• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים תהיה: עומקה וגובהה של הבריאה

stream

פונדקאי ותיק
האם הבריאה עגולה? שטוחה? אינסופית? נניח שמישהו חופר באדמת הבריאה, מתישהו הוא יגיע לסוף? לעולם התחתון? מלפיאס? ריק? יסוד? אוטוכטוניה? ועד כמה גבוה אפשר לעוף, מה יש ממעל? פראא? כלום? השמים נמשכים עד אין קץ?

אני חושב שערן (ננסק) אמר לי את זה פעם, אבל אל תתפוס אותי במילה-
עם תעוף מספיק גוהה תגיע ליו שאן משכן האלים.
אם תחפור מספיק או תגיע מספיק למטה תגיע לעולם המתים.

בלי קשר, הבריאה היא לא אין סופית, מתישהו אם תמשיך תגיע לפראא, שהשפעתו שונה בגבול בכול אזור בבריאה.

ברור שהפראא מקיף אותה, אני מתכוון לגובה ולעומק, לא בצדדים. כלומר, היא עמוקה כמו שהיא רחבה? או שהיא יותר דקה? או שהיא אינסופית לגובה? ומה יש מעל יו-שאן ומתחת לעולם התחתון? ואם המימדים המקבילים הם באותו מקום פיזי, אז איפה מלפיאס ואוטוכטוניה?

ניתן להגיע ליו שן ולמלפיאס אם תעוף מספיק גבוהה או אם תחפור עמוק מספיק. הדגש שנתנו מפתחי המשחק לגודל המפה והשימוש בשערים וארצות צללים כמקומות מעבר מעיד שהיכולת לעבור אל הממלכות הללו מעיד שהמעבר אינו פשוט, אחרת היו תעצומות שהיו מעבירות את ישירות את הדמות למקומות אלו.

דווקא מקומות כמו מלפיאס או אוטוקטון לא קשורים בכלל לבריאה. הם לא באותו מיקום "פיזי", רק במימד אחר (אם אני יורד לסוף דעתך). הם לא קשורים בכלל. ככה גם הElsewhere. מצד שני, יו-שאן היא מקום ממשי בבריאה. זאת אומרת, היא עיר בשמיים, בגודל האי המבורך פחות ומעליו (ממש מעליו). העולם התחתון שונה גם הוא, כי הוא לא נחשב כחלק מהבריאה. הוא מראה אפלה של הבריאה, ונמצא ממש מתחתיה.

אני לא זוכר שזה ככה.

ספציפית ביו שאן - יש לה חומות שמקיפות אותה, וכיפה שחוסמת אותה מלמעלה.
כל הסיפור נמצא אי שם בelsewhere, עד כמה שאני זוכר, ואינו קשור פיזית לאף נקודה ב"בריאה" (ואני משתמש במונח "בריאה" ע"מ להתייחס לעולם הפיזי בו הנשגבים נמצאים).

כנ"ל לטעמי גם עולם המתים - אני די בטוח שלא מספיק לחפור עמוק בשביל להגיע אליו.
הוא נמצא במישור מציאות אחר לחלוטין, ויש לו שמים (sky) משל עצמו, למשל, שהם חסרי כוכבים.

או סולאר עם חרב עצבנית במיוחד, וכמה צ'ארמים להריסת דברים דוממים או משהו.
והרבה זמן של שיעמום.

אבל עכשיו בנושא, אני רואה את הפרא בתור מה שיש בכל מקום שהוא לא הבריאה. בכל מישור, בכל נשימה, אפילו באל מקום. הקדמונים יצרו בתוך הפרא הזה גוש ששמו הבריאה. גוש בנוי ממהות ששומרת עליו יציב ולא פרא, ולכן לדעתי צריך להיות אפשר להגיע מהקרקע ליו שאן, עולם המתים, ובעצם כל מקום אחר בבריאה עם מספיק מאמץ.
אבל אף אחד לא אמר שאין לבה באדמה, חוסר אוויר בשמיים או משהו כזה, ולכן המנחה יכול למנוע מעבר בין המקומות, למרות החיבור.

זהו, שזה לא אל מחוץ לבריאה, אלא פשוט בתוך הבריאה. אני רואה את הבריאה בתור גוף מחובר באמצע פראא אינסופי. אחרי יו שאן כלפי מעלה יש פראא, וככה גם לכיווני שושנת הרוחות ממנו, וגם לעולם המתים יש פרא מחובר.

אז לדעתי צריכה להיות אפשרות מעבר בין קרקע הבריאה ליו שאן ולעולם המתים, פשוט בעזרת התאמצות ממש מוגזמת, כמו חודשים של טיסה בחוסר אוויר או חפירה בקרקע קשה במיוחד עם לבה וכאלה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה