• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים תעצומה לדמי דרקון

הצ'ארם הזה מחליף את זה שבתחילת העץ? כי לא ממש ברור...
חוץ מזה, לתעצומות עם משך קבוע אין מחיר המחיר צריך להיות משולב בתיבת טקסט, הוא לא המחיר של הצ'ארם.
מה גם שהמשך לא צריך להיות 'משתנה', כי אין פה הקדשת מאנות... לדעתי לא צריך להיות פה משך, פשוט תשים מקף (-)
מה גם, שאם התעצומה הזו לא באה להחליף את זה של הדמי דרקון, על הדמי דרקון היו לי כל מיני הערות והארות....

TaleOfSorrow אמר/ה:
מהות 1 מתייחס גם לבני אדם ועם כל הכבוד אני לא רוצה לראות בני אדם ש"בולעים" אבני מוקד.
למרות שכל העסק הזה של "לבלוע" אבני מהות לא נראה לי,נשמע כמו משהו של האלכימאים ולא מתאים כל כך ללטאות או לנשגבים אחרים.

למרות שהצ'ארם "לבלוע את לב דרקון האדמה" מעניין למה שהוא יעבוד עם כל אבן מוקד של היסוד? אם האבן מוסיפה נק' לניהול טקסים כי זה משהו של יסוד האדמה אז היא גם תוסיף לקשיחות וספיגה וכו'?
התדר של האבן וההתכווננות אליה הן אלא שמאפשרות להוציא פוטנציאל מסויים מהאבן ולאו דווקא היסוד שלה לכן אם כבר הייתי דואג שלפחות האבן תהיה מכוונת לתדר קרוב ככל האפשר.

1. בני אדם לא יכולים להיות מכוונים ליסוד האדמה, כך שהם לא יכולים להשתמש בתעצומה.
2. אני מסכים שהשימוש צריך להיות נדיר, לכן מדובר בטכניקות סודיות ולא שגרתיות, כולל תופעות שליליות.
3. אני מניח שהתכוונת ב"כל אבן" לעניין הפעולה עם אבנים בעלות השפעות שונות. ראשית, כל אבני מוקד האדמה מבטאות במידה מסוימת, או אמורות לבטא את טבעו של היסוד. הטבע הזה יכול להיות מתועל לצורה בגולמית ביותר של אנרגיית אדמה, עם האפקטים האופיניים לה. שנית, אני לא רואה בעיה עם אבן טקסים שמשמשת עם הצ'ארם להגדלת ספיגה, זה לא משתלב, אבל זה לא סותר.
4. לא הבנתי את המשפט האחרון שלך.

stream אמר/ה:
חוץ מזה, לתעצומות עם משך קבוע אין מחיר המחיר צריך להיות משולב בתיבת טקסט, הוא לא המחיר של הצ'ארם.
מה גם שהמשך לא צריך להיות 'משתנה', כי אין פה הקדשת מאנות... לדעתי לא צריך להיות פה משך, פשוט תשים מקף (-)
מה גם, שאם התעצומה הזו לא באה להחליף את זה של הדמי דרקון, על הדמי דרקון היו לי כל מיני הערות והארות....

התעצומה הזו אינה מחליפה את התעצומה בתחילת העץ, חשבתי שלכתוב שהיא מיועדת לסולארים יהיה מספיק... מודה, טעיתי.
כשאני רואה בעיני רוחי את הפעלת התעצומה, אני רואה איך הנשגב משלם את כוח הרצון תמורתה. לבלוע אבן מוקד כל אחד יכול אך רק אליו שממש רוצים בכך (כוח רצון) יהנו מהכוח הגלום בה, לכן בהמשך התעצומה כתובות עליות נוספות, לכן רשום 'משתנה'.
לגבי ההערות לגבי דמי הדרקון, חשבתי שעניתי לך (9 הודעות) למעלה... או שאולי אני טועה?

מה שהיתה הכוונה שלי במשפט האחרון היתה שאם נניח שבתוך יסוד האדמה ישנם תדרים מסויימים לאנרגייה של האבן (כמו החלוקה לכשרונות) אז אבן שה"תדר" שלה מכוון ל"התנגדות" תוסיף להתנגדות.
אני רואה מסכים שהאבנים חולקים את אותה "אנרגייה" של יסוד האדמה אבל שוב, מוזר לי שאבן שמוסיפה לי קוביות לפעילות חברתית תוסיף לספיגה.
לדעתי אם כל אבני המוקד היו חולקות בסיס משותף (מעבר לזה שהם יסוד האדמה) אז היה אפשר לתת בונוס זהה כי אם זה ככה אני לא רואה הבדל בין זה לבין נשגב שמוצא אבן מוקד של יסוד אדמה ופשוט מוציא ממנה בונוסים שהיא לא נותנת כי היא מיסוד האדמה והוא מתכוונן אליה אז עם צ'ארם מתאים הוא יכול להשתמש באנרגייה של אותו היסוד.
אם האבן עושה משהו אז זה מה שהיא יודעת לעשות אחרת הלטאות היו משתמשות ב 5 אבנים ומהן עושות מה שהן רוצות.

TaleOfSorrow אמר/ה:
מה שהיתה הכוונה שלי במשפט האחרון היתה שאם נניח שבתוך יסוד האדמה ישנם תדרים מסויימים לאנרגייה של האבן (כמו החלוקה לכשרונות) אז אבן שה"תדר" שלה מכוון ל"התנגדות" תוסיף להתנגדות.
אני רואה מסכים שהאבנים חולקים את אותה "אנרגייה" של יסוד האדמה אבל שוב, מוזר לי שאבן שמוסיפה לי קוביות לפעילות חברתית תוסיף לספיגה.
לדעתי אם כל אבני המוקד היו חולקות בסיס משותף (מעבר לזה שהם יסוד האדמה) אז היה אפשר לתת בונוס זהה כי אם זה ככה אני לא רואה הבדל בין זה לבין נשגב שמוצא אבן מוקד של יסוד אדמה ופשוט מוציא ממנה בונוסים שהיא לא נותנת כי היא מיסוד האדמה והוא מתכוונן אליה אז עם צ'ארם מתאים הוא יכול להשתמש באנרגייה של אותו היסוד.
אם האבן עושה משהו אז זה מה שהיא יודעת לעשות אחרת הלטאות היו משתמשות ב 5 אבנים ומהן עושות מה שהן רוצות.

נניח שאני מניח שיש תדר. מה זה משנה? הרי אני לא יכול לכתוב גירסה של הצ'ארם לכל אחת מאבני מוקד יסוד האדמה שקיימות. במקרים כאלה (ויש הרבה מקרים כאלה כשכותבים תוכן מ"ת) חייבים לעשות הכללה. לפעמים אפשר לעשות הכללה מעטה (לעשות צ'ארם שפועל אחרת בשביל כל אספקט של דמי דרקון) ולפעמים צריך לעשות הכללה רחבה יותר. כדי להתמודד עם הבעיה במידה מסוימת, פיצלתי, כפי ששמת לב, לתעצומה אחת לכל יסוד (כתבתי 2 תעצומות אבל בתיאוריה יש 5). לפצל עוד יותר נראה מוגזם, לא?

אגב, לגבי הדברים שאמרת בסוף, זה הרי בדיוק מה שקורה עם אבני מוקד שמפעילות ארטיפקטים. המכנה המשותף הנמוך ביותר שלהן פועל.

נוקס אמר/ה:
stream אמר/ה:

התעצומה הזו אינה מחליפה את התעצומה בתחילת העץ, חשבתי שלכתוב שהיא מיועדת לסולארים יהיה מספיק... מודה, טעיתי.
כשאני רואה בעיני רוחי את הפעלת התעצומה, אני רואה איך הנשגב משלם את כוח הרצון תמורתה. לבלוע אבן מוקד כל אחד יכול אך רק אליו שממש רוצים בכך (כוח רצון) יהנו מהכוח הגלום בה, לכן בהמשך התעצומה כתובות עליות נוספות, לכן רשום 'משתנה'.
לגבי ההערות לגבי דמי הדרקון, חשבתי שעניתי לך (9 הודעות) למעלה... או שאולי אני טועה?
וואלה, ענית. לא ראיתי את זה...
אני מסכים שכוח רצון והכל זה סבבה, רק על תרשום את זה בשורה של המחיר, כי זה לא המחיר של התעצומה, אם יש לה משך קבוע, זה לא המחיר להפעלתה, מבחינת החוקים, אתה צריך לכתוב את זה בטקסט...
מה גם, שמשך 'משתנה' הוא אך ורק על מאנות מוקדשות, אין פה מאנות מוקדשות, אין פה משך 'משתנה'. חד וחלק.

כוח רצון כמחיר. אומנם יש הגדרה נוגעת לעלויות תעצומה, בהגדרה זו נאמר כי יש לשלם מהות אך ליד תווית המחיר יש לרשום -. השוני במקרה זה הוא השימוש בכוח רצון והרבה ממנו. בניגוד למהירות בה מתחדשת המהות, כוח הרצון מתחדש בגלגולי קוביה (וסתנטים :mrgreen: ). לחוסר בכוח רצון יש השלכות משחקיות ואני משאיר למנחים את האפשרות לנצל חולשה זו. גם אם זה נוגד את חוקי הכתיבה לתעצומות מהות. אשמח אם תפנה אותי לתעצומה המבבוסת על כוח רצון כדי שיהיה ניתן לשוות ואם אני טועה בכתיבה, אשנה.

חיפשתי את ההגדרה למשך הפעולה ולא מצאתי בה הגדרה למתי רושמים 'משתנה' כמשך הפעולה. מה שכן מצאתי זה את התעצומות 'מחזה רפאים', 'עוצמתו הבוערת של המכשף' ו'לשון השליח', תעצומות אלו הן בעלות ערך 'משתנה' והמכנה המשותף שמצאתי בניהן היא היכולת להפעיל משהו *פנימי*. בין אם זה את יכולת הקריאה, הראיה או חזיונות רפאים ובמקרה ספציפי זה, תיעול מהות מהאבן הנמצאת *בתוך* הסולאר. מכיוון שלושתם מסוג קובע ותעצומת 'עוצמתו הבוערת של המכשף' כוללת בתוכה מחיר להפעלה, אני לא מוצא סיבה לשנות את הגדרתה.

רעיון נוסף לתעצומה שאיננה קנונית.

שקט הסתרר במנסה ורק נשימותיו של מיוטו מילאו את החלל. ארבעים שנה לפני כן צעד מיוטו תחת צילם של שערי 'מצבור החוכמה', הרבה זמן יעבור עד שיספר לחביב תלמידיו כי גם בו אחזה התרגשות מהולה בפחד כשיצא להנחיל את חוכמת הממלכה בקרב הסוררים, המצודה אליה נשלח הייתה בצפון הרחוק שם עקב המנזר אחר תועבות שחיו על גבול הפרא תפקידו של מיוטו היה לדאוג לנפשם של הכפריים שחיו בסביבת המצודה וחריצותו דווחה הלאה, הוא ידע שזה יהיה הסיכוי היחידי שלו לעזוב את הקור הבדידות ובורות האנשים, מורתו הדגולה של מיוטו, שינווא, לא נתנה לו לשכוח כי הוא בורך בדם חלש וכאשר מסרה לו את הצבתו החדשה חיוך מזלזל נשא על שפתיה, שינווא לא אמדה את יכולותיו נכון, מיוטו למד מהר כי עדיף שיפגין מולה חולשה, ברגע שרגליו נגעו בקרקע הוא ידע כי הוא לא ייתן לעצמו להישאר שם זמן רב ואכן כעבור שלוש עשרה שנה הגיעה הקריאה למצוד הפראא, שמו הילך לפניו.
לאחר שבע שנים נוספות הוא חזר לאי המבורך, אל חיוכה של שינווא שקיבלה את פניו בעודו צועד על המזח, שינאתו לא שככה וכעת כשמעמדו במסדר דרש ממנה נימוסי כבוד הוא החזיר לה בחיוך משלו, השנים שבילה במצוד הפראא הותירו בו צלקות, חוכמה, עוצמה וסודות...

ברכת הדם של דרקון ה{יסוד}.

עלות: - , 3 נקודות ניסיון, אבן מוקד של {יסוד}.
דרישות: מהות 4, אומנות לחימה 5.
סוג: קבוע.
מילות מפתח: ברור.
משך: קבוע.
תעצומות קודמות: ראה מטה.

תעצומה זו דורשת מהנשגב לסיים את אחד העצים של אחת מבין אומנויות הלחימה של המסדר הטהור ולהיות בעל אבן מוקד הקשורה ליסוד אומנות הלחימה. לאחר שאומן הלחימה קשר עצמו אל אחד מבין היסודות, גופו של אומן הלחימה יכול להכיל חלק מעוצמתם של הדרקונים. אומן הלחימה מנתץ את האבן בפיו ובולע את עוצמתה, רסיסי האבן גורמים לו (דירוג אבן מוקד) נזק חמור.
האנרגיה המשתחררת מהאבן מבקעת את מהותו של הנשגב ומעלה את דירוג breeding באחד. לא ניתן להשתמש באבן שעוצמתה נמוכה מדירוג הbreeding הנוכחי של הנשגב. כדי לרכוש תעצומה זו בשנית יש לסיים עץ לחימה נוסף מאומנויות הלחימה של המסדר הטהור.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה