• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

40K info

הצבא האימפרי מתחלק למה שנקרא Regiments. סוגים שונים של חיילים מכוכבים\ אקלימים\ אזורי מחייה שונים שהחוקים שלהם באים מהקודקס הכללי, אך לעיתים יש להם מעט חוקים המייחדים אותם.
cadian הם כאילו הפלג (regiment, ליתר דיוק) ה"רגיל" של הImperial Guard. חיילים פשוטים, עם קסדות ואפודים, שהחוקים שלהם באים ישר מהקודקס ללא שינויים (יכול להיות שיש כמה שינויים מזעריים בקודקס החדש). הקאדיאנז הם חיילים שמקורם באנשי הכוכב קאדיה- הממוקם בגלקסיה דרומית בתוך הeye of terror.
Catachans לעומת זאת הם חיילים שמקורם בכוכב Catachan- שהוא death world, שזה במשפט אחד כוכב שבו הטבע שולט. עולם פראי של צמחים טורפים וחיות אקזוטיות. החיילים הקאטאצ'אנים נראים "רמבואים" כאלה, ויש שלוש אפשרויות למשחק בהם- האחת- בחוקים הרגילים של הIG. בכך משתמשים במיניטורות של הקאטאצ'אנס אבל בונים צבא IG רגיל לחלוטין. השניה- בחוקים מהקודקס המיוחד שלהם- Codex:Catachans. בצורה כזאת השחקן לא יכול להשתמש בקודקס של IG אלא אם כן כתוב אחרת בקודקס. והשלישית- ערבוביה: שיומש בחוקי של הקודקס הרגיל עם שיפורים מסויימים שניתן לקחת מהקודקס המיוחד. אני אישית בוחר בצורה השלישית- אני לא מקבל את כל ההטבות מהקודקס המיוחד, אך מצד שני אני לא צריך לוותר על טנקים, על lascannons ועל יחידות זולות ויעילות.

בקשר לשאלתך השניה, הייתי מציע לבקר ב
http://www.games-workshop.com/40kuniverse/warhammer40k/imperialguard/gallery/cadian.htm

בקשר לשאלתך השלישית- כן, צבאות שונים של IG יכולים לשחק ביחד, אך אינך יכול לחרוג מטבלאות אירגון הכוח שלך ללא הסכמה הדדית, מה גם שאם אתה בוחר בשילוב של שני צבאות IG בעלי חוקים שונים, כגון catachans (לפי הקודקס המיוחד שלהם) וcadians, עליך להודיע מראש לשחקן שנגדך שאתה נלחם נגדו בשני צבאות, ולראות אם הוא מוכן.

בקודקס החדש יצאו מספר דברים המיוחדים לקאדיאנים(אני אוסף קאדינים):

למשל, בגלל שקאדיה זה כוכב שכולו מוקדש למלחמה בEye of terror אתה יכול לגייס פלוגות של בני נוער חמושים :-) הם ממש זולים(4 נקודות לחייל) אבל הלחימה שלהם בהתאם.

וגם יש להם גירסא משלהם לחיילי סער(יחידת עלית של המשמר).

ובכלל אם אתה מחליט לבנות את הצבא שלך לפי דוקטאריונים(שאלו חוקים מיוחדים שאתה יכול לקחת לצבא שלך אם אתה מוכן לוותר על רוב היחידות המיוחדות של הצבא), יש לך ים של בחירות מעניינות, כמו למשל של הצבא יוכל להכינס בדיפ סטרייק, או שאתה יכול לגלגל מחדש הטלות של אחד בירי בנשק רגיל, או להתאים מחלקה ללוחמה בזן מסוים של חייזרים ועוד דברים רבים.

וגם הוסיפו להם גיבור משלהם.

יש לי שאלה לכל מי שמבין ב 40K אבל באמת מבין. יש לי וורהאמר רגיל ואחשב אני רוצה לשחק גם את ה-40K (ככה שאני לא מתחיל ) אני משחק היי אלפים כי אני אוהב את מגבן היכולות שלהם. אני חושב לקנות ספיס מרינס או אלדרס רציתי לדעת מי מהם יש לו יכולות יותר מגוונות ויותר הרבה.אני לא מחפש צבא קל או משהו אני מחפש צבא טקטי במיוחד (כי מי זה אני נהנה במשחק) שבמשחק נכון יכל להיות טוב

חאוואט אמר/ה:
יש לי שאלה לכל מי שמבין ב 40K אבל באמת מבין. יש לי וורהאמר רגיל ואחשב אני רוצה לשחק גם את ה-40K (ככה שאני לא מתחיל ) אני משחק היי אלפים כי אני אוהב את מגבן היכולות שלהם. אני חושב לקנות ספיס מרינס או אלדרס רציתי לדעת מי מהם יש לו יכולות יותר מגוונות ויותר הרבה.אני לא מחפש צבא קל או משהו אני מחפש צבא טקטי במיוחד (כי מי זה אני נהנה במשחק) שבמשחק נכון יכל להיות טוב
לך על אלדאר הם מבוססים על יחידות מתמחות ולכן הם מגוונים מארינס נועדו להיות בינויים עד די טובים בכל דבר ולא להתמחות במיוחד (למרות שניום למדתי שיכולות האנטי פחד והdrop pods שלהם משתבות מצויין ביחד :D )

והינה שאלה: בחוק של ההריצה אחר קפא"פ כתוב שאם היחידה מגיעה למגע (contact) אם יחידה חדשה אז היא ישר אוברת למגע בסיסים (base contact) של קפא"פ. באיזה מרחק היא צריכה להיות בשביל זה (במיוחד אם התור שלאחר מכן שייך ליריב)?

אנדר אמר/ה:
והינה שאלה: בחוק של ההריצה אחר קפא"פ כתוב שאם היחידה מגיעה למגע (contact) אם יחידה חדשה אז היא ישר אוברת למגע בסיסים (base contact) של קפא"פ. באיזה מרחק היא צריכה להיות בשביל זה (במיוחד אם התור שלאחר מכן שייך ליריב)?

השאלה שלך (כרגיל) מנוסחת בצורה לא ברורה, אבל אני אנסה לענות: אם דגם אחד לפחות שלך הצליח להגיע לטווח מגע, כלומר הבסיס שלו ממש נוגע בדגם אחד לפחות של היריב, ההסתערות חוקית. אם אחרי שהצהרת שאתה מסתער והזזת את חיילך (בדרך כלל שישה אינץ'), אף דגם שלך לא מצליח לגעת בדגם של היריב, ההסתערות נכשלת, ועלייך להחזיר את חיילך שניסו להסתער לאחור.

אני מדבר על swiping atvense (מקווה שעיתתי את זה נכון)
הבעיה היא שחבר שלי חושב שהיחידה יכולה להיכנס לקפא"פ אם היא מגיעה למרחק 6' מעוייב שלא היה מעורב בקאפ"פ למהלך התור.

:cry:
Sweeping Advance
אייתתי
אויב

אם זה בSweeping advance אז לא. בעצם - אסור לו לעשות מין סיבוב כזה של קפא"פ בתור אחד. אחרי sweeping advace - לא משנה אם הוא מגיע ליחידה או לא - אין הסתערות או קפא"פ נוספים עד לתור הבא.

ע"פ חוקי ההסתערות החדשים, "התקדמות סוחפת" (Sweeping Advance) למעשה לא קיימת יותר, אלא רק השם נשאר. התקדמות סוחפת מבצעים כאשר האויב מפסיד בהסתערות ומבקש לסגת. אם הצלחת לבצע התקדמות סוחפת (זריקת הקוביה שלך גבוהה ממש משלו), שניכם נשארים במקום והקרב ממשיך, כלומר אין התקדמות. אם זריקת הקוביה שלך זהה או נמוכה משלו, אתה רק מייצב (consolidate) את כוחותיך. בכל מקרה, אין התקדמות של ממש כפי שהייתה בספר הגדול השחור.

ערב טוב!
קראתי איפהשהו שבחוקים הישנים (מהדורה שניה) של WH40K היו חוקים בקשר לדריסת חי"ר ע"י רק"מ כבד.
האם מישהו מיישם זאת גם לגבי המהדורה השלישית?
תודה מראש.

כאן זה כבר מורכב יותר. כלי רכב יכול להחליט לנסות לדרוס יחידה. זה יכול לקרות רק בשבלב התזוזה של הרכב. היחידה צריכה לגלגל גלגול Ld: אם היא נכשלת היא מתפזרת וכאשר היא במרחק של 6" (אם אני לא טועה) מהרכב היא עושה regroup אוטומטית. אם היחידה עוברת את מבחן הLd היא יכולה או להתפזר כאילו נכשלה במבחן המוראל, או לנסות לעשות death or glory. במקרה הזה - כל חבר ביחידה יכול לבצע התקפה אחת של ירי או קפא"פ (אחת!! לא משנה אם לרובה יש assault 4 או לחברי היחידה של 10 התקפות!). אם הוא מצליח להרוס את הטנק יופי טופי, השחקן השני אכל אותה. אם הוא לא מצליח להרוס את הטנק המצב פשוט מאוד: היחידה נמחצת כולה, בלי שום אפשרות כלשהי להינצל.
אם אני לא טועה הדבר לא תקף לגבי walkers כמו dreadnought או sentinel.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה