוי בהחלטתו של לוק.

ואתה גם יכול להסתפק ב"כוחות אפלים פוקחים עין על לוק ועוקבים אחר התקדמותו. אם יצליחו לדרדר אותו אל הצד האפל הוא עלול להפוך לנכס חשוב, ולכן הם מנסים להציב בפניו מכשולים מוסריים בלתי אפשריים, ומתמרנים אותו בעדינות כך שישרוד את תקופת ההכשרה אבל יאבד במהלכה את נאמנותו לעקרונות המסדר."

או ב:"לוק חושד שכוחות שונים מתעניינים בו, אך עד כה לא נתקל בעדויות חותכות לכאן או לכאן".

Ferenheit אמר/ה:
אולי.. עצם העובדה שהוא נמצא במצב רגשי פגיע ונזקק לא אומר שהוא יממש את צרכיו, הוא עלול לגלות שהצלקות שהותיר בו הרב מג האפל הפכו אותו ללא מושך למדי, והבדידות שנגזרה עליו גורמת לו לחוש דחוי ולחפש לעצמו סביבה אחרת, עד שהוא מתגלגל להיות משרת של הרב מג האפל, ומגלה זאת רק מאוחר מאוד, כשהכל מוטל על הכף, והוא נדרש לשלם מחיר יקר כדי להחזיר את המצב לקדמותו. ייתכן אפילו שחייה של סנדי עצמה והפלאדין המלוקק שנשא אותה לאישתו, תלוי בהחלטתו של לוק.

ואתה גם יכול להסתפק ב"כוחות אפלים פוקחים עין על לוק ועוקבים אחר התקדמותו. אם יצליחו לדרדר אותו אל הצד האפל הוא עלול להפוך לנכס חשוב, ולכן הם מנסים להציב בפניו מכשולים מוסריים בלתי אפשריים, ומתמרנים אותו בעדינות כך שישרוד את תקופת ההכשרה אבל יאבד במהלכה את נאמנותו לעקרונות המסדר."

או ב:"לוק חושד שכוחות שונים מתעניינים בו, אך עד כה לא נתקל בעדויות חותכות לכאן או לכאן".
או: ד. "לוק לא יודע את סודה האפל של סנדי, הקשור לניתוח שעברה בעברה ועלול לגרום לו לפקפק קשות בזהותו המינית."

Ferenheit אמר/ה:

לא, אני התכוונתי יותר ל"הכוחות המופעלים על לוק עדיין שומרים מרחק, אך השומרים האפלים יתגלו במלוא תפארתם האפלה אם רק יעז לפעול", השחקן נותן למנחה ארועים שאמורים להתרחש, והנה אנחנטו גולשים למ"ת אלטרנטיבי...

דותן דימט אמר/ה:
סילברה - פה את שואלת שאלה תמימה-לכאורה שגוררת אותי לדיון במהותם של משחקי תפקידים....
לא ממש, הייתי צריכה אולי להדגיש יותר - הבעיה שלי היא לא עם קיום של מטרה לכל דמות, אלא שכל מטרה שהיא ( ולו המרושעת/ הטובה ביותר) אפשר להשיג בשתי דרכים, ורק בשתי הדרכים האלו.

אני חושב שמדובר במטרה במובן הרחב ביותר, לא כמטרה מוגדרת. משהו בסגנון ה-NATURE במשחקי WW. כך ששתי הדרכים לא כופות הגבלה עלילתית משמעותית, אלא רק מכתיבות תמה במשחק אופראי שזה די מתאים לו (סטייל הכוח והצד האפל במלחמת הכוכבים).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה