• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

תהייה לגבי פופולאריות של משחקי תפקידים בכל מיני מקומות בעולם

ODDin

פונדקאי ותיק
משגיח/ה בדימוס
תהיתי, עד כמה משחקי תפקידים פופולאריים בכל מיני מקומות בעולם (מבחינת כמה אנשים משחקים בהם יחסית לאוכלוסייה, כנסים שמארגנים, חנויות, פורומים, דברים כאלה)? האם הקהילה בישראל גדולה יחסית לגודל האוכלוסייה?

Dark Capt.Igal אמר/ה:
ידוע לי שבארצות הברית אמור להיות משחק תפקדים שמבוסס על שר הטבעות.
אתה קולט שההודעה הזאת טיפשית, מיותרת ולא קשורה לנושא, נכון? כן, יש משחק תפקידים שמבוסס על שרה"ט. לדעתי יש אפילו יותר מאחד. המשחק הנ"ל נמכר בכל העולם (כולל ישראל), לא רק בארה"ב, והוא רק משחק אחד מתוך מאות השיטות שיש בשוק.
אודין שאל על הפופולאריות של משחקי תפקידים (בכלליות, לא משחק מסוים) בעולם, לא איזה שיטות יש. אני בטוח שהוא מכיר הרבה יותר שיטות ממך.

כן, אבל זה הביא למעט תוצאות יחסית.
קיימת רשימה של כנסים בעולם, שזה נותן מידע מסויים, אבל שטחי למדי. ניתן להסיק שמשחקי תפקידים פופולאריים בארה"ב (את זה פחות או יותר ידעתי), בקנדה ובאוסטרליה. כנראה שגם באנגליה. אבל אלה הסקות רק לפי כמות כנסים, ולא באמת נותנות מידע על שאר האלמנטים של הקהילה.
בנוסף, היו כתבות בוויקיפדיה על משחקי תפקידים בפולין וביפן, ששם ניתן לראות שמשחקי תפקידים די פופולאריים שם.
חוץ מזה, אני חושב שברוסיה משחקי תפקידים די פופולאריים.

ניתן להסיק שמשחקי תפקידים פופולאריים בארה"ב
אני די בטוח שהם באמת פופולאריים בארה"ב, אבל בשביל להיות בטוחים לא מספיק לדעת שמספר השחקנים שם גדול (ולכן יש כנסים ענקיים כמו ג'נקון), כי זאת פאקינג יבשת שלמה. צריך לבדוק מה אחוז התושבים שמשחקים משחקי תפקידים.

זה די בעיה, הלשכה הראשית לסטטיסטיקה לא בדיוק עושה סקרים על דברים כאלה...

אני באמת יודע שבפולין יש פופלריות גבוהה של משחקי תפקידים, הבנתי שיש שם איזה משחק תפקידים שהוא בעצם גרסת פנטזיה לאירועים מההיסטוריה הפולנית...

קשה לדעת,
ברור שארה"ב מובילה, גם ביחס של שחקנים לאוכלוסיה
גרמניה גם במקום טוב, כמו גם צרפת, אנגליה וספרד -> בעיקר לפי מספר משחקים מקוריים ומתורגמים.
גם ליפן יש מגוון של משחקים מתורגמים ומקוריים. איטליה, פולין,אוסטרליה ואולי עוד כמה מדינות נמצאות שם.
בדרום אמריקה שמעתי שיש לא מעט שחקנים, אבל לפי הנראה גם תעשייה "שחורה" משגשגת של מכירת ספרים פיראטיים.
מספרים על כמות שחקנים, אין ממש בצורה מסודרת.
או

אפשר לראות, שבצורה לא מפתיעה, מדינות ה OECD (או מפותחות כלכלית) מככבות ברשימה הזאת, מדינות מתפתחות, לא ממש.
ישראל לפי דעתי נמצאת באמצע יחסית, יש לא מעט שחקנים, אבל בארץ משום-מה הגיל הממוצע הוא מאוד נמוך.
סתם לשם העניין, דף סטיסטיקה מ rpg.net, ראו לשם השוואה את הגיל הממוצע שם לעומת כאן:
http://www.rpg.net/ads/info.phtml

The Evil Rabbit אמר/ה:
אני באמת יודע שבפולין יש פופלריות גבוהה של משחקי תפקידים, הבנתי שיש שם איזה משחק תפקידים שהוא בעצם גרסת פנטזיה לאירועים מההיסטוריה הפולנית...
אכן. Dzikie Pola.
לגבי הפופולאריות בפולין - אולי זה רק קוריוז, אבל יש רק שלוש וויקיפדיות שיש בהן פורטל למשחקי תפקידים - האנגלית, הפורטוגזית (השפה השישית הכי מדוברת בעולם, והוויקיפדיה הרביעית בגודלה), ופולנית.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה